Kendimi 18 aylık bebeğime bağırırken buluyorum

Anne insan değil mi? Emziriyor ilaç kullanamaz. İnsanın hiç mi sabrı tükenmez? Hiç mi yeter demek istemez yada buna hiç mi hakkı yok? Belli çocuk bi atak döneminden geçiyor . Anne birkaç gün bunalmış. 1-2 bağırmayla birşey olacak değil. Ben yeri geldi annemden sopamı da yedim, bi yerim eksilmedi, bende travma da yaratmadı. Hatta bazen şu konuda biraz daha dövse belki yapmazdım diye dalga bile geçerim. Yani kadın doğurduktan sonra bir bireyden sorumlu evet ama baba bu görevi bölüşmüyor ve anne bu yükün altında kalmış. Zaten psikolojisi iyi olmayan bi kadına kötü annelik yapıyormuş gibi konuşmak hoş değil psikolojisini daha kötü etkiler. Evet bağırmasa daha iyi ama sabır taşı olsa çatlar kimsede peygamber sabrı yok . Olan olmuş, artık neden bağırdın demek yerine bağırmamak için şunu yapabilirsin demek lazım.

Yapacak bir şey yok bi kere olmamış demek ki kontrol edemiyor gücü yeten yetene meselesi. Herkesin kendi kızı yavrusu bana ne konu açıyorsa herkes aynı fikirde olmak zorunda mı? Bu zorlukları bilerek doğurmuyor muyuz kocaya diş geçirmeyince hıncını bebeden çıkar böyle şey olmaz o yavru anneden azarı yiyince yine gidip anneye sarılıyor anne çünkü bu güvenli liman bu ilişkiyi mahvetsin ne önemi var bi yerde koca kadın var bi yerde bebek. Geçen annemle tartıştım oğlum yan odada uyuyor sesim vs yükselmedi ama annem ağladı ben de sert konuştum bebeğim bunu bile anladı gece uykudan zıpladı korktu çünkü. O yavru 1 haftadır ne yaşıyor

İşte zaten destek al dedim zart zurt cevap veriyor 1 kerelik olay değil. Anne de insan ama ben bebeğe empati yaparım 18 aylık bebek var. Anne de yetişkin oluyor kocadan çıkaramadığı hıncı bebekten alıyor işte. Ben böyle düşünüyorum. Herkesin yapısı farklı 1 2 bağırmalık konu da değil kötü anne demedim ama bebeğine zarar veriyor işte farkı yok

O kadar haklısınız ki… Aynı şeyleri yaşamayan insalar, pervasızca söyleyiveyor her şeyi.

Gisla, gerçekten bu kadar büyütülecek birşey yok. Şuan biraz abartıyosun. Sanki ağzını burnunu kırmış gibi konuşuyosun. O yaş grubu çocuğa jandarma diyosun jandarcam diyo. Yani sence bikaç ikaz onları geri basmaya iter mi ? Çevremde şuan 0-5 yaş arası çocuk çok. 16 aylık bir kız var eşimin kuzeninde, yani inanamazsın hayatımda o kadar yaramaz bi çocuk asla ama asla görmedim. O kadar inatçı o kadar hırçın ki, ağlayarak bağırarak herşeyi yaptırıyor. Annesi diyor ki bi kere bile sesimi yükseltmedim benden bir gram bile korkmuyor başını belaya soksa bile umrunda değil diyor. Yani bağırmışsa ne olmuş. Ses yükseltmiş, çığlık atmamış suratına çemkirmemiş, pişman da aynı zamanda

Tamam bunun devamı gelmeyecek mi ortada sorunu çözmüyor çünkü. Bunların hiçbiri şiddeti haklı çıkarmaz.

Yani ben kızımı bazen o kadar yüksek sesli seviyorum ki çocuk yarın bi gün bağırsam aradaki farkı anlamayacak bile. Odadan odaya annemm annem bağırarak seviyorum.
Konu sahibi, destek al. İster psikolojik ister bedenen yardım al. Ama mutlaka al. Sabrına dikkat et, bağırmamaya özen göster. Onun daha çok küçük olduğunu, ne dersen de ne yaparsan yap her zaman onun istediğine gideceğini kabullen. Umarım kolaylaşır herşey senin için

Tamam bunun devamı gelmeyecek mi ortada sorunu çözmüyor çünkü. Bunların hiçbiri şiddeti haklı çıkarmaz.
Tabikide haklı çıkarmaz. Ama kadın yaptığının farkında, kötü bişey olduğunun çözümü olması gerektiğinin farkında. Yukarda bir yerde yazmış psikolojik destek almak istediğini. Aslında tek ihtiyacı olan birkaç saat yalnız kalmak/ çocuğum aç mı sıkıldı mı yoruldu diye düşünmemek. Umarım çevresinden birisi bunu yapar

En iyi anne sensin Gisla.
Devam et.. umarım insan ilişkilerini evladına aktarmazsın.

