kirada olup bozdurduğu altınla araba alan varmı?

sekerim00

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2013
6.150
9.642
398
kızlar ben 15 aylık evliyim altın yüksekken bileziklerimi bozdurdum.. eşimle diyoruzki üstüne biraz daha kredi çekip bi 15 binlik arabamı alsak kiradayız evimizde yok. ama araba almakta istiyoruz kararsız kaldık bilemedik bilezikler 8000 tl tuttu ev için zaten olmazda kolay değil çünkü peşinatımız yok başka. borçta ödüyoruz ayrıyetten. yada bu paraya hiç dokunmayıp araba için ayrıyetten bi kredimi çeksek diyoruz oda bir sürü faiz... fikirlerinize ihtiyacım var.. sizce mantıklı olan hangisi?

bu mıktarla ev ımkansız..
arabada gereklı.
neden köşede paran dururken ayrıca kredı cekesınki...
o parayla git araba al yetmezse ustune cek kredi..

Eğer sizi zorlamayacaksa alabilirsiniz. Ama araba öyle bir durum ki 15 bin den 20 bine cıkılıyor :)

Eger borcunuz varsa ve maaşınızdan kalan miktar hergüb zamlanan mazot parasına yetecek birde çektiğiniz krediyi ödeyecekse alın. Yoksa çok zorlar sizi

Bankaya atin ve biraz birikim yapin.. Kredisiz alabilirsiniz daha iyi olur

araba para yer.. onu aldığınızda para biriktirmeye devam edebilirseniz neden olmasın. kredi çekmektense para biriktirip alırsanız daha iyi olur. en azından kredi faizine para vermemiş olursunuz...

Biz kiracı olduğumuz halde almıştık, aynen altın birikimimin üzerine kredi çekip almıştık, ama öyle 15 binlik falan araba ile olmaz canım, çünkü sanayiden çıkmaz nerden baksanız enaz 10-5 yıllık model olurlar. Biz 2 yıllık bir araba almıştık sahibi acil satıyordu rast gitti.. Şuan oturduğumuz evin kirası yüksek o yüzden arabayı satıp bir süre parasını değerlendirmeyi düşünüyorum, zaten model 5 yılı aşınca arabalarda masrafı çoğalıyor, bizimki 2010 model, biz 2012 de almıştık, 5 yaşını doldurdu, sıkıntılar başladı Şimdi onu satıp biraz toparlanınca daha iyisini alırız inşallah.. Özetle eski araba almamaya özen göstermelisiniz.

O kadar brıkıme ev zor. En ıyısı araba suan .
Bizim hem arabamız hem motorumuz vardı. Arabayı kullanmadıgımız ıcın sattık hemde çok ıyı bır fıyata kar ettık smdıdıde ev peşinatı bırtıktırıyoruz.

Araba almak bir yatırım aracı olsaydı evet almalisiniz derdim fakat araba alınca bbakımı benzini vs vs çok para yiyor durduğu yerde. Biz altinlarimizi sattık bankaya koyduk her ay üstüne ekleyip biraz da disimizi sıkıp(bayagi bi sıkıp) 2 senede ev peşinati biriktirdik ev aldık çok şükür. Şimdi ev kredisi oluyoruz ama az kaldı bitecek yakında inşallah. Arabayı da şimdi bakıyoruz artık. Ama herkesin öncelikleri farklıdır tabi. Siz bilirsiniz

aynısını yaptım ben bılezıklerım 7000 cıvarıydı 14 cıvarına araba aldık...3 sene kredıyle..borcumuzda vardı ayrıyetten..ama araba masraf demekmış....neysekı kredıyı kapatmıstım ben tazmınatımla....çunku arabayı 2 sene sonra satmak zorunda kaldık...masrafına dayanamadık borçlar cok arttı....bılezıkler oyle gıttı yanı...çok ıstıyorsan bzdur al ama borç oduyorsanız zor oluyor bızım gbı satmak zorund akalmayın sonra

Ev almak zor.. bizde kirada otururken krediyle arabamizi aldik ev alirken satip pesinat yapariz diye dusunduk baska turlu para biriktirilemiyo maalesef... Simdi evimizi aldik arabamizda var.

biz yeni evlendiğimizde oyle yapmıştık.. bir süre gezdik tozduk istediğimiz her yere gittik.. sonrada sattık ev aldık.. şimdi düşünüyorumda bankada dursa o para hem ihtiyacımız olduğunda biraz biraz harcayacaktık kalmayacaktı hemde rahatça gezemeyecektik... i
bence araba alın bi taraftanda birikim yapın ev lacağınız zaman ihtiyacınız olursa satarsınız.. kenarda durmasının bi yararı olmuyor.. durmuyorda zaten mutlaka harcanıyor..

Yıllık 1000 lira kasko.mtv kış lastiği yaz lastiği ayrı. Benzin fiyatları malum. İyi bir araba en az 25.000. Araba çok para yiyor. Ama ihtiyaç.

15000 liralık araba için 7000 lira kredi çekseniz ve faiz düşük olsun diye bir yıllık çekseniz ayda 700 liraya yakın ödemesi var. Kasko ve benzinle birlikte 1000 lira olur. Kiranız ne kadar ve varsa diğer düzenli ödemeleriniz ne kadar?

Bir de araba ihtiyaç yazılmış ama aynı fikirde değilim. Eğer küçük çocuk veya yaşlılar varsa ihtiyaç olabilir evet. Ama iki genç insan için o kadar şart değil. Biz ev alırken arabamızı satıp peşinatımıza eklemiştik. 3 yıldır da arabasız yaşıyoruz. Gezmemizden de hiç eksik kalmıyoruz.

o parayla ev çok zor ama arabada gerçekten çoook para yiyor.. biz geçen ay bi arızasına 4 bin verdik sonra kışlık lastik alındı 2 bine falan.. eğer çok ihtiyacınız yoksa arabaya parayı bankada değerlendirebilirsiniz. yada altın düştü bu ara tekrar alıp yatırım amaçlı yükselene kadar bekleyebilirsiniz..

Var oda ben hemde iki kere yeni evliykende altınları bozdurup ara aldık 3 sene öncede yine aynısını yaptık. İlk aldığımız araba 2. eldi ikinci aldığımız araba sıfırdı. İkincide altınlarımızı bozup birikmişimizi eklediğimizde 25. bin tl miz vardı araba 54 bindi sıfır faizsiz kampanyayla geri kalanını ödedik. Altınlarım duruyor olsaydı maksimum 30 bin tl ye yükselirdi belkide ama şimdi arabamızı satarsak 45 bin minimumda ediyor. Bir kayıp yok yanı. Evimizde kira üstelik.

620 tl kira + aidat 220 tl 1.5 sene daha kayınpederimle ödeyeceğimiz kredi toplamda 3 seneydi. bunları sayabiliriz diğerleri de var ama onlarda kısa sürede bitecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…