kirada olup bozdurduğu altınla araba alan varmı?

Valla bence araba sart yenide evlisiniz boraz gezersiniz cocuk oluncaya kadar falan iyi olur gidip 60 70 binlik bi araba almiyorsunuz sonucta 15 binlik bir araba düşunuyorsunuz alin bence ama arabada + masraf ufsk tefek cizigi olur sigortasi vergisi benzini derken her ay yarim kirada oraya odersin onuds goz onunde bulundurun

Haklisin 40-50 nakit biriktirmeniz lazim.
Tam yasin gelmis cnm.
Allah hakkinizda hayirlisini versin

çok teşekkür ederim amin :)

ne güzel siz evinizi almışsınız bizim için çok zor şu an için. karda etmişsiniz arabayla bi cesaret edip araba alsak belki bizde al sat yaparak kar edebiliriz ama adımı atmak önemli..

aynen araba bi pazar çalışıyor biimde
bencede gerekli artık otobüslerde kafayı yiyoruz çünkü

aynen öyle

Araba almak mantıklı borcunuz bittikçe yükseltirsiniz sonra satar ev peşinatı sayarsınız

aynen bizde öyle düşünüyoruzz..

bunaltsa bile sabrederiz gibime geliyor çünkü bizim için çok gerekli heryere uzak evimiz doğrusu

kursa gidiyorum alıcam ehliyet zaten ben ehliyet almadan araba almıcaz :)
arabayı bile üstüme yapmayı düşünüyor eşim :)

sizde çok mantıklı yapmışsınız bencede borçtan herkes nefret ediyordur eminimmm

geliriniz iyiyse krediyi ödemekte zorlanmazsınız zaten bizde bileziklerle araba alma taraftarı değildik ama faiz çok ödicez artı paramız var kenarımızda diye düşünüyorum

açıkçası ben hiç istemedim başta cesaret edemedim Allah korusun acil bir durum olduğunda ha deyince elimizde para kalmıcak dedim eşim çok istedi cesaretlendirdi beni şimdi iyikide almışız diyorum evet evimizi aldık almak zorundaydık babam vermiyodu yoksa beni

şu şekilde yapabilirsiniz ucuzundan bir araba alıp iyice bir her yerine baktırın zaten çokta kullanma durumu olmuyor cmtsi pazar o da her hafta değil azıcıkta 3-5 birikim yapın ve al sat yapmaya başlayın bu işle geçinen insanlar var demekki getirisi yüksek ev alacağınız zaman satıp peşinat yaparsınız

şimdi ben anlatayım biz önce biraz altın ve birikmişin üzerine kredi çekip orta halli bir araba aldık alırken eşim hatta nasıl yaparız kiradayız ödeyemicez filan dedi ama bir yerden başlamamız gerekti başladık 3 yıllık krediyi de bitirdik ev alırken peşinat yaparız diye düşünüyorduk neyse sonra ev alalım dedim rabbim yüzümüze güldü evi temelden çok cüzü bir peşinatla aldık ev bitince de kalanını çeker krediyle öderiz dedik sonra ne oldu arabayı satmaya kıyamadık çünkü araba elimiz ayağımızdı iki de çocuk olunca satmadan kredi çektik şimdi ev kredisi ödüyoruz 2 sene doldu bile kaldı 8 sene :) yani bir yerden başlamak lazım çünkü çocuklar okula başlayınca masrafları bitmiyor

Araba icin ayri kredi cekip, altin parasini eve pesinata kattim. Araba icin kredi zaten az miktarda oluyor, ev alirken pesinat cok onemli. Az ya da cok o para kalsin bence. Tecrube ile sabittir.

