- Konu Sahibi belaokumakitapoku
-
3 vanilya mı
kaç yumurta koyuyorsunuz ki
sırf meraktan sordum yani
ben maksimum 2 yumurtalı kek yaparım ama nette tarifler 4 ten başlıyor da
şekerin tam erimesi için çok iyi çırpıyorum ama yine de koku duyarlılığım çok fazla olduğu için ben alıyorum o kokuyu çubuk vanilya evet kullanıyorum ama eğer evde o anda çubuk vanilya yoksa paket vanilya kullanıyorum bir de çubuk vanilya kahverengi tanecikler olarak görünüyor bazen o görüntü olmasın diye toz kullanıyorumYumurta kokusu iyi çirpilmamis ise gelir. Buna 4 vanilya kullanıyorsun. Vanilya cubugup kullan 10 tane toza bedeldir.
ben de koku duyarlılığı fazlayumurrtayi çok çirpinca kokmuyor
ama vanilya kokusu da guzel bi dahasina deneyim unutmazsam :)
evet hatta önce yumurtanın beyazını sarısından ayırıp, beyazlarını toz şekerle kar gibi olana dek çırparsanız pufidik bir kekiniz olur ama ayırma işlemine dikkat edilmeli sarılar beyaza hiç karışmamalıYumurtayla şekeri çırpıp köpük gibi yapıcaksın ondan sonraki malzemeleri ekleyip yavaş yavaş söndürmeden karıştırıcaksın blendırla çırpıyorsan çok fazla naparsan yap kabarmaz
iyi cıpmak sadece şekeri eritmek degildir.şekerin tam erimesi için çok iyi çırpıyorum ama yine de koku duyarlılığım çok fazla olduğu için ben alıyorum o kokuyu çubuk vanilya evet kullanıyorum ama eğer evde o anda çubuk vanilya yoksa paket vanilya kullanıyorum bir de çubuk vanilya kahverengi tanecikler olarak görünüyor bazen o görüntü olmasın diye toz kullanıyorum
https://www.facebook.com/Çırpma. .
(Kabartma tozu,soda,maya) önemli . .
Pişirme şekli önemli. .
Hamur kıvamı önemli. .
Mesela kek akışkan kıvamlı olmalı. .
(Çok katı olursa taş gibi olur )
Poğaça kulak memesi kıvamında yumuşak olmalı . .
( Sert olursa taş gibi olur. .)
Bol şans . .
teşekkür ederim biliyorum bu detayların hepsini ve uyguluyorum. 15 yaşından beri de kek yaparım yani en az 22 yıldır her yöntemi detayı uygularım keşfettiğim birçok malzeme ve yöntem de vardır oldukça iddialıyım kek konusundaiyi cıpmak sadece şekeri eritmek degildir.
iyi cırpmak şekeri erittirken yumurtayı havalandırarak karıştırmaktır.
ayri deneyin bideben de koku duyarlılığı fazlayoksa yumurtayı köpük köpük olmadan çırpma işlemine son vermem
Yumurtan oda sıcaklığında olacak.Kek, pogaca, pankek vb bilumum hamurlarim tarife tam tamina uymama ragmen kabarmiyoNedir bu işin sırrı?
kek zaten yumurtanın beyazı ile sarısı ayrılarak yapılır öyle yapıyorum da sorun bende koku duyarlılığı bildiğiniz gibiayri deneyin bide
beyazini çirminca kirem santi gibi oluyor
sarisi da mayonez gibi oluyor
kopuk deilde boza diye tabir ediyor tarifler kiavmini
kek zaten yumurtaların beyazı sarısından ayrılarak yapılır ben de öyle öyle yapıyorum ama sorun bende, koku duyarlılığı bildiğiniz gibi değilayri deneyin bide
pandispanya oalrak biliyorum ben o ayrimi yani usenmeyen her kekde ayrir tabi :)kek zaten yumurtanın beyazı ile sarısı ayrılarak yapılır öyle yapıyorum da sorun bende koku duyarlılığı bildiğiniz gibi
kek zaten yumurtaların beyazı sarısından ayrılarak yapılır ben de öyle öyle yapıyorum ama sorun bende, koku duyarlılığı bildiğiniz gibi değil
boza kıvamı un eklendikten sonraki kıvamdır, yumurta beyazı kar gibi köpük köpük olana dek çırpılır iki kıvam farklı durumlar için öneriliyor yaniayri deneyin bide
https://www.facebook.com/
bu linkte bisey açiliyormuu
eklemezsem çatlardim :)))
ben çok gulmustum sizde gulun :))))
mayalı poca tarifi :Kek, pogaca, pankek vb bilumum hamurlarim tarife tam tamina uymama ragmen kabarmiyoNedir bu işin sırrı?
evet maalesef en ünlü yerlerin yaşpastalarını bile yiyemiyorumpandispanya oalrak biliyorum ben o ayrimi yani usenmeyen her kekde ayrir tabi :)
hazir keklerde kokarmi size
bunyeniz oyleyse yapacak bisey yok herhalde vanilyaya devam :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?