Kim korkar kilolardan ;)

Yine eski günlüğü okudum biraz ))
Benim rehberim oldu..
çok güzel paylaşımlarımız varmış orda, o tadı bulamıyorum malesef...
Yanlış anlamayın sakın, ama ordaki dostluk ve dayanışma burada yok ))
Ben olmasamda orda kızlar birbirini sürekli kontrol eder ve sürekli birbirlerine yazardı..
Ben de orayı kendi günlüğüm gibi kullanırdım, şimdi yapamıyorum nedense ))
Sanırım fazla misyon yükledim kendime..
Biraz bu misyonu atmam lazım üstümden, tekrar diyet havasına sokmam lazım kendimi..
O zaman hem öğrenen hem öğretendim...
Şimdi sadece öğreten olmuşum..

Sadece menü yorumluyorum, kimse bana farklı fikirlerle gelmiyor
O yüzden sadece aynı şeyleri yazıp duruyormuşum gibi hissediyorum
Bunun sizle alakası yok kızlar, yanlış anlamayın sakın
Burası da benim günlüğüm ve günlüğümle dertleşiyorum şu an))

Yarın itibari ile günlüğe yeni bir hava vermem lazım...
Kilo verme hızımı yükseltmem lazım
Durağan kilolar bana yakışmıyor
Akşamları yemekten sonra yürüyüşe başlıyorum bundan sonra!
Hergün 30 dk yürüyeceğim, eşimde bana eşlik eder, akşam akşam beni yalnız bırakmaz ))
spor katınca hayatıma daha hızlı kilo veririm

Şu lanet olası suyu daha fazla tüketeceğim, kimi zaman gerçekten unutuyorum içmeyi
Günde ne olursa olsun 1,5 litre su içeceğim
Yemeklerimde problem yok, aynen devam
Limonlu ılık suyu da bazı sabahlar unutuyorum, ona da telefonumda alarm kuracağım
Bahane yok artık, çözüm var!

Ve en önemlisi, kendime vakit ayıracağım
Diğer diyetimde farkettiğim bir şey var....
Sadece diyet yapmamışım ben
Cilt bakımı yaptırmışım, saç bakımı yaptırmışım, masaj yaptırmışım...
Yani ruhuma da bakım yaptırmışım
Pozitif duygular eklemişim kendime...
Şimdi sadece diyet yaparak kilo veriyorum ama istediğim hızda ilerlemiyor
Eski diyetimde günde 300-400 gr zayıflarken (hafta da 1,5-2 kilo), şimdi hafta da 1 kilo ancak veriyorum..
Ruhumu beslemeden kilo veremiyorum istediğim gibi...

Yarın çok geç,
Bugün başlıyorum !

Eski günlükten seçmeler (1)

Önce gerçekle yüzleş ))
Yani tartıl ve hakikati gör...
Yarın sabah aç karnına tartıl ve kendine yarını milat olarak kabul et...
1) Zayıflamak için pazartesiyi bekleme
2) Kaçamaklar kilo aldırır, şimdiye kadar yediklerini düşün ve artık yeme ))
3) Her fırsatını spor yaparak değerlendir (oturduğun yerde karnını içeri çekip bırakmak bile bir spor örneğin)
4) Ve hedeflerini küçük tut, yani haftalık olarak kg belirle... Haftalık 1 kg gibi.. En azından ulaşılabilir hedefler koyarsan daha motive edici olur ))
5 ) Hergün yediklerini buraya yaz, ben yazıyorum, hatta buraya yazacağımı düşündüğümden kaçamak bile yapamıyorum... (En azından kendime dürüst davranıyorum)

Sevgilerimle ))

Eski günlükten seçmeler (2)

Çikolataya gerçekten ihtiyacın var mı sence?
Şimdiye kadar sana ne faydası oldu bir düşün?
Ağladığında seni güldürdü mü? Hayır
Dosta ihtiyaç duyduğunda derdini dinledi mi? Hayır
Aldatıldığında seninle birlikte hain planlar yaptı mı? Hayır
Zayıflamana yardımcı oldu mu? HAYIR !!!

O zaman neden vazgeçmiyorsun?

Eğer ondan vazgeçmezsen o vücuduna iyice yerleşecek ve beynine kadar heryerin yağ bağlayacak (çok kötü bir benzetme ama seni korkutmam lazım napiim ))))

Karar verdiysen kararının arkasında dur lütfen...

