• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıramıyorum ama çok sıkıldım bu durumdan?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar 25 yaşında bie öğretmenim. Bir tane komşumun kızı var 17 yaşında. Çok tatlı kızdır arkadaş gibiyiz. Çok severim. Her konuda yardımıma koşar, ailem uzakta ya hasta olurum gelir bakar, ilgilenir temizlik yapmaya falan yardım eder beni çağırır baya samimiyiz git gel yaparız kahve içeriz beraber gezeriz. Çok iyi bir kız gelin görün ki benim ifrit olduğum bir huyu var. Kıyafet ödünç isteme. En nefret ettiğim şey aşırı titizim tiksiniyorum başkasının kokusunun sindiği şeyden. Çok sevdiğim kıyafetlerimi ödünç istiyor bir de hani al senin olsun dicem ama bu bu sefer de alışır diye korkuyorum dükkan değilim sonuçta habire al senin olsun deyip kıyafet vereyim bi tanesi için al senin olsun desem utanır bi daha yapmaz mı acaba diye düşündüm. Ya kırmak da istemiyorum ama cidden nefret ediyorum bu huyundan hayır da diyemiyorum onca iyiliğim var bi kıyafeti çok mu görüyo der diye kız okulu bırakmış yeni bi işe girdi daha ilk maaşını alcak. Ailesi de öyle çok kötü durumda değil dolabı kıyafet dolu öyle bomboş bi dolap değil çok güzel kıyafetleri de var ama genç kız tam da ergenlik dönemi özeniyo herhalde ama yok iğreniyorum en sevdiğim kıyafetlerden resmen soğudum giyesim gelmiyor. Yaşayan varmı böyle bişey daha önce hiç başıma gelmedi daha önce en samimi arkadaşlarım bile kıyafetimi isteme durumu olmamıştı. Kızı çok seviyorum bu ayrı ama işte huy. İğreniyorum kırmak da istemiyorum bu huyundan onu kırmadan vazgeçirme yolu var mıdır? Bir değil iki değil ya yarın sevgilisiyle buluşcakmış gene istedi vermem diyemedim aldı bişeyler gene 6. 7. Falan oldu bu alışkanlık haline getirdi özel bi yere gidecek hemen bana geliyo böle bişe yaşayıp bi çözüm bulan var mı
Ben benzer bi sıkıntıdan vücudumda egzama gibi şeyler oluşunca kurtuldum. Herkese hassas bi tenim var kimseyle kıyafet makyaj malzemesi paylaşamıyorum diye de uygun bi dille söyledim. Benim için değil sizin sağlığınız için size bulaşır vs dedim. Bulaşıcı değil ama yine de dikkat etmek gerekli.

Kırmak istemiyorum çünkü çok samimiyiz bi kıyafeti mi esirgiyosun diye düşünüp kırılır diye korkuyorum
Beraber alışverişe çıkmayı teklif edin.
‘Sen benim zevkimi çok beğeniyorsun herhalde ama bu böyle olmaz sürekli, gel beraber nir şeyler alalım ki hem sen rahat et, hem ben huylanmayayım’ deseniz, anlar herhalde.

Arkadaşlar 25 yaşında bie öğretmenim. Bir tane komşumun kızı var 17 yaşında. Çok tatlı kızdır arkadaş gibiyiz. Çok severim. Her konuda yardımıma koşar, ailem uzakta ya hasta olurum gelir bakar, ilgilenir temizlik yapmaya falan yardım eder beni çağırır baya samimiyiz git gel yaparız kahve içeriz beraber gezeriz. Çok iyi bir kız gelin görün ki benim ifrit olduğum bir huyu var. Kıyafet ödünç isteme. En nefret ettiğim şey aşırı titizim tiksiniyorum başkasının kokusunun sindiği şeyden. Çok sevdiğim kıyafetlerimi ödünç istiyor bir de hani al senin olsun dicem ama bu bu sefer de alışır diye korkuyorum dükkan değilim sonuçta habire al senin olsun deyip kıyafet vereyim bi tanesi için al senin olsun desem utanır bi daha yapmaz mı acaba diye düşündüm. Ya kırmak da istemiyorum ama cidden nefret ediyorum bu huyundan hayır da diyemiyorum onca iyiliğim var bi kıyafeti çok mu görüyo der diye kız okulu bırakmış yeni bi işe girdi daha ilk maaşını alcak. Ailesi de öyle çok kötü durumda değil dolabı kıyafet dolu öyle bomboş bi dolap değil çok güzel kıyafetleri de var ama genç kız tam da ergenlik dönemi özeniyo herhalde ama yok iğreniyorum en sevdiğim kıyafetlerden resmen soğudum giyesim gelmiyor. Yaşayan varmı böyle bişey daha önce hiç başıma gelmedi daha önce en samimi arkadaşlarım bile kıyafetimi isteme durumu olmamıştı. Kızı çok seviyorum bu ayrı ama işte huy. İğreniyorum kırmak da istemiyorum bu huyundan onu kırmadan vazgeçirme yolu var mıdır? Bir değil iki değil ya yarın sevgilisiyle buluşcakmış gene istedi vermem diyemedim aldı bişeyler gene 6. 7. Falan oldu bu alışkanlık haline getirdi özel bi yere gidecek hemen bana geliyo böle bişe yaşayıp bi çözüm bulan var mı
Annesine açıkça söyle o uyarsın güzellikle.

