kendimi duzeltemiyorum vicdan azabi cekiyorum ama degistiremiyorum

helal güzel yazmışsın arkadaşım. bu yorumuna tamamiyle katılmakla birlikte konu sahibinin okuması için yeniden paylaşıyorum

Aile yakınlarınız yok mu yardım edebilecek veya bir kaç saat emanet edebileceğiniz?
Muhtemelen güne sıfırlanmadan ve uykusuz başlıyorsunuz.yaşadıklarınız günün devamı şeklinde üstüne ekleniyor."yine başladık,ne yapacağım senle?bıktım" şeklinde devam ediyorsa ya yardım alın yada biraz boşaltın kafanızı.emin olun çoğumuz farklı konulardan yorulduk ve yoruluyoruz.
Çocukları yarıştırmak kötü hele ki arada kıskançlık olunca düşmanlığa dönüşüyor.
Benim çocuklarım 11,5.5 ve 2.5 yaşındalar.iki küçük kız. bazen kıskanıyor bazen can ciğerler.yemek konusunda biraz çekimserdi ortanca.küçüğe yedirirken usul usul sokulmalar bana ver demeler oldu verdim,ikisini beraber yedirdim.küçük kendi yemeğe başlarken de ablasına özendi kendi tabağını istedi.tabağını bitiren koşuyor kapının yanına boyunu ölçüyoruz çentik atıyoruz.memeyi biraz zor bıraktı küçük.yeni bıraktı sayılır.ortanca onu kıskanıyordu biraz, şimdi ikiside eşit şartlarda.
Genelde lcw dan alıyorum kıyafetlerini çünkü 2 yaş ve 5 yaş aynı model ve baskı oluyor.bazen farklı bazen aynı alıp giydiriyorum takıntı etmiyoruz böylelikle.gece yattıklarında kendime ayırıyordum bana uykusuzluk ve asabiyet kattı bıraktım.herşeyi zamanlı yapmaya çalışın.sağlığınız yerindeyse hiç bir işi ve aşı ertelemeyin.
Çocuklar büyüdükçe eşinizle zamanınız artacak sadece şuan sabırsızlık ve kendinizi eksik görerek sevginizi aşkınızı köreltmeyin.
Biraz sabır ve zaman.Allah yardımcınız olsun...

Büyük çocuğunuza bi ayar cekmeniz lazım sizin enerjinizi çekip yetersiz hissettiren o galiba. Üzerine düşmeyin. Aslında çocuğu o kadar gecimsiz hale getiren de ilginiz muhtemelen ki şahsen kendi.çocuğumda ayni şeyleri yaşarken kreşe baslattim ve çocuğumun.aslinda kendi.kendine yetebildigini , kendi.kendine mutlu olmayi öğrendiğinde benden beklentilerini azalttigini farkettim.
Nasilsa okula baslayacakmis. Oranin faydasinin dokunacagina inaniyorum. Belki adaptasyon süreci de sorunlu geçecek ama sonu iyi olacaktir

Kardeş senin büyük küçüğü kiskaniyor bebek kıyafetlerine bankasından belli ayrıca çocuğa sürekli delirdigin için iyice huysuz olmuş sabırlı yaklaşmak işin sen annesinin cidden ikinciye eziyet olsun diyemi dogurdun yaziktir

Eşinize bu kadar hazırlanabilirken çocuklarınızla ilgili hazırlik yapmama isteğiniz tuhaf geldi bana. Lütfen yanlış anlamayın,bende anneyim,kızim 3 yaşında ama ikinci çocuk planım yok çünkü yorgunum çok,yeniden başa saracak enerjim yok,yetememekten korkuyorum birde,siz ikinci çocuğuda yapmışsıniz,sağlıkla büyütün iki kızınızıda.
15 aylık kızınızında büyük kızınız gibi olmasını istemiyorsanız,lütfen mama ile geçiştirmeyin öğünlerini. Kıyma,tavuk,balık minik porsiyonlar halinde dondurup,çıkartıp hemen köfte,kavurma,ızgara yapabilirsiniz en fazla 10 dakikanızı alır. Meyveli,kuruyemişli muhallebi yapmaniz maksimum yarım saat.
Aynı sorun olmaması açısından damak tadını alistırmaniz gerek,geç kalmadıniz,nerden baslasanız kardır.
Büyük kızınız için şöyle bir tavsiye verebilirim,mutfağa onuda alın,takın önlüklerinizi kek çırpın,kurabiye hamuru yapın,kalıplari verin eline şekil versin pişirin,salata yaparken yanınıza alın,yardım isteyin,birşeylere dahil edin onuda. Hem oyalanmış olur,belki kendide dahil olduğu için yemek ister o yemekten. Ben bunu uyguluyorum,yemek seçen kızim kendide dahil olunca ayıla bayıla yiyor. Ben işimi yapmiş oluyorum,o eğlenmiş ve annesiyle vakit gecirmiş oluyor,hemde yedirmekle uğraşmıyorum.
Bir deneyin isterseniz.

