- 6 Aralık 2009
- 6.242
- 3.012
- 723
Nişanlınız ve onun ailesi size saygı göstermeli, önünüzde el pençe divan durmalı çünkü;
Siz İzmirlisiniz, aileniz batılı, vs....... hasbelkader Türkiyenin batısında oturuyor olmayı üstünlük olarak görmekle büyük gaflet içindesiniz.
Üniversite mezunusunuz......artık üniversite mezunu olmak, çalışan bir kadın olmak vs. asla bir ayrıcalık değil .
Size gelince sırf sizden daha doğudaki bir koordinatta bulunuyor diye, sizden daha az süre ile okula gitti diye adamın anasına, hatta mezardaki babasına ağzınıza geleni söyleme hakkına sahipsiniz.
Kendinize ve asil ailenize uygun görmüyor idiyseniz, kendi çevrenizden, hatta Edirneden falan( daha batısı elimizde yok kusura bakmayın) bir eş seçseydiniz kendinize.
Daha nişanlıyken böyle, valla evlenince o kaynana oğlunun evine bile girebilirse şanslı saysın kendini bu gidişle.
Nişanlıya da pes ; annesinin cehaleti ne yazık ki akademik hayatının sonuna kadar peşini bırakmayacak. O da bunu bayrak yapıp sallasın artık; "BENİM ANNEM CAHİL BENİM ANNEM CAHİİİİL DİYE"
Sabah sabah çok sinirlendim.
kızlar şimdi nerden başlasam bilemiyorum, nişanlımın ailesi ile benim aramda çok fazla kültür farklılığı var ben izmirliyim onlar doğu kökenli ama nişanlımla aramızda böyle bi sorun yok kendiside akademisyen uzun yıllar yurt dışında eğitim görmüş biri, sorunumuza gelince malum kaynana derdi, saygıdeğer kaynanacığım !!! olur olmaz yerde konuşmayı pek sever, kaynanayım ben moduna girmeyi de tabii, neyse ben işlerim dolayısıyla (bu bahane tabi) çok sık görüşmüyorum kendileriyle, geçtiğimiz günlerden birinde annemlerle birlikte gittik o arada bi laf sokuşturdu hemen gelinlik görevin tabi gelecek gideceksin gibisinden, aslında çokta umursamam ama bugün annemle telefonda konuşurken kaynanana gidiyomusun dedi bende en son seninle gittim işte dedim, gelinlik görevini aksatma dedi gülerek, benimde canım sıkıldı biraz en azından yalnızken laf sok demi be kadınanacığımı niye üzüyosun ufff, nişanlımda bende kalacaktı duydu tabi annemin dediğini, sıkma canını şaka yapmıştır, takmamıştır benim annemin cahil olduğunu anne bilmiyomu sanki (benim annemden bahsediyor) falan dedi, hem ben karışmıyorum sana kim ne diyosa saygı çerçevesi içinde hak ettiği cevabı vereceksin ama annemin kötü niyeti yoktu öylesine laf olsun diye söylemiştir dedi bende biraz sert çıktım, ne sen ne annen hatta mezardan baban çıksa gelse bana durduk yerde laf sokamaz dedim :26: tabi nişanlımda bozuldu birazcık en iyisi ben bu gece kalmayayım bu işin sonu kötüye gider tartışırız dedi evine gitti, bende gitme demedim kötü mü etmişim??
onlar doğu kökenli, sende izmirlisin.........baya bir fark varmış aranızda....onlardan farklı ne yaşıyosun ne yapıyosun mesela izmirde ..çok merak ediyorum...sabah kalkar kalkmaz yüzmeye gidiyorsun...kahvaltını yaptıktan sonra ormanda bir sabah sporu...sonra özel hocan evine geliyor başlıyor yabancı dil kursu...sonra kitap okuma zamanı..genel kültürünü ilerletiyorsun..
sonra arkadaşlarınızla bir cafede oturup türkiyenin son durumu tartışıyorsunuz ekonomiden siyasete.....öylemi ?? ya arkadaşım sen doğu kökenli insandan farklı ne yaşıyorsun da bana farktan bahsediyorsun..sende onlar gibi gece uyuyup sabah uyanmıyormusun..sabah uyanıp okuluna yada işine gitmiyormusun...nedir yani seni onlardan farklı yapan..yada seni batılı yapan özelliğin...cidden merak ettim...
