Kendim Diyetim. ( resimli)

kizlarr ben artik dayanamiyorum...
oglum 5 bucuk,6, 6 bucuk en gec 7de kalkiyor. .
bende tabi o yatinca hemen yatamiyorum 9 9 bucuk 10da uyuyor en gec...
cok perisan oluyorum artik bunun caresi yokmu?? bir akil verin...
yasam kalitem sifir...guya kpssye hazirlanmaya calistim, cogu kez o kadar erken kalktigim icin hic kitap bile acamadim..
okudum birazda gunduz uykusunu iki kere yapmaya caliscam, cok yorgun oldugundada gece sik uyanip erken kalkabilirmis..

Him.. Anladığım kadarıyla bebeğin erken yatıyor erkenden uyanıyor oyle mi ?

Peki gün içinde hiç uyumuyor mu ?

Benim de iki çocuğum var biri 4 yaşında diğeri 7.5 aylık.. inan bende bu gece hiç uyumadım desem yeridir belki 40 sefer bölünmüştür uykum, tam dalıyorum büyük çişim geldi diyor onu yaptırıyorum sonra yatıyorum uykuya dalacam bu sefer küçük uyanıyor emzirmeye kalkıyorum... İkinci bebeğim kolikti gece 2 den önde uyumazdı eşimle evin içinde dolandırıp dururduk, birde ben yalnızım burda ailem yok aylarca yalnız başıma uğraştım 20 günlük bebeğimle tayin geldik doğudan ev yerleştirdim üstelikte hiç bi Sn durmuyordu ayyy hatırlamak bile istemiyorum
Ama ben doğumdan 1 ay sonra spora başladım yememden kesmedim desem yeridir. Sezeryanlıydım Leslie ile başladım şimdi fitness blender yapıyorum . Toplamda 10 kilo verdim eğer yediklerime dikkat etseydim bu iki katı olurdu. Emzirdiğim için çok sık acıkıyordum ellerim falan titriyordu tatlı tuzlu yedim yani kısmadım açıkçası ve bu 10 kilo da sporla gitti sadece spor...
Spor benim için artık vazgeçilmez bişey oldu:) son birkaç gündür de öğün aralarımı uzatmaya çalışıyorum sevgili Ay__Prensesi taktikleriyle bişeyler uygulamaya çalışıyorum bakalım

Him.. Anladığım kadarıyla bebeğin erken yatıyor erkenden uyanıyor oyle mi ?

Peki gün içinde hiç uyumuyor mu ?
canim 2 saat falan uyor oglenleri, birde aksam uzeri deniycem 1 saat falan...
mantiken ters ama dogrusu oymus yorgunlukdanda gece sik uyanip sabahda erken uyanabilirmis...

canim 2 saat falan uyor oglenleri, birde aksam uzeri deniycem 1 saat falan...
mantiken ters ama dogrusu oymus yorgunlukdanda gece sik uyanip sabahda erken uyanabilirmis...
Yani şimdi ben bu durumda anormallik görmüyorum..

Bazı bebekler doğuştan uykusuz olabiliyor seninde benimde bebeğim o bebeklerden malesef..!

Bak şimdi benimki 1 yaşını dolduracak günde 1 saat uyur.. Gerisi gece uykusu oda saat gece 11 de uyur ve gece 2 bazen 3 kere uyanır... Acıkır karnını doyururum halen uyumaz bazen sallarım bazen yine uyuyamaz yanına yatar emziririm sabah ezanına kadar uykuya dalamadigi olur..
O uyur ben zombi gibi olurum çünkü sabah olmuştur eşime kahvaltı hazırlıyorum sonra tekrar uyuyayım diyorum huyum kurusun asla yatamam güne erken başlamayı seviyorum zaten terar sabah 8 gibi kızım tekrar uyanır..

Yani şunu kabullendim.. Benim bebeğim uykusuz bebeklerden.. Uyku düzeni yok malesef..!

