Haklisin 40-50 nakit biriktirmeniz lazim.
Tam yasin gelmis cnm.
Allah hakkinizda hayirlisini versin
1 yıllık evliyim evimizi kredi çekip aldık ve birimizin maaşı krediye gidiyor altınların bir kısmını bozdurup 10 binlik 97 model araba aldık bizi götürmediği yer kalmadı sağolsun sonra al sat yapmaya başladık şimdiki arabayı 16 ya satıyoruz ve bu gelişme Nisan ayından itibaren oldu araba şart mı bazı durumlarda şart ama genç isen öyle aman aman şartta değil tabi araba olunca masraflar artıyor eski arabanın masrafı şansın yaver giderse pek olmaz ama bizde altımızda araba var hadi şuraya gidelim buraya gidelim çok oluyor bu şekilde masrafta artıyor ama şöyle düşün altınlar bankada kalsa 10 bin ile kalıcaktı şimdi 16 oldu
aynen araba bi pazar çalışıyor biimde
bencede gerekli artık otobüslerde kafayı yiyoruz çünkü
Araba almak mantıklı borcunuz bittikçe yükseltirsiniz sonra satar ev peşinatı sayarsınız
Bu sizin bakış aciniza kalmış, biz de öyle araba aldık ben başta hiç istemedim, ama alınca da keşke daha erken alsaymisiz dedim....büyük rahatlık, eğer benzini ve extra masraflari sizi bunaltamayacaksa alın, ev için de ayrı birikim yaparsınız ins
araba şart.
yalnız bileziğini vereceksen arabayı tamamen eşinin kullanımına bırakma.
ehliyetin varsa sen de öğren kullan.
zamanla tamamen onun malı haline gelebilir yoksa.
malum erkekler için araba çok önemli.
benim bi arkadaş bileziklerini eşine verdi araba için.
uyuz adam şimdi kızı bi yere bırakmaya bile üşeniyo, sanki kendi almış gibi arabayı.
Arabasız yeni evlilik zor olur. Altınlar da zaten bişeyi tutmamış 20-30 bin olsa ev için ayırın derdim ama faiz ödememek için altını harcamak çok mantıklı. Ben evimizin eşyaları için çektiğimiz krediye boşuna faiz ödemeyelim diye bozdurmuştum3 sene önce . Pişman değilim. Borçtan nefret ediyorum bu kredi borcu olsa da
Esim araba icin bileziklerimi istedi ben kesinlikle vermem araba icin kusura bakma dedim. Ha ev alirsin seve seve ama araba icin vermem git kredi cek dedim. Krediyi bi sekilde oduyor. Ama bileziklerimi bozdursaydim elimizde tutamayacagimizdan yerine konmayacakti.
çok teşekkür ederim amin :)
ne güzel siz evinizi almışsınız bizim için çok zor şu an için. karda etmişsiniz arabayla bi cesaret edip araba alsak belki bizde al sat yaparak kar edebiliriz ama adımı atmak önemli..
aynen öyle
aynen bizde öyle düşünüyoruzz..
bunaltsa bile sabrederiz gibime geliyor çünkü bizim için çok gerekli heryere uzak evimiz doğrusu
kursa gidiyorum alıcam ehliyet zaten ben ehliyet almadan araba almıcaz :)
arabayı bile üstüme yapmayı düşünüyor eşim :)
sizde çok mantıklı yapmışsınız bencede borçtan herkes nefret ediyordur eminimmm
geliriniz iyiyse krediyi ödemekte zorlanmazsınız zaten bizde bileziklerle araba alma taraftarı değildik ama faiz çok ödicez artı paramız var kenarımızda diye düşünüyorum
Yerinizde olsam kredi çekip oturduğum evi alırdım çalışıp biraz öderdim borcu azalınca çocuk düşünürdüm emin olun bi çocuğun başını sokacak sıcak bi evi olmasi arabadan daha büyük bi ihtiyaç..bebek olunca ztn masraf oluyo o zaman ev almak daha zor23 yaş :)
bursada yasıyoruz
aslında oturdugumuz evi istiyoruz
170 binlerde değeri
araba almış olmaktan pişman değiliz ama eski oluşundan pişmanız. şu an satılık biraz daha üstünü istiyoruzPİŞMANMISINIZ YOKSA İYİKİ ALMIŞIZMI DİYOSUNZ :)
kızlar ben 15 aylık evliyim altın yüksekken bileziklerimi bozdurdum.. eşimle diyoruzki üstüne biraz daha kredi çekip bi 15 binlik arabamı alsak kiradayız evimizde yok. ama araba almakta istiyoruz kararsız kaldık bilemedik bilezikler 8000 tl tuttu ev için zaten olmazda kolay değil çünkü peşinatımız yok başka. borçta ödüyoruz ayrıyetten. yada bu paraya hiç dokunmayıp araba için ayrıyetten bi kredimi çeksek diyoruz oda bir sürü faiz... fikirlerinize ihtiyacım var.. sizce mantıklı olan hangisi?