Bir kıyafet için Aaa yırtılmış falan deseniz. Çok seviyordum çok üzüldüm. Bir daha istediğinde ama birşey olursa falan dersiniz.. Böyle böyle istemez herhalde.

Aynı durum başıma geldi çok sevdiğim kuzenimle aynı evi paylaşmaya başlamıştık. Ben de 1-2 bir şey diyemedim ama sonrasında söyledim. Elimde değil çok huylanıyorum falan. Biraz bozuldu ama anladı sonrasında. Ben her zaman açık olunmasından yanayım. Bir de bu huy bence birçok kişi kıyafeti olmadığından istemiyor ki ortak giyinmeyi sevende çok arkadaşım var. Olabilir ama siz öyle değilseniz vermek zorunda değilsiniz.

Bir kıyafet için Aaa yırtılmış falan deseniz. Çok seviyordum çok üzüldüm. Bir daha istediğinde ama birşey olursa falan dersiniz.. Böyle böyle istemez herhalde.
Bu çok doğru olmaz yapmadığı bir şeyle suçlamak incitici olur bence açıkça doğruyu söylemek en güzeli ilk verdiğimde tekrarı olacağını düşünmediğim için verdim sonra da kırıcı olmak istemedim ama artık bu durumun devam etmesinden hoşnut değilim diyebilir konu sahibi G glmzyz

Aslinda soylemissiniz hatta tiksiniyorum baskasinin kullanmasindan demissiniz daha ne diycektiniz ki annesi anlamis ama O anlamamis benden tiksinmez demiş, pes.

Kiyafetler ozel esyalarimiz baskasina vermek zorunda degiliz ki ve zaten muhtac durumda falan da degilmis, calismaya baslamis ya artik kendine istedigi kiyafeti alir.

Acikca soyleyin niye bahane uretmeye calisiyorsunuz ki, kusura bakma ama ben kiyafetlerimi paylasmaktan rahatsiz oluyorum deyin cunku normal olani da bu, sonra kirilmasin diye ona da hediye kiyafet alin, konuyu kapatin.

Çok iyi bir kız sevdiğim bir insan onca muhabbetimiz sohbetimiz güzel bi geçmişimiz var kendisine değer de veriyorum. Kırmak üzmek istemiyorum bu yüzden. Ama sağlığıma temizliğime de önem veriyorum. Durumdan rahatsızım kırmak da istemiyorum bu yüzden çözüm önerisi istedim zaten pasiflikle hiç alakası yok ondan başka kalkıp kıyafetimi istemeye cesaret eden bile yok ama onla samimiyet çok farklı üst komşum başım sıkışsa ilk ona koşarım doğuda yaşıyorum bi kere elektrikler uzun süre kesildi dışardan sesler geliyor çok korktum ilk onu aradım hemen geldi yanıma mesela. Rahatsızlığım var hastalanınca gelir hemen ilgilenir temizliğime işime gücüme yardım eder derdimi dinler derdini anlatır dertleşiriz sohbet ederiz kızla her konuda çok iyiyiz ailesi de çok iyi bilmediğim kimsem olmayn şehir geçen gece hastalandım onu aradım babasıyla geldiler hastaneye götürdüler mesela başımda bekledi kaç saat. Ben bu insanı nasıl tersleyim kırayım kıramıyorum ama aynı zamanda cidden iğreniyorum giymek istemiyorum o kıyafetleri geri huy işte çok titiz bi insanım bi giydiğim şeyi yıkamadan bidaha giymem mesela asla mağazadan aldığımda yıkarım mutlaka arkalardan seçerim denenmemiş olsun diye kimseden bişey giymem yahu düğün vs olunca kuaförde makyaj yaptırsam kendi malzemelerimi götürür yaptırırım düşünün öyle titİzim iğreniyorum elimde değil bi de bi kere getirdi kokusu sinmiş üstüne 50 kere yıkadım bi daha da giyemedim attım kenara hani olay başka bişey değil tiksinmek tene değmeyen bişey istesin ya ne bileyim işte parfümdür, kırtasiye malzemesidir boyadır şudur budur öğretmenim kırtasiye gibi evim ne istiyosa alsın ama kişisel eşya tarak kıyafet makyaj malzemesi dendi mi tiksiniyorum kendisine normal geliyor bunu belirtiyorum kibarca ama anlamıyor bu kadar samimi olup sevdiğim bi insan olmasa zaten konu açıp tavsiye açacak kadar önemsemem o kıyafeti istemeye cesaret edecek yüzü bile vermem ama samimiyet in boyutu cidden yüksek hastayken ben evime gelip evimi temizleyen insan yani
Kırmayın lütfen.
Maaşını almaya başladığın da gel sana da benim ki gibi güzel bir dolap düzenleyelim, beğendiğin tarz kıyafetler alalım diyin.

