Kendimi kullanılıyor gibi hissediyorum

Eşin tembel değil sanırım.Çnkü azmi ve hırsı var.Gece gündüz istediği iş için çalışmış.Şu an hayal kırıklığının verdiği hissiyatla biraz boşvermişlik yapıyor.Ayrıl demem.İnsanın hayatında şanssızlıklar olabilir.Ya da senin gösterdiğin sabrı kanaatkarlığı bir başkası göstermekte zorlanabilir.Eşine destek olmak,kredi çekmek olmamalı.

İş kurmak ,onu devam ettirmek basit bir şey değil.Karda var zararda.Büyük risk.Sermaye yoksa hele hiç girilmemeli.Daha çok batarsın sen de toparlanamazsın.Yapacağı tek şey tekrar iş arayıp girmek.Kredi çekilerek iş kurulmamalı.

İnsanların çoğunun aşk ve mantık evlilikleri tanımlarında ciddi sıkıntılar var bence.

Aşkla sevdiğim kocama ben bu ikinci krediyi çekmem mantıklı bir insanım çünkü.
O da mantıklı bir insan olduğundan beni artık sömürme raddesine geldiği bu evlilik sürecinde daha fazla bir şey istememesi gerektiğini bilir. İş kurucam hayaliyle birlikte az da olsa çok da olsa bir işe giricem, maaşımı biriktiricem ve işe kuracağım işe harcayacağım derse, tabii ki yanında olurum. Daha önce çalıştığını, emek sarfettiğini görmüşüm biliyorum çünkü.

Ailemi dinlemem bu durumda zaten evlenirken dinlememişim. Kocamın da hangi yüzle karşılarına çıkcam demelerinde sorun yok, gerekten hangi yüzle çıkacak, daha fazla soruna gerek yok. İşe girmiyorsa ve kredi diye sızlanmayı sürdürüyorsa aileye ben boşanıyorum haberiniz olsun derdim tabi ki.

benim tahammül edemeyeceğim şey işsizlik. yani erkeğin çalışmamak için bahaneler bulması ve evde oturması. Üstüne bir de huzursuzluk çıkarması. Gerekirse pazarda tezgah açar ama erkek çalışmalı arkadaş bunun hiç bir şekilde affı yok benim açımdan.
Eğer eşin ısrarla çalışmak istemiyorsa ben olsam kesinlikle ayrılırım. Ama dediğim gibi herkesin hayat görüşü farklı.
Mesela benim hayat görüşüme göre kesinlikle küçümsediğimden değil ama müzisyen biriyle birlikte olup ciddi düşünmezdim. Ama sen düşünmüşsün. Demek istediğim yapılabilecekler tamamen kişiseldir.

Ayni surecleri yasadim bende.. Bir oglum oldu. Her zaman esimin.ve.ailesinin.arkasini topladim onlarin.arkasini.toplarken yptigim borclar odenmedi. Sonra ne.mi oldu? Esim.beni.dogumdan sonra 20 gunluk benekle.birakmaya kalkti25000 borcla hemde mahkemelikken. Hayatimin kazigini atti tam 14 ay once...herseyin.farkina varmistim evliligim.devam.etsede.artik kebdimi.kullandirmayacaktim. Borclarimi odemistim. Isten bebegim 7 aylikken.ciktim bebegime bakiyordum 3 hafta oncesine.kadar... Esim ne yapti annelik yapamadigimi bebegime surekli.bagirdigimi.oskence.ettigim.iftirasinda bulundu sirf ise sokup bedelli askerlik.kredisi cekmek.icin.. Ve bana.evde.durup calismayarak.hukuken.suc isledigimi soyledi.. Evde durdugum.surece surekli saygisizlik hakaretler...3 hafta once evi.terkettim baba evindeyim. Cok kurumsal bir.uerde.ise.basliyorum. Ve tabiyki esimi hayatimdan.cikardim. Hicte.pisman.degilim..
Bu tarz insanlar.hic.birzaman.dikis tutturamiyorlar kredi cekme.sakin.konu.sahibi.. Sakin... Cunku sen.yaptikca daha fazlasini ister.. Ben yasadiklarimi yazdim dusunmen icin.. Hayirlisi olsun.. Hemen bosanmayi.dusunme.. Insan.gercekten.bitirdiginde boyle ikilemlere dusmuyor zaten.. Ama sakin.kendini kullandirma.. Bugun.onun esisin onu.odare ettigin surece.. Yarin.onun.ostediklerini yapmadiginda gorursun gercek yuzunu..

eşin hazıra konmaya alışmış ...biz çok çabuk sevildiğimize inanırız ...seven adam böyle yaparmı hammalık yapar yinede evini geçindirir ...
ben şöyle , düşünüyorum sen kredi çekmek istemezsen tavırları değişir güya senden soğuma havalarına girer , buda seni çok üzer ...
zor bir durum Allah kolaylık versin ...

