Kırmadan nasıl söylenir ne yapılır

Ne kadarlık evlisin?
Bak bir yuva kolay kurulmuyor. Ben burada çok kişiye boşan dedim de sende olan kayınvalide sorunlarının çoğu hepimizde var gibi. Bence her evlilik bir şansı hak eder. Anladığım kadarıyla ilk defa böyle bi tepkisi olmuş. Tekrarlamaya cesaret edemeyeceği şekilde tepkini göster. Hemen çocuk yapma ama şans ver.

9 ay olcak. Kv çok şey yaptı ama benim gözümde bir değeri yok benim için el gibi herşeyi beklerim insan sevdiğinin hareketlerine üzülür
Zor mu yani haklısın oraya gidersin bende iş çıkışı gelirim demesi
Ki eşim normalde haddinden fazla sakin ve anlayışlıdır asla benim istemediğim şeyi yapmaz
30 kişinin 2 günde bir gelmesine yeme içmesine kendi maaşı yetecek mi acaba
Çünkü doğulular ve beni en iyi doğuluyla evli olan anlar Kabile gibi yaşam sürerler birlikte yemek yenir içilir gece giderler
Ben banane demedim ki ben oraya giderim dedim
Sanki banane demişim gibi tepki verildi ve annem o benim diyor
Sanki ben annenle görüşme dedim veya aman banane dedim
Kendisi annesiyle bile muhattap olmaz bu arada bana sorar gidelim mi yok dersem iyi der

O zaman şöyle düşün. Artılarını bir kenara eksilerini bir kenara topla eşinin hangisi ağır basıyorsa onu yap. Kötü tarafı ağırsa boşa. İyi tarafı ağırsa şans ver. Tabi özür dilerse.
Sen yukarıda konuya güncelleme yapsaydın bu kadar tepki olmazdı.
Sabahtan akşama kadar dursunlar gelince bi çay verirsin hadi bide kahve. Akşamda mutfak orda dersin. Hasta görmeye gelen karnını düşünmez. Aş evimi canım. Hastaya bakılıyor zaten birde millete bal börek yapılacak hali yok ya. Kendini geri çekersin. Zorla kimse sana hadi yemek yap diyemez. Aç kalınca giderler. Hadi gitmediler diyelim. Bana yardım edin tek başıma yapamam dersin. Gelir onlarda yaparlar. Kendini strese sokmana gerek yok. Alışıyor insan.
Eşimin ailesine gidince memlekete 12 kişi bir evde yatıyoruz. Her gün kahvaltı öğle akşam yemeği düşün ki mutfaktan çıkılmıyor. Bende yapıyorum diğerleride bir kişinin üstüne atılmaz böyle şeyler. Birlik ile olur. Benim ailem yalnızdı biz 4 kişiydik kalabalık değildik ama evlenince alıştım.

Canim senin esin anlattığın kadarıyla,benim esimin kopyasi. Sakın güvenme ona. Benim esimde haddinden fazla sakin,sessiz,anlayışlı,benim bir dedigimi 2 etmez ama sinsidir. Kavga etsek annesine anlatir veeee boyle erkekler annelerinden korkuyor buna emin ol. Sana hemen kukremesinden belli. Benim esiminde ofke problemi var cok esyaya zarar verdi evde ki suan hamileyim polemige girmiyorum herseyi tersinden anlamalari mukemmeli aramalarından sen mukemmel olamazsın çünkü insansin. Hicbirimiz olamayiz. Bu erkekler bunu anlayacak. Hele boyle ailesini takmiyor gibi gorunenler en tehlikelisi
Mesela gecen gun dediki anneme gidelim 2 3 kez tekrarladi ve ben hayir sen git askim dedim diye kendisi de gitmedi. Kaynana sonra evime geldi surat 50 karış. Diyorki uzun zaman oldu görüşmeyeli. Oysa 10 gun olmustu. Bunlar tehlikeli kv tehlikeli erkekler sen tavrını koru. Sınırını ciz kimse bise diyemez. Birak kirarsa kirsin dolabi kapıyı. Ilerde kafasını vurur kafasini kırar ben ne yaptimmm yaaa diyeee bunlarin hazin sonu bu

Kesinlikle kendi evinizde bakmayın.
Baştan tek başıma ben yapamam ki , bir kişi daha gelsin deyin.
Ayrıca eliniz ayağınıza dolaşmış gibi yapıp herşeyi uyduruktan yapın.zaten başka hal çaresine bakarlar.

Eşim olacak adamla büyük kavgalara devam ediyoruz ve ben bu adamın yüzünü yeni görüyorum, artık ona nasıl güvenirim bilmiyorum
Ben annesine bakmam demediğim halde bakmayacakmışım gibi davranmaya beni kötü insan kalıbına sokmaya devam ediyor
Evliliğim boyunca o kadının yaptıklarına ses çıkmadı
Telefondan da engelledim
Ailemi aramalımıyım onu düşüneceğim
Eve gelme sana bu evden hiç birşey vermeyeceğim dedim
Oda istemediğini söyledi

Bakacaksınız da ev mi sorun anlamadım. 2 ay orada kalırsınız eşinizle. Evinize gider gelirsiniz. Sorun ne ? Benim annem de ameliyat oldu gelip kalmadı 3 kızı var. Eşleriniz rahatsız olur dedi. Ahh anam eşin benzerin yok. Erkek anaları da elin kızı bana bakmak zorunda modunda takılıyor. Ben olsam k.v me, Allah izin verirse bakarım. Çünkü bana güzel davranıyor. Ama kimse k.v sine bakmak zorunda değil. Zorunlu gibi baskı kurulması çok yanlış. Bir de ben de bakmada sorun görmüyorum her gün gelen giden hizmet bekliyor onu sevmiyorum. Yani nedir bu hasta başında yemek, çay , kahve keyfi. Gel 1-2 saat gör sohbet et. İlla yemek çayın yanına tatlı, börek falan bunlar çok gereksiz. Cidden bizde herşey eziyet oluyor.

sakın sakın bunu birdaha telafuz etme.Nasıl yapacağını düşünürken zaten sana yol yapmış.Birdaha konusu açılırsa ben gündüz gelir giderim senin yanına merak etme de.Size gelirse kalır ben sana söyliyim

Ooo pilav soğuk , çorba yağlı, başka tatlı tok mu? Bunlar yaşandı...Bizde (eşim tarafı) cenaze , hasta ziyaretleri akın akın. hastaya bakmakta ne var. Yemeğe bulaşığa yetiş yeter. Mecbur 10-15 kişilik yemek yapacaksın. Ne para yeter, ne can.

Hayretle okudum şuan dur önce bi sakin ol kimsenin gazına da gelme hemen ilk kavgada kimse boşanmaz kimseyi arama

Eğer bi konuda haklıysan sürekli sürekli diretme sen söyledin tartıştınız ve bitti Ona de ki sakin bir kafayla düşün bana hak vereceksin, şuan ikiniz de sinirlisiniz

Öfkeli davranması çok yanlış bunun için senden özür dilemesi gerekiyor hatasını anlamazsa ve işler eskisine dönmezse o zaman yapacağın şeyleri düşün.

Bence esine bidaha bu cesaret edemicegi ders ver ki en ufak kavgada dolap kirmasin bu ofke kontrolu olmadığıni gosterir ailenin yanina git istersen yada evde hic konuşma muhattap olma ama ayni evde erkekler anlamaz hata yaptigini b8de ailen nasil insanlar sonucta sen küfür etmedin yani dolap kırmak az.bisey degil bence ailen arkandaysa baban esine bi konusma yapsin ne olursa olsun esya kirilmaz evlilikte vs vs diye

Benim kendi babam ameliyat olunca biz kimseyi kabul etmedik mikrop kapar diye. 2 ay geçti tüm yaraları iyileşti öyle geldiler o zaman babam rahat biz rahat idare ettik ve asla yemek olayı yapmadık hasta ziyareti kısa olur. Ama eşimin tarafı kalabalık dakika başı zil çalıyor böyle şeylerde. Biri bişey derse de yemeğe yada başka bişeye bilen yapsın bi dahakime diyorum. Hoş diyen olmadı bu zamana kadar yaptığım beğenilir.
Zor bu işler gerçekten

Yemekleri ben yapmadım. Birileri yapmış ama sen beni teselliye mi geldin yemek yemeye mi? Burası lokanta değil... Neyse ister cenaze olsun, ister hasta ziyareti ancak yiyip, içip dedikodu yapıyorlar.

Yemekleri ben yapmadım. Birileri yapmış ama sen beni teselliye mi geldin yemek yemeye mi? Burası lokanta değil... Neyse ister cenaze olsun, ister hasta ziyareti ancak yiyip, içip dedikodu yapıyorlar.
Hele cenazeye tavuklu pilav yada pide için gelen var. Eskiden cenaze evine herkes bi yemek getirirmiş insanlar üzüntü arasında yemek yapamazlar diye şimdi cenaze evinde karnını doyuruyor millet.

Kızı yok mu niye siz bakıyorsunuz? 2 ay da ne ameliyatı ki sizdr kalacak?

Neyse bence kesinliklr evine alma. Gelen giden bitmez ve ben 2 gün yatılıya dayanamıyorum. Yatılı misafir zor. Brnim kvde de ameliyat oldu. Kızları var evde çalışıyorlar ben çalışmıyorum. Kp hemen başladı gel annene bak bilmem ne demeye. Hiç de atlamadım valla ortaya. Hastaneye götürdüm 2 3 güne ziyaret ettim. Bir iki yiyecek verdim yeter. Herkes kendi annesine baksın. Akıllı ol biraz ortaya atılma. Bana gel bilmem ne deme. Sizde kaldın diyene de evde kedim var olmaz diye. 2 3 güne git yokla. Gelen misafire filan hizmet etme. Aksine onlar yardım etsin. Dolandıkça tepene binerler.

yorumlara hayret ettim.

kayinvalidemle gorusmuyorum, ama bugun ameliyat olsa ve bakima ihtiyaci olsa kimseye birakmam ben evime gidicem dese bile dinlemez esyalarini toplar getiririm evime. kaldiki inanin gecmis olsun diye telefon acmasam bile kimse diyemez ki kirmizi haksizlik ediyosun, herseyi haketti.

kardesleri bakmak isterse, sen zorlanirsin ameliyatli bilemezsin derse ayri, ama kimse baksin diye beklemem. her ne olursa olsun anne babanin bakimi cocuklarin gorevidir, gelini kizi fark etmez.

huzur kaciracak birsey yok.

kaldiki, gunduz gidip aksam donerim eve gibi birsey bakmak degildir. ameliyatli insani uyurken bile yalniz birakamazsin tuvalete gidecek gece belki agrisi olacsk ilac isteyecek...

saglik soz konusu ya, nasil boyle evinde bakarim sabah hider aksam gelirim filan dusunebiliyorsunuz ya da fikir verebiliyorsunuz sastim kaldim.

burda bu fikirleri akillari veren arkadaslar eminim dogum yapacaklari zaman kayinvalideleri yeterli destegi gostermedi diye de dert yanmistir.

bu arada merak edenler icin, kayinvalidemi hamilelihim boyunca gormedim, dogumda hastaneye geldi 1-2 saat kaldi gitti, cocugum 27 aylik 3 kere gorustuler biri cenazeydi.

Son durum nedir,esinizle konustuz mu tekrar?

Konu sahibinin en büyük hatası bakarım deyip dönmesi. Yoksa koca çalışıyor ben evdeyim kv çye bakayım düşüncesi saçma. O çalışıyorsa kadın da temizlik, yemek işlerini görüyor. Bunlar kolay mı.. Ev iki tarafın sayesinde dönüyor. Bence kvye gelin baksın mantığı yanlış. Kızı bakar o yoksa gelin isterse bakar. İstemezse de zorla bak denilmez.

Son durum nedir,esinizle konustuz mu tekrar?
Konuştum sabah işte
9 aydır işe ilk defa beni öpmeden gitti
Bambaşka biri var karşımda
Sanırsın ki birisi benim hakkımda bir adamla gördüm dedi
Suratı herşeyi öyle
Yani bu benim tanıdığım adam değil
Bakmayacağım kesinlikle bakmayı geçtim artık görüşmeyeceğim de
Nişanlılıkta bu kararı verseydim bugün iyilikten maraz doğmayacaktı
Eşim denen adam her zaman o kadına iki laf edip beni korumadı
Yetmiyor o Kabile sülalesi 30 kişi 2 günde bir ziyarete gelecek
Hasta evi gelmezler deneyin eşim Türk değil!!
Tanıyorum kim ne yapacak biliyorum
Kısaca bitişe doğru gidiyor
Asla kal demem kendi tercihini yapacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…