"kaynanan haklı" diyecek bir tek kul arıyorum

bak çocuk hapşurup duruyor... kime ne diyeyim?anası çok hassastır.. hasta çocuğu getirme desem ağlar gider yine suçlu ben olurum...

Kim ağlar eltin mi ?
Allah Allah ne manyak bir aileye düşmüşsün sen arkadaşım.
Niye ağlasın koca kadın,otur ders çalış,,,
Bir iki üç sıkılacak zaten çocuk.
Hayır hem çok vericisin ama çok şikayetçisin.
Kötü olsan ne olur kötüsün zaten şu anda onların gözünde.

bak çocuk hapşurup duruyor... kime ne diyeyim?anası çok hassastır.. hasta çocuğu getirme desem ağlar gider yine suçlu ben olurum...

ama bu hassas şu ne der,ne olur diye devam edersen buraya sürekli konu açarsın türkmengelini,
bırak yahu kötü ol,suçlu ol...ama kendini ezdirme sen kendini bil,seni bilen bilsin varsın kötü desinler,
anası hassa olsa hsta çoğuna kendi bakardı...kendi çıkmazını kendin yaratıyosun gözünü aç.

kız huyum batsın yapamıyorum... bak dün numaradan hasta diye gittik.. yanına git, hal hatır sor. yalandan da olsa yağ çek ki kocan senden yana olsun değil mi... yok olmuyor. görünce midem bulanıyor. iç yüzünü bile bile yaklaşamıyorum...

yahu sen bir öğretmensin deney yaptığını düşün bir kere 2 kere yapsan ne olur yaa

hem belkı söker belkı sökmez sökerse devam edersin kocan yıne anlamıyorsa bırakırsın, sen birşey kaybetmezsin belkı çok şey kazanırsın.

herkes herkesi çok mu seviyor anladım için dışın birsin ama bazen bazı durumlarda istemediğimiz insanları adam yerıne koymak zorunda kalmıyor muyuz bu bazen patronumuz bazen bir müşteri bazen yeri gelir kendi ailemiz bazende hiç sevmediğiiz kayınvalıdemiz olur

sen sevmediğin öğrenciye nasıl yaklaşacaksın o zaman?

her zaman duygularımızı bellı edemeyız bazen saklamak zorunda kalırız....

canım dediğim gibi işe onları kapıdan çevirmekle başla kapıyı aç açmamazlık etme ama gönder bebek uyudu bende banyoya giricem yada ders çalışcam de bir iki defa yap belki sonra vazgeçerler en azından dene ......

defalarca denedim bunu..iş hep kaynanamın "çocukları eve koymuyor" diye eşime yetiştirmesiyle bitti..

kızlar ben tükendim artık. ben bittim.. boş çuval gibiyim.. tek isteğim buradan kurtulmak.. bak velet yalan söylemiş. konuşturdum, anasına "ben yengeme gideceğim " demiş. bu kez anası yollamamış... bir de yalan huyları var.. herkese her konuda yalan söylüyorlar.. öğretmeye çalıştım. yalanın kötülüğünü yok...

usandım. yoruldum... bıktım.. eşimi bile görmek istemiyorum artık.

Valla kayınavlidenle konuşarak çözebileceğini sanmıyorum
Eşini tehdit ettin mi hiç giderim diye eşinin bu kadar rahat sana yüklenmesi inanılır gibi değil
Akıl vermek değil ama sanırım bir müddet çeker giderdim.

Valla kayınavlidenle konuşarak çözebileceğini sanmıyorum
Eşini tehdit ettin mi hiç giderim diye eşinin bu kadar rahat sana yüklenmesi inanılır gibi değil
Akıl vermek değil ama sanırım bir müddet çeker giderdim.

etmez miyim yine kaynanamın bir yalanı sonrası dayanamadım. giderim dedim git dedi. babamı aradım anlattım. kaynanamı onlar da tanımış zaten bizde kaldığı sürede..( hadi ben önyargılıyım. ya babam? çocuğu zorla kucağından çekmiş. siz çok baktınız. bana alışsın artık demiş) babam gelip alacaktı. kocama bir güzel saymış... hemen yumuşadılar. kaynana özür diledi. kocam özür diledi...babam arkamdaydı yani..

yahu sen bir öğretmensin deney yaptığını düşün bir kere 2 kere yapsan ne olur yaa

hem belkı söker belkı sökmez sökerse devam edersin kocan yıne anlamıyorsa bırakırsın, sen birşey kaybetmezsin belkı çok şey kazanırsın.

herkes herkesi çok mu seviyor anladım için dışın birsin ama bazen bazı durumlarda istemediğimiz insanları adam yerıne koymak zorunda kalmıyor muyuz bu bazen patronumuz bazen bir müşteri bazen yeri gelir kendi ailemiz bazende hiç sevmediğiiz kayınvalıdemiz olur

sen sevmediğin öğrenciye nasıl yaklaşacaksın o zaman?

her zaman duygularımızı bellı edemeyız bazen saklamak zorunda kalırız....

olmuyor.. görünce boğasım geliyor.. yaşamayan anlamaz. çok yoruldum. denedim hepsini... bittim artık ya ...sonunda olan bana oluyor. eşimle kavga ediyoruz...