Erkek dedigin evde yan gelip yatmaz,simit satar limon satar ,garsonluk yapar parasini kazanir.
Asla kredi cekmeyin hatta isten ayrilmayi dusunuyorum cok yoruldum diye soyleyin ,bakalim ne diyecek ?

Bence kredi cekmeyin ve bosanmayin. Kredi için önce calisip kendi biriktirip sonra istediği geri acabilecegni söyleyin..

Bu kadar kolaya konmasın.. Ve isten atilma sebebini ogrendnz mi?

kesinlikle çekmeyin kredi falan bir de o işte batarsa boş yere kredi ödeyeceksiniz
biraz toparlanın elinin bollaşınca düşünürsünüz ama
önce biraz birikim yapın eşinizde tekrar denesin tekrar girsin bir yere
yoksa toparlanmanız çok zor olabilir ki
deneyimsiz iş hayatına atılmak çok zor
örneğin ben kafede yıllarca çalıştım hadi bi kafe açayım olmaz
o iş ya baba mesleği olacak ya da çevrenizin çok geniş olması lazım
yoksa şansa kalır işiniz

Tam aksine ben de kişisel fikirler olduğunu belirttim, saygı duyuyorum.

Sadece bir şeyler yazmak zorunda hissettim çünkü ev hanımlarıyla kıyaslamak çok alakasız bana göre. Babanızın da yemek yapıp, torununa bakması gayet doğal. Ev hanımlığı çok daha kapsamlı bir yük.

İyi akşamlar dilerim

1 değil 2 değil tam 5 defa işe girip çıkmış.Bu durumda hala evde yatıyorsa bir sıkıntı var demektir.Seni de düşünmeli
Herşeyi sen yapamazsın ki evlilikte herşey karşılıklı 2 tarafında çaba göstermesi lazım.Hem neden öyle düşünüyor az diye . Bakarsın asgari ucretle baslar.Sonradan sevilir işinide iyi yaptıgını görürlerse maaşını yükseltirler.

Esinizin is mevzusunda elinden geleni yaptigini fakat basarili olmadigina gönulden inaniyorsaniz,ailenizin bosan arkandayiz laflarina kulak asmamanizi takdir ettim.evllilik bu iyi günde kötü gunde diyoruz..
Kurmak istedigi is,okudugu okul bolumle ilgili mi,riskli bir is bu yalniz..eger tutmazsa yine tek maasa birikmis kredi borclari yetmeye calisacak.

yanında olmak gerek ne demek sürekli olarak ona arkandayım desteği verirsen taiki biryerde tutunamaz çünkü arkasını toplayan var....
kredi falan çekme... işsizliğinden utanan asgari ücretle de olsa çalışır bence...
size duygu sömürüsü yapıyor gibi geldi

Acı ve sert olacak ama eşiniz sizi kullanıyor. Erkek çalışır ataerkil mantığıyla alakası yok. Şu an yaşadığınız durumu tersine çevirirsek. Evlilik masraflarını erkek üstlenip sonra kadın işine geldiği gibi iş bulamadığı için eşinden “ben iş kuracağım bana para çek” dese, erkekler “hass…r” diyerek kıça tekme atarlar.

Birincisi eşinizin bu isteği “yüzsüzlük”
İkincisi eşiniz sizi kullanmayan yani yüzsüz biri olsaydı. Asgari ücretle çalışır, para biriktirir ve bu işe böyle atılırdı.
Üçüncüsü eşiniz bu parayı vermediğiniz için size küserse, bu durum hakkında en küçük kötü bir şey söylerse yüzsüzlükX100.

