Kendini kullandırtmak

bla bla

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2009
1.181
415
333
Ezik olduğumdanmıdır iyi niyetli olduğumdanmıdır bilmem yada altında başka sebeb var bilmiyorum ama hep kullanıldım.aslında benim yaptığım olması gereken ama insanlar benim yaptığımın karşılığını vermeyince aşırı pişmanlık yaşıyorum. Karşılık mı bekliyorsun diyenler olacaktır "Evet"
Mesela arkadaşım evini taşıdı temizliğe gittim hem gönlü olsun(niye gönlünü yapacaksan) hemde bende taşınacağım oda bana yardıma gelir diye, Gelmedi... Aynı konu ablamda da olmuştu. Ben ona yardıma gitmiştim ama o belim ağrıyor deyip gelmedi bana yardıma.çok aşırı fedakarım. Ama hiç kimse benim olduğum kadar bana fedakar değil. 30 üstü yaşım. Çok pişmanım insanlara yaptığım iyiliklerden dolayı. Haaa arkadaş ortamında az da olsa törpüledim. Ama geçmişte yaşadığım nankörlükleri düşünüce ve üzerindem sağlanan menfaatler bu saatte uykumu kaçırır işte. Anneminde payı var bu konuda. Kardeşlerime hep verici olmam için baskı yaptı. Bende çok uymaca oluşumdan annemin lafı ile çok ödün verdim kendimden.
Dahada uzar gider. Kızlar nasıl yapayım ne edeyimde bu pişmanlıkları üzerimden atayım ve ileride kendimi kullanddırtmayayım. Bir kaç aya nişanım olacak annem ezdirme kendini diyor ama ablama erkek kardeşime onun eşine annem hep zorla yaptırdı bende böyle alıştım. Hem maddi hem manevi olarak çok verdim insanlara. Bu travmayı nasıl atlatacağım.nasıl anne olacağım hiçbir fikrim yok. Nasıl iyileşirim ne olur destek olun bana

Bir arkadaşım herkese gönlünden geçeni bu laf bile sokmak olsa gülerek laf arasında söyler herkes bilir ne demek istediğini ama şaka gibi söylediği için hem yaptıklarına dikkat ederler hemde gülerler kırıcı olmaz kimseye sizde öyle yapabilirsiniz.

Örneğin; Abla bak ben sana temizliğe geldim sende ben taşınırken gelmezsen bozuşuruz hee (ve kahkaha gelir) bu şekilde olabilirsiniz alttan alttan demek istediğinizi anlamış olurlar.

Açık açık ta desem anlamıyorlar ki. Annem yüzünden kendimi başkalarına kullandırtmam.düzelemiyorum ne yapsam

Ezik falan değilsin kendine böyle şeyler söyleme
Bazı ınsanların iyi niyeti,kullanilmaya cok müsait olur. Sonradan fark ederler.
Eskiden ben de öyleydim ama sonra cok değiştim.
Bu arada karşılık bekleyebilirsin,gayet normal.
Bir söz vardir. Bugun sana yarın bana gibisinden

Amaaan yapayim yarinda o bana yapar nasılsa ne olcak diye düşünmüş olmalısın,tabi ki yine karşılık beklemeden yapmak en guzelidir ama senin durumda cok absurd gelmedi
Yani degistirebilirsin bu durumu.

bilen varsa bana da biraz öğretsin. ben de böyleyim, şimdi biraz biraz yediğim kazıklardan dolayı kendimi törpülemeye çalışıyorum ama unutunca hoop başa.
özellikle temizlik konusunda sömürülüyorum. herkese yardıma gittim. tek başıma kaç kere ev taşıdım. bir allahın kulu yardım edin işte, ben hepinize ettim.
şimdi en son birkaç olay oldu sağlam akıllandım, büyük yemin ettim. bundan sonra kimseye yardım etmem diye.
kıssadan hisse; herşeyi bildiğini söylemicen, "ben bilmem ki" kilit cümle.
öğrendim ama geç öğrendim.

konuyu takipteyim, belki biraz daha akıllanırım.

Iyilik yap denize at balık bilmezse Halik bilir demişler.
Ben karşılık beklemeden yaparım çünkü ne kadar az beklenti o kadar mutluluk. Ama bana yapılan iyiliği de unutmam, geri ödemeye çalışırım.
Çok rahatsizsan yapma. Eninde sonunda birinden bu lafı duyacaksın. Kimse sana söz de vermiyor iyilik yapman için de başına silah dayamıyor.
Ama konuda " söz verdiler lakin bana taşınırken yardım etmediler " deseydin yerden göğe kadar haklısın derdim.
Diğer türlüsü gerçekten çok itici.

Son düzenleme:
Yukarıda bir arkadaş da söylemiş şaka yollu içinizden geçeni söyleyebilirsiniz ben de hala biraz böyleyim ama içe atıp susmamak lazım yoksa o insanlarla ilişkimiz kopar bu daha kötü olur abla anne, yakın arkadaş gibi kişilerden bahsediyorum. Ayrıca kimse sizden üstün ya da akıllı değil herkesin yaşanmışlığı tecrübeleri ve kendi aklı var kendinizden utanmayın güvenin.

Kendi kendinizle çelişmişsiniz... Bana yapılan iyiliği unutmam yaparım demişsiniz. Bende aynıyım. Altta kesinlikle kalmam. Ama zor gününde yanında olduğum insanın zor günümde yanımda olmasını isterim.bir arkadaşımın sağdıcı oldum. Nişan kına düğün gelinlik alma dış çekim herşeyin de bulundum. Ama o arkadaşım benim en güzel günümde iki gün ertelemeyip tatil planı yaptık tatile gidecez dedi. Bende enayi gibi hissettim kendimi.

Yavaş yavaş bende yapmıyorum. (insan ilişkileri böyle bitiyor) ama geçmişte yapmış olduğum ve yediğim kazıkları nasıl unutcam

ben yaşadim bi daha yaşamamak adiyla kindar olmuşum.
bazi şeyleri kendimi kullandirtmaya kabullenemedim.
olmaz bakariz bilmiyorum dedim..
işim var dedim kaçtim..
çünkü yaşadıklarim bana çok büyük ders oldu.

Yavaş yavaş bende yapmıyorum. (insan ilişkileri böyle bitiyor) ama geçmişte yapmış olduğum ve yediğim kazıkları nasıl unutcam
bu yaşattıklari sana ders olmalı.
bi daha yaşatma. kabul etme
ayy yardima ihtiyacim var derse hıı de. gitme.
ben öle yapıyorum söle de hi kusura bakma de
ben yaşadım çünkü enayi yerine konmak istemiyorum.

ben yaşadim bi daha yaşamamak adiyla kindar olmuşum.
bazi şeyleri kendimi kullandirtmaya kabullenemedim.
olmaz bakariz bilmiyorum dedim..
işim var dedim kaçtim..
çünkü yaşadıklarim bana çok büyük ders oldu.
Arkadaşımın kuzeni öldü. Çok perişan oldu kız. İşten iki gün izin alıp yanında kaldım. Ama benim sözümde arkadaş grubuyla pikniğe gitti. Bende ya bu kadar da olmaz diyorum. Aslında örselenen dışlanan bir tip değilim. Çevrem geniş. Ama bazı insanlara verdiğim emeğe üzülüyorum

arkadaşiniz için başınız sağolsun.
umarim o arkadaşin senin aci gününde ayni şekilde yapar inş.
ben gittim çok. karşılığı ben alamadim.. göremedim.
öle olunca gitmiyorum.

Arkadaşınızın size söz verdi mi? Veya siz açık açık arkadaşınıza ne istediğinizi söylediniz mi? Ikisi de değilse ben yaptım o da yapmalıydı diye düşünmek sadece sizi yıpratır o kadar.
Bu hayattan şunu öğrendim. Herkes benim gibi ince düşünceli değil maalesef. Herkes her şeyi düşünemiyor illa bir başkası söylemesi gerekebiliyor veya düşünmek istemiyor. Ilk evlendiğim zaman eşimin bazı şeyleri düşünüp yapmasını beklerdim. Bekle bekle bekle baktım anladığı yok artık açık açık söylüyorum.
Kendimle çelişmiyorum yani.

Herkes kendi karakterini koymuş ortaya.

Herkes kendi karakterini koymuş ortaya.
gerçekten ben önceki yorumda yazdığı gibi eşimden karşılık beklerdim. hatırlamazdi içine gelmezdi.. öle huyu var ki.
artık açik açik ne istediğimi sölüyorum.
bu kocalar gerçekten vurdumduymaz oluyor.insanlar çok degişik milletten herşeyi istiyor ben her istedikleri de yapmıyorum.:)

Bekledikçe mutsuz oldum. En azından söylüyorum için de kalmıyor. Tabi benimkisi yine yapmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…