- 26 Temmuz 2013
- 2.291
- 2.814
- 333
Bize bi arkadaş temin etti. Havaalanında bulabilirsiniz bildigim kadariyla...Burdur güzel yer...Şimdiden hayırlı teskereler.
Tek söyledikleri cok devrecilik olduğu ve alt devre geldiğinde herşeyin daha rahat olacağı umarım oyle olur bizim için. 2 3 ay sabredicez mecbur iletişim için. Senin cep telefonunu ariyorsa kart cok çabuk bitiyor. Beni çaldırıyo komşunun ev telefonunu ariyo sonra klubeden öyle 3 5dk konuşuyorz.
oo yeni kıbrıs yarenleri gelmiş bzde dede oldukilk günler sıkıntılıda alışılıo ya tel sorunuda iki hat kullanıyoz bizde zaten watshaptan yazısıoz genlde bnmki astek olduğu için sıkıntımız yok şükür nöbetleri çoktu şimdi bitti diğer bataryaya geçti h.sonları denizde ohh eylülde denetim başlıcakmış baya kascaklar dio zaten kasımda gelcek nasipse geçiyo günler be Allah hepimizi sevdiğimize kavuştursun bnde 30 ağustos yanına gtmeyi düşünüyom bakalım
su anda damar damar şarkılar dnleyp ağlıyorum kızlar yaa çok zor gelıyo ama alışçaz nasipse
dinleme öle şarkılar cnm insann içini karartıyo geçio günler bak biz çift hanelere bile düştük nasıl geçti anlamadım ordan bi turkcell hat aldı net için onu kullanıo cnm
26 Temmuz'da teslim oldu nişanlım...39.topcu alayına güzelyurta.1 aydan aşağı belli olmaz düzenleri çarşı izinleri bencekışın ucuzlar biletler diye düşünüyorum...şuan konuşabiliyomusunuz kulübeden hergün? Onları arayabilcegimiz sabit bi numara yokmuş sanırım acil bişey olsa allah korusun.
Şafak 58 . Askerimin memleketindeyiz Sİvasta
Çok özledim
Benim erkek arkadasımın da acemisi Burdur, sonra da Kıbrıs Güzelyurt çıktı.. Çarşı izni falan vermiyorlarmış her hafta doğru mu?
Çarşı izinleri önceden belli olsa çok iyi olur önceden bilet alır giderdim 2-3 haftada bir ama gerçekten izin falan vermiyorlarsa çok kötüZaten Kıbrısta şartlar da kötü diyorlar ne yapıcaz bilmiyorum
selam arkadaşlar.
Benim sözlümün 28 günü kaldı.
Benim sözlüm paşaköyde 28.mknze tümende.
O yüzden güzelyurtla ilgili bilgi veremem ama kıbrısta iletişimle ilgili şunu diyebilirim.
Telekom kartlarından alıp sizi ankesörden arayabilirler.
O kartlarla cebi ararken kntr çok hızlı atıyor o yüzden imkanınız varsa sabit telden evden fln arasın ki kartı uzun süre dayansın yada uzun konuşabilin diye.
Ben numarasını aldım tümenin akşam 7den sonra ev telefonundan bnde arayıp birliğini fln öğrenmeniz lazım askerinizin olduğu birliği koşu fln bilirseniz birliğe bağlatıp oradan askerinizi çağırtıp konuşursunz akşam 7den sonra aradığım için çok fazla ev faturasıda yazmıyordu ama çok çok uzun konuşmuyorduk yinede biz.
Cep telle iletişimde ise çift hatlı telefon olması lazım ki uygun şekilde mesajlaşın fln. O oradan bir kıbrıs hattı alacak birde buradaki bizim turk hatlarından olacak o kndine kıbrıs hattı üzüerinden msj hakkı yapar sizde askerinizin turk hattına uygun msj hakkı yaparsanız o kıbrıs hattından size msj atar sizde askerinizin elinde ki turk hattına msj atarsınız ve çok fazla maliyet olmadan msjlaşabilirsiniz. Benim askerimin telefonu yoktu çift hattı tel al ikitane hat al fln çok masraf olcak diye almadık ama sağolsun uzun dönemden bir arkadaşı telefonunu veriyor hatlarını fln askerim tl yükletiyor bizde o şeklide arkadaşı sayesinzde arada msjlaşıyoruz.
Ankesörden arıyor kartı oldukça.
ÇArşılara gelince ilk gittiğinde 2 haftada bir çarşıya çıkıyordu. Sonra başka komutan bunlardan sorumlu olmaya başlayınca o her hafta çarşıya çıkarmaya başlattı. ÇArşılar süper oluyor ilaç gibi geliyor.
Kıbrısa gitme ziyaret konusunda bizim askerlik tam yaz sezonunda, uçak fiyatları de pahalı olduğu için ben gidemedim yanına hiç.
Askerinizin askerliği kısadönemdir sanırım şükredin ki kd çünki hasretlik ilk anlarda ayrılışı sebebiyle çok yoğun oluyor.
Sonra zamanla askerde olduğuna alışıyorsunz özlem sizi çok sıkıştırmamaya başlıyor ama son günler şafak azaldıkça tekrar özlem basıyor günler geçmiyor gibi oluyor buna şafak sıkıştırması deniliyorşuanda bizde bu mevcut.
Üzülmeyin Allahın izniyle gidip gelecekler hayatımızda bir engeli daha atlatmış olacağız.
RAbbim bundan başka gurbet yaşatmasın hiç birimize.
Bizde 156larla başladık bakın hiç geçmez bitmez dedik ağladık zırladık ama 28lere indik sizlerde dikdurup güçlü olun.
Elbette özleme yenik düşüp ağladığınz zmnlar olacak ama şu hayal edin bu son ayrılık olacak sonra hep birlikte olunacak bu düşünceyle güç alın.
İLk zmnlarda arayamazsa fln merak etmeyin askerlerinizde orada düzen oturtmaya çalışıyor verilen göreve alışmaya çalışıyordur.
ÇOk faaliyet olur kıbrısta temizlik çöp toplama boya koğuş yıkama vs. gibi angarya işler çok onlara katılınca askerler arayamaz müsait olamayabilirler.
Mektup konusunda ise bnm askerime gönderdiğim mektup 12.gün de gitti. Askerim yazıcı olduğu için yazıcı arkadaşı mektubu açılmadan getirip teslim etti kendine. Eskisi gibi mektuplar öle açılmıyor sanırım.
Onun bana gönderdiği mektubu bekliyorum bakalım kaç günde gelecek?
RAbbim hepimize sabır versin. Askerlerimizi korusun kollasın. SAğsalim gittiler Sağsalim kavuşmamızı nasip etsin inşAllah ..
özlemi artıp kndini kötü hisseden ark olursa elimden geldikçe destek olmaya hazırım arkadaşlar biz geçtik o yollardan az kaldı bitiyoruz sizlerde geçeceksiniz elbet bitecek unutmayın
Cok cok tesekkur ederim inzar. Allah kavustursun hepimizi. Darisi basimiza diyelim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?