günaydın arkadaşlar
dünkü menüm şöyle
sabah
0.5 lt su ve 2 kuru incir
1 galeta+1 mandalina ve yeşilçay
öğle
yayla çorbası + 2 kaşık bulgur pilavı
lahana salatası+çok az brokoli
malesef 1 sarma
ara
orta şekerli kahve aslında sade istemiştim ama arkadaş orta söylemiş malesef
ara
1 kutu süt ve greyfut
akşam
4 yk kavrulmuş kıyma
2 dilim ekmek
salata
yemekten sonra çay içtim 1 çay kaşığı bal attım
sonra pişman oldum ama iş işten geçmişti
tembellik üstümdeydi yürümedim dolmuşa bindim
2 tane hatam oldu çay ve kahveyi sade içmedim bunun farkındayım
sabah tartıldım vee 70.7 gördüm mutluyum kızlar 300 gr daha gitti
vücudum şekil almaya başladı ama karın bölgemde çok yağ oldugunu fark ettim
kahvaltı:1 dilim tam buğday ekmek,1 kibrit k. peynir,3 yaprak marul,yarım domates,1 su bardağı sütlü kahve
acil bi durumum var arkadaşlar
arkadaşımın annesi yemek yapmış birlikte yiyelim diye evden bende getirdim sizce hangisini yemeliyim
4 köfte ve 2 dilim ekmek yanına ayran getirdim
arkadaşım ise dolma getirmiş ve annesi aşurede yapmış sizce hangisini yemeliyim
aşure yiyebilirmiyim
bu konu da daha çok açıklama yapabilirmisin?ayça kaya ara öğünde sütlü kahve içmeyi öneriyordu,o yüzden ben de sütlü kahveyi masum olarak düşünüyordum,aç karnına içiyordum,şimdi yemekle birlikte içtim,bir yanlışım varsa öğreneyim, dün internetten araştırdım ama onunla ilgili hiç bişey bulamadımGünün ikinci talihlisi de geldi )))
Zambakcım,
Kahveyi sütsüz içelim diye kaç gündür yazmıyor muyum ben?
Ya sütsüz kahve iç kahvaltı da, ya da sadece süt iç..
Dikkat edelim lütfen ))
4 köfte ve 1 dilim ekmek ye
yoksa dayak yiyeceksin alternatif olarak ))
aşureyi ise sormadın diye düşünüyorum
bu konu da daha çok açıklama yapabilirmisin?ayça kaya ara öğünde sütlü kahve içmeyi öneriyordu,o yüzden ben de sütlü kahveyi masum olarak düşünüyordum,aç karnına içiyordum,şimdi yemekle birlikte içtim,bir yanlışım varsa öğreneyim, dün internetten araştırdım ama onunla ilgili hiç bişey bulamadım
teşekkür ederim cevapladığın için,bu ara da geçmiş olsun.kahveyi bırakmaya çalışıcam çünkü sade şekliyle midemi rahatsız ediyor.Selam Zambak,
Emin ol ben o kadar çok araştırma yaptım ki diyete başlamadan önce, bu konuda kitap yazsam bestseller olur.. Topik açarken başta özellikle belirttim, dukan, karatay, atkins vb diyet yapanlar gelmesin diye.. Çünkü o diyetleri yapanlara uymaz benim diyetim.. Örneğin karatay günde 20-25 tane zeytin yiyebilirsiniz diyor, ben zeytini yasaklıyorum.. En azından diyet bitene kadar yemeyin ölmezsiniz diyorum ))
Ama bunları kafama göre sallamıyorum, çok araştırdığım için biliyorum.. Ha eminim benden daha iyi bilenler vardır, ben otorite değilim bu konuda.. Fakat bir konuda yorum yapabilmek için herşeyi okur, inceler ona göre karar veririm..
Gelelim sütlü kahveye;
Glisemik İndeks (Gİ) kavramını mutlaka duymuşsundur.. Gİ vücudumuzda basit tabiri ile şeker yüklemesi olarak adlandırabileceğimiz bir durum.. Bazı gıdalar bunu artırırken bazıları düşürebiliyor.. Özellikle karın bölgesinde yağlanma olan arkadaşlar Gİ değerlerine dikkat ederek beslenme düzeni geliştirmeli. Süt tek başına tüketilebilir, meyveyle yada kornflexle (kahvaltı yerine) tüketilebilir.. Yada açlık çektiğinde, canın tatlı istediğinde içine tarcın ekleyerek içebilirsin..
Bunda bir problem yok.. Ama kahve ile tükettiğinde bildiğin canavara dönüşüyor.. Gereksiz yere karın bölgende yağlanma yaşamak istemiyorsundur diye düşünüyorum?
Mesela haşlanmış makarna yiyebilirsiniz diyorum değil mi? bununda Gİ oranı yüksektir.. Bu oranı düşürmek için aslında çok basit bir yol var.. Makarnayı az haşlamak.. Örneğin, 10 dakika haşlıyorsanız 6 dakika haşlayın, diğer bir tabirle aldante kıvamında yiyin.. O zamanda Gİ oranı düşer, hem uzun süre tokluk hissedersiniz hemde karın bölgenizdeki yağlanmadan kurtulursunuz..
Aklıma gelenleri yazdım ama açıklayıcı oldu mu bilmem?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?