Kekim kabarmıyor :(

Yumurta çok iyi çırpılacak kalıba konulunca masaya üç dört defa vurun hava kabarcıklar ı alın kısık derecede 40 dakika pişiriyorum ve iki kabartma tozu koyuyorum ölçülerle kap oranlı olmalı kabınız küçükse fincan ölçekli büyük se sı bardağı ölçekli olsun

Mikserle mi cirpmam gerekiyor bütün tarifleri

Tum malzemeler oda sıcaklığında olmali,

3 yumurta 1 bardak seker iyice cirp kopuk gibi olana kadar.

Ustune 3 bardak un, 1 bardak sut, 1 bardak sivi yag, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ekle iyice cirp.

Istersen tarcin ekle, istersen kakao vs

180 derece onceden isitilmis firina uygun buyuklukte kapla ativer, 25 30 dk acma hic.

Ben hep boyle yapiyorum kabariyor :))

Afiyet olsun :)

Teşekkürler kabartma tozunu fazladan mi koymaliyim?

Mikserle mi cirpmam gerekiyor bütün tarifleri
keki mikserde çirpman daha iyi
ama oda isisi falan hikaye ben ehrseyi direk dolabtan alirim yani sut ve yumurtada yada yogurtu kabarir
ama sen pogacada kabrmiyor diyorsun firini denemelisin

mesela ortasina koyunca pisirmek için alt yada ust de fazla kizarma durumu varmi

Alt bazen üstten fazla kızarıyor

Alt bazen üstten fazla kızarıyor
o zaman ortanin bi ust bolumunde dene
turbo ayarini falan anlamiyorum ben herseyi aynu yerde ayarda pisiryorum
sadece derecesi degisyor

pogacayi disarda beklet firina atmadan once, her hamur isini soguk firina at tarifdeki sicak firin martavalina bakma sen :)

Kullanilan firin ile kabarma arasinda bir iliski var mi bilmiyorum ama yuvarlak firinlar vardi ya bir ara, onlarda pisirilen kek guzel kabarirdi.

Oy derdine kurban
Benim yaptığım kekler kabarmış gibi durur sonra söner.
Çok da fifii
Zaten tatlıyı sadece regl döneminde severim.Kocam için yaparım sadece o da 900 kg olduğu ve tatlıyı çok sevdiği için umursamaz

malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
fırınınızın dilinden anlamalısınız.
tam tarife göre ve tarifteki pişirme araçlarıyla pişirmelisiniz. mesela tarifte 20 cm lik kalıp kullanılıyorsa siz 25 cmlik kalıpla yapıyorsanız alan genişleyecek pişirme süresinin değişmesi gerekecek ama siz tarife göre yapayım diye aynı sürede tutarsanız olmaz. bunlara dikkat ediyorsanız belki de tarifleri değiştirmeniz gerekiyordur.

sabah yaptm daha pek güzel kabarır kekim yumurta şeker beraber çırp bilirsin zaten ..ben kabartma tozunu unu eleyerek koyarken eklerim..birde önceden ısıtılmış fırına koyarim mutlaka 200derecede pişiririm..bu arada keki çok cıvık kıvamlı yapmam içini iyi çeksin diye hafif koyu yaparım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…