Şurada hiç tanımadığın insanlara bile çıkışın bu şekildeyse anneni ağlatmana şaşırmadım
Bence senin içinde saçma bir öfke var sende bebeğinden değilde çevrendekilerden çıkarıyorsun
Bebeğin de bunu hissediyor işte
Otur kendi yavruna üzül.

Konu sahibi hepimizin zaman zaman inişleri çıkışları oluyor canım benim 1 hafta az bir şey bağırmayla kimsenin psikolojisi bozulmaz
Daha çok destek almaya çalış .. rutinlerinizde değişiklik yap
Annesin diye özel güçlerin yok her şeye yetişmeye çalışma varsın bazı şeyler eksik olsun
Önce sana iyi gelecek şeyler yap, sen iyi olursan yavrunda iyi olur.

Ben doğururken bebeğimin yaramaz olabileceğini de düşürerek doğurdum ve daha 3 aylık benim bebeğim gibi bebeği olan biri emzirmeye de çalışmazdı mesela asla emmedi ben neler çektim emzirmek için atak geçirdim 10 gün emmedi ilaçlardan bana ne iyi işte derdim uğraşmazdım en büyük sıkıntı meme emmiyor yediğimi içtiğimi seçiyor buna rağmen sabırla emziriyorum bunlar şiddete bahane değil demek ki size normal geliyor böyle şeyler bana gelmiyor.

Zart zurt cevap veren ben değilim hanımefendi sizsiniz. İnsanlara saldırıyorsunuz. Kocaya diş geçirme meselsine gelimce hayvan değiliz diş geçirelim. Ama siz çirkeflikle diş geçirmeyle bir şeyleri hallediyorsunuz belli ki.

Zaten bu site bunun için var insanlar destek alıyorlar, kaygılarını, tecrübelerini paylaşıyorlar
Bu tarzlar da arada türüyor işte.
Çevremizde de var bunlardan.. böyle böyle kadınları bunalıma sürüklüyorlar

Ya kibar bir dille öneriler sunup destek al demek çok mu zor
Insan bir korkar ya böyle konusuyorum ama bakim benim basima neler gelir diye.
Rahat uyusun çaresiz, yardım isteyen bir annenin kalbini kırdı
İns. Evladıyla sınanmaz

Annem bana bebeğinin 40ı ölüye karıştı ölür gider dedi diye tartıştım doğru haklısın anne demeliydim ona hıncımı da bebeğimden çıkarmalıydım. Ben kimseye iyi anne kötü anne demiyorum. Bağırmanın bebek için fiziksel şiddetten farkı yok diyorum. Öfke vs yok gayet sakinim hatta doğum sonrası daha da sakinim çok şükür olsaydı da bebeğime yansıtmaz tedavi olurdum

Evet haklısın hayvan değilsin ama bebeğine bağırıp duruyorsun . en azından çirkefliği hak edene yapıyorum en hak etmeyene değil belki kocana yapsan babalık görevini yerine getirir sen de bebeğinin canını acıtmazsın

Bayanlar hepimiz anneyiz, birbirimizi kırmanın anlamı yok. Hepimizin bebeğinin zorlukları var. Benim bebeğimin doğduğundan beri şiddetli fışkırarak kusma sorunu var. Her dk boğulabilme ihtimali var bu diğer bebeklerden çok çok fazla. Burnundan bile fışkırıyor. Her emzirmede yarım saat dik durmak zorunda, benim kızım 3 aylık olmasına rağmen 2 saatte bir emen bir bebek. Haliyle uykusuzum, yorgunum, bu konuda benden başka kimse birşey yapamaz/ haliyle buda beni çok yoruyor. Sinirli olabiliyorum, bazen çekilmez hale geliyorum. Benim sinirimi hisseden kızımda huysuzlanıyor. Kimisinin bebeği emmez, kimisinin uyumaz, kimisinin kolik kimisinin huysuz. Ama hepimiz öyle yada böyle anneyiz. Ve evet doğururken herşeyi bilerek doğurduk, ama 5 dk sonra ne hissedeceğimi bilemem de müdahelede de bulunamam. Anca kontrol etmeye çalışırım. Yeri geliyor çevrede başka şeylere kızıyoruz, bebek bundan etkileniyor. Yeri geliyor eşime kızıyorum o hırsla kızımı emzirirken kızım huysuzluk yapıyor. Doğururken en kötü ihtimalleri bile kabul ederek doğurdum kabul. Ancak hepimizin sabrının bi sınırı var ve bazen taşabilir. Geçecek bu günlerde, anlayışlı ve sabırlı kalmaya çalışalım çünkü bizi bizden başkası anlamaz

Tamam sen haklısın

Gisla boşver sen milletin çocuğunu
Sen annene bir destek aldır düşüncelerinden arınsın

Gisla boşver sen milletin çocuğunu
Sen annene bir destek aldır düşüncelerinden arınsın
Annemle görüşmüyorum eşşek kadar kadın değişmez ama el kadar bebe kötülükten etkilenir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…