Araba buyuk rahatlik ve artik luks bir ihtiyac degil. Sifir araba almaniz sacma olurdu ama kesenize gore bir araba almaniz gayet mantikli. Simdiden gule gule kazasiz belasiz kullaninkızlar ben 15 aylık evliyim altın yüksekken bileziklerimi bozdurdum.. eşimle diyoruzki üstüne biraz daha kredi çekip bi 15 binlik arabamı alsak kiradayız evimizde yok. ama araba almakta istiyoruz kararsız kaldık bilemedik bilezikler 8000 tl tuttu ev için zaten olmazda kolay değil çünkü peşinatımız yok başka. borçta ödüyoruz ayrıyetten. yada bu paraya hiç dokunmayıp araba için ayrıyetten bi kredimi çeksek diyoruz oda bir sürü faiz... fikirlerinize ihtiyacım var.. sizce mantıklı olan hangisi?
Bizde kiradayiz düğündeki altinlarimiz azdi 5000 TL gibi bi rakam. Biz birikim yaparak tam 15 bin tl yaptik. Ve 15 bin liralik araba aldik 11 aylik evliyken .kredi vs cekmedikkızlar ben 15 aylık evliyim yaparak ksekken bileziklerimi bozdurdum.. eşimle diyoruzki üstüne biraz daha kredi çekip bi 15 binlik arabamı alsak kiradayız evimizde yok. ama araba almakta istiyoruz kararsız kaldık bilemedik bilezikler 8000 tl tuttu ev için zaten olmazda kolay değil çünkü peşinatımız yok başka. borçta ödüyoruz ayrıyetten. yada bu paraya hiç dokunmayıp araba için ayrıyetten bi kredimi çeksek diyoruz oda bir sürü faiz... fikirlerinize ihtiyacım var.. sizce mantıklı olan hangisi?
Masallah baya biriktirmissiniz biz evlendigimizden beri baya borc odedik hala oduyoruz inşallah onlar bi bitse bide gelirimiz çok değil AncaBizde kiradayiz düğündeki altinlarimiz azdi 5000 TL gibi bi rakam. Biz birikim yaparak tam 15 bin tl yaptik. Ve 15 bin liralik araba aldik 11 aylik evliyken .kredi vs cekmedik
Biz variz canim ilk evlendigimizde kiradaydik kredi karti borcumuzda vardi. Altimlarimi bozup ustune kredi cekip araba aldik hemde 25bn fln cekmistik:)kızlar ben 15 aylık evliyim altın yüksekken bileziklerimi bozdurdum.. eşimle diyoruzki üstüne biraz daha kredi çekip bi 15 binlik arabamı alsak kiradayız evimizde yok. ama araba almakta istiyoruz kararsız kaldık bilemedik bilezikler 8000 tl tuttu ev için zaten olmazda kolay değil çünkü peşinatımız yok başka. borçta ödüyoruz ayrıyetten. yada bu paraya hiç dokunmayıp araba için ayrıyetten bi kredimi çeksek diyoruz oda bir sürü faiz... fikirlerinize ihtiyacım var.. sizce mantıklı olan hangisi?
Canim biz yeni evlendgmzde altınları bozup eşya borcumuzu kapatmıstik kiradayiz kredi cekip araba aldik otuz çektik otuzalti faizli oldu bende çalışıyordum birbck yilda odedik bütün borcumuzu cok şükürkızlar ben 15 aylık evliyim altın yüksekken bileziklerimi bozdurdum.. eşimle diyoruzki üstüne biraz daha kredi çekip bi 15 binlik arabamı alsak kiradayız evimizde yok. ama araba almakta istiyoruz kararsız kaldık bilemedik bilezikler 8000 tl tuttu ev için zaten olmazda kolay değil çünkü peşinatımız yok başka. borçta ödüyoruz ayrıyetten. yada bu paraya hiç dokunmayıp araba için ayrıyetten bi kredimi çeksek diyoruz oda bir sürü faiz... fikirlerinize ihtiyacım var.. sizce mantıklı olan hangisi?
Biz canım kiraciyiz bizde altinlarla 22binliraya araba aldık iyi oldu diğer türlü ev alınmaz bu parayla harcaya bilirdik en azından arabamiz oldu hakkınızda hayırlısıkızlar ben 15 aylık evliyim altın yüksekken bileziklerimi bozdurdum.. eşimle diyoruzki üstüne biraz daha kredi çekip bi 15 binlik arabamı alsak kiradayız evimizde yok. ama araba almakta istiyoruz kararsız kaldık bilemedik bilezikler 8000 tl tuttu ev için zaten olmazda kolay değil çünkü peşinatımız yok başka. borçta ödüyoruz ayrıyetten. yada bu paraya hiç dokunmayıp araba için ayrıyetten bi kredimi çeksek diyoruz oda bir sürü faiz... fikirlerinize ihtiyacım var.. sizce mantıklı olan hangisi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?