Hala sizden kıyafet almaya devam ederse vücudunuzda kaşıntı başladığını ona da geçmesini istemediğini söyleyin. Mutlaka vazgeçecektir bu huyundan.

Çok çirkin bir alışkanlık bence.direk söylemeden kesemezsiniz

Bir gün sizden istediği kiyafetin aynısını bulup ya da kendinize alırken aynısını ona da alsaniz hediye olarak.verirken de anlatsaniz durumu ben başkasının kıyafetlerini giyemem normalde kendiminkini de kimseye vermem o yüzden ikimize De aynisindan aldım deseniz ya da bu tarz bir konuşma işte.

İşte bu yüzden mesafe, mesafe, mesafe. Ben de ev arkadaşımda yaşamıştım bu olayı bana sormadan almaya kadar uzamıştı onun boyu patladım en sonunda artık birbirimizin eşyalarını kullanmayalım lütfen dedim ki ben zaten kullanmıyodum da lafı yumuşatiyim dedim sonra küstü falan hasbam, üzüldüm ben de bi kazak aldım hediye ettim gönül aldım ama bu işi de çözmüş oldum. Bu yüzden kimseyle o boyuta gelmemek lazım ayıp ya insan utanır milletteki yüze bak

Ilk birkac cumleyi okuyarak yorum yapayim. Ne kimseyi evime temizlige cagiririm,ne hastayken cagiririm ne de kiyafet odunc veririm. Siz de bu kadar yuz verirseniz ayaginizdaki corabi da paylasmak zorunda kalirsiniz. Ne munasebet elin kizi gelip evinizi temizlesin ki bu ne laubalilik?

Bunu ilk anda söylemeliydiniz bence. Kıyafet konusundaki hassasiyetinizi anlatmalıydınız. Kıyafetleri getirdiğinde düzgün bir şekilde açıklayın durumunuzu.

Bu çok doğru olmaz yapmadığı bir şeyle suçlamak incitici olur bence açıkça doğruyu söylemek en güzeli ilk verdiğimde tekrarı olacağını düşünmediğim için verdim sonra da kırıcı olmak istemedim ama artık bu durumun devam etmesinden hoşnut değilim diyebilir konu sahibi G glmzyz
Haklısınız.Küçük bir dikiş yırtığı sıkıntı olmaz diye düşündüm. Haksız yere suçlamakta doğru değil tabii. O zaman açıkça söyleyecek herşeyi göze alarak.

Bence birdaha isterse oturun çok kibar bir şekilde anlatmaya çalışın. Kırılacakmış diye düşünmeyin bence kimseye yapmaz belki oda birdaha. Sonra siz biryerlerde çağırın mesela oturmaya alışverişe. Öyle öyle düzelir aranız.
Ben kimseyle paylaşamam bende hiç sevmem bu durumu. Sıkıntı yapılacak birşey değil bence.

Haklısınız.Küçük bir dikiş yırtığı sıkıntı olmaz diye düşündüm. Haksız yere suçlamakta doğru değil tabii. O zaman açıkça söyleyecek herşeyi göze alarak.
Evet açıkça konuşmazsanız bunu huy edinir sizin dışınızda birilerinden de isteyebilir ilerde ve karşısındaki sizin kadar nazik olmaz kalbini kırar, birçok insan kıyafet konusunda hassastır bunu anlamasını sağlarsanız onun için de iyi olur ;)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X