Eski günlükten seçmeler (3)

(bir arkadaşın "bir lokmacık attım ağzıma" cümlesini yorumlamışım)

Gelelim yediklerine ))
Aslında gayet güzel ama o lokmalar ve göz hakkı diye kendini kandırdıkların yok mu ahhh ahhhh
Senin o göz hakkı dediklerini vücudun nasıl tutuyor biliyormusun?
Bak şöyle anlatayım,
Şimdi sen diyettesin ve bir süredir tatlı, yağlı ve tuzlu tüketmiyorsun
Ve vücudun yıllardır bunları almaya o kadar alışmış ki,
vücudunda bunlarla beslenen şişman cüceler olduğunu düşün...
Sen bir süredir bunları yemediğin için o cüceler zayıf düşüyor ama terketmemek için direniyorlar, çünkü biliyorlarki yıllardır sen bir şekilde bir lokma, göz hakkı vs diye bir şekilde onları besledin...
Tam dirençleri kırılıp vücudunu teker teker terketmeye başlayacakları anda (işte bu senin direncinin kırılma noktası ve bir lokmacık diye kendini kandırdığın an) sen bir lokma tatlı ve bir lokma sucuk atıyorsun ağzına...
Ve onlar için yeterli oluyor bu...
Tekrar şişiyorlar şişiyorlar şişiyorlar...
Ufacık parçalarla beslenmeye yıllardır onlar alışmışlar çünkü....
Ama biz alışmadık yüzden zorlanıyoruz...
Zorlanmazsakta bu kiloları veremeyiz...
Bunun son olacağını biliyorum ))

Eski günlükten seçmeler (4)

(Kendi bahanelerim)

Hep bahaneler sundum;
- Kilolarım kortizondan, o yüzden veremiyorum (evet kortizondan ama bunu kullananlar kilo verip hayatına devam ediyor, tembelim desene?)
- Spor yapamam, kalbimde sorun var (Herkeste ritm bozukluğu var sadece bende değil ki, tembelsin işteeee )
- Yemek yemezsem migrenim tutuyor, kötü oluyorum (Yaw yürü git, bahaneye bak, şişkooo şişkooo )))))
- Yok daha acıkmadım, acıkınca yerim (Hah bu da işte zayıflama adına yaptığım an aptalca şeydi)
- Yürüyerek gitmeyelim, taksiye binelim (Yuh, yürüyeceğim mesafe toplasan 100-150 mt... azcık yürüsem belki 10 kalori yakarım ama hayır, tembellik ruhuma bile işlemiş)
- Ben böyle seviyorum kendimi, zayıflayınca çirkin oluyorum (En son 13 yaşında zayıftın, nasıl karar verdin buna bravo valla! Gel alnından öpücem seni)
- Beni even böyle sevsin kardeşim ! (Sevgili bulamadın değil mi, gel gel ne olursan ol gel )))))))))))))))))))))))

tam da bu akşam N**** (Siyahi) yemeyi kafama koymuşken iyi oldu bu

Benide alirmisiniz araniza, bende baslayip birakanlardanim. yazin basladim bir ay yapip biraktim, biraz once tekrar karar verdim atrtildim, neyseki yazinkinden ii kilo eksigim. Sizin yazinizi gordum, cok katiyim demissiniz tam benlik, bana kizacak biri lazim belkide :) en az 10 kilo vermem lazim, eski kiyafetlerimi giymek istiyorum.

hep başlayıp iki gün sonra bitiren ben gerçekten kurtulmak istiyorum şu 11 kilodan ve hedef koyuyorum kendime haftada 1,500gr vereceğime dair şuakadar söyleyeyim "3) Her fırsatını spor yaparak değerlendir (oturduğun yerde karnını içeri çekip bırakmak bile bir spor örneğin)" başladım karnımı çekmeye :))) sen hep böyle yaz bende kilolarımı feda edeyim sana :)))))

sevgilerimle,

ben geldim soya ben eski günlügünü hala okumaya devam ediyorum gercekten güzel her sayfada degisik bir seyler var evet saclarina fön cektirip annenle cilt bakimina gittigin sayfalardayim ve rahmetli kayinbabanin mükemmel bir insan olusundan bunun gibi seyler ben her gün okuyorum roman gibi bana iyi geliyor senin eski günlügün

Sabah 4 kasik müsli ve süt
Araögün 1 tane armut 2 tane tüm ceviz
Öglen 1 dilim ekmek 1 tabak zeytinyagli barbunya
Ara ögün 1 tane elma 2 tane yer fistigi
Aksam ton balikli tuzsuz salata ve biarazdan yogurt yerim 2l su

Bügün is yerinde benim cok sevdigim hic birzaman hayir demedigim hashasli pasta geldi ne kadar tok olsamda onu görünce yemeden duramazdim bugün hayir dedim icim gitti ve yemedim bu pastalardan cok yerim dedim ve yemedim kendimle gurur duyuyorum

can bendede aynı durum var kendimdenbi nefret ediyorm faza çıkına ama reglme3 gün var onun etkisi olabilirmi??yoksam züğürtesellisimi oldu :/

canm ayıp olmasa bişiy sorucaktm sen kilo verip alıp tekrarmı başladın hamilelik filanmı benmi yanlnış anladm yanlış bişiy dediysem kusuruma bakma olurmu ..
karnımı çekip bırakmaya başladm şu an

tam bir soru sorucaktm vazgeçtim ben dyetisyen gitmiyorm bi seferlik bir tecrubem olmuştu bna kriz aınnda bitter çikolatayı damağına yapştır demişti ama sanırm yapmamalyım anldım tamam :))

süpersin canm ne doğru bahaNelr dimi bahane yok kilo verk var

sporumu yaptım geldm menümü yazıym

sabah domatesli lor peyirli tost çay kırmzıı biber turşusu 2 çatal
ara 1 elma 3 çatal yoğurt
öğlen 1 porsyon tazefasulye yoğurt
akşam et döner li ev yapımı iskendr 1 dilm ekmekli domts sos ve yoğutlu..

2.5 lt su 45 dk tempolu yürüyüş..

günaydın bayanlar,

grip oldum kahvaltı; 1 adet mandalina daha başka bişey yiyemiyorum boğazlarım fenaaa

Soyacimmmm eskiyi bende çok ozledim orda sadece menu paylaşımı yoktu acılar sevinçler üzüntüler kizginliklar mutluluklar hepsi vardı öyle olunca herkez birbirini daha iyi tanimisti. ...görmesek bile incinin nisanina abiye düşündük Yasemin kıyafet reyonunda 38pantolon giyince kendimiz içine girmiş gibi sevindik...annenin saç maskeleriyle saclarimiz canlandı bir arkadasimizin kocası kilolarını sorun yapınca o adama kizdik. ..herkez birbirini sahiplenmisti. ...

Acizane fikrim tam kaç kişiyiz onuda bilemedim ama istikrarli olan arkadaslar az çok belli artık. .. herkez kendini tanıtan üç beş satır bişey yazarsa birbirimizi daha iyi taniyacagiz. Neden kilo vermek istediğini. .. nerde calistigini filan falan...

canım benim tebrik ederim iradeni.

akşamki ekmek olmasa sanki daha mı iyi olacakmış diye içimden geçirdim...
ama spor yapabildiğin için tebrik ederim. spor yapanları kıskanıyorum yalan yok.

günaydın bayanlar,

grip oldum kahvaltı; 1 adet mandalina daha başka bişey yiyemiyorum boğazlarım fenaaa
günaydın geçmiş olsun. ılık su içebilirsin .....

ya bu süt sanırım bende şişkinlik yapıyor p.tesi kendimi iyi hissediyordum hatta görenlerde zayıfladın mı falan dedi. ama sadece göbeğim küçülmüştü. dün ve bugün yine kocaman göbeğim var..

Günaydın Selin,

Önce diğer sorularını cevaplayayım sonra menünü yorumlayacağım...

Bazen kilo vermelerimiz durabilir, bu bir çok sebepten olabilir..
Regl, depresyon, yeme düzeninin bozulması vs..
Senin kilo vermelerinin yeme düzeninle çok alakası var, çünkü doğru dürüst bir yeme düzeni oluşturamadın baştan beri..
Bu yüzden kilo veremiyorum diye hiç yakınma...
Yeme düzenini ne zaman doğru bir şekilde oturtursan o zaman kilo vermeye başlayacaksın aksi takdirde kilom ya sabit kalacak ya yukarı çıkıp aşağı inecek sürekli...

Ben 57 kiloya düştükten sonra 1-1,5 yıl kadar 60-62 aralığında kaldım, çünkü 57 kiloyken kuru kemik gibiydim.. o yüzden 60 kilo aralığında dolaştım... geçen yıl kasım ve aralık aylarında 2 ameliyat geçirdim ve 2 ay yatağa bağlı kaldım.. bu 2 ay ve devamında yaklaşık 15 kilo aldım... Tek başıma lavaboya bile gidemiyordum.. Aslında ağır bir ameliyat değildi ama ameliyatta sinir sistemime zarar vermişler, az daha sakat kalıyordum.. 2. ameliyatı da zaten bu yüzden oldum.. Omurilikten girip sinirlerimi yaktılar..

Diyetisyen canın tatlı istediğinde bir parça bitter ye demiş.. Aslında bu benimde önerdiğim bir şey.. Ama biliyorum ki hiç biriniz bir parça bitterle kalamayacaksınız... Dürüst davranalım birbirimize... Ben kalamam... Sizinde kalacağınızı sanmıyorum... Eğer bir parça ile durabiliyor olsaydınız bu kadar kilo almazdınız değil mi?
Bunu koruma evresinde listemize alacağız.. Yani kilolarımızda kurtulduktan sonra, o kiloyu korumamız lazım...
İşte o zaman bir listemiz daha olacak, o listede yer alacaklar arasında bulunuyor... Şimdi değil ))

Spor kısmına gelince, bahane sevmeyen bir insanım... Herkes sürekli bahane uyduruyor... Hiç kimsenin hiç bir şey için vakti yok... Ama konu dizi seyretmek olunca, arkadaşlarla gün düzenlemek olunca, alışveriş yapmak olunca vs vs vs olunca vakit yaratılıyor... O yüzden bahane değil, çözüm istiyorum...

Ve gelelim menüne;

Şu "çatal" şeklinde bildirim yapmayı bırak lütfen..
2 çatal nedir? Ayrıca kırmızı biber "TURŞUSU" nedir?
Turşu yasaklı listemizde ama sen oraya turşu diye yazmışsın..
Bana ceza diye mi seni verdiler )))))
Biberi közle ye, sana birşey demem ama turşu dediğinde dellenirim

Yoğurdu da 3 çatal yemişsin, zor olmadı mı?
Kaşık yokmuydu?

Akşam menüne baktığımda,
Ev yapımı iskender..
Tereyağ yok, o ağır domates sos yok, pide yok...
Ama ekmeği eklemişsin hemen..

Akşam ekmek yeme..
Kilo veremiyorum diyorsun, akşam ekmek yiyorsun (ki akşamları ekmek yenmemesini özellikle ve defalarca söyledim)
turşu yiyorsun (bana közleme biber turşusu deme, ne olduğunu biliyorum)

Bu son uyarım Selin,
Son yanlışların
Bir daha yanlış menü görürsem sayfadan ayrılmanı isteyeceğim
Çünkü defalarca listemizi okumanı, gerekirse not almanı istedim ve sende her seferinde okuduğunu söyledin ama okumadığını görüyorum...
O listeyi gerçekten oku, yanında taşı, her yediğin şeyde tekrar tekrar bak
Bu yanlışları düzeltmen için son şansın

Sevgiler

Ilk önce ben kendimden basliyim:)))

Konyada yaşıyorum bir erkek çocuğum var krese gidiyor...kendim ziraat mühendisiyim ve kendimize ait yumurta üretim Çiftliğimiz var...Bu aralar kardeşim ilgileniyor...ben vakit bulursam inşallah is kadını moduna gecicem:)))

Erkek kardeşim nişanlı ve su aralar düğün hazirliklariyla uğraşıyoruz 1 Mart düğün günümüz. ..
O abiyeler içinde artık zayıf bir görümce olmak istiyorum. ..
Boğa burcuyum istahliyim yemek yemeyi yapmayı misafiri arkadaşı çok severim
Yemesem diyet yapsam bile özellikle misafir cagirir pasta börek kokusuyla kendime isgence cektirmeye bayilirim:)))

Kocamla severek evlendik:))6 yıl ciktik yaklaşık 5 yillikta evliyim...Bu arada 1982 yim...

Kayınvalidemler le görüşmuyorum bunların detaylarini konusuruz:))(

Kendimle barisigim alisveris hastasiyim sarı saç tutkunu pembe bağımlısıyim
Simdilik aklıma gelen bunlar kızlar
Kilo bildirimi de yapayım hemen 72.0

Bende seninle gurur duyuyorum ))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…