kaynanamla sorunlarım, ve eşim.

mrymfyza

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2018
563
273
18
29
herkese merhaba. ben 4 yıllık evliyim ve kayinbabam vefat etti. kaynanam evde tek kaldığı için yanımıza aldik. gerçi benim fikrim alınmadan eşim getirdi. ve bizimle yaşıyor. bende tek diye birsey demedim. kabul ettim elbette. hepimizin basında sonucta dimi. buraya kadar herşey normal. kaynanam acayip baskın bir karakter 65 yaşında bu arada. herşeye karışırıyor. el sürmüyor asla ama diliyle müdahale ediyor. eve biru gelse habire evi kotuluyor. 2 yaşında kızım var. ve hep onun evi pislettigini vurguluyor. Bir gün görümcem geldi bana dondu ve dedi ki masallah gelinim evin pırıl pırıl. kaynanam da dondu ona dedi ki temizlesek ne ki 2 güne bombok oluyor.. . ve ben çok sinirlendm ve bunu hep yapıyor. başkalarının yanında karışıyor olur olmadık şeyi laf ediyor. ve akşama kadar hep asik süratli. herşeye müdahale ediyor. öyle doluyum ki arkadaşlar. o kadar şey yasıyorum ki. Bir iki kere eşime. sadece bizde değil. diğer çocuklarında da 1 haftalık falan kaçmasını citlattim kulağına bana direk kapıyı gösterdi. bende birdaha ses etmedim çok temiz biriyim evime gelen heves kalıyor. sus eşyası alsam sürat asıyor. hatta bir kere camdan baktı hangi kargo getirmiş diye . ya nasıl anlatayım arkadaşlar çok değişim birşey yok. bana hep başkalarını ovuyor ve bunu hep yapıyor .bozmak istemiyorum. Bir eltim var atamızda yaş farkı çok. 1 hafta onda kaldı sonra bana geldi habire gözleriyle evi süzüyor inanın gümüşlgün içini açıp bakti. ve daha niceleri... nasil bir yol izleyeyim evimi kötüledgnn de kalbini kırmadan nasıl tepki vermeliyim. neden yanına aldınız demeyin lütfen benim de bir evlâdım var. gerçekten bakıma muhtaç ve hasta . allah sormaz mi bana . öyle değil mi. bana yol gösterin lütfen.

Mesleğin var mı acaba? Çalışıyor musun?

Sana yol gösteren eşine sen neden yol göstermedin zamanında?

Bakıma muhtaçtır, bakılır, aynı evde yaşanır. Yaptığınız güzel bir şey ancak tüm yükün sizde olmaması için de bir şeyler yapılmalı. Ama eşiniz biraz yontulmamış gibi... Bu durumda ne yapabilirsiniz bilmiyorum. Allah kolaylık versin.

Yani eşiniz baktığınız için allah razı olsun diyeceğine kapıyı gösteriyor allah vicdan merhamet versin
Yani herkeste az da olsa kalması en mantıklı olan
Bir daha sizi kötülerse gerekeni söyleyin hem elimden yiyip hemde laf söylemen doğru mu diye
Aranızın i olduğu görünce varsa ona söyleyin bakın anneniz böyle söylüyor yeter artık doldum diye

Eşiniz sizi istemediğiniz bir hayata mahkum etmiş. Dile getirince de, emeklerinize teşekkür edeceğine kapıyı gösteriyor. Ne kadar kıymet verdiğini anlamışsınızdır herhalde. Kayınvalidenin kalbini kırmamak derdindesiniz ama o da size kıymet vermiyor ki sürekli iğneleme çabasında. Aynı evde olmaz bu iş. Yukarıdaki arkadaşın önerisi bence de mantıklı, aynı apartmanda ya da aynı mahallede başka ev tutun kayınvalideye. Eşinizin kardeşleri de ortak olsun giderlerine. Yalnız bunu halletseniz bile eşinizin ayarlarını bir düzeltmek gerekiyor. Kapıyı göstermek ne demek?

Zor.yazfıklarınızı okurken daraldım valla.
çekilir dert değil o kv.malesef.

Ya yokmuş gibi davranın (nasıl olacaksa artık) ya da en kısa zamanda diğer çocuklarınada gitmesi için bir yol bulun.

Birde gerçekten eşiniz annesini size sormadan kalıcı getirme cesaretini nereden bulmuş! Hayret yani! Sizde ailenizi yatılı misagirliğe çağırın çok özledim deyin.

