• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynınıza maddi yardım yapar mısınız?

otursun o zmn gururuyla.

tebrik ederim sizi.ne guzel bir davranis.Allah sizi de darda koymaz

Koymuyo şükür
Dediğim gibi rutine binen bir yardim yapmam sağlık vs olmadıkça ama başlarını sokacak bir evleri de olsun yani herşey para değil insan sadaka niyetine Allah bilsin niyetine de biseyler yapmalı

valla evde oturan birine asla yardım etmem.
çocuğu vardır bakanı yoktur belki ama çalışmasına
engel bişey yoksa asla yedirmem. ben 4 aylık çcouğumu
bırakıpta çalıştım halada çalışıyorum niye kimseye muhtaç
olmayım evimi aldım borç ödüyorum. yok öyle çok istiyorsa anası
kendi yardım etsin.arada olmak şartıyla tabiki yaparım mesela markete
giderim onlara da alırım ama sürekli maaşa bağlar her ay düzenli deniliyorsa kabul
etmem de vermem de...

Sağlık vs haricinde yardim etmem ama o evdende pay almazdım o kadarı abartı olmuş ihtiyacınız yok çünkü
Aklıma benzer iki konu geldi.
Aile dostumuzun kızı demişti ki "Payıma tuvalet bile düşse alacağım."
Kadının mal varlığını ne siz sorun ne ben söyleyim.
Diğeri de eniştemin kız kardeşleri.. Ablamla yeni evlendiği zaman Ofis'te babalarından kalan dandik bir ev ve de Murat 131 vardı.
O ev ve araba için birbirlerine girdiler.
Eniştem o zaman işten çıkarılmıştı hatta. İhtiyacı olan o sırada oydu.
Biri Çankaya da oturuyordu. Çok ünlü bir firmanın genel müdürüydü kocası. Diğeri İstanbul da çok ünlü bir ilaç şirketi sahibiydi falan işte.
Maymunlar ya aklıma geldikçe sinir basar hala.

bende her zmn laf arasında bunu diyorum. onlar eski evde oturuo daha az maas alıo diye vicdan azabı çekio . Bizim evimiz daha lüks ama buna bende katkı sağlıyorum ikimiz çalıştığımız için durumumuz iyi . evini yaptırmak istiosa ya senelerce birlicek yada kendide çalıssın hemn yaptrsın diyorum vicdan yapmasın diye
Kaynınızın eşinin bir rahatsızlığı yoksa çalışabilir fakat içinizden geliyorsa arada yardım edebilirsiniz her halükarda sizin geliriniz daha iyi kendi kardeşinize ve ailenize de yardım edebilirsiniz paylaşmak güzeldir dozunda olduğu sürece sevgiler.

1500 maaş çok az ev olsada olmasada
Sürekli destek olamazsınız boşuna mı çalışıyosunuz?
Ben böyle durumlarda para vermekten ziyade ihtiyacını doğrudan karşılıyodum
Eşimin kardeşi çocuk yapınca dara düştü doğduğundan beri faturaları bizde enaz 1000 lira tutuyo kışın doğalgaza abanıyolar
Bebeğin bezi maması birde arada mutfak alışverişi
Arabalarını sattılar para yok diye baktım daha yüksek ğcretli araba almışlar eserse bez alıyorum başka 1 kuruş işlemiyo

kızlar merhaba eşimle ben çalışıyoruz çok şükür maaş toplamımız 8 bin. kaynımın eşi çalışmıyor ve eve giren para 1500 , bazen kaynanam ,kanımıza yardım etmemizi ister gibi.Kaynanam kendide çalışıp zaten yardım ediyor kaynımgile. Onlarında evi var (eski yapı) bizimde var çok şükür bizimkini kendimiz sıfır aldık. Onlarınki miras düştü hatta onların evinde bizimde kendi payımız vardı durumları kötü olduğu için evden hak ettiğimiz payın yarısının ücretini aldık .Kaynanam arada bir tripli davranıo ,kaynım bizden para isteyip vermediğimizde. Ama normalde iyi biridir o yüzden merak edip yazdım siz yardım ettirr miydiniz diye.
Eğ er kaynım iyi biriyse
Yabancıya yapacağım yardımı kaynım yapardım
Anne babalar evladı eşit olsun istiyor ama her zaman eşitlik olmuyor.
Eğer aynısı senin Kardesine olsa yapacak olan bir eşin varsa. Elti kaynım iyi insanlarsa yapın. Çünkü 1500 lira gecinilecek para değil. Bu arada elti neden çalışmıyor.
Kv cok abartırsa da eltim evde oturuyor ben çalışıyorum anne onu düşün ona göre yorum yap dersin

1500 maaş çok az ev olsada olmasada
Sürekli destek olamazsınız boşuna mı çalışıyosunuz?
Ben böyle durumlarda para vermekten ziyade ihtiyacını doğrudan karşılıyodum
Eşimin kardeşi çocuk yapınca dara düştü doğduğundan beri faturaları bizde enaz 1000 lira tutuyo kışın doğalgaza abanıyolar
Bebeğin bezi maması birde arada mutfak alışverişi
Arabalarını sattılar para yok diye baktım daha yüksek ğcretli araba almışlar eserse bez alıyorum başka 1 kuruş işlemiyo
Bu durumda da siz zorunlu giderleri karşılarken onlar lükslerine harcamış oluyorlar.

