Kaynanasıyla Birlikte Oturanlar Kulübü

askimm senin icin cok üzülüyorum kendi eski günlerim aklima geliyor hic sansiniz yokmu ayri ev icin a.s.a.s.

merhaba arkadaşlar nasılsınız vallah okudulça çok üzülüyorum
bu eşlerimiz neden böyle yapıyolar
hep annelerini dinlemek zorundalar vallah ben arkadaşlar 14 yıldır bu sorunun cevabını bulamadım benımde oğlum var düşünüyorumda asla karışmam hayat onların dem hepiniz allaha emanet olun

hoşgeldin ablacım....
bende mutlu olabiliriz belki diye açtım burayı içimiz karardı çünkü iyice...
neden oldugunu bir bilsem bende...
sende allaha emanet ol ablacım...
a.s.

herkese günaydın....
benimde az kaldı arkadaşım kafayı yememe...

kızlarr merhaba.bende bu konu açıldıgında eşimin ailesiyle oturuyordum.inanın ayrı eve çıkmak o kadar zor bir ihtimaldi ki bizim için.düşünüp düşünüp,hergece dua edip aglıyordum.peki o evde bana zulüm mü ediliyordu da aglıyordum?HAYIR
eşlerimizin aileleriyle oturmak istemememiz,onları sevmiyoruz veya bize işkence eidyorlar anlamına gelmiyor.insanın kendine ait bir yuvası olması kadar güzel ve huzur verici birşey yok .
bunalrı mudunuzu kaybetmeyin diye yazıyorum canlarım.sizleri çok ama çok iyi anlıyorum.bu toppiklere kaç kere yazdım ayrı ev istiyorum diye toppikler açtım,herkes ortak oldu derdime.
burada özellikle AŞKIMMM arkadasımıza sesleniyorum ve hepinize;
inanmadan olmaz arkadaslar,çok zor,biz çıkamayız,bu bir hayal sadece gibi olumsuz düşünceleri atın üzerinizden...ALLAH kullarını duyar ve bazen en imkansız olamaz dedigimiz durumlarda OL der rabbim ve önümüze bir sebep çıkar o istedigimiz şey gerçekleşiverir.
öyle çok istedim ki eşimle başbaşa olacagımız günleri hep hayal ederdim,bende sizler gibi yok imkansız diyordum yalan degil,ama dualarımı hiç eksik etmedim,hergece bıkmadan,usanmadan dua ettim hayırlısıyla yuvamı kurmak için.şimdi size anlatacagım nasıl çıktıgımızı inşallah sıkılmazsınız.dedigim gibi bunları ümidinizi kaybetmeyin diye yazıyorum,,,
ben ilk evlendigimde 6 ay ayrı oturdum.sonra borçlardan dolayı yapamadık ve eşimin babasının önerisiyle kendimizi toparlayana kadar birleştik.birleşmemiz de bir işe yaramadı ve borçlarımızda birleşti ve zorlaştı anlayacagınız.çok mücadele etti eşim,herşeyi tek başına ödedi,ben çok az çalışabildim nereye girsem iyi gitmiyordu bir türlü bir yere tutunamadım.ama eşim çalışknalıgı hiç elden bırakmadı çok şükür.ailesinin de borçları oldugu için yardım edemediler.çok uzun çok detaya girmiyorum.herneyse gel zaman git zaman,düşe kalka 3 yılımızı doldurduk çok şükür.ama bu zaman içerisinde ne zorlukları aştık bir bilseniz.heryerden icralıktık,bankadan,magazalardan ama azar azar da olsa eşim herşeyi hallediyordu.tabii bir yandan da babasıyla tartışmalar,yok efendim eve para vermiyosun bilmemne.oysaki birleşirken sizden bişy istemiyoz yeter ki kendinizi kurtarın denmişti.ama bimle oturdukça sanki hiç o evden çıkmayacakmışız gibi şeyler düşünmeye başlamışlardı resmen.yok dublex dairemi bulsak da ev kredisi alsak falan gibi...
neys,birkaç ay öncesine kadar yine çok aşırı daraldıgım ve artık patlama noktasına geldigim bir dönemde bir iş haberi geldi.fabrika işi bijuteri fabrikasına eleman gerekliymiş.sevinçle başladım işime.ama ondan öncesi nasıl hayaller kutruyorum keşke diyorum kurban bayramına kadar bir ev bulsak da çıksak ama nerdeeeeeeeeee diyodum.hem şimdi bulacam hemde çok uygun kirası olcak imkansız diyordum.çünkü baktıgımız evlerin orta halli hemde 450 ytl den aşagı kiraları yok.istanbullu olanlar bilir burada en kötü ev bile 400-450 yani.
hatta işyerinde konusuyorduk hep arkadslarımla inş bi gün bulursun diyolardı.birgün yine işyerinde bir arkadasım teyzemin evi boşaldı kız dedi.hemde çok uygun kiraya veriyor dedi.350 ytl demez miiiii!!! evi görmeye gttim ve konustuk ne kadara veriyosnuz şimdi dedim 300 kızım dedi:1shok::1shok::1shok:hemen tuttuk ve kurban bayramından 20 gün önce evimize geçtik çok şükür.
işimden de kriz nedeniyle 20 kişi çıkarıldı tabii bende dahil.sadece 1 ay çalışabildim.
şimdi ben şuna inanıyorum;rabbim o işi benim karşıma evimi bulmam için çıkardı.ben o işe başlamasaydım o arkadasla tanışmayacak ve evi de bulamayacaktım.çünkü 300 ytl ye hemde dogalgazlı ve temiz bir ev bulmak benim için rüyadan da öteydi.
herşey bir sınav,bizler bu sınavları atlatacagız inanın buna,sakın isyan etmeyin,niye çıkamıyoruz demeyin sadece dua edin en temiz duygularınızla...
göreceksiniz rabbim ellerinizi ve yüreginizi geri çevirmeyecek.
saglıkla kalın canlarım benim.sakın üzülmeyin inşallah en yakın zamanda ALLAHIM sizlerede ayrı bir yuva nasip eder...:teselli:

duaların için teşekkürler inş rabbim hepimizi hayırlıyısla kendi evimizde oturmayı nasip etsin .... söylediğin çok doğru işkence görmüyoruz ama kendi hayatımızı dilediğimizce yaşayamıyoruz zor olan bu ....

canım okuf-dugun için teşekkür ederim.amin inşallah dedigin gibi tez vvakitte yuvanı kurarsın bütün içtenligimle diliyorum bunu...
sabır arkadasım inşallah o günü de göreceksiniz.geriye dönüp baktıgında ise onlar konustukları ve yaptıklarıyla kalacak,hani çıkamazlar biryere derler ya hep kaynana kısmı,yani ömür boyu onlara muhtacmısız gibi,çıkıverirsin öylece kalırlar işte böyle.

deasy canım arkadaşım benim....
aynı şeyleri bende düşünüyorum bende yaşıyorum bende yapıyorum....
kocam kendini parçaladıgı halde dediğin gibi kayınpeder inanmıyo napıyonuz siz parayı diyo...
beni delirtiyolar işte....eşimde ailesi oldugu için sesi çıkmıyor tabi....
ayrılmayı defalarca düşündüm....ama kızım oldugu için sabrettim....
hala daha düşünmüyor değilim bende iş arıyorum şuan....
canım kızımı mecbur bırakmak zorundayım.....evim için huzurumuz için....
benim hiç umudum yok artık biliyor musunuz?
daha neler var neler ama hangisini anlatayım....

öyle deme işte.umudunu kaybetme sakın...
bir iş bulup çalışırsan toparlarsınız bence.çok mu borç var canım yaa nasıl durumlar.asla çıkamayacagım diye düşünme.sen bana anlat bakayım neden çıkamadıgınızı.kirada yaşayan bir tek siz olmazsınız korkma.ben herşeyi göze alıp çıktım,bu zamanda zor diyeceksin belki ama oldu işte.hayırlısıysa çıkayım dedim hep demekki hayırlısı buymuş ki çıktık evimize...zaten senin yaşadıklarınla benimkiler benzeşiyor sanırım.merak etme eşin kendini de yırtsa eve birşey vermiyor olur.kıymetiniz ancak evinize çıktıgınızda anlaşılır.ailelerin çocuklarından istemek yerine onlara destek olmaları gerekir.anlıyorum ellerinde avuçlarında olmayabilir ama destek sadece para degildir...

bencede umudunu kaybetme arkadasim sende birgün rahata erersin ama anlattigin kadariyla biraz cekersin:1hug:a.s.

sagolun arkadaşlar sizde olmasanız var yaa
bizim eşimin ailesinin evi kira değil....ev 2kat olursa ALLAHIM NASİP EDERSE 3.KAT bizim olacak...
ikinci katta kaynım var...kardeşimle hem elti oluyoruz biz....
borç yok aslında normal ev masrafı ama abartıyorlar işte....
bogazları aşırı....kayınpeder inanmayınca bende fazla bişi almıyorum kenara koyuyorum ve harcamayada niyetim yok....
alsınlar kendileri madem...kiradaydık önce ama olmadı ...evimiz olacak ama yardım eden yok...
birlikte oturalım kenara para koyalım dedik kira yerine ama nerde......
sinirden yazamıyorum bile...
yavaş yavaş yazarım sonra...

aşkımcım allah sabır versin bizlere cnm başta hep öyle diyorlar sanırım birlik olalım para biriktiririz ev alırız vs.... ama nerde borcun üstüne borç ekleniyor sürekli dün eşimle buyüzden yine tartıştık 6 ay oldu evleneli ama katlanamıyorum kendi hayatımı yaşamak istiyorum sen iyi dayanmışsın yine gerçi dayanmayıp napıcaksak........

♥ 2008 yılı acılarımızla, sevinçlerimizle geride kalacak. 2009 daha fazla umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirsin. Yaşamında güzel yıllar, mutlu yarınlar, gerçek dostluklar hep seninle olsun. Yeni yılın sana ve tüm sevdiklerine sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim. Mutlu Yıllar

kapris....
çok sagol amin inş....
aynı dilekleri bizde senin için diliyoruz....

canlarım nerdesiniz?
benim pc bozuk giremiyorum sizde yoksunuz ama...
a.s.

günaydın kızlarrr nasılsınız
güzel bir gün geçirmek dileğiyle öpüyorum

asskım canım rabbim hayırlısını versin
umarım yeni yıl herkesin beklentilerini karşılar canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…