Kim ağlar eltin mi ?
Allah Allah ne manyak bir aileye düşmüşsün sen arkadaşım.
Niye ağlasın koca kadın,otur ders çalış,,,
Bir iki üç sıkılacak zaten çocuk.
Hayır hem çok vericisin ama çok şikayetçisin.
Kötü olsan ne olur kötüsün zaten şu anda onların gözünde.

evet eltim ağlar.. o da ayrı hasta.. öbürü de her fırsatta kaynanamı döver ama ondan kıymetlisi yoktur.. hayır bir dövdüğünde eşimi aradım. darp raporu alalım kadına. bu hep oluyor dedim, olay çözüldü bunlar barıştı. suçlu, olayı büyüten ben oldum

Canım benimm...
Sakın sakın sen o kadının kaç yıllık gelinisin o kaç yıllık oğlu ?
Tanımaz mı insan anasını,görmek istemiyor.
Bnu yapma herkes sana ceza kesiyor ama sen cezayı sadece kayınvalideye kesiyorsun.
Eşin seni savunmuyor kardeşim,ister darıl ister üzül,özür dilerim.
Ve sen bu gerçeği görmedikçe mutsuz olmaya devam edeceksin.

Türkmengelini bence de eşinin annesini daha iyi tanıması gerekir.
Benim eşim annesinin nasıl biri olduğunu,torununa nasıl davranacağını,
benden ne beklediğini tek tek anlatmıştı.
Doğrularını,yanlışlarını,artılarını,eksilerini en iyi kendisi biliyordu.
Evlendiğimizde nasıl olacağını hele çocuk olunca nasıl davranacağını söylemişti
ve tıpkı dedikleri gibi oldu.Burada tek hatalı var o da eşin.
Nerde bana haksızlık yapılıyor,nerde yanlışları var müdahele etmeyi çok iyi
bildi.Madem annesi oynuyor anlamaz mı bunu?

evet eltim ağlar.. o da ayrı hasta.. öbürü de her fırsatta kaynanamı döver ama ondan kıymetlisi yoktur.. hayır bir dövdüğünde eşimi aradım. darp raporu alalım kadına. bu hep oluyor dedim, olay çözüldü bunlar barıştı. suçlu, olayı büyüten ben oldum

Bu nasıl bir ilişki türü valla aklım almıyor

türkmengelini birde kpssye hazırlanıyormuşsun eltilerine rahat çalışamıyorum çocuklarınızı göndermeyin zamanım daraldı diyebilrsin.Eşine de strese giriyorum yaşanan olaylar beni geriyor başarız olurum bana destek ol diyebilirsin. Senin de hiç sesin çıkmıyor anlaşılan her şeyi kabullenme fırsatları biraz da sen veriyorsun sanki.

ayyy şok şok şooookk yani
sen kimlerin içindesin ya böyle

Son düzenleme:
defalarca denedim bunu..iş hep kaynanamın "çocukları eve koymuyor" diye eşime yetiştirmesiyle bitti..

kızlar ben tükendim artık. ben bittim.. boş çuval gibiyim.. tek isteğim buradan kurtulmak.. bak velet yalan söylemiş. konuşturdum, anasına "ben yengeme gideceğim " demiş. bu kez anası yollamamış... bir de yalan huyları var.. herkese her konuda yalan söylüyorlar.. öğretmeye çalıştım. yalanın kötülüğünü yok...