Aklıma benzer iki konu geldi.
Aile dostumuzun kızı demişti ki "Payıma tuvalet bile düşse alacağım."
Kadının mal varlığını ne siz sorun ne ben söyleyim.
Diğeri de eniştemin kız kardeşleri.. Ablamla yeni evlendiği zaman Ofis'te babalarından kalan dandik bir ev ve de Murat 131 vardı.
O ev ve araba için birbirlerine girdiler.
Eniştem o zaman işten çıkarılmıştı hatta. İhtiyacı olan o sırada oydu.
Biri Çankaya da oturuyordu. Çok ünlü bir firmanın genel müdürüydü kocası. Diğeri İstanbul da çok ünlü bir ilaç şirketi sahibiydi falan işte.
Maymunlar ya aklıma geldikçe sinir basar hala.

Ben bu tip şeylerin insanları kazadan beladan koruduğuna inanıyorum ihtiyacım yoksa da ne gerek var

arabamızda var şükür durumumuz iyileştikçe eltim kaynama baskı yapıo biz alamıoz yapamıoz diye kaynanam o baskıdan dolayıda triplenio olabilir.
"Çalışıyorum, alıyorum. Özenen de çalışsın alsın." diyin her seferinde.

Benim elti de kurnaz. Evlendiği hafta işten çıktı. Kaynım çalışmasını istediği halde çalışmıyor. Bir de aklınca bana yalan söyleyerek hava atıyor "Eşim bana kıyamıyor, yorulmamı istemiyor" diye.

Kaynım bekarken çok para verdik parasız kaldığında. Ama yukarıdaki olayları görünce eşime resti çektim. "Eğer bana bu şekilde davranılırken benim kazandığım paradan kuruş geçerse bu kadının kursağından gerisini sen düşün" dedim.

Bazen kayınvalidem de sizinki gibi hayıflanır. Tek maaş nasıl geçiniyorlar falan diye. Hiç oralı olmam.

kızlar merhaba eşimle ben çalışıyoruz çok şükür maaş toplamımız 8 bin. kaynımın eşi çalışmıyor ve eve giren para 1500 , bazen kaynanam ,kanımıza yardım etmemizi ister gibi.Kaynanam kendide çalışıp zaten yardım ediyor kaynımgile. Onlarında evi var (eski yapı) bizimde var çok şükür bizimkini kendimiz sıfır aldık. Onlarınki miras düştü hatta onların evinde bizimde kendi payımız vardı durumları kötü olduğu için evden hak ettiğimiz payın yarısının ücretini aldık .Kaynanam arada bir tripli davranıo ,kaynım bizden para isteyip vermediğimizde. Ama normalde iyi biridir o yüzden merak edip yazdım siz yardım ettirr miydiniz diye.
Canım herkes aynı durumda olacak diye bişey yok , çok zor durumdaysa saglıkla ilgili falan illaki yardım edilir göz ardı edemezsin sonucta yakınınız

Sizi de anladım . yardım edip etmemek size kalmış. Sürekli de istemezler zannedersem. Ufak tefek bişiler alırsanız hem size zor olmaz hem karşıdakine. Ben hiç bir zaman demedim kaynım yardı etti diye eltim yardım etti bize o istemesiydi kaynım yardım edemezdi. İpin ucunu kaçırmadan ilişkinize bakarak yardım edin. Baktınız yaralanıyor sunum kesersiniz. Buradaki bayanların. Sizi gazlamasına izin vermeyin. Herkes çalışamıyor. Çocukda var
Siz bence konuyu dikkatli okumuyorsunuz. Konuyu okuyunca zaten ufak tefek şeyler istemedikleri anlaşılıyor.
Bu insanlar zaten mirasın bile yarısını almışlar daha napsınlar ?
Yanı istiyorlar ki düzenli bir yardim yapılsın adeta maaş bağlansın.
Kimse buna mecbur değildir herkesin kesesi ayrıdır.Bu insanların 8bin geliri varsa ona göre de gideri vardır.
Biz bunu söylüyoruz diye kadın düşmanı yancı olmuşuz ayıptır dedikleriniz .

Back
X