Evet evet ilk küfürlerini ettiği zaman şaşırıp kalıyordum. Şimdi sadece sinirleniyorum normalleştiği süreçteyimBöyle insanlar çevrelerindeki insanları da hasta ederler. Bir yerden sonra iyice alışırsınız ve zihniniz artık bunu normalleştirmeye çalışır. Hasta olduğunuzu farketmezsiniz bile inanın. İşte asıl o zaman tam olarak bitmiş olursunuz. Lütfen sağduyunuzu kaybetmeden çıkın o evden. Siz bekledikçe o cesaret gelmeyecek aksine giderek yok olacak.
Aptalmışım çünkü hem de ne aptalkadere lanet edecegınıze ben bu secımı zamanında kendım nasıl yaptım diyin..unuversite mezunu ınsansınız..
Güçlü kadındım zaten yabancı dil kursları folklere gidiyordum. Bazı dernekler çağırıyordu sunuculuk yapıyordum organizasyonlarda kendimi ifade etmede çok iyiydim makyajsız üstüme özen göstermeden bakkala gitmezdim. Şimdi içimden gelmiyor. Hele ki onunla dışarı çıktığımda gözüm sürekli onda acaba beni uyaracak mı acaba bi yanlış yaptım mı diye. Ben nasıl böyle biri oldum bilmiyorumYalnız değilsin bunu bil. Psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalan birçok kişi var. Emin ol ki karşı koyanlar hayatta kalıyor. Karşı çık,lafını söyle ama kendine dikkat et. Başına birşey gelsin istemem. Çalış ve ayaklarının üzerinde durDavranışları hala aynıysa oturup konuş. Anlamıyorsa uzatma. Özgüvenini çalışarak ve sosyal çevre edinerek kazanabilirsin. Bazıları güçlü kadın sever. Sonra da bunları ona teker teker yedirirsin. Hayata bir kez geliyorsun. Bakmışsın yıllar geçmiş ama elinde sömürülen bri hayat kalmış.
En büyük korkum bu. Ya bu duruma susarak yıllarımı verirsem. Annem babamın yaşattıklarından sonra bu hallere geldi. Her yerinde hastalık çıkıyor ben annem gibi olmak istemiyorumSen tüm gücünü toplayıp o evden evladını alarak çıksam bir de boşanma davası açtın mı ne şiddet kalıyo ne küfür.Öyle rahat oluyorsunki anlatamam sana.Allah aşkına korkma Allah şifalar versin hastaymış anne baban inan bana sen oraya gidince varsayalim geldi kapınıza kocan yada ailesi sadece polisi ara erkekse gelsin bir daha.Çık bu cehennemden.Sana tavsiye ettiğim bu şeyleri korkaklığımdan aptallığımdan ailem üzülür mahvolur sandığımdan kızın çok küçük etkilenir safsatalarından 8 yıl boyunca yapmadım sonra baktım nefes alamıyorum.Tavsiye ettiklerimi yaptım derin derin içime sine sine aldım her nefesi kolay degil ama imkansız da degil hatta zor bile degil lütfen çekme o hayatı
peki bosanmaya karar verip evden ayrıldıktan sonraki süreçte üniversite mezunu bir kadin olarak söyle mukemmel olmasına gerek yok ortalama yapabilecegin bir işe girip cocuguna anne ve babana maddi manevi destek olsan hersey mükemmel olamaz mı bence olur dene lütfenEn büyük korkum bu. Ya bu duruma susarak yıllarımı verirsem. Annem babamın yaşattıklarından sonra bu hallere geldi. Her yerinde hastalık çıkıyor ben annem gibi olmak istemiyorum
O kadar güzel olur ki. Onsuz dışarı çıktığımda bile kendimi özgürlüğüne kavuşmuş bir kuş gibi hissediyorumpeki bosanmaya karar verip evden ayrıldıktan sonraki süreçte üniversite mezunu bir kadin olarak söyle mukemmel olmasına gerek yok ortalama yapabilecegin bir işe girip cocuguna anne ve babana maddi manevi destek olsan hersey mükemmel olamaz mı bence olur dene lütfen
