Kim korkar kilolardan ;)

soya bir soru benden

aylardır stresten düzensiz regl yaşadım şu günlerde düzeldi gibi fakat heç belli olmaz zamanında doktor bana düzensiz regl için alış demişti bunu yanı sıra yıllardır çözemdiğim kabızlık aslında çözdümde vakit bulamıyorum

kabızlık için doktora çok gittim ilaç çok kullandım kayısı erik vs bitkisel hepsini kullandım tek çare ne zaman düzenli yürüş (biliyormusun yürüş ile kanım yükselmişti ) yaptıysam o zaman kabızlığı çözmüştüm ama kendimşi çokta zorlasam hafta içi fazla yürüş yapma imkanım yok sadece sabahları ve akşamları işe gelip giderken yürüyorum ama hafta sonu boşluk buldum mu atıyorum sokağa knedimi

evet sorun düzelmediği takdirde bende sürekli vucudumda ÖDEM oluşuyor işte bu da beni çok rahatsız ediyorr ayaklarım şişiyor karnım şişiyorrr o kadar araştırdım ki bu konuyu düzenli birşey bulamadım bu konuda senin fikrin nedirrr

bende de bol ödem var gelde anlat diüretikler de pek çare değil bana bence ayrı bşr tedavisi olmalı herkesin spor salonuna gitmeye parası zamanı alanı bile olmayabilir.

bende de bol ödem var gelde anlat diüretikler de pek çare değil bana bence ayrı bşr tedavisi olmalı herkesin spor salonuna gitmeye parası zamanı alanı bile olmayabilir.

benim zamanım olsa giderimmm

yazın 2 ay stepe gittim

o kadar güzeldi ki

ama şimdi imkanlarımı zorlasamda gidemiyorummmm

Zor yerden sormuşsun Yasemin ))

Ama zor şeyleri severim ben..
Spor yapmak için spor salonuna gitmeye gerek yok, yürüyüş yapmak için de illaki sokaklara çıkmaya gerek yok..
ortaokul-lise dönemlerimize dönelim, bir hatırlayalım.. Beden eğitimi derslerimizde hocamız bize yerimizde saymamızı söylediğinde ne yapardık? Olduğumuz yerde yürür gibi yapardık değil mi?
Akşam TV izlerken ayakta izleyip pekala yürüyüş yapabilirsin... 45 dakika yeterli olacaktır..

Kabızlık sorunu için sebze ağırlıklı beslenmen gerekiyor, ve kronikleşmiş bağırsak problemlerinde malesef prebiyotik ilaçlar kullanımı şart.. Kayısı - erik vs her bünyede etkili olmaz.. Ben ismini duyunca tuvalete koşarım, kimileri de kilolarca yer ama hiç etki etmez..

Birde bitki çaylarını önereceğim ama içinde sinameki olanları değil, barut ağacı olanlarından al.. Sinemaki bağırsaklara zarar verir ama barut ağacının öyle bir etkisi yok.. Hangi markada vardı bilmiyorum ama bir markanın form çayında sinameki yerine barut ağacı kullanıyorlar.. Doğadan form çayları olabilir.. Her akşam 1 tane iç düzenli olarak..

Spor kısmı için bir şey daha ekleyeceğim, Tugsem içinde cevap vermiş olurum hemde...
Hepimiz çalışan insanlarız, bazen maddi sebeplerden bazende zamansızlıktan spor salonlarına gitmeye fırsatımız olmuyor..
Ben hem maddi, hem zamansızlık hemde spor salonlarından nefret ettiğim için gitmiyorum..
Ama sporu ihmal etmemek için gün içine serpiştiriyorum
Örneğin;

Sabah kalktığınızda 30-50 kez zıplamak metabolizmanızı ateşleyecek ve deli gibi çalışan bir metabolizmaya sahip olacaksınız.. Yani uyandığınızda metabolizmanızı da uyandırın ))
Hafta da en az 3 gün 45 dakika spor yapın, tek seferde 45 dakika spor yapmak zor geliyorsa 3x15 dakika şeklinde gün içine yayın..
TV izlerken yapabileceğiniz basit hareketler;
sırtınız dik olacak şekilde sandalyeye oturun, iki bacağınızı da karnınıza kadar çekin ve uzatın.. Bu hareketi 10 kere yapın, 30 sn dinlenin sonra tekrarlayın.. ilk başladığınızda 3X10 olarak başlayın sonra artırın..
Ellerinize 2 tane 0,5'lik pet su şişesi alın.. İçine mercimek/bulgur vs doldurun.. Yine sandalyede dik bir şekilde oturun, kollarınızı omuz hizanıza kadar kaldırıp indirin.. ilk başladığınızda 3x10 olarak başlayın sonra artırın
Dik oturun, karnınızı içinize çekin 5'e kadar sayıp bırakın.. 3x10 olarak başlayın sonra artırın..