Bu dünyada kimse rahat bir işe atılmıyor. İnsanlar çabalarak bir yerlere geliyorlar. Mezun olur olmaz sevdiği işe doyurucu maaşlarla başlayanların sayısı nedir ki? İnsanlar sevdiği işine ve doyurucu maaşa en iyi ihtimalle 5 yılda erişebiliyor.

Beyefendi sanki zengin ailenin şımarık çocuğu gibi iş beğenmiyor, maaş beğenmiyor ve zengin ailesinden sermaye istiyor.

bu döngüye çok benzerini ben yaşadım , boşandık ve şu an o borçların hepsini ben ödüyorum tek başıma

Cnm bence senin esinin akli muzisyenlikte kalmis ve onu la alakali bir is yapmak istiyor bunun yaninda senin duzenli bir hayatmz duzenli bir gelirimiz olsun soylemlerine karsilikta seni uzmemek adina baska islerde tutunmaya calismis ama olmamis bence esine bir sans ver ama kredi de cekme esini karsina al konus cok yoruldugunu daha fazla borcun altina giremiycegini onu cok sevdigini ama boyle devam ederse evliliginizin hasar gorcegini ve geri donusu olmayan yollara girebilceginizi anlat, ben eve bir sene daha katki saglarm sen bir ise gir butun kazandgni kenara koy istedgn parayi biriktirince pasa pasa istedgn isyerini ac dersin ve esin seni gercekten seviyorsa seni anlamasi lazm.
Evlenirken iyi gunde ve kotu gunde diye soz veriyor esler birbirlerine bu sozu sadece erkekler vermiyor bizlerde herzamn eslerimizin arkasnda durmali destek olmaliyiz ama bu demek degildir ki git kendini atese at,umarim makul yollarla konusarak anlasirsinz birbirinizi seviyormussunuz ikinize de yazik olmasin..

Kredi çekme ama boşanma da.
Yani şu noktada boşanma.
Eşin iş bulmalı ve düşük ücretle bile olsa çalışmalı.
Evin erkeği o.
Sinir oluyorum kadın parasına güvenip iş beğenmeyen adamlara..

Günaydın bayanlar,
Öncelikle herkese yardımları için çok teşekkür ederim. Bundan sonraki adımlarım yavaş yavaş netleşmeye başladı kafamda. Birinci olarak asla kredi çekmeyeceğim. Sizin de belirttiğiniz gibi eğer ben kredi çekmiyorum diye bana soğuk davranmaya başlarsa da bana olan sevgisini sorgulamaya başlayacağım tabi ki.
Eşim evde otururken ev işlerine yardımcı olmaya çalışıyor. Ama tabi ki bir ev hanımı gibi çamaşır yıkayıp ütü yapıyor demek değil. Ama evi pis bırakmıyor. Bulaşıklarını yıkıyor, ortalığı topluyor. Akşam ben eve geldiğimde yemek yapmama yardımcı oluyor ve haftasonu ev temizliğini de beraber yapıyoruz. Bu konuda bana çok büyük sıkıntılar yaşatmadı. Akşam işten eve geldiğimde oturup pisliğimi toplasın diye bekleyen biri olsaydı zaten çoktan kapının önüne koyardım.
Ama gkgy'nin mesajını okurken düşündüm ki, belki de gerçekten sabah git-akşam gel memur mantığıyla çalışmak onun karakterine göre değil. Eşim ikizler burcu, tam bir sahne insanıdır. Ben onu o şekilde tanıyıp kabullendim. Benim için bu düzenli iş yaşamını denedi. Bunu da zaten hep söyler, sen olmasan ben müziğe devam ederdim diye. Bu açıdan da onun karakterini değiştirmek istiyormuşum gibi olmuyor mu? Belki de gerçekten organizasyon firması kurarak başarılı olabilecek biri... Bilemiyorum...

Bir söz vardır ve çok doğrudur.
Erkekler kadınları ,kadınlar parayı sever diye .
Konu sahibi ve bir çok kadın bu tezi doğruluyor .

Bir söz vardır ve çok doğrudur.
Erkekler kadınları ,kadınlar parayı sever diye .
Konu sahibi ve bir çok kadın bu tezi doğruluyor .
nasıl yani sence konu sahibi ve onun gibi birçok kadın parayı sevdiği için mi işsizliği kendine sorun etti??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…