Aynen öyle:)

Aynı zamanda spora başladık leslie yapıyorduk.. :))

Ben beslenmeme biraz daha dikkat ettim.. Bebegim hem mama hemde ek gıda ya geçtiği için kendi beslenmemi azalttim.. Porsiyonlarımı küçülttüm tabaklarımi kıstım..

Evet öğün aralarımı uzattım.. Deli gibi spor yaptım sadece haftada 1 gün dinlenme yaptım.. Kan ter içinde kalıyordum..

Ben bu şekilde 3 ayın sonunda sonuç aldım.. Darısı sana M Metebatur

Birazcık faydam olduysa ne mutlu bana..

allah hepimize sabir versin canimm...
dogum bile viz kaliyor o kadar aciya ragmen, cok zor cok...
masallah sen cok bilincli davranip hemen vermissin..insallah kalanlarinida verwcegiz beraber...
bende dogudayim su an kimse yok..zatn bir tek babaannesi bakiyor o kadar erken uyaninca onuda gormeyeli 5 ay oldu ...
7 de kalkmasina raziyim...bide gece 3 4 kere emiyor, 17 aylik ama biraktirmayada kiyamiyorum ramazanda yaklasiyor...

haklisin canim kabulleniyorumda ama 5 nedir ya
insan 7de kalkar bari hic degilse...
aylardir bizimde boyle...
bence simdiden birseyler yap sen canim benim bu saatten sonra degistirmem cok zor...

hayırlı uğurlu olsun yeni yaşı bebeğinin ins.

bence simdiden birseyler yap sen canim benim bu saatten sonra degistirmem cok zor...

1-çocuk aç olabilir...
2-diş çıkartıyor olabilir
3-diş agrısı veya soğuk algınlığı varsa kulak ağrısından uyanabilir.(iburamin cok faydalı)
4-gece gündüz ayırımını kavrayamamıs olabilir

sagol tecrubeli annem
bir danacik oldugu icin surekli ac zaten
dis cikarmiyor
soguk alginligi az var ama hep boyle uyanmasi
gece gunduzu direk gunesin doasiyla ayiriyor bence hava aydinlandimi akifden sorulur

Büyüdüğü zaman kendiliğinden düzene girer diye düşünüyorum.. Bu zamana kadar daha bir gecede uyanmadigini bilmem doğdu doğalı deliksiz bir uykusu olmadı..
Ben zamana bıraktım elbet büyüdükçe alışır..

Aksam yemeğini yedikten sonra diyelim saat 6 da saat 10 da acikiyorsunuz ne yiyebilir im

Evet tatlım ben spora başladığımda bebeğim 1 aylıktı sen 7 aylıktın.. Sadece Emzirme gibi Bi sıkıntın yoktu, ek gıdaya geçtiğin için yemenden de kısabildin aynı Zaman'da başladık ama durumlar farklıydı üstelik birebir aynı şeyleri uygulasak bile ortak sonuç almamız imkansız gibi
Hormonal durumlar metabolizma hızı yaş hepsi etkiliyor
Bende bekarlıktan gelen Bi durum var prolaktin hormonun yüksek tabi bu da bir şeye bağlı ama şimdi uzatmım konuyu... Prolaktin hormonu vücutta süt salgılayan hormondur beyinde hipofiz bezinde çalışır...
Benim bebeğim 7.5 aylık ama MAAŞALLAH yeni doğum yapmış gibide sütüm var yani şuan hormonlar o şekilde çalışıyor, vücut sürekli süt salgılamaya çalıştığı içinde kilo vermem normal insanlara göre daha da güçleşiyor, bilmem anlatabildim mi??
Ayrıca başka sorunlar da olabilirdi guatr (tsh az çalışması) insülin direnci gibi

Aksam yemeğini yedikten sonra diyelim saat 6 da saat 10 da acikiyorsunuz ne yiyebilir im
Uzun kış gecelerinde bende acıkıyordum..

Yemekten 2 saat sonra bitki çayı içiyorum yada normal siyah çayda olabilir.. Yatmaya yakın 1 bardak şekersiz süt içebilirsin küçük bir kase yoğurt yiyebilirsin yada 1 su bardağı ayran içebilirsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…