Bunlar benim yaptığım basit hareketler.. Ve geçen sefer kilo verirken bunları yaparak verdim.. Hiç sarkma yaşamadım, selülit problemim olmadı.. Daha bu şekilde yaptığım bir çok hareket var ama zamanım yok yazmaya ))
Sizde paylaşabilirsiniz
Sevgiler

yasemin bende de kabızlık vardı akşamdan 1 cevizi suya ıslattım sabah kalkınca suyu içip cevizi yedim üstüne bolca su içtim bende işe yaradı bide yattığın yerde bisiklet çevirmekte bağırsakları harekete geçiriyor.

sağlıklı yaşam merkezi ve annelik okulunda fizyoterapist.psikolog diyetisyen var ve burası ücretsiz. ilk önce kan tahlili yapılıyor.ölçü alınıyor hareketler gösteriliyor diyetisyene ve psikologa gidiyorsunuz çıkarkende adımsayar hediyesi..süper bi yer

Eski topiği biraz okudum..
Allahım ne esmiş gürlemişim ya )))))
Yakında burda da başlarım esmeye, şimdilik sakin gidiyorum ama dur bakalım ))
Bu yazıya rastladım, kopyalayayım dedim

Öğrendiklerim ;

1 ) Kök kelimesi emir kipi olan cümleler kullanma!
Örneğin; "Daha az yemeliyim, Rejime başlamalıyım, Diyete yapmalıyım vb..." (Burdaki emir kipi "ye", "başla", "yap")
Bunun yerine, "Zayıflayacağım", Kilo vereceğim" (Burdaki emir kipi "zayıfla", "ver")

2 ) Kilo verirken asla evde veya yakınında sana zararlı gıdalar barındırma...

3 ) İstediğin kiloya ulaşana kadar kimsenin sana "zayıflamışsın" demesine izin verme ! (bunu dedikleri anda hemen kaçamaklar başlıyor)

4 ) Kilo verme döneminde zeytini hayatından çıkar, yoksa tartıda herzaman 100-200 gr fazla çıkıyorsun... (Denenmiş, test edilmiştir)

5 ) Asla aç karnına alışverişe çıkma ! (Mutlaka diyeti bozuyorsun, mutlaka)

6 ) Herzaman giymeyi istediğin 1 yada 2 kıyafeti mutlaka al ve dolabına as ( Onun içine gireceğin günü düşünmek seni kesinlikle motive ediyor)

7 ) Mümkün olduğunca tuz ile aran bozulsun, tuza küs, ilk başta zor gelse de bir süre sonra az tuzlu yemek müthiş güzel geliyor insana... Ve tartı da sizi çok seviyor...

8 ) Hergün 2 fincan yeşilçay mutlaka içmek herşeyden önce cilde çok iyi geliyor, özellikle akşamları 1 adet yeşil elma ile tükettiğinizde müthiş bir ödem sökücü, bilginize

9 ) Spor yapmaktan herne kadar nefret eden biri olsanızda (bakınız ben) mutlaka spor yapmanız gerekiyor, yoksa kilo verdiğinizde oranız buranız sarkıyor ve giydiğiniz hiç bir şey üzerinizde istediğiniz gibi durmuyor... O yüzden hangi spor çeşidi size uygunsa onu yapın... Göbek atın, yürüyün, plates yapın, mekik çekin, ev temizleyin ama yapın..

10) Şekeri hayatınızdan çıkarın... Hem meyvede hemde sebzede zaten şeker var... Günlük almanız gereken şekeri ordan alıyorsunuz...

11) Kendinize bakım yapın... Hiç bir şey bilmiyorsanız bile açın interneti, saç bakımı, cilt bakımı vb yazın arama motoruna.. Bir sürü alternatif çıkacak karşınıza... Haftanın bir gününü kendinizi şımartmaya ayırın... Yada indirim sağlayan sitelerden çok uygun fiyatlara masaj satın alın, gidip masaj yaptırın ruhunuzu şımartın... Kendinizi ne kadar pozitif hissederseniz o kadar hızlı kilo verirsiniz...

12) "Hayır" demeyi kendinize öğretin, dilinizi, beyninizi, kendinizi eğitin.. Eğer zayıf olmak istiyorsanız önce iradenize hakim olmayı kendinize öğretin ve düşünün.. Şu ana kadar yedikleriniz size sadece kilo kazandırdı.. Ama bugünden sonra "hayır" demeyi öğrenerek kilo kaybedeceksiniz.. Başarırsanız, siz başaracaksınız ben sadece aracıyım ))

Sevgiler

Diyetimin 9 cu gunu,
Sabh bir bardak limonlu su
Bi kahve
Bi kase gevrek+sut

Ogle
Bi dilim ekmek
Bi dilim dil peynir
Yumurta
Maydonoz
Cayy

Ara
Bitane yesil elma
2tam ceviz
Neskafe

Aksam yemegi
Bir tabak nohut yemegi
Salata
Yogurt
Cayy

Günaydın Kızlarrrrr

Kahvaltı

lor
1 tb ekmeği
domates
biber

Ara

sade türk kahvesi
1 hurma

Öğle

1 kase çorba
salata
yoğurt

Ara

1 fincan yeşil çay
1 mandalin

Akşam

4 köfte
salata
ayran

Günaydın kızlar ...
Soyam çok güzel şeyler paylaşmissin sindire sindire okudum valla

Sade nescafe benim metabolizma ma çok iyi geliyor....sabah çay sevmem zaten onun yerine nescafe yle kahvaltimi yapıyorum

1 yumurta peynir salatalık domates nescafe sabah kahvaltım

Hala trambolin için gidemedim...Bugün bu işe odaklanıyorum. ..