Yarın değil bugün, bugün değil acilen karar ver ve hemen uygulamaya geç...Asıl özgüveni olmayan ve kendini ezik hisseden eşiniz...Psikolojide buna yansıtma deniyor sanırım. Sizi aslında daha üstün görüyor, kendini daha aşağı hissediyor ve bunu sizi eleştirerek, küfür ederek bastırmaya çalışıyor...Bu tip erkekler en sağlıklı insanı bile hasta ederler...Ya terkedip, iyi bir ders vereceksin, yada tamamen boşanacaksın...Bu tipler zor değişir, çünkü kişilik bozukluğu. Allah kolaylık versin.Bıktım yaşadıklarımdan değil kendimden bıktım. Sindirilmiş halimi kendime getirememekten bıktım. Özgüvenimi tekrar kazanmaya çalışmaktan bıktım
3 yıllık evliyim 2 yaşına girmek üzere bi kızım var
Eşim demek istemediğim adam herşeyime müdahale etmeye bayılıyor. Yolda gideriz götünü ne sallaya sallaya yürüyorsun hızlı olsana. Suratımı asarım suratına sıçtırtma şimdi der. Kavgada yedi sülaleme küfreder. Yürümemi konuşmamamı bakmamı giyinmemi herşeyi eleştirir dışarı çıkmak istemez çıkınca da ben ister istemez tedirgin oluyor yine laf söyleyecek diye. Aklımda hep tedirginlik yine bana kızacak mı yine laf söyleyecek mi her dakika her saniye. Eve geldiği an susmaz kafam hep aynı şeyi sorar. Şiddet ben konuşsam susmasam olacak eminim kızım için susuyorum o anı yaşamamak için korkuyorum susuyorum. Ve ben bu korkumdan da bıktım kardeşinin yanında bana bağırır ailemin yanında kenarda köşede sessizce belli etmeden lafını söyler. En ufak bi kavgada hakaret. Ben bunları çekecek kadın değilim. Güçlüyüm ya da güçlüydüm. İstiyorum ki boşanayım dışarı çıktığımda korkmayayım bana laf söyleyecek biri olmasın. Hakaret eden biri olmasın istiyorum.
Üniversite mezunuyum işe girmek istesem mutlakaki bir iş bulurum.kızım küçük bakacak kimse YÖK annem hasta. Ama boşanmaya korkuyorum zamanı var diye düşünüyorum. Annem hasta babam kalp hastası borçları var çalışmadan işe girmeden ailemin yanına gitmek istemiyorum. Birde ben yük olmak istemiyorum. Ailem ile eşimin ailesi aynı mahallede oturuyorlar. Orada durmak isteniyorum. Ama böyle de katlanamıyorum sadece ağlıyorum. Ben bunlara katlanacak kadın değildim şu yüzüme hiç gülmeyen kaderime de lanet ediyorum.
Evet evet ilk küfürlerini ettiği zaman şaşırıp kalıyordum. Şimdi sadece sinirleniyorum normalleştiği süreçteyim
Kendisinin ezik olduğunu biliyorum. Zannediyor ki herkes bize bakıyor yolda. Çok yakışıklıyım çok karizmatiğim havasında değişik bir düşüncesi var lanet olsunYarın değil bugün, bugün değil acilen karar ver ve hemen uygulamaya geç...Asıl özgüveni olmayan ve kendini ezik hisseden eşiniz...Psikolojide buna yansıtma deniyor sanırım. Sizi aslında daha üstün görüyor, kendini daha aşağı hissediyor ve bunu sizi eleştirerek, küfür ederek bastırmaya çalışıyor...Bu tip erkekler en sağlıklı insanı bile hasta ederler...Ya terkedip, iyi bir ders vereceksin, yada tamamen boşanacaksın...Bu tipler zor değişir, çünkü kişilik bozukluğu. Allah kolaylık versin.
Kendi aileme değil de çünkü ailem benim bu yaşadıklarımı bilse ben affetsem de ileride onlar izin vermez tekrardan. Sadece bu adam yaptıklarını inkar edebilecek yapıda. Bazen ben bana böyle diyemezsin diyorum sakinleştikten sonra saçmalama ben mi dedim diyor. Dışarıya da aynı yapacak Emin’im ses kaydı alacağım mantıklıEvet özgüven probleminiz çok büyük. Çünkü saydığınız sebepler sadece bahane.
İş bulun ailenizle konuşun ve gidin..
Ailenizin yanında çok iyi rol yapıyormuş. Gerekirse video ve ses kaydı falan alın ispat için. Bunu söylemememdeki sebep sizi aşırı sindirdiği için aileniz "çocuk var yuvanı dağıtma" der vazgeçersiniz diye.
