o yapmıyorsa sende ayni empati kur. ne demek istediği anlasin.Bekledikçe mutsuz oldum. En azından söylüyorum için de kalmıyor. Tabi benimkisi yine yapmıyor
Harikasın. Çok mantıklı. Deneyeceğim.o yapmıyorsa sende ayni empati kur. ne demek istediği anlasin.
ben öle yapıyorum. kendi durumu anlasin diye.
iyi oluyor böle
eşim diyor ki niye mesafelisin aileme karşı diyor.Bırı senden bısey ıstedıgınde bundan sonra ne kadar ekmek okadar kofte de ıyılık yaptımda ne oldu ben ıyı nıyetlı oldukca ınsanlar benı enayı yerıne koydu de kımse hıcboaey yapmıyorum kusura bakmayın de ve yapma. Ayıp degıl gunah degıl nısanlın ve aılesınede hep mesafelı ol ve ıstemedıgın hıc bıseyı kabul etme uygun ve kıbar bı dılle soyle baskı yapmalarına ızın verme basta nasıl gıderse oyle devam eder
huy işte yapacak bişey yokArkadaşımın kuzeni öldü. Çok perişan oldu kız. İşten iki gün izin alıp yanında kaldım. Ama benim sözümde arkadaş grubuyla pikniğe gitti. Bende ya bu kadar da olmaz diyorum. Aslında örselenen dışlanan bir tip değilim. Çevrem geniş. Ama bazı insanlara verdiğim emeğe üzülüyorum
nasıl beceriyorsun açik açik söler misin:)Kimseye tek kalem yardım etmem ve açık açık söylerim ben yapamam diye
ha kimsede gelip işimi yaptırmam borçlu kalmak istemem
Bende senin gibiydim bu fedakarlığı kestikten sonra cok kişi arayıp sormadı bile. Aklım başıma geldi sonunda. Herkes kendi işini kendi yapsın ben nasıl yapıosam. Cok rahatladım. Boş Kalabalıkmış hepsi. Kimseden yardım da istemiyorum gitmiyorum da.Ezik olduğumdanmıdır iyi niyetli olduğumdanmıdır bilmem yada altında başka sebeb var bilmiyorum ama hep kullanıldım.aslında benim yaptığım olması gereken ama insanlar benim yaptığımın karşılığını vermeyince aşırı pişmanlık yaşıyorum. Karşılık mı bekliyorsun diyenler olacaktır "Evet"
Mesela arkadaşım evini taşıdı temizliğe gittim hem gönlü olsun(niye gönlünü yapacaksan) hemde bende taşınacağım oda bana yardıma gelir diye, Gelmedi... Aynı konu ablamda da olmuştu. Ben ona yardıma gitmiştim ama o belim ağrıyor deyip gelmedi bana yardıma.çok aşırı fedakarım. Ama hiç kimse benim olduğum kadar bana fedakar değil. 30 üstü yaşım. Çok pişmanım insanlara yaptığım iyiliklerden dolayı. Haaa arkadaş ortamında az da olsa törpüledim. Ama geçmişte yaşadığım nankörlükleri düşünüce ve üzerindem sağlanan menfaatler bu saatte uykumu kaçırır işte. Anneminde payı var bu konuda. Kardeşlerime hep verici olmam için baskı yaptı. Bende çok uymaca oluşumdan annemin lafı ile çok ödün verdim kendimden.
Dahada uzar gider. Kızlar nasıl yapayım ne edeyimde bu pişmanlıkları üzerimden atayım ve ileride kendimi kullanddırtmayayım. Bir kaç aya nişanım olacak annem ezdirme kendini diyor ama ablama erkek kardeşime onun eşine annem hep zorla yaptırdı bende böyle alıştım. Hem maddi hem manevi olarak çok verdim insanlara. Bu travmayı nasıl atlatacağım.nasıl anne olacağım hiçbir fikrim yok. Nasıl iyileşirim ne olur destek olun bana
Cidden gözünüzde büyüttüğünüz gibi değil "Ben yapamam." iki kelimenasıl beceriyorsun açik açik söler misin:)
ben yapamam dediği an eziliyor degil mi?Cidden gözünüzde büyüttüğünüz gibi değil "Ben yapamam." iki kelime
eşimin akrabaları size gelelim dediler ama 30 kişi nerden baksan hiçbiri çalışıymıyor ben çalışıyorum
dedim buyrun gelin ne demek mutfak orada yaparsınız hep beraber yeriz.
Azıcık canınızın kıymetini bilin ciddiyim ne yapacaktım hem çalışıp hem 30 kişinin gönlünü mü edecektim
o enerjiyi kendime harcarım daha iyi
kendinizi düşünün kendinizi ben şunu öğrendim ben bu lafı dedim karşımdaki böyle düşünüp üzülürse vs vs yapınca sizi mağdur görüp iyice tepenize çıkıyorlar.ben yapamam dediği an eziliyor degil mi?
bende sürekli ezildimkendinizi düşünün kendinizi ben şunu öğrendim ben bu lafı dedim karşımdaki böyle düşünüp üzülürse vs vs yapınca sizi mağdur görüp iyice tepenize çıkıyorlar.
Bir arkadaşım herkese gönlünden geçeni bu laf bile sokmak olsa gülerek laf arasında söyler herkes bilir ne demek istediğini ama şaka gibi söylediği için hem yaptıklarına dikkat ederler hemde gülerler kırıcı olmaz kimseye sizde öyle yapabilirsiniz.
Örneğin; Abla bak ben sana temizliğe geldim sende ben taşınırken gelmezsen bozuşuruz hee (ve kahkaha gelir) bu şekilde olabilirsiniz alttan alttan demek istediğinizi anlamış olurlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?