- 10 Ağustos 2018
- 3.797
- 7.724
- 108
- Konu Sahibi Oglak kizi
-
Ne kadarlık evlisin?Konuşmayacağım onunla ve alsın aile ve Kabile sülalesini başına çalsın, sanki ben aptalım anlamıyorum kvnin akrabalarına beni çekiştirdiğini cümlelerinden anlayabiliyorum o kadar belli ediliyor ki yok dök içini gelinine falan.
Eşim denen adam bensiz yapamaz ama ben onsuz yaparım artık onu kara günler bekliyor ama beni güzel günler bekliyor çocuğumda yok
9 ay olcak. Kv çok şey yaptı ama benim gözümde bir değeri yok benim için el gibi herşeyi beklerim insan sevdiğinin hareketlerine üzülürNe kadarlık evlisin?
Bak bir yuva kolay kurulmuyor. Ben burada çok kişiye boşan dedim de sende olan kayınvalide sorunlarının çoğu hepimizde var gibi. Bence her evlilik bir şansı hak eder. Anladığım kadarıyla ilk defa böyle bi tepkisi olmuş. Tekrarlamaya cesaret edemeyeceği şekilde tepkini göster. Hemen çocuk yapma ama şans ver.
O zaman şöyle düşün. Artılarını bir kenara eksilerini bir kenara topla eşinin hangisi ağır basıyorsa onu yap. Kötü tarafı ağırsa boşa. İyi tarafı ağırsa şans ver. Tabi özür dilerse.9 ay olcak. Kv çok şey yaptı ama benim gözümde bir değeri yok benim için el gibi herşeyi beklerim insan sevdiğinin hareketlerine üzülür
Zor mu yani haklısın oraya gidersin bende iş çıkışı gelirim demesi
Ki eşim normalde haddinden fazla sakin ve anlayışlıdır asla benim istemediğim şeyi yapmaz
30 kişinin 2 günde bir gelmesine yeme içmesine kendi maaşı yetecek mi acaba
Çünkü doğulular ve beni en iyi doğuluyla evli olan anlar Kabile gibi yaşam sürerler birlikte yemek yenir içilir gece giderler
Ben banane demedim ki ben oraya giderim dedim
Sanki banane demişim gibi tepki verildi ve annem o benim diyor
Sanki ben annenle görüşme dedim veya aman banane dedim
Kendisi annesiyle bile muhattap olmaz bu arada bana sorar gidelim mi yok dersem iyi der
9 ay olcak. Kv çok şey yaptı ama benim gözümde bir değeri yok benim için el gibi herşeyi beklerim insan sevdiğinin hareketlerine üzülür
Zor mu yani haklısın oraya gidersin bende iş çıkışı gelirim demesi
Ki eşim normalde haddinden fazla sakin ve anlayışlıdır asla benim istemediğim şeyi yapmaz
30 kişinin 2 günde bir gelmesine yeme içmesine kendi maaşı yetecek mi acaba
Çünkü doğulular ve beni en iyi doğuluyla evli olan anlar Kabile gibi yaşam sürerler birlikte yemek yenir içilir gece giderler
Ben banane demedim ki ben oraya giderim dedim
Sanki banane demişim gibi tepki verildi ve annem o benim diyor
Sanki ben annenle görüşme dedim veya aman banane dedim
Kendisi annesiyle bile muhattap olmaz bu arada bana sorar gidelim mi yok dersem iyi der
Bakacaksınız da ev mi sorun anlamadım. 2 ay orada kalırsınız eşinizle. Evinize gider gelirsiniz. Sorun ne ? Benim annem de ameliyat oldu gelip kalmadı 3 kızı var. Eşleriniz rahatsız olur dedi. Ahh anam eşin benzerin yok. Erkek anaları da elin kızı bana bakmak zorunda modunda takılıyor. Ben olsam k.v me, Allah izin verirse bakarım. Çünkü bana güzel davranıyor. Ama kimse k.v sine bakmak zorunda değil. Zorunlu gibi baskı kurulması çok yanlış. Bir de ben de bakmada sorun görmüyorum her gün gelen giden hizmet bekliyor onu sevmiyorum. Yani nedir bu hasta başında yemek, çay , kahve keyfi. Gel 1-2 saat gör sohbet et. İlla yemek çayın yanına tatlı, börek falan bunlar çok gereksiz. Cidden bizde herşey eziyet oluyor.Kızlar eşimle konuştum gelince böyle böyle diye inanılır gibi değil adam bana triplendi, kendisi gidecek işe sanki kendisi bakacakmış gibi tmam kalmaz annem gibisinden triplenip durdu ben beklerdim ki öyle daha iyi olur demesini
sakın sakın bunu birdaha telafuz etme.Nasıl yapacağını düşünürken zaten sana yol yapmış.Birdaha konusu açılırsa ben gündüz gelir giderim senin yanına merak etme de.Size gelirse kalır ben sana söyliyimDaha ortada birşey yok tabi o düşünüyor ne yapacağım edeceğim derken ben de nezaketen bizde kalırsın dedim üzüldüğüm için ama kendi ailemle karıştırdım geleni gideni bitmeyeceğini unuttum ve ameliyatlı birine nasıl bakacağımı düşünemedim, şimdi bu durumda desem eşyaların orada en iyisi mi ben her gün geleyim akrabalarda gelir diyim değil mi?
Ooo pilav soğuk , çorba yağlı, başka tatlı tok mu? Bunlar yaşandı...Bizde (eşim tarafı) cenaze , hasta ziyaretleri akın akın. hastaya bakmakta ne var. Yemeğe bulaşığa yetiş yeter. Mecbur 10-15 kişilik yemek yapacaksın. Ne para yeter, ne can.O zaman şöyle düşün. Artılarını bir kenara eksilerini bir kenara topla eşinin hangisi ağır basıyorsa onu yap. Kötü tarafı ağırsa boşa. İyi tarafı ağırsa şans ver. Tabi özür dilerse.
Sen yukarıda konuya güncelleme yapsaydın bu kadar tepki olmazdı.
Sabahtan akşama kadar dursunlar gelince bi çay verirsin hadi bide kahve. Akşamda mutfak orda dersin. Hasta görmeye gelen karnını düşünmez. Aş evimi canım. Hastaya bakılıyor zaten birde millete bal börek yapılacak hali yok ya. Kendini geri çekersin. Zorla kimse sana hadi yemek yap diyemez. Aç kalınca giderler. Hadi gitmediler diyelim. Bana yardım edin tek başıma yapamam dersin. Gelir onlarda yaparlar. Kendini strese sokmana gerek yok. Alışıyor insan.
Eşimin ailesine gidince memlekete 12 kişi bir evde yatıyoruz. Her gün kahvaltı öğle akşam yemeği düşün ki mutfaktan çıkılmıyor. Bende yapıyorum diğerleride bir kişinin üstüne atılmaz böyle şeyler. Birlik ile olur. Benim ailem yalnızdı biz 4 kişiydik kalabalık değildik ama evlenince alıştım.
Hayretle okudum şuan dur önce bi sakin ol kimsenin gazına da gelme hemen ilk kavgada kimse boşanmaz kimseyi aramaEşim olacak adamla büyük kavgalara devam ediyoruz ve ben bu adamın yüzünü yeni görüyorum, artık ona nasıl güvenirim bilmiyorum
Ben annesine bakmam demediğim halde bakmayacakmışım gibi davranmaya beni kötü insan kalıbına sokmaya devam ediyor
Evliliğim boyunca o kadının yaptıklarına ses çıkmadı
Telefondan da engelledim
Ailemi aramalımıyım onu düşüneceğim
Eve gelme sana bu evden hiç birşey vermeyeceğim dedim
Oda istemediğini söyledi
Bence esine bidaha bu cesaret edemicegi ders ver ki en ufak kavgada dolap kirmasin bu ofke kontrolu olmadığıni gosterir ailenin yanina git istersen yada evde hic konuşma muhattap olma ama ayni evde erkekler anlamaz hata yaptigini b8de ailen nasil insanlar sonucta sen küfür etmedin yani dolap kırmak az.bisey degil bence ailen arkandaysa baban esine bi konusma yapsin ne olursa olsun esya kirilmaz evlilikte vs vs diyeBenim eşim böyle biri değildi işte ilk kez bunu yapıyor, görsen annesiyle muhabbet bile etmez, asla annesine akrabalarına düşkün değil, eşim benim bir dediğimi iki etmez ve ben ne dersem sen nasıl istersen diyen biriydi.
Artık ne olduysa ben dedim askm böyle böyle, oda telefonda öyle deriz dedi, ama eve geldi tekrar söyledim öyle yapalım ben GİDİP BAKARIM dedim, o sustu etti en sonunda patladı ta boşanmaya geldi iş!
İnanamıyorum ben sanki bakmam dedim
Kendi kızının umrunda bile değil!
Ben vicdanlı biri olmasam bana yaptıklarından sonra suratlarına bakmam!
Babamı arayacağım böyle devam ederse, benim derdim kv değil eşimin tavırları
Benim kendi babam ameliyat olunca biz kimseyi kabul etmedik mikrop kapar diye. 2 ay geçti tüm yaraları iyileşti öyle geldiler o zaman babam rahat biz rahat idare ettik ve asla yemek olayı yapmadık hasta ziyareti kısa olur. Ama eşimin tarafı kalabalık dakika başı zil çalıyor böyle şeylerde. Biri bişey derse de yemeğe yada başka bişeye bilen yapsın bi dahakime diyorum. Hoş diyen olmadı bu zamana kadar yaptığım beğenilir.Ooo pilav soğuk , çorba yağlı, başka tatlı tok mu? Bunlar yaşandı...Bizde (eşim tarafı) cenaze , hasta ziyaretleri akın akın. hastaya bakmakta ne var. Yemeğe bulaşığa yetiş yeter. Mecbur 10-15 kişilik yemek yapacaksın. Ne para yeter, ne can.
Yemekleri ben yapmadım. Birileri yapmış ama sen beni teselliye mi geldin yemek yemeye mi? Burası lokanta değil... Neyse ister cenaze olsun, ister hasta ziyareti ancak yiyip, içip dedikodu yapıyorlar.Benim kendi babam ameliyat olunca biz kimseyi kabul etmedik mikrop kapar diye. 2 ay geçti tüm yaraları iyileşti öyle geldiler o zaman babam rahat biz rahat idare ettik ve asla yemek olayı yapmadık hasta ziyareti kısa olur. Ama eşimin tarafı kalabalık dakika başı zil çalıyor böyle şeylerde. Biri bişey derse de yemeğe yada başka bişeye bilen yapsın bi dahakime diyorum. Hoş diyen olmadı bu zamana kadar yaptığım beğenilir.
Zor bu işler gerçekten
Hele cenazeye tavuklu pilav yada pide için gelen var. Eskiden cenaze evine herkes bi yemek getirirmiş insanlar üzüntü arasında yemek yapamazlar diye şimdi cenaze evinde karnını doyuruyor millet.Yemekleri ben yapmadım. Birileri yapmış ama sen beni teselliye mi geldin yemek yemeye mi? Burası lokanta değil... Neyse ister cenaze olsun, ister hasta ziyareti ancak yiyip, içip dedikodu yapıyorlar.
Son durum nedir,esinizle konustuz mu tekrar?Eşim olacak adamla büyük kavgalara devam ediyoruz ve ben bu adamın yüzünü yeni görüyorum, artık ona nasıl güvenirim bilmiyorum
Ben annesine bakmam demediğim halde bakmayacakmışım gibi davranmaya beni kötü insan kalıbına sokmaya devam ediyor
Evliliğim boyunca o kadının yaptıklarına ses çıkmadı
Telefondan da engelledim
Ailemi aramalımıyım onu düşüneceğim
Eve gelme sana bu evden hiç birşey vermeyeceğim dedim
Oda istemediğini söyledi
Kesinlikle öyle maaşı iki kişi yerken çıtır çıtır gidiyo ama bakıma gelince o benim annem değil bakamam. E bu adam işe gitmeden nasıl maaş alacak? Annesine mi baksın işe mi gitsin? Bende kayınvalideme bayılmıyorum ama ameliyat gibi bir durum söz konusu olsa bu konu tartışılamaz bile. Herşeyi geçtim allah rızası için ve ben bakarım diye bir cümle ağızdan çıktıysa yani geri dönmek çok ayıp. İnsanları güvendirip yarı yolda bırakmak oluyor bu. Bende ailemde kalabalık görmedim. Eşimin tarafı bi toplanıyor ohoo bazen başım kaldırmıyor kimin ne dediği belli olmuyor. Ama ağırlıyorum büyütülecek bişey değil. Evlenirken bunları da hesap edebilseler keşke.
Konuştum sabah işteSon durum nedir,esinizle konustuz mu tekrar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?