Ortada yuva yok zaten. Psikolojik işkence var. Bu ortamda çocuk büyüyemez.
Şimdi size yarın kızınıza yapar emin olun. Aşağılık kompleksi olan biri çünkü.
Kendi aileme değil de çünkü ailem benim bu yaşadıklarımı bilse ben affetsem de ileride onlar izin vermez tekrardan. Sadece bu adam yaptıklarını inkar edebilecek yapıda. Bazen ben bana böyle diyemezsin diyorum sakinleştikten sonra saçmalama ben mi dedim diyor. Dışarıya da aynı yapacak Emin’im ses kaydı alacağım mantıklı
Annemle konuştum biraz üsten anlattım biz her daim arkandayız kafanda bitirdiğin an bir dakika durma. Buradan da taşınırız dedi.Patolojik vaka resmen.
Belli ki şimdiye kadar hep ezilmiş. Öfkesini gücünün yettiğinden çıkarıyor. Ciddi bir tedavi gerekiyor.
Ama sizin tarafınızdan değil tabi. Onu Türk doktorlarına emanet edip kendinizi ve çocuğunuzu kurtarın.
Gerekirse gizli kamera falan da koyun eve. Mahkemede kullanamazsınız ama onun o hasta hallerine ışık tutarsınız..
ayni benim eski x allahtan benim pisikolijiye ilgim vardı cevremde de bu konuda iyi olan insanlar vardi da yol yakınken döndüm.Kendi aileme değil de çünkü ailem benim bu yaşadıklarımı bilse ben affetsem de ileride onlar izin vermez tekrardan. Sadece bu adam yaptıklarını inkar edebilecek yapıda. Bazen ben bana böyle diyemezsin diyorum sakinleştikten sonra saçmalama ben mi dedim diyor. Dışarıya da aynı yapacak Emin’im ses kaydı alacağım mantıklı
Annemle konuştum biraz üsten anlattım biz her daim arkandayız kafanda bitirdiğin an bir dakika durma. Buradan da taşınırız dedi.
Yok artık!Bana kanser olursun ölürsün inşallah kan kusarsın ölürsün inşallah o pislik hastalıklı ellerinle kızıma dokunamazsın inşallah dedi biraz önce kavga da direksiyona falan vurdu tabi küfürker havada uçuşuyor ağlıyorum diye sus zırlama çocuk etkileniyor diyor kendi küfür ediyor. Normal olduğunu düşünmüyorum
Öfkesi şu. Şehir dışındaydık. Eve geçecektik yol 3 saat sürüyor. Biraz gezelim öyle yola çıkalım dedik. Dışarı çıktık. İki dk geçmeden eve geçelim trafik çok olur derdi. Ben suratımı astım ama öyle aman aman değil sorduğu sorulara cevap veriyorum. Yolda küfretti araba da da devam etti sözlerineYok artık!
Neyin öfkesi bu?
Normal değil tabiiki,manyak,kafayı yemiş,kusura bakmayın ama
Şöyle çok ciddi bir kriz,bir cinnet ile adam olur mu?patlasanız mesela?
Deneyin isterseniz.
Fayda ederse ne âlâ.
Etmezse kendinizi harcamayın.
Aileniz de arkanızdaymış.
Siz kafanıza koyduktan sonra iş de bulursunuz pekala düzen kurarsınız.
Hakkınızda hayırlısı.
Onu kesin yapacağım. Görümcem geldi bugün. Çağırdım. Kendisi evlenmeden öncede yakın arkadaşımdı anlattım bak dedim böyle böyle. Yarın bi gün boşanma olurda yalanlar atarsa şocuğumu almaya çalışırsa sende ortak olursan susarsan seninde karşındayımvdedim. Ben zaten sana şaşırıyorum sen nasıl susuyorsun ben abimin huyunu biliyorum senin her zaman yanındayım. Susma cevap ver boşan kurtul sesi bana ses kaydı yap dedi odaSevindim sizin adınıza. Hayırlısı neyse o olsun.
Demek ki onlar da anlıyorlarmış bir şeyleri. Daha önce de ayrılmışsınız ama gördüğünüz gibi belli yaştan sonra değişmesi imkansız.
Ömür boyu ilaç içse bile evliliğinize fayda sağlamaz.
Ses kaydı almayı ihmal etmeyin. Boşanma aşamasında çirkefleşme ihtimalina karşı kanıtınız olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?