Valla bence bu çok anlaşılamayacak bir şey değil. Çocukluğumdan beri ne kediden ne köpekten korkarım..üç dört yıl önce sabah erken saatte işe giderken bir grup köpek çıktı önüme, geceleri çete şeklinde geziyorlar ki kendilerini başka çeteler den korusunlar diye..Issız sokakta bir anda etrafımı sardılar, liderleri havlayarak üstüme atladı bilgisayar çantasıyla vurdum hayvana korktu, o korkunca diğerleri yeltenemedi..Ordan nasıl kaçtım gittim hala hatırlamıyorum..Şimdi bu insanda tramva yaratmaz mı? Valla bende yarattı istemsiz..Özellikle birden fazla köpek yan yanaysa çok korkuyorum..Bu arada kediden köpekten korkuyorum aşamıyorum durumunu hiç anlamıyorum arkadaşlar. İnsanlardan kaynaklı dev travmalar geçirenler mesela dayak tecavüz gibi korkunç şeyler yaşayanlar insan fobim var korkuyorum deme lüksüne sahip değil bir şekilde aşıyorlar da el kadar kediden mazlum köpekten korkanlar niye aşamıyor
E tamam aynı şeyi söylüyoruz. Sokakta kim neyi besliyor yapıyor nereye işiyor karışmam etmem. Birini kedi tırmalamış mesela yukarda başkası alay etmiş jaguar mı saldırdı diye, çok hadsizce. Dengeyi kurabilmek lazım, evinde besleyebilen beslesin ama başkasını tacize varıyorsa iş orda durmak lazım.Ben zaten apartman içinde doğru bulmuyorum ki sokaktakilerde bahsettim orada sokaktaki hayvan nereye yapiyor ediyor ona birşey yapayız zaten kaka yapacak yerleride kalmadı ki kediler kuma yapar ve kapatır apartmanda kapalı kalan hayvanda zaten yapar kakasınıda cişomide
Zaten bende apartmanda olmaz dedim en azından biri birsey yapar üstede yazıldıgı gibi hayvanın ölüsü bulunmuş. Ama birileri işte sokakta bakiyorlar evinin önü pis oluyor sokakta karşımıza çıkiyor sürekli diyince iş değisir kedi dedin mi birileri piste pis diye tutturmuşlar daha sifon çekmekten aciz insan ırkı diyor bide bunu toplu taşimalarda kokudan ölen biz değilmişiz gibi 7 24 sokakta olan ve hiç öyle kokmayan hayvanlara pis diyorlarE tamam aynı şeyi söylüyoruz. Sokakta kim neyi besliyor yapıyor nereye işiyor karışmam etmem. Birini kedi tırmalamış mesela yukarda başkası alay etmiş jaguar mı saldırdı diye, çok hadsizce. Dengeyi kurabilmek lazım, evinde besleyebilen beslesin ama başkasını tacize varıyorsa iş orda durmak lazım.
Bibicim iyi de buradaki konu şu an apartman içinde rahatsızlık duyan insanlar. Sokaktakileri siz alıp yatırdınız masayaZaten bende apartmanda olmaz dedim en azından biri birsey yapar üstede yazıldıgı gibi hayvanın ölüsü bulunmuş. Ama birileri işte sokakta bakiyorlar evinin önü pis oluyor sokakta karşımıza çıkiyor sürekli diyince iş değisir kedi dedin mi birileri piste pis diye tutturmuşlar daha sifon çekmekten aciz insan ırkı diyor bide bunu toplu taşimalarda kokudan ölen biz değilmişiz gibi 7 24 sokakta olan ve hiç öyle kokmayan hayvanlara pis diyorlar
Biz mi yatırdık kim ne yazmış bidaha bak istersen canım biri yazdı ki bende ona cevap verdim yoksa konu sahibine çıkışanlardan biriyim apartmana kedi salmak ne demek hiç anlamadim zatenBibicim iyi de buradaki konu şu an apartman içinde rahatsızlık duyan insanlar. Sokaktakileri siz alıp yatırdınız masaya
peki kediler ?apartmanin icinde kedi beslemek koyluluk belirtisidir , lutfen koyunuze geri donun .
sehir hayatina adapte olamamis insan davranisidir .
kedi kopek apartmanin ortak alaninda serbest birakilmaz .
