Kazanılan tazminat

tabiki kardeşlerinle alın paylarınızı.
Çok sinirlendim babanıza. Karısının ve çocuğunun parayı harcamaya hakları yok.
Babanda ve kadında biraz gurur olsa parayı kullanmayı düşünmezlerdi.
Sen annenin yerinde olsan paranın çocuklarına ve torunlarına kalmasına tercih etmez miydin.
Sakın verme payını kendin harcamak istemiyorsan çocuk esirgeme ya da başka bir kuruma bağışla ama sakın babanın karısıyla annenin ölüm parasını yemesine razı olma.

Arkadaşlar daha önceki konumda bahsetmiştim annem trafik kazasında vefat etti 11 yıl süren dava sonuçlandı. Ben hakkımdan feragat edeceğim demiştim babama.Hatta eşimle bu yüzden tartıştık . Ben eşime bu konuya sen karışma dedim.Babam bana tazminat 200 bin civarı demişti. Daha sonra avukatla görüştüm 300 bin üzerinde olacak alacağımız para dedi.
Ben eşime karışma bu işe derken babamın karısı gelecek bu para hakkında planlar yapıyo. Ben babamın bu konuda bana art niyetli davrandığını düsrüst davranmadığını düşündüğüm için hakkım olan parayı babama vermekten vazgeçtim sizce doğru mu yapıyorum.
kesinlikle doğru olanı yapıyorsun

Ben haklıyım dimi hakkımı almakla şimdi evlatlıktan reddetmeye kadar gider bu iş ama arkama bakmıycam para için seviyosa beni babam hiç sevmesin.
Para için reddederse etsin zaten, hiç vicdan yapma. O senin ve kardeşlerinin annesizliğiniz tazminatı, annesizlik her ne kadar parayla ölçülemese de. Babanın karısına ve çocuğuna o paradan tek kuruş düşmez. Baban ve karısı nasıl merhametsiz insanlarmış da bu paraya haklarıymış gibi göz koyabiliyorlar. Hem de üçkağıt yaparak. Allah bildiği gibi yapsın. Aman kaptırma hakkını. Çocuklarının hakkını başka kadın ve çocuğun yediğini bilse anneciğinin kemikleri sızlar. Kardeşlerini de bu konuda tembihle, haklarını mutlaka alsınlar.

Arkadaşlar daha önceki konumda bahsetmiştim annem trafik kazasında vefat etti 11 yıl süren dava sonuçlandı. Ben hakkımdan feragat edeceğim demiştim babama.Hatta eşimle bu yüzden tartıştık . Ben eşime bu konuya sen karışma dedim.Babam bana tazminat 200 bin civarı demişti. Daha sonra avukatla görüştüm 300 bin üzerinde olacak alacağımız para dedi.
Ben eşime karışma bu işe derken babamın karısı gelecek bu para hakkında planlar yapıyo. Ben babamın bu konuda bana art niyetli davrandığını düsrüst davranmadığını düşündüğüm için hakkım olan parayı babama vermekten vazgeçtim sizce doğru mu yapıyorum.
baban diyodur eşine şunu yaparız bunu yaparız diye.
ama çok ayıp.annenin kan parası.
babana ve siz evlatlarına hak düşmüş.
baban bu eşinden olan çocuğunun geleceğini annenin kan parası ile mi kuracakmış.
pes doğrusu.
keşke hakkından vazgececeğini söylemekte acele etmeseysdin.
bak işin içinden iş çıkıyor.
bence hakkını al.
annen için de hayır yapabilirsin hem

ilk konunuzda eşinize çok kızmış sizi haklı görmüştüm ama babanızın yeni eşine hiç düşmez ki bu para.Bütün herkes payını alsın, harcamak içine sinmiyorsa hayır kurumlarına bağış yapın.

Ben haklıyım dimi hakkımı almakla şimdi evlatlıktan reddetmeye kadar gider bu iş ama arkama bakmıycam para için seviyosa beni babam hiç sevmesin.
Bunca zaman hakkınızı istememekle hata etmişsiniz zaten.
2.eş ve 5 yaşındaki kardeşin hakkı mı o para yoksa sizin mi?
Burda duygusallık yapacak bi durum yok ki içinden harcamak gelmiyor mu gidersin çocuk esirgeme kurımuna bağışlarsın yani bu kadar basit.
Kesinlikle kararınızdan dönmeyin babanız zaten para için sizi reddedecekse gerçek yüzünü görmüş olursunuz.

Ben annemin vefatı sebebiyle ödenecek tazminatın babamın karısı tarafından tasarruf edilmesini istemezdim. Istemiyorsam kendim harcamaz bağışlardım ama bana yalan söyleyen bir babaya ve karısına bırakmazdım o parayı.

Baban senden parayı saklamış, ceplemeyi planlamış diğer kısmını resmen, ben olsam kuruş koklatmam. Herkes kendi payını alsın olsun bitsin. Parayı kendine kullanmak istemiyorsan bi kısmını tüp bebeğe harcayıp, kalanını bağışlarsın.. Babanız çok ayıp etmiş resmen hırsızlık bu. Babanla ilişkinizi de gözden geçirmelisiniz derim..

Başınız sağolsun..

Peki erkek kardeşin hakkını ne yapmayı düşünüyor? İnşallah babasına, daha doğrusu babasının karısı ve çocuğuna vermeye kalkışmaz

Bu konu kocanı ilgilendirmediği gibi babanın şimdiki eşinide ilgilendirmez.

Baban ve senin aranda aynı soy isimleri taşıyan aile içinde çözülecek bir mevzu. Ha illada babanın eşi giriyorsa devreye ve baban buna müsaade ediyorsa ki yorumlardan anladıgım kadarıyla baban senden bir şeyleri kaçırmanın peşinde o zaman sen doğru olanı yapmışsın.

Başınız sağolsun öncelikle.
Hakkınızı kuruşu kuruşuna alın. O para önce sizin hakkınız sonra babanızın hakkı 2. Karısının ve ondan olma çocuğunun o parada kuruş hakkı yok ama.
Paranızı alın ister bağış yaparsınız ister sizde çocuğunuzun geleceğinize saklarsınız.
Babanız size derse neden karar değiştirdin diye bende kendi çocuğumu düşündüm benimde çocuğum küçük geleceği olacak dersiniz.
Eski karısının kan parasıyla yeni karısıyla hayaller kurmakta nasıl bir karakter nasıl bir gurur onur anlamak güç.

haklısın tabikii

Annesiz geçen günlerinin manevi olmasa bile maddi desteği bu para bence almalısın. Eşine karışma demek de bence biraz haksızlık sonuçta artık ailesiniz. Kararı yine sen ver ama eşine karışma da deme. Baban annenden sonra üzüntüsüyle kimseye bakmamış olsa ver 500 bin de ver ama gitmiş evlenmiş yeni hayat bile kurduysa annemin tazminatını o kadına yedirmem ben

Basiniz sagolsun,nur icinde yatsin anneniz.

Neden feragat ediyosunuz ki,anladigim kadariyla babanizin ihtiyaci yok.Harcamak istemiyosaniz bi koy okulu tamir ettirip Annenizin ismini verdirebilirsiniz ya da buna benzer seylerle annenizin ismini yasatabilirsiniz.

Babaniz fikrinizin degistigini biliyo mu,duydugu andaki tepkisi size yol gosterici olabilir aslinda.

ban yanlış hatırlamıyorsam babanız için değil kardeşlerinizin durumu sizden kötüydü onlar için vazgeçtiniz diye hatırllıyorum...
babanıza söyleyin babcığım ben hakkımdan vazgeçecektim ama duydum ki daha fazla para ve sen bana yalan söylemişsin ben hakkımı istiyorum k.bakma deyin...
ama ben olsam kardeşlerim benden düşkünken alsam da muhakkak onlara ayrıca pay verirdim.. yanlış hatırlamıyorsam i,şleride sağlam değildi

Canım kız kardeşim hakkını istiyo meblağ düşüktü önceden şimdi daha fazla o yüzden herkes payına düşen ile işlerini yoluna koyabilir. Babama kalsa hepimizin hakkını istiyo kendine.

Hakkını al.
O senin hakkın çünkü babanın karısının ve onun çocuğunun hakkı değil!

Kardeslerinle birlikte hakkınızı alin.
Eğer sen kendi payını kullanmak istemiyorsan durumu daha kotukötü olan kardeşlerine yardımcı olursun.

Baban seni sırf bu yüzden evlatlıktan reddedecekse hiç arkana bile bakma derim.

Adam hem yeni karısıyla ölen karısından alacağı parayı harcayacak, planlar yapacak hem paranın büyük kısmını almak için yalan söyleyip çocuklarının hakki olan paraya göz dikecek hem de o parayı sen alirsan evlatlıktan reddedecek öyle mi?

Valla millet keriz avında.

Niye keriz olacaksınız.

Al paranı, kardeşlerine yardim et, yoksullara yardim et, yetiştirme yurtları, sokak hayvanlari vs derken yardim edeceğin bir çok yer var.
Babana ve yeni karısına bırakma.

Valla olmus annemin tazminatini yeni gelen kadina asla yedirmek istemezdim ben hakkin olani al tabiki sakin duygusallik yapma, oteki kadin olmus annenin sirtindan elde edilen parayi harcarken hic vicdan azabi cekmeyeck cunku emin ol. Babanda resmen seni kandirmis iyiki sormussun avukata ne gunlere kaldik valla..

Canım kız kardeşim hakkını istiyo meblağ düşüktü önceden şimdi daha fazla o yüzden herkes payına düşen ile işlerini yoluna koyabilir. Babama kalsa hepimizin hakkını istiyo kendine.

Ha madem baska kardeslerde var o zaman herkese esit bolunsun, adama gorende senelerce yasini tuttu evlenmedi sanacak, onun karisiysa sizinde annenizde olan size oldu annesiz kaldiniz babanizin pek umrunda olmus gibi durmuyor acikcasi hakkiniz neyse soke soke alin hic o kadina yedirtmeyin o parayi. Bugun kimin ihtiyaci yok ki paraya, annenizden kalan miras gibi dusunun hic duygusal takilmayin yani.

Back
X