- 24 Mart 2014
- 4.741
- 5.085
- 158
- Konu Sahibi Oglak kizi
-
Eee o ana da onun annesi onun canı. Az empati yahuuKızlar eşimle konuştum gelince böyle böyle diye inanılır gibi değil adam bana triplendi, kendisi gidecek işe sanki kendisi bakacakmış gibi tmam kalmaz annem gibisinden triplenip durdu ben beklerdim ki öyle daha iyi olur demesini
Ben kimsenin ailesine baksın demedim konuyu çarpıtmayın. Ameliyat gibi bir durum söz konusu ne yapılacak sırtınızı dönüp rahatca yastığa baş koyacaksanız sizin vicdanınıza üzülürüm.nasıl bi kafan var senin ya hürrem cık o saraydan biraz evlenirken 2 kisi evleniyosun allah rızası