soya bir soru benden
aylardır stresten düzensiz regl yaşadım şu günlerde düzeldi gibi fakat heç belli olmaz zamanında doktor bana düzensiz regl için alış demişti bunu yanı sıra yıllardır çözemdiğim kabızlık aslında çözdümde vakit bulamıyorum
kabızlık için doktora çok gittim ilaç çok kullandım kayısı erik vs bitkisel hepsini kullandım tek çare ne zaman düzenli yürüş (biliyormusun yürüş ile kanım yükselmişti ) yaptıysam o zaman kabızlığı çözmüştüm ama kendimşi çokta zorlasam hafta içi fazla yürüş yapma imkanım yok sadece sabahları ve akşamları işe gelip giderken yürüyorum ama hafta sonu boşluk buldum mu atıyorum sokağa knedimi
evet sorun düzelmediği takdirde bende sürekli vucudumda ÖDEM oluşuyor işte bu da beni çok rahatsız ediyorr ayaklarım şişiyor karnım şişiyorrr o kadar araştırdım ki bu konuyu düzenli birşey bulamadım bu konuda senin fikrin nedirrr
Zor yerden sormuşsun Yasemin ))
Ama zor şeyleri severim ben..
Spor yapmak için spor salonuna gitmeye gerek yok, yürüyüş yapmak için de illaki sokaklara çıkmaya gerek yok..
ortaokul-lise dönemlerimize dönelim, bir hatırlayalım.. Beden eğitimi derslerimizde hocamız bize yerimizde saymamızı söylediğinde ne yapardık? Olduğumuz yerde yürür gibi yapardık değil mi?
Akşam TV izlerken ayakta izleyip pekala yürüyüş yapabilirsin... 45 dakika yeterli olacaktır..
Kabızlık sorunu için sebze ağırlıklı beslenmen gerekiyor, ve kronikleşmiş bağırsak problemlerinde malesef prebiyotik ilaçlar kullanımı şart.. Kayısı - erik vs her bünyede etkili olmaz.. Ben ismini duyunca tuvalete koşarım, kimileri de kilolarca yer ama hiç etki etmez..
Birde bitki çaylarını önereceğim ama içinde sinameki olanları değil, barut ağacı olanlarından al.. Sinemaki bağırsaklara zarar verir ama barut ağacının öyle bir etkisi yok.. Hangi markada vardı bilmiyorum ama bir markanın form çayında sinameki yerine barut ağacı kullanıyorlar.. Doğadan form çayları olabilir.. Her akşam 1 tane iç düzenli olarak..
Spor kısmı için bir şey daha ekleyeceğim, Tugsem içinde cevap vermiş olurum hemde...
Hepimiz çalışan insanlarız, bazen maddi sebeplerden bazende zamansızlıktan spor salonlarına gitmeye fırsatımız olmuyor..
Ben hem maddi, hem zamansızlık hemde spor salonlarından nefret ettiğim için gitmiyorum..
Ama sporu ihmal etmemek için gün içine serpiştiriyorum
Örneğin;
Sabah kalktığınızda 30-50 kez zıplamak metabolizmanızı ateşleyecek ve deli gibi çalışan bir metabolizmaya sahip olacaksınız.. Yani uyandığınızda metabolizmanızı da uyandırın ))
Hafta da en az 3 gün 45 dakika spor yapın, tek seferde 45 dakika spor yapmak zor geliyorsa 3x15 dakika şeklinde gün içine yayın..
TV izlerken yapabileceğiniz basit hareketler;
sırtınız dik olacak şekilde sandalyeye oturun, iki bacağınızı da karnınıza kadar çekin ve uzatın.. Bu hareketi 10 kere yapın, 30 sn dinlenin sonra tekrarlayın.. ilk başladığınızda 3X10 olarak başlayın sonra artırın..
Ellerinize 2 tane 0,5'lik pet su şişesi alın.. İçine mercimek/bulgur vs doldurun.. Yine sandalyede dik bir şekilde oturun, kollarınızı omuz hizanıza kadar kaldırıp indirin.. ilk başladığınızda 3x10 olarak başlayın sonra artırın
Dik oturun, karnınızı içinize çekin 5'e kadar sayıp bırakın.. 3x10 olarak başlayın sonra artırın..
Bunlar benim yaptığım basit hareketler.. Ve geçen sefer kilo verirken bunları yaparak verdim.. Hiç sarkma yaşamadım, selülit problemim olmadı.. Daha bu şekilde yaptığım bir çok hareket var ama zamanım yok yazmaya ))
Sizde paylaşabilirsiniz
Sevgiler