usandım. yoruldum... bıktım.. eşimi bile görmek istemiyorum artık.
ya bırak yetiştirsin eşine sende evet canım tam bebeği uyuttum geldiler ben de ders çalışacatım gönderdim biliosun çok az bi zamanım var kırılmalarını istemezdim dersin sorasında başka bahane bulursun eşinede tatlı dille anlatırsın böyle böyle bıkarlar belki onu bunu düşünücem diye kendin kötü olmuşsun boş çuval gibi hissediyorum demişsin biraz kabuğuna çekilmeyi ve eşinde çekmeye çalış

arkadaşım k.valide döven elti affediliyorda sen çocukları evden yollayınca mı sorun oluyor madem durumlar böyle sende dişini göster eşinde ağzını açarsa hemen eltinden örnek ver göze göz dişe diş:)

türkmengelinii arkadaşım, tabi sen haklısın ama evlilik, gelin olmak haklılık gerektirmiyor bazı şeyler için maalesef. bence oluruna bırak, bu kadar ince düşünmemeye çalış. yoksa eşinle aranız çok bozulur. bir de sabret, gerekirse 2li oyna, kaynananı idare et, eşine yansıtma, ne bileyim bir çok yolu var işte. ama bu kadar kafana takıp da evde huzursuzluğa sebep olma derim. bu arada ben de yaşadım çok sıkıntı, 4 yıl bitti evlilikte ve şu an daha rahatım. bir de eşini i,kna etsen başka yere gitseniz sanırım kaynananla aynı yerdesiniz ve eşin öğretmen. yani bir kaç seneye kadar çocuğun eğitimini bahane edip içenize ya da ilinize falan taşındanız süper olur bence...

çok üzüldüm işin gerçekten zor,sadece kaynana değil birde eltiler ve onun çocukları...of çok iyi anlıyorum.benim kaynvaldemde bebeğim olduktan 10gün sonra teşrif etti şimdide arada gelir bizde arda gideriz tek şansım ayrı şehirlerde olomamız..ama huzursuzluk çıkarmak için kaynanam yada eltiler arada damarıma basarlar,evliliğimin ilk yılları kabullenmekle geçmişti süğrekli iyi gelindim saygılı hamarat vs..sonradan kullanıldığımı anlamaya başladım eşime anlatıyordum tavırlarını anlamıyordu kavga ettim olmadı güzellikle konuştum olmadı...yani eşin yanında olmazsa iş çözülmez.sonra karar verdim onlar gibi olmaya,onlar bana nasıl davranırsa bende pnlara öyle davranmaya başladım........
eskiden bana geldikjlerinde yorgunluktan ölürdüm 4-5 çeşit yemek,pastalar,tatlılar,çaylar,kahveler vs..biz oraya gittiğimizde eltiler benden beklerdi aynanada hem misafirliğe gider hemde yemeği bulaşığı herşeyi ben yapardım..eeee şimdi onlar geldiğinde hiç yemek yapmıyorum dışardan hazır bişeyler söylyorm oraya gittiğimdede mutfağa uğramıyorum eltiler yapmak zorunda kalıyo bana yardım et dediklerindede duymuyorum bebeğimle ilgileniyorum :)onlar hiçbişeyin sorumluluğunu almazlar tatillerde eskiden eltiler çocuklarını bana yollardı ses etmezdim onlarda eve gittiklerinde sıkılıp geldiklerini söylemezlermiş yengem gönderdi bizde geldik derlermiş...oysa bende çalışıyorum ben tatilimi onlar için berbat ediyordum..şimdi ise asla kabuletmiyorum,geçen biri hafta sonu çıkıp gelmiş valla suratına bakmadım bir hatası varmış anlattı bende telfnu açıp kaynanama ve eltime anlattım.ispiyoncu yenge :) artık böyle mesafeyide koydum çok mutluyum..bebeğimle hiç ilgilenmezdi kaynanam şimdide gittiğimzde bu çocuk bana hiç gelmez ama görmüyoki beni diye laf çakar...
aman işte diyeceğim şu güzelim eşin onları çok iyi tanıyor sadece arada kalmak istemediğinden annesi daha ağır basıyo,bırak eşine anlatma sen istemediğin şeyleri direk söyle kaynana eltine,eşine derlersede ben istemediklerimi açıkca söylüyorm terbiyesizlik yapmyorum de...bebeğimi şimdi getiremem hasta yada çok öpmeyin yada ellerinizi yıkayıp sevin..biraz arkandan birazda yüzüne konuşacaklar ama alışacaklar..sen istemediklerini onlara değilde eşine anlatırsan dırdırcı olursun .erkekler bunu sevmez..eltinin çocukları geldiğindede onlara yalan söylemenin kötü olduğunu öğreteceğine ,direk yüzlerine söyle çocuklar korkar bi daha cesaret edemez.mesela eve gidince benim gönderdiğimi söylemişsiniz yalan söylemişsiniz haberim var deyin.yani direk konuşun dolaylama yapmadan.emin olun çoook huzurlu olacaksınız..kaynvaldenzide hayatınızın merkezinden alıp ücra köşelere kaldırn:) onun herşeyini her tavrını önemsedikçe üstünüze gelecektir

Back
X