Böyle saçma bir davranış görmediğim için yorumlamamda saçma oldu valla:))

Gerekiyorsa kalbini de kıracaksın arkadaşım yapacak bise yok ! Böylelerine öylesi lazım. Kendisini sığıntı gibi hissetmesi gerekirken yaptığı davranışlara bak hele .. Ayrıca size böyle ufak bi sebepten kapıyı gösteren eşinize hiç tepki vermediniz mi ?

karddeşlerin de el atsın diyen adam ayrı ev tutar mı allasen? burda karşı tarafa iş düşer diğer kardeşlerine,hep sen hep sen olmaz birer ay alacağız diyecekler.adam sizde de kalsa annem dese adını çıkarırlar çnkü.zaten diyemez de anlattıklarından potansiyel mevcut.

kardeşim bu arada yaptığını herkes yapamaz Allah sabır versin.eşini,eşinin ailesini en iyi sen tanırsın.kvdeni ya umursamayacaksın, ya da elinle yaptığını dilinle ziyan etmemek adına sabredeceksin

O değil de eşin ne hakla kapıyı gösteriyor sana bakmakla yükümlü olan kendisi ve çocukları sen değilsin sonuçta ama o tüm gün işte haliyle sen ilgileniyorsun böyle bir kişiye yüklenmek olmaz ki canım herkes üstüne düşeni yapmalı bu gidiş sizin evliliğinizi bitirir ancak hem de sana olan bu kaynananın tavrı da çok çirkin sana minnet duymalı ancak genel bi saygısızlık var size karşı bence önce bunun sebebini bulun ordan yürüyün

Allah razı olsun denilmesi gereken yerde kapının gösterilmesi, hmmm..
Hadi size sormadan almış annesini getirmiş çünkü hastaymış.Eşinizin hatrı için biraz sabır göstererek ,eşinizin yardımıyla bakımını sağlayın,günlerinizi güzel güzel ağız tadıyla geçirin diyecektim de eşiniz size kapıyı gösterecek kadar az kıymet veriyor.
Ya tamamen Allah rızası için diyip bakacaksınız giden sizden gidecek,ya da resti çekip kapının gösterilmesini göze alacak ve çıkacaksınız o kapıdan. Hoş çıktınız diyelim,eşiniz tek başına annesine bakabilecek mi? Hangi bakıcı bu stresli ortamda çalışacak ya da?

Aynı sizin durumunuzda olan çok iyi bir komşu teyzemizi kaybettik. Kayınvalidesine yıllarca baktı. Kayınvalidesi ölünce dedi ki,ben dinleneceğim mi sanıyorsunuz? Ona bakarken ben tükettim ömrümü,kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Sahiden de çok sürmedi kaybettik kendisini. Eşiyle ikisi yan yana oturduğında komşu teyze eşinin annesi gibi duruyordu yıpranmışlıktan.

Tabii ki bakın bakmayı istiyorsanız o da eşinizi yıllarca bakmış ama yıpratmayın da kendinizi. Size kıymet verildiği ölçüde kıymet verin .Saygısızlığa da izin vermeyin.Kolaylıklar diliyorum.

Beğenmiyorsa başka yerde kalsın.
Kusura bakma da benim kocam annen arada başkasında kalsın dedim diye bana kapıyı gösterse iki dakika durmam.

Ya benim anlamadığım diğer çocukları neden düşünmüyor demiyor anne gel biraz da bizde kal diye. Onların sizin yükünüzü hafifletmesi lazım. Bulmuşlar kullanacak birini kullanıyorlar gibi geldi bana. Benim engelli kardeşim var babannemin babamdan başka 6 çocuğu daha var ona rağmen babannem hastalandığında anneme baktırmışlardı. Amcam getirip bize bırakmıştı kendileri de tatile gitmişti. Dememişlerdi ki bu kadının iki küçük çocuğu var biri engelli yeni ameliyat olmuş çocuk filan diye. Ben küçüktüm ama hatırlıyorum bir de halalarım kendi küçük çocuklarıyla gelir akşama kadar onlara da annem hizmet ederdi. Şimdi kızıyorum anneme niye sesini çıkarmadın diye. Gerçi şimdi söylüyor artık yoksa yine babanneme bi şey olsa anneme gönderirler kendileri bakmazlar ama lafta annecim annecim derler. Kendi evlerinde bir gün bakmazlar.

Eşin sana hiç sormadan kadını eve getirebildiyse ve sen buna ses çıkartamadıysan sana kapıyı göstermesi gayet normal . Ben de bakarım muhtaç kalırlarsa ama kimse ben yaptım oldu diyemez. Onu o dakika anasıyla koyarım kapıya . Vermeyin şu adamlara bu kadar yüz.

Kadın ölür adam tek kalır alırsın yanına da koskoca kadın eli ayağı tutuyor niye yanına alıyorsun sonuçta kendi işini kendi gorur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…