23 yaş :)
bursada yasıyoruz
aslında oturdugumuz evi istiyoruz
170 binlerde değeri
Yerinizde olsam kredi çekip oturduğum evi alırdım çalışıp biraz öderdim borcu azalınca çocuk düşünürdüm emin olun bi çocuğun başını sokacak sıcak bi evi olmasi arabadan daha büyük bi ihtiyaç..bebek olunca ztn masraf oluyo o zaman ev almak daha zor

Arabada ayrı bi yatırımdır hem binersiniz ihtiyacınızı görürsünüz. Paraya sıkışıncada satarsınız. Alın gitsin derim. Biz öle yaptık sıfır aldık 1 sene sonra borcu bitiyor sonra satıp ev peşinatı olarak kullanıcaz şu an da her yere rahat rahat gidiyoruz dizel olduğu içinde sıkıntı yaşamıyoruz. Alacaksanız dizel alın derim satarkende iyi satarsınız.

Genellikle evlenenler bu yolu izliyor özellikle evlerin pahali olduğu bir şehirde yasiyorlarsa. Biz de öyle yaptık. Hatta suan öncekinin satıp ikinciyi aldik. Birikim de yaptık ama şunu diyemezsiniz ilerde arabayı satar ev alırım diye çünkü bir kerearabaya aalışınca arabasizlik zor oluyor bir de cçocuk olursa daha zor.

Diğer yorumları okumadim .ama bir arkadaşım eşiyle aynı şeyi yaptı. inan aldıkları araba iyi sayılacak bor araba olmasına rağmen sürekli arıza benzin parası vermekten bihal oldular. en sonunda baktilar masraf yapmaktan arabalarıyla gezemiyolar bile.cunku arabanjm üstünü tamamlamak için çektikleri kredi odemesi kira bir sürü harcamaları vardı. sattılar zarsr ederek. bence biraz daha birikim yapıp en az borçla arabayi alin.onum borcu bitince de ev almak için bir şeyler yapmaya başlarsınız.

canım bizde aynı şekilde yaptık. fazla kredi çekip faiz ödeyeceğimize yüksekten satıp ufak bir kredi ile araba aldık. eğer devamlı satıp alınmazsa yatırım olarak mantıklı bir durum neticede diğer kredi bittiğinde paran yükseliyor.

Araba buyuk rahatlik ve artik luks bir ihtiyac degil. Sifir araba almaniz sacma olurdu ama kesenize gore bir araba almaniz gayet mantikli. Simdiden gule gule kazasiz belasiz kullanin

Bizde kiradayiz düğündeki altinlarimiz azdi 5000 TL gibi bi rakam. Biz birikim yaparak tam 15 bin tl yaptik. Ve 15 bin liralik araba aldik 11 aylik evliyken .kredi vs cekmedik

Bizde kiradayiz düğündeki altinlarimiz azdi 5000 TL gibi bi rakam. Biz birikim yaparak tam 15 bin tl yaptik. Ve 15 bin liralik araba aldik 11 aylik evliyken .kredi vs cekmedik
Masallah baya biriktirmissiniz biz evlendigimizden beri baya borc odedik hala oduyoruz inşallah onlar bi bitse bide gelirimiz çok değil Anca

Biz variz canim ilk evlendigimizde kiradaydik kredi karti borcumuzda vardi. Altimlarimi bozup ustune kredi cekip araba aldik hemde 25bn fln cekmistik:)

Canim biz yeni evlendgmzde altınları bozup eşya borcumuzu kapatmıstik kiradayiz kredi cekip araba aldik otuz çektik otuzalti faizli oldu bende çalışıyordum birbck yilda odedik bütün borcumuzu cok şükür

Biz canım kiraciyiz bizde altinlarla 22binliraya araba aldık iyi oldu diğer türlü ev alınmaz bu parayla harcaya bilirdik en azından arabamiz oldu hakkınızda hayırlısı

Bence bu miktarla ev imkansız.Zaten birde borç ödüyorsunuki ev taksidide öde öde bitmiyor.Ama şimdi bir araba alırsanız yarın bir gün borcunuz yokken arabanızı satıp üzerine biraz daha para koyarak ev peşinatı yapabilir ve taksitlerinide zorlanmadan ödeyebilirsiniz.Bence araba almanız mantıklı.Zaten ev zor gibi duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…