Nerdeyse 1.5 yaşına gelecek bir çocuk sadece anne sütü ile duramaz bir konuda okumuştum kilosu fena değildi belli ki sütün yetiyor iyi hoş ama alması gereken diğer vitamin ve mineralleri alamıyor mesela kan değerleri nasıl demiri falan, demir düşükse iştahsızlık olur, büyük kız içinde aynı şey geçerli

Büyük kızın durumu psikolojik ve ilgi açlığı gibi geldi bana, düşün: onun önüne yemek konuyor yersen ye yemezsen yeme ama kardeşi yemek yemezse anne emziriyo kucağına alıyo bir bağ var orda, anlatabildim sanırım, o da kullanabileceği dikkat çekebileceği başka şeyleri kullanıyo, okul gibi

Allah sevdiği kuluna kız çocuk verir derler bilmem duydunuz hiç kızlar

Hep özenmişimdir kızı olan arkadaslara, benim oğlumda lokum bal şeker kurban olurum ona ama Allah biliyo ya 2.çocuğum kız olsun istiyorum Allahın takdiri baş göz üstüne ama gönlümü Allah biliyo

Keske herkes sizin kadar ozelestiri yapabilse...
Mukemmel es, mukemmel anne, mukemmel kadin olmak zorunda değilsiniz, oyle bisey de yok zaten.
Buyuk kiziniz okula gidiyordur zaten artik, ya da başlayacaktır, o okuldayken kucugune ve kendinize vakit ayirin, aksamlari da ona. Biraz zaman lazim size, biraz da rahatlamak lazım.

bigunmutlaka meraba

Ben henuz anne degilim lakin anne olmaya ugrasiyorum 4bucuk aylik evliyim bir dusugum var

Sana cocuklarinla ilgili tavsiye veremem benim de tecrubem yok cunku ama sunlari soylemek istedim

Hani diyorsun ya erken evlendim, erken anne oldum vs aslinda her sey nasip kismet oncelikle bunu anlamalisin ne cok erken ne cok gec her sey Allah ne zaman nasip ettiyse o zaman olur

Bizim esimle evlenir evlenmek cocuk yapmak gibi bir hayalimiz vardi ki oyle de yaptik korunmadik ama bebegimiZ yasamadi nasip olmadi, 6 yıl bittikten sonra evlendik biz yıllarca hemen cocuk yapacaz diye hayal edip durduk bak olmadi iste her sey nasip kismet ustelik kan pihtilasmasi problemim varmis onu ogrendik bebek sahibi olmakta zorlanacagiz

Senin simdi iki evladin olmasaydi su an doktor kapilarinda hastane koridorlarinda tukenmis bir vaziyette olacaktin esinle basbasa gecen haftasonlari sana agir gelecekti

Benim sana tavsiyem erken oldu gec oldu yasayamadim edemedim esime doyamadim dusuncelerini birak

Her sey ne zaman olmasi gerekiyorsa o zaman oldu ve oyle olmaya devam edecek cunku Allah neyi ne zaman nasip ederse o zaman olur

Sen buyuk kizina daha cok sevgi gostermeye calis, daha cok saril, daha cok seni seviyorum de, iyi ki varsin de

Daha cok sukret sahip olduklarina

Benim kardesim vefat etti, annem babam evlat acisi yasiyor bi de bunlari dusun kendine gel insaAllah, Allah yokluklarini gostermesin evlatlarinin

Mız mız evlat elbette zor ama dusun ki kızın buyudugunde onunla dertleseceksin, onunla gezip dolasacaksın, o sana yoldas olacak insaAllah

Esinle daha gecirecek coook vaktiniz olur merak etme cocuklar biraz buyusun universiteye fln gidecekler evde esinle yalniz kalacaksiniz, sonra evlenecekler fln :) sen de esinle bol bol gezersin hem orta yaslarda daha iyi olur gezmek :)

Valla bende aynı durumdayım bu günlerde. .zorla yemek yapıyorum sanki..Oysa önceden çocuklar için neler yapardım bugünlerde içimden gelmiyor..maalesef anne deşarj olmazsa yani mutlu olacağı birseyler yapmazsa böyle oluyor bence..

