- 3 Temmuz 2015
- 3.460
- 5.684
- 158
- Konu Sahibi Ay__Prensesi
-
- #4.181
Evet tatlım ben spora başladığımda bebeğim 1 aylıktı sen 7 aylıktın.. Sadece Emzirme gibi Bi sıkıntın yoktu, ek gıdaya geçtiğin için yemenden de kısabildin aynı Zaman'da başladık ama durumlar farklıydı üstelik birebir aynı şeyleri uygulasak bile ortak sonuç almamız imkansız gibi
Hormonal durumlar metabolizma hızı yaş hepsi etkiliyor
Bende bekarlıktan gelen Bi durum var prolaktin hormonun yüksek tabi bu da bir şeye bağlı ama şimdi uzatmım konuyu... Prolaktin hormonu vücutta süt salgılayan hormondur beyinde hipofiz bezinde çalışır...
Benim bebeğim 7.5 aylık ama MAAŞALLAH yeni doğum yapmış gibide sütüm var yani şuan hormonlar o şekilde çalışıyor, vücut sürekli süt salgılamaya çalıştığı içinde kilo vermem normal insanlara göre daha da güçleşiyor, bilmem anlatabildim mi??
Ayrıca başka sorunlar da olabilirdi guatr (tsh az çalışması) insülin direnci gibi
Dimi aynen ben şuan 78-79 geliyorum değişiyor, ek gıdaya da tam olarak başladım sayılmaz yediklerimizden veriyorum ayrıca birşey hazırlamıyorum tatlı acı tuzlu hepsine de alışsın. Büyğk oğlumda çok sıkıntı çektim sabah kahvaltısı karışım veriyordum işte yoğurduna meyve ezip veriyordum çok yanlışmış bana göre, şimdi yoğurtta yiyor meyve de aöa ayrı ayrı. Beslemesinin %80 anne sütü % 20 ek gıda şeklinde devam ediyoruz. Gelişimi ve kilo alımı çok iyi çok şükür o yüzden acele etmiyorum ek gıda işindeŞu an beni tam 5 ay öncesine görürdün.. O zamanlar tam 76 kiloyla diyete başladım ve bebeğim 7 buçuk aylikti.. Evet durumlarımız farklı olsada amacımız ayni olan anneleriz
Şimdi seninde ufaklık ek gıdaya geçmiştir tabiki aynı zamanda emzirmeyede devam ediyorsun.. Spor yapıyorsun , birazda beslenmeye dikkat edersen çok değil kısa zaman sonra ideal kilona ineceksin... hafta hafta tartıda eksileri göreceksin inşallah..
Bende hipotiroid hastasıyım. Metobolizmam yavaş çalışıyor tansiyonum düşük nabzım düşük ama bunlara rağmen üzerimdeki fazlalıklar dan kurtuldum..
Ben kendimi sartladim.. Beynime kazıdım , bilinç altıma yerleştirdim..
Her spora başladığımda her yürüyüşe çıktığımda her adım attığımda içimden aynı kelimeleri söyledim..
kendi kendime mırıldandim..
O KİLOLAR GİDECEK, O YAĞLAR ERIYECEK, O BACAKLAR İNCELECEK BAŞKA YOLU YOK...!!
Açıkma değil aslında ben Nescafe hastasıyım o saatler onu arıyorum ayran süt içerim artıkUzun kış gecelerinde bende acıkıyordum..
Yemekten 2 saat sonra bitki çayı içiyorum yada normal siyah çayda olabilir.. Yatmaya yakın 1 bardak şekersiz süt içebilirsin küçük bir kase yoğurt yiyebilirsin yada 1 su bardağı ayran içebilirsin..
Ayy aynı benim şuanki halim gibi yaniAynen öyle:) M Metebatur
Bebeğin doya doya anne sütü alsın.. Zaten ömrü boyunca genel olarak bütün besin gruplarından illaki yiyecek ama anne sütü yeri apayrı.. Ne kadar güzel bilgili bilinçli bir annesin :)
Bende dedigin gibi bebegime özel yemekler yapmadım.. Damak tadı alışsın istedim seçici olmasın.. Çiğneme ve yutma refleksi 8 ve 9 aylarda gelişiyor o dönem biraz dikkat istiyor..
Evet doğumdan sonra vücud altüst oluyor aynı zamanda birde hormonlar psikolijini bile etkiliyor.. Daha bir hassas oluyorsun.. Olsun kuzuların canları sağ olsun.. Onların bir gülüşü dünyalara bedel..
Ilk diyete başladım günler canım neler istiyordu neler böyle gözümün önüne geliyordu yiyecekler tabak tabak dolaşıyor:)) o zamanlar kendimi frenlemek daha zor oluyordu çok kaçamak yapiyordum bol bol ceza alıyordum.. (bu biraz disiplinle alakali)
Şimdi alıştım istesemde yiyemiyorum..
Midem gurulduyordu açlıktan.. kendimi halsiz hissediyordum yemek saati geldiğinde gözüm birşey görmüyordu..
Sende biraz sabırlı olmalısın.. Alışacaksın öyle öyle miden küçülüyor..
Valla iyi olur arkadaşım sendende bekliyoruz hani söylemesi ayıponcesi sonrasimi yapsam
Bizde aradaki kilo farkını görmek isteriz.. O kadar bu birbirimizi motive ettik sonucunu merak ediyoruz..oncesi sonrasimi yapsam
Eee tabi ki sendende bekliyoruz.. Unuttuk sanma sıra sanada gelecekValla iyi olur arkadaşım sendende bekliyoruz hani söylemesi ayıp
sagol canim benimAaa ben şok oldumaradaki fark bol kiyafetler olsa bile nasıl belli oluyor inanamadım..
Violet Life özellikle bacakların çok zayıflamış pantolondan bol olmuş
Hehehsanki üzerindeki kıyafetli birinden emanet almış gibisin.. Harika görünüyorsun tatlım
Maşallah maşallah gerçekten kıyafet bolda olsa zayıflık nasıl da belli ediyor kendini. Darısı bana bende inşallah bi gün paylaşırım böyleEki Görüntüle 1823825
artik ikisinide giyemem...
dusunun o bluzle ancak saklamistim kendimi acil almistim bir yere giderken...
pantolonda zatn giymem imkansiz hamile pantolonu gibi oluyor...
ama 61e takildim cildircam
İnşallah canım inşallahBizde aradaki kilo farkını görmek isteriz.. O kadar bu birbirimizi motive ettik sonucunu merak ediyoruz..demi beseye
Eee tabi ki sendende bekliyoruz.. Unuttuk sanma sıra sanada gelecek
aaa evet canim...Eki Görüntüle 1824310 bugün Gökçe kızımın doğum günü
Herkese Mutlu pazarlar..
Ooo Mutlu yıllar minik yavruyaEki Görüntüle 1824310 bugün Gökçe kızımın doğum günü
Herkese Mutlu pazarlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?