Birara 79 kiloya kadar çıkmıştım. ..sizden ayrildiktan sonra...bence kilo vermekten çok korumak dahada önemli ve zor....
Hemen arayışlar içine girdim sizde yoksunuz topikte yok

Gülşah Saraçoğlu çok kilo vermişti. ..o kadinin samimiyetine cok inanirim yani tanımam bilmem ama bana öyle gelir

Yediklerime dikkat etmeyi ne yenilip yenilmeyecegini zaten soyadan biliyodum

Spor yapmaya zamanim yok demişti atolyedede çok hareket halinde olmadigini soylemisti. ..
Günde sadece 10 dakika zıplamis trambolinde ve yeterli olmuş saatlerce yurumek filan yok yani...duyunca çok işime geldi hemen trambolin edindim...70tl filandi....

Ilk üstünde 4 dakika ziplayamadim okadar etkiliydi. ...sonra her sabahları mutlaka kalkar kalkmaz zıplamis metabolizmam çalışsın diye soyada öyle diyodu zıplayın ... ziplamaliyim. ...

2 yada 2 buçuk ay icinde 68 olmustum yine ....basarmistim. ...bide hibiskus çayı iciyomus o hatun...ondanda edindim. ...

Bazen yeşil çayla karıştırdım ictim bazende direk tek kullandim. ..

Ama sonuç itibariyle basariya ulasmistim. ...suan yine 74 leri görmüştüm bu topige katildim. Artık 58 olmak Istiyorum ve bidaha en onemlisi almamak Istiyorum verdiğim kiloları. ..

günaydın kızlar :) : )
yine büyük mutlulukla yazıyorum size bugün tartıda -300 daha gördüm şuan güncel kilom 78.5 :::) hergün tartılmam doğru mu bilmiyorum ama kendimi kontrol etme ihtiyacı duyuyorum bu şekilde bigün + gr görürsem ertesi gün dengelemeye çalışıyorum hemen oyüzden bana iyi geliyor. bu sabah 07:30'da yediklerim ;

1 dilim beyaz peynir,
1 dilim çavdar ekmeği
maydanoz
şekersiz bitki çayı

şuan saat 09:20 tarçınlı çay içiyorum

Günaydın slim olma yolunda koşar adım ilerleyen muhteşem kızlarım ))

Sabah sabah içimi açtınız valla!
Spor her zaman önemlidir, hep söylüyorum mutlaka spor yapın diye..
Özellikle zıplamak çok faydalı.. Sabahları mutlaka zıplayın ))
Not: Hamilelere önerilmez ))))))

Hergün tartılabilirsiniz, bende tartılıyorum.. +/- kilo kaybımı takip etmek önemli benim için...
Mesela dünden bugüne 400 gr kaybetmişim.. Diyete başladığım zaman ne oluyor bilmiyorum ama çok pis kilo kaybediyorum.. Bu hızla giderse yine kısa sürede istediğim kiloya ulaşırım..
Ama lütfen bu sefer hatırlatın 60 kiloda bırakayım diyeti )))))

Dün akşam ve bu sabahki menülerimi yazayım sonra işime biraz bakayım..

Dün akşam,
koca bir tabak mercimek çorbası
(siyah mercimek, şehriye ile yapılıyor)
2 kaşık barbunya
koca bir tabak salata

ara
yeşilçay
3 yk nar

bu sabah
klasik kahvaltım + 1 çk sıvıyağda yumurta
(haftada 2 gün yumurta yemeyi ihmal etmeyin)

Sevgiler

günaydın kızlar dünkü menüm

sabah
su+1 mandalin

1 yk lor
1dilim kepek ekmek
3 çeri domates

ara yeşil çay

öğle
3 yk kurufasulye
2 yk bulgur pilavı
lahana salatası ve az haşlanmış brokoli
tere

ara
bir kutu süt ve greyfut

akşam
yöresel yemek girniş derler tavuk sulu bol sarımsak ve hamurla yapılır
çok az hamurundan bol tavuk ve tavuk suyundan 1 tabak yedim
evde ne pişmişse ondan yiyorum tabi dikkatli olarak
yanında salata

ara
1 galeta ve çay
işten eve 1 saat yürüdüm.
sabah tartıldım 71 kg geldim ve kızlar pantolonum bollaştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…