Allah'ım sonunda kendim gibi birisini buldumÖyle korkuyu yeneyim demekle yenilmiyor maalesef. Çok seviyorum kedileri ama bir o kadar da korkuyorum. Sokağa mama bırakmaya çıktığımda nasıl koyduğumu bilemiyorum etrafımı sarıyorlar çığlık atarak kaçıyorum, tüm mahalleye maskara oldum o yüzden herkes biliyor beni :) Asansörde bir kediyle baş başa kalırsam muhtemelen bayılırım orda. Korkan insanları da anlamak gerek.
Ayrıca kedi gayet bile isteye apartmanda gezsin diye bırakılmış, buna alıştırılmış, hayvan seviyor diye de müdahale edilmemiş. Komşumun da var kedisi ve hep kaçmaya meyilli, kapıyı bir karış bile açmıyor çıkmasın diye. Bu anlamda konu sahibini dürüst bulmadım.
Asgari ücretle de bu işlere kalkışılmaz.
ay köylü denince aklıma geldi hiç unutmuyorum benim güzel evim topiğinde konum var resimlerim var...Muhatabım dahi olamayacağınızdan aslen nereli olduğumu eğitim seviyemi ailem yapımı vs size açıklayacak değilim. Basit polemiklerinize beni çekemezsiniz.Ancak aklınız sıra aşağılayıp durduğunuzu sandığınız köylülerle alakalı canım Atam’ın sözünü şuraya iliştiriyorum :)
kedi veya köpek farketmez hangi hayvan olursa olsun korktuğunuzda bir enerji yayıyorsunuz ve koku salgılıyorsunuz bunu alan hayvan tehtit var sanıyor o da sizden korkuyorAllah'ım sonunda kendim gibi birisini buldumkedilerin gözlerinden çok korkuyorum her an üzerime atlayacak gibi bakıyorlar. Hele ki benim ki örümcekten bile korkan biri kediden nasıl korkmaz.
Bütün hayvanlardan çok korkuyorum sadece uzaktan ahh kuzum diye sevebilirim kedi videolarına bayılırım keşke korkmasam da bende evimde kedi besleyebilsem bunu çok çok isterim ama korkumu yenemiyorum.
Hele birde asansörde denk gelsem kesinlikle kalpten giderim...
Bir keresinde yolda yürürken minicik bir köpek yavrusu çıktı karşıma bana doğru koşuyor havlayarak bir an da çığlık attım karşıdan da bir kız geliyordu o da benim gibi korkakmış ikimizde çığlık çığlığa birbirimize sımsıkı sarılmışız falan köpek gidince ikimizde bir an da birbirimize sarıldığımızın farkına varıp aniden ayrıldık hiç konuşmadan ikimizde kendi yolumuza gittik bunu yazarken de karnıma ağrı girdi şuan gülmekten
Geçmiş olsun jaguar saldırmış sanırım? Ya da afrika çöllerinde kaplan falan?sadece komiksiniz
benimde kedi alerjim var 35 yaşımdayım 5 kedi besledim ayrı zamanlardaKedi alerjim var aynı şekilde kızımında, bizim apartmanda vardı, özellikle komşunun kapısı hep aralık duruyordu biz nasılsa birşey yapmıyor diye ses etmedik ama iki kere kulağına gidecek şekilde durumu aktardık. Ön bilğisi olsun hiçbirşey bize birşey demediler bilğimiz yok demesinler diye,ben olsam o saatten sonra asla o kapıyı aralamam ve dikkat ederim. Site yönetimide takipteyiz ama öncelik sizin düşünceniz dedi biz nasılsa bize birşey yapmıyor diye önemli değil modunda takıldık. Birgün tam asansöre bindik baktık ki biri bütün katların düğmelerine basmış aaa bak ne güzel eğlence şubu diye kızımla yukarı çıkarken