anladığım kadarıyla esinizin çocuklara olan ilgisi çok fazla, sizle eskisi gibi ilgilenmiyor, bu nedenle çocuklarıniza karşı böyle isteksizsiniz, yanlış anlamışta olabilirim

Bırak çocukları işine git bir kuaföre birazda alışveriş ne güzel olurdu maalesef eşim haftasonları da çalışıyor 2 çocukla gezmek zor parklara çıkıyoruz oda kesmiyor beni tabi..

kendi hayatınızı yaşayıp bazı şeyleri tüketmeden erkenden annne olmuşsun, yaşayamadığın, gözünde kalan bir çok şey var ve sen bilinç altında bunları arzularken yaşayamazken, o duygularını tatmin edemzeken çocuklarla uğraşmak zorunda kalıyorsun. Bu durum senin sinirlerini bozuyor ve agresifleşiyorsun, bu agresifliğin annelik duygusunun önünne geçmiş durumda. Ancak bu duruma çözüm bulmak zorundasın kendi hayatın ile çocukların arasında bir denge kurmaya çalışmalsın bence, hem kendine hem de çocuklarına zaman ayırarak bu durumu aşabilirsin.
koşullarını durumunu bilmiyorum ama paylaştığın yazıyı okuyunca böyle bir duygu uyandı bende yanlış anlama amacım akıl vermek değil

Buyuk kiziniz bence bunu tepki olarak yapiyor gerek sizin sinirli davranmaniz gerek kardes kiskancligi buna etken olabilir kucuk kiziniza israrci olmamaniz ayni seyleri yasamaktan korktugunuz icin gercekten zor bir durum ama duzelebilir hersey sizin elinizde oncelikle kiziniza uygun bir anaokulu ya da kres bulun yarim gun gonderin orada az da olsa yemek yiyecektir yorulacaktir daha sosyal olacaktir ve davranislarinda degisilik olacaktir ikinci olarakta siz psikolojik destek almalisiniz kucuk kizinizla gidebilirsiniz benim de 3 cocugum var kizim 15 aylik iki tane de oglum var onlar buyuk cocuk olduktan sonra bazi seyler eskisi gibi olmuyor esler arasinda biz cocuklarimizla yapiyoruz gezmelerimizi alisverislerimizi ancak evimizde zaman zaman bas basa kaliyoruz buna kendinizi biraz alistirmaniz lazim zaman cok hizli geciyor oyle cabuk buyuyorlar ki aslinda gecen yillara saskinlikla bakiyor insan lutfen boyle devam etmeyin bunu iskence haline getirmeyin kendinize ve cociklariniza ileride bu yillar sizin ve cociklarinizin hafizasinda guzel kalsin hersey sizin elinizde

Ya bunun annelikle alakası yok.
Bu zamanda çocuk büyütmek gerçekten büyük bi başarı . Zaman istiyo sabır istiyo emek istiyo ama bizde her zaman 4×4 olamiyoruz nihayetinde bizde İnsanız. .

Size daha önce yazmistim hatirladinizmi?
Neden bu durumdaydinizda ikinci çocuğuyaptiniz diye
Banakizmistiniz büyükolan kiza vurdunugunuzu soyluyordunuz ? NAsil olacak bu is? Kaçsene ggeçmiş duzelmememis sizce çocuğunuz mu pedagoga gitmeli yoksa siz psikiyatriyemi gitmelisiniz?
Bi düşünün neden oluyor bunlar ,hatayi nasil bacak kadar kendi yetistirdiniz çocukta ariyorsunuz?

Burada hep söylerim yemek ve uyku sorunu annenin beceriksiz liginden başka birşey değil.
Ama simdi siz benim egomu tatmin etmeye calisiyorsun diyeceksin ya öyle değiliste ddümdüz yukarıdaki cümleyissöylüyorum bunlar sizin yarattiginiz sorunlar

Sorun bu bakis acisinda kimi insan 10 kilo agirlik kaldirirken kimi rahatlikla 20 kilo kaldirir yani herkes ayni gucte olmayabiliyo 5 cocugu mutlu ozguvenli duzgun yetistiren bi cok kadin var ücüz bebek buyuten hoc yardim alamayip tek basina hem calisip hem cocuk bakanda var yani demem o ki ornek cok ama herkesin gucu,yapabulecekleri,sabri farkli
Benim yerimde olsaydiniz lafinida hic anlamam kimse kimsenin yerinde degil onun icinde yazmak konusmak yorumlamak daha kolay

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…