- 27 Nisan 2014
- 2.618
- 1.970
- 108
- Konu Sahibi belaokumakitapoku
-
Tarifte yazan derecede pisiriyorum
Mikserle mi cirpmam gerekiyor bütün tarifleriMalzemelerinizin oda sıcaklığına inmesi gerekiyor. Yani yumurtayı buzdolabından çıkardıktan yarım saat sonra yapabilirsiniz kekinizi.
Yumurtayı şeker çok iyi çırpmanız gerekiyor. Ardından eklediğiniz şeyleri aşırı çırpmamanız gerekiyor ki sönmesin.
Eğer bunlara dikkat etmenize rağmen olmuyorsa fırında sorun vardır diye düşünüyorum.
Ortaya atıyorum geneldeAma nasıl işte
Turbo mu alt üst mü ortada mı altta mı
Teşekkürler kabartma tozunu fazladan mi koymaliyim?Yumurta çok iyi çırpılacak kalıba konulunca masaya üç dört defa vurun hava kabarcıklar ı alın kısık derecede 40 dakika pişiriyorum ve iki kabartma tozu koyuyorum ölçülerle kap oranlı olmalı kabınız küçükse fincan ölçekli büyük se sı bardağı ölçekli olsun
Pankek kabarmiyo ki zaten aman hiç guzel değil pankek ya ben sevemedimBilmem ki pankeki tavada yapıyorum mesela yine kabarmiyo
keki mikserde çirpman daha iyiMikserle mi cirpmam gerekiyor bütün tarifleri
pankek kabarir krep o kabarmyan )Pankek kabarmiyo ki zaten aman hiç guzel değil pankek ya ben sevemedim
Azicik kabarıyorPankek kabarmiyo ki zaten aman hiç guzel değil pankek ya ben sevemedim
Alt bazen üstten fazla kızarıyorkeki mikserde çirpman daha iyi
ama oda isisi falan hikaye ben ehrseyi direk dolabtan alirim yani sut ve yumurtada yada yogurtu kabarir
ama sen pogacada kabrmiyor diyorsun firini denemelisin
mesela ortasina koyunca pisirmek için alt yada ust de fazla kizarma durumu varmi
o zaman ortanin bi ust bolumunde deneAlt bazen üstten fazla kızarıyor
Ben iki paket koyuyorum çok iyi oluyor kek kslıbım büyük çünküTeşekkürler kabartma tozunu fazladan mi koymaliyim?
ben k .tozunu tarifin 2 kati atiyorum birde kek yaptiginda firinda bekletme hemen pisince cikar icine cokuyorKek, pogaca, pankek vb bilumum hamurlarim tarife tam tamina uymama ragmen kabarmiyoNedir bu işin sırrı?
Hmm geçen komşu yapmış küçük küçük kabarmamis ama kasik dökmesi mi acabapankek kabarir krep o kabarmyan )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?