kedinin olduğu katta kapının açılmasıyla kedi bizim üzerimize saldırması hatırlamıyorum tek yapabildiğim çoçuğu korumak için deli gb önüne atlamam çığlık bağırış, kapının kapanması ve sonuç iki tırmalama ve hastanede alerji tavan, çoçuğun korkusunu söylemiyorum. Meğerse yavruları varmış hepsini dağıtmışlar herhalde bizde alıcaz mı zannetti yada o an ne oldu bilmiyorum kendileri kedimiz bu ara çok hırçın dediler. Ben şikayeti olmadım ama aynen şunu söyledim kızımda çok büyük hasar kaldı, hala korkuyor bunu kimse kimseye yaşatmaya hakkı yok, eşim zor ikna ettim boşver dedim ama en sonunda kendileri herkesten şikayet almaya başlayınca kendi evlerini kiraya verip taşındılar.Asla hayvan düşmanı değilim ama toplumda Bir kişinin özgürlüğü, ancak bir başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter. Bu nedenle sınırsız bir özgürlük alanı yoktur, özgürlükler de başkalarının özgürlük alanlarında biter.Bu yüzden
Üslubunuz kimliğinizdir.Sizinkide ortada cevap bile vermeye gerek yok.
Herkese merhabalar eskiden aktif olarak formdaydim fakat tüm bilgilerimi unuttum tekrar üyelik aldım. İstanbul'da yaşıyorum evliyim çocuğum yok 4 yıldır şuan yaşadığımız daire de oturuyoruz eksi bir ve güneş almıyor 800 lira kira veriyoruz buraya taşınma niyetindeyiz fakat benim okul sürecim devam ediyor 6 ay sonra okulum bitiyor şuan örgün okuyorum bugün komşularımızla bitmek tükenmek bilmeyen kavgalarımizdan birini daha yaşadık kimseye rahatsızlık vermeden kedi bakıyorum fakat kedilerimden birinin en büyük hobisi apartmanda gezmek hiç bir yere pislemiyor sadece binen olursa onunla birlikte asansöre binip yukarı katlara çıkıyor sonra tekrar merdivenden iniyor bu esnada da sürekli miyavliyor insanlarla konuşmaya çalışıyor bugün apartmandan bir erkek komşumuz üzerime yürüdü bende ona tepki gösterdim kedimin apartmanda gezmesinden rahatsızlık duyduğunu belirtti elimden geldiğince engel olmaya çalıştığımi fakat bir şekilde yinede kaçtığını söyledim buna rağmen tartışma büyüdü internete bir ilan gördük bir artı bir daire 2000 TL balkonu da var ev güneş alıyor gelirimiz asgari ücret kafamız çok karıştı eğer oraya gidersek kedilerimiz bahçede oynayabilir hatta onlara bir kedi evi dahi yapabiliriz hayvanların sevildiği bir mahalle de bulduğumuz ev sizlerden tavsiye istiyorum hanımlar siz olsanız taşınır mıydınız geliriniz asgari ücret ve kira 2000 TL hepinize teşekkür ederim
Çok haklısınız hayvanları olabildiğince riskten korumak lazım. Keşke hepsinin evi olsa da orada kalsa. Küçük de bir not; Yılanları sevememizin sebebi evcil olmamaları. Yoksa duygusal olarak çok karmaşık ve zavallı hayvanlar onlar daBir soru, zehirsiz olduğunu bildiğiniz bir yılanı sevebilir misiniz? Ya da gayet zararsız bir hamam böceğine dokunabilir misiniz?
Fobiler bazen işe yarıyor bazen de yaşamı kabusa çeviriyor.
Kedi/köpekler elbette böceklerden daha sevimli, yalnız geçmişte yaşanabilen travmalar aşırı korku oluşturabiliyor.
Her koşulda sahipli hayvanın yaşam alanından sahibi sorumludur ve buna saygı gösterilmelidir.
Evinin bahçesinde yatan köpeği rahatsız edip ısırılırsanız oturup sahibe dava açamazsınız.
Aynı şekilde o köpek de başka bahçeye giremez.
Hayvanları gereksiz yere riske atmaya gerek yok, herkes kendi evinde kalsın.
Beni de çocukken bi erkek insanı apartmana kadar takip edip saldırmıştı da tesadüfen kurtulmuştum. Napıyım travmam var diye ben de erkek insanları sokağa salmasınlar mı diyeyimValla bence bu çok anlaşılamayacak bir şey değil. Çocukluğumdan beri ne kediden ne köpekten korkarım..üç dört yıl önce sabah erken saatte işe giderken bir grup köpek çıktı önüme, geceleri çete şeklinde geziyorlar ki kendilerini başka çeteler den korusunlar diye..Issız sokakta bir anda etrafımı sardılar, liderleri havlayarak üstüme atladı bilgisayar çantasıyla vurdum hayvana korktu, o korkunca diğerleri yeltenemedi..Ordan nasıl kaçtım gittim hala hatırlamıyorum..Şimdi bu insanda tramva yaratmaz mı? Valla bende yarattı istemsiz..Özellikle birden fazla köpek yan yanaysa çok korkuyorum..
Evet onlara bu şekilde aslında koku salgiliyorum herkes öyle diyor ama elimde değil...kedi veya köpek farketmez hangi hayvan olursa olsun korktuğunuzda bir enerji yayıyorsunuz ve koku salgılıyorsunuz bunu alan hayvan tehtit var sanıyor o da sizden korkuyorsizin ondan korktuğunuzu bilmiyor korkunç birşey var sanıyor siz onu korkutmuş oluyorsunuz aslında o yüzden kabarıyor dikiliyor ve hırlıyor
yani derin nefes alın gözlerine kitlenmeyin amaaan misafirimiz varmış naber pisicik deyip geçin göreceksiniz hiçbirşey olmayacak değil hayvanın bir insanın gözüne kitlenseniz ne bakıyon lan diye saldırırbence insanlar daha korkunç
Bilği için çok teşekkür ederim. Evet o zaman doktorda söyledi, kendi alerji doktorumuzda belirtti ama yaşadığı korkudan dolayı önce biraz zaman tanıyın kendisi isterse devam edin dedi. Bu olay olalı iki sene geçti hala korkuyor beş yaşındaydı tam biraz ufak olduğu için travma kalabilir ama yavaş yavaş yenersiniz dediler ama hala sevemiyor. Birde yeni doğum yapmış hemen yavruları dağıtmışlar o yüzden de ayrı çok üzülmüştüm çünkü çok ağladı dedi komşu arkalarından siz duymadınız mı biz duymamıştık yoksa dikkatli olurdum. Birde biz ev kedisi sandık meğerse hiçbir aşı filan yapılmamış sokak kedisiymiş benim kollarım ve çizdiği yerler çok şişince doktor tedbir amaçlı bırakmadı. Kedi bilindik olunca iğnede olmak istemedim.benimde kedi alerjim var 35 yaşımdayım 5 kedi besledim ayrı zamanlarda
kedi alerjisi hapşurtur tüyü kaşıntı yapar
siz büyük korku yaşamışsınız birde sokak kedisi olduğu için tedbir almış hastane tabii
yazık yavrularını almışlar çok üzüldüm , başka insanların hatasının bedelini ödemişsiniz geçmiş olsun burada da kedinin suçu yok aslında düşünsene sırf kedisiniz diye yavrularınız elinizden alınıyor
alerji için aşı tedavisi var (kızımında alerjisi var) şubat ayında tedaviye başlatıyoruz onuda bu sebeple çünkü kedilere dokunmadan sevmeden beslemeden duramıyor mecburen tedavi önerdi doktor eğer isterseniz çözümü var yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?