kaynanamlarla gezmek zorundamıyız?üstelik aynı evde yaşıyorken

yeni evli 2 arkadaşa yemeğe gitik cnm hemde onun arkadaşları
dediin herşeyi uyguladım negüzel dimi evleri nekadar mutlular falaan bende isterdim die duygu sömürüsü ...bizimde olucak aşkım meraak etme sık dişini dedi anca...

kaynanam bizi kıskanmaz canım bunu biliyorum
amin canım amin

kızlar ben çıkıyorum başım ağrıyor sıkıntıdan yarın nette yoksam bilinki annemlere gittim gidebildim!!!
hepinizden allah razı olsun derdii dinleyip derman olmaya çalışttığınız için allah ne muradınız varsa versin ii geceler

İşin aslı haklısın ama haksızsın .
Baş başa kalmak istiyorsanız ayrı bir eve çıkmak zorundasınız ev üstüne ev kuran sizsiniz.
Bu durumlarda sinirlenme hakkı görmüyorum üzülmek olur ancak.
Şöyle düşün yapmak istemediğin bir iş için annen hiç mi ısrar etmedi sana ikna etmeye çalışmadı , anne ve oğlu .

Ha ben sana bunları söylüyorum ama kayınvalidem maşşallahı olmasına rağmen ben bile üç günden sonra dayanamıyorum kelimeleri batmaya başlıyor .

Senin kaynana has bir durum değil yani bütün gelin kaynana ilişkileri böyle.,

sinsilikle alakası yok canım bunların. yuvanı ayakta tutmak istıyosan mutlu olmak istıyosan akıllı olman lazım. sakın eşine ananda şöyle sende onun kuzususun gibi seyler deme daha beter ınadına anasına yapısır. ben ilk zamanlar eşime ananın eteğinin altından çıkmıyosun emiyomusun gizli gizli kadını yoksa derdim ne büyük htalar yapmışım. valla ben suan ayrı evdeyim kocam anasını görümcemin yanına istanbula yolladı görümcem dul bu arada. bı görümcemde yanında onla beraber gitti. kayın pederimde 3yıl once vefat etti. tek oğlan benımki. düşün bıde benım kocam doğulu onlarda erkek evladın yanına gelir anne, baba vefat edince. biz evlendiğimizde kayınpederim öleli 10 ay olmuştu. 2 ay beraber yasadık sonra eşim dedi gidelim. tarıhte doğuda yaşanmamıs bı ılk yasndı ve anne ve görümce yalnız yasamaya basladı bız ayrı eve cıktık. bıde kayınvalıdeme uzaklığım oooooo... buraya aksam gelebılmesi ıcın öğleden once evden cıkması 3 otobus değiştirmesi lazım heheheheeh:) düşün artık bu sene baktı oğlu yüz vermıyo gittiler dul kzıının yanına. benım adam haftada 1 ya arar ya aramaz.
ben onları sırtımda taşırdımda yapmadıkları kalmadı. 1 aylık evliydim bosanda bosan ded kaynanam. ne dinsizliğim kaldı ne imansızlığım ne pis gelinliğim. sen benım kadar ezilmeden hemen aklını kullan. insan bi kere üzülünce hiç bişey eskisi gibi olmuyor. ne tahammül kalıyor ne ıyı nıyet. sonra kocanla iyi olsan bile hep içinde acı kaliyor.

Öncelikle cesaretinden dolayı tebrik ediyorum canım. Kayınvalidenin evine gelin gştmeyi kabul etmenden dolayı. Bunların başına geleceğini düşünemedin mi hiç. Rahat edemeyiz diye. Hadi kayınvalideni geç kayınbaban da var üstelik. Nasıl banyo yapıyorsunuz nasıl rahat ediyorsunuz. Kesinlikle yargılamıyorum lütfen yanlış anlama canım ben de evliyim halden anlarım ama o eve gelin giderek en başından hata yapmışsın ev ev üstüne olmuyor işte. İnşalla h eşini ayrı eve çıkmak için ikna edebilirsin. Yoksa bu sorun düzelmez malesef. Ablam 7 sene sonra ayrı eve çıkabilmişti yoğun çabalarına rağmen umarım seninki o kadar uzun sürmez...

e yani bu yazdigin en pozitif yorum, içime su serptin..
o zaman bu yolda devam etmen lazim !
o an bizim olmaz olamaz diyememis..

Bi kere kesinlikle ailesi hakkinda kotu konusma yoksa senden uzaklasip onlara yaklasir

Gezmelere gitmemek esine bi iki gun guzel msjlar yaz, 3. gun, "biz gitmeyelim seni çok ozledim yarim yamalak beraberliklerden fenalik geldi benden sogumandan korkuyorum, basbasa kalalim bu aksam seni nasil ozledigimi gor.." de heyecanlansin o aksam annesi israrla siz de gelin dediginde annesine gicik olsun
Sonra iste aksam yatakta hayal kur, "bekarken tatil gunlerinde aksamlari kollarinda film izlerim diye hayal ederdim, bir gun kendi evimiz olursa yapariz demi askim?" de mesela..
Gunduz mesaj at, "askim istemeden anneni kirdim galiba ama napim o an oyle çikti agzimdan" falan derken lafi ayni evde yasayinca ister istemez birbirinizi incittiginize getir..
hep iyi niyetli, saf ve çok asik gorunmelisin..
bi arkadasa yazmissin ya ben sinsi olamiyorum diye inan ben evlendigimde benden safi yoktu ama kv'm saolsun ister istemez kendimi gelistirdim, yuksek lisans yapiyorum su an..

kızlar yorumları tek tek okudum hepiniz çok haklısınız..
buakşam annemler geliyor benim yaşadığım şehirde evleri var oraya geliyorlar 2 gün kalacaklar..
..

Bi dakika annenlerin yaşadığın şehirde evi var, gelip kaldıklarına göre de dayalı döşeli. Eee peki siz niye orada yaşamıyorsunuz ? Hiç olmazsa haftasonlarınızı o evde geçirin.

Orada bir ev boş duruyoe ve sen bunları çekiyorsun hiç adil değil.

Son düzenleme:

ya k.validesi izin vemiyordur oğulcuğu dizinin dibinde olsun istiyodur ya da annesine bağımlı oğlu ayrı ev istemiyordur..

onlar için sorun yok ki..olan konu sahibine oluyor.zaten bilerek de evlendi çeksin çilesini düşüncesi oluşmuştur bence.yakında bir de torun verir bize,iyice eli mahkum olur aynı evde yıllarca yaşar gideriz diyorlardır..

Son düzenleme:

O zaman kimse kusura bakmasın kendi ana ve babasında da akıl yok diyeceğim.

Kızları derdini yansıtır yada yansıtmaz ne olursa olsun kız anasının kayınvalide ile konuşup sizle oturacaklarına orada boş ev yaşasınlar demesi lazım.

Buralarda şımarıklıktan o kadar çok konu açılıyor ki pes diyorsun ama bu kızın derdi gerçek dert bence. Pısırık bir koca (muhtemel 23 den fazla olmayan bir çocuk sonuçta) dominat bir kaynana ve kayınpeder, hiçbir hayat tecrübesi olmayan bir gelin.

Dayalı döşeli evi mi var ailenin kaderiminoyunu ?
Bu detayı bilmiyordum.
Ee neden oarada oturmuyorsunuz şimdilik , en azından kendinizi toparlayana kadar.
Azık değil mi sana , hergün stres hergün üzüntü.
Anlam veremedim bu duruma ben:26:

hata bende biraz ben istedim böle olmasını sabredemedim

yapacak hiçbir şey yok katlanacaksın..yasım cok geçmiş olsa kırk yıl evde kalmış olsam bile anamın babamın dizinin dibinde oturur onlara bakardım da yine de kayınbaba kayınperdeirn yatak odasıyla karşılıklı bir odayı kabullenmezdim...

eminim senin yasın da küçüktür canım keşke acele etmeseydin nişanı uzatsaydın yasadıkların bunaltıcı bari bir iş bul çalış para kazan ne diyeyim başka..

Korkak olma ,birak cek git annenin evine

Ben ayri eve ciktiysam cogu kisi cikar

Bir arkadaas bi cinnet yeter demis ,cok dogru söylemis

Ben yurtdisina gelin geldim hemde ,esim yengesine inat evlenmis benimle cünkü yengesi 5 ay dayanmis ailesiyle yasamaya

ama beni 3 ay bile yasatamadi cünkü cinnet gecirdim ve kimsenin haberi yokken aldim biletimi yol bilmiyorum yordam bilmiyorum ,ellere güvenip Türkiyeye ailemin yanina döndüm

3 aya yakin ailemle kaldim ve esim pasa pasa evi ayirip beni almaya geldi,ayrilsada benden üzülmezdim...

asil sorunlar evi ayirinca basladi,kaynana kaynatmaya basladi ortaligi intikam icin

kaldi ki benim esim ev almayi düsünüyordu ben kacmadan önce hemde kimlerle biliyormusun? elti,kaynana yani koloniler gibi yasicaktik

yedi senedir evliyim,kendimde calisiyorum ev aldik..kaynana neler yapti onlarla alicaz ev diye ama avcunu yaladi

önce saglam dur,cekip gidiceksen kararli ol,gittiginde seni almaya gelselerde gitme ,evi ayirsinlar öyle git

ama yok evi ayirmiyorlarsada gitme cok istiyorlarsa alsinlar ogullarini koynuna cikartmasinlar bir daha

Bence eşinle bi haftasonu biyerlere kaçın. Herhangi bir otele fln. Yeterki başbaşa olun. Fırsat bulmuşken de kocanın kanına girmeye çalış, ikna etmeye çalış.
Aklıma ilk gelen şey bu oldu.
Ben evli değilim ondan bazılarına saçma gelebilir bu fikir bilmiyorum, ama başka türlü yalnız kalacakları yok

size söylenecek laf yok..diğer konularınızı da okudum. bir de çocuk yapacaksınız ömrünüzün sonuna kadar o evde kayınpeder kayınvalide ile oturacaksınız.pes! bu kadar mutsuz bir ortamda kendi özel hayatınız yokken bir de mutsuz bir kadın olarak çocuk da stresli ve mutsuz bir ortamda büyüyecek.önce kendinizi bir toparlayın ayrı eve mi çıkarsınız yoksa ortama alışıp mutlu mu olursunuz ondan sonra çocuk yapmaya bakın...canı sıkılan çocuk yapıyor memlekette..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…