Bazı insanlar böyledir be konu sahibi arkadasım. Kaş yapayım derken göz cıkarırlar. Belki kayınvaliden de seni sahiplendiğini göstermek icin "ee gelinim deil misin" gibi bir tabir kullanmıştır. Seni aşağılamamış, küfretmemiş, ailenin yanında kücük düşürmemiş, hatta annene espri malzemesi bile vermiş. Olaya bu acılardan bak. Kendini en basit cümlede böyle yıpratırsan; düğüne kadar ruh sağlığın bozulur....
Şunu da ekleyip bitireyim; Nişanlın annesine "cahil" yaftası yapıştırıyorsa ondan kork olur mu? Annesine de "amaan anne bilmiyor musun gelinini biraz burnu havadadır" demesin.
kızlar şimdi nerden başlasam bilemiyorum, nişanlımın ailesi ile benim aramda çok fazla kültür farklılığı var ben izmirliyim onlar doğu kökenli ama nişanlımla aramızda böyle bi sorun yok kendiside akademisyen uzun yıllar yurt dışında eğitim görmüş biri, sorunumuza gelince malum kaynana derdi, saygıdeğer kaynanacığım !!! olur olmaz yerde konuşmayı pek sever, kaynanayım ben moduna girmeyi de tabii, neyse ben işlerim dolayısıyla (bu bahane tabi) çok sık görüşmüyorum kendileriyle, geçtiğimiz günlerden birinde annemlerle birlikte gittik o arada bi laf sokuşturdu hemen gelinlik görevin tabi gelecek gideceksin gibisinden, aslında çokta umursamam ama bugün annemle telefonda konuşurken kaynanana gidiyomusun dedi bende en son seninle gittim işte dedim, gelinlik görevini aksatma dedi gülerek, benimde canım sıkıldı biraz en azından yalnızken laf sok demi be kadınanacığımı niye üzüyosun ufff, nişanlımda bende kalacaktı duydu tabi annemin dediğini, sıkma canını şaka yapmıştır, takmamıştır benim annemin cahil olduğunu anne bilmiyomu sanki (benim annemden bahsediyor) falan dedi, hem ben karışmıyorum sana kim ne diyosa saygı çerçevesi içinde hak ettiği cevabı vereceksin ama annemin kötü niyeti yoktu öylesine laf olsun diye söylemiştir dedi bende biraz sert çıktım, ne sen ne annen hatta mezardan baban çıksa gelse bana durduk yerde laf sokamaz dedim :26: tabi nişanlımda bozuldu birazcık en iyisi ben bu gece kalmayayım bu işin sonu kötüye gider tartışırız dedi evine gitti, bende gitme demedim kötü mü etmişim??
canım gelinsin geleceksin gideceksin bu senin görevin dedi açık bir şekilde, annemin gülmesine gelince insan annesini tanır değilmi bize çata çat cevap verirsin onlara gelince tık yok manasındaydı, annesine cahil demesini ben yadırgamıyorum açıkçası çünkü annesini savunacak başka kozu yok arkadaşlar bunu yanlış değerlendirmişler ama nişanlım orda annesini korumaya çalışıyordu alınma, kadına ters davranıp kendini düşman etmeye vardı cümleleri gecenin sonuna doğru
biraz öyle oldu ama katlanamıyorum yerli yersiz laflarına, akıl izan arıyorum azıcık yahu azıcık, yani aslında takılmazdım sallardım ayda 1 ya gidiyorum ya da sınav okumam gerek falan deyip telefon açıyorum ama annemin yanında laf sokma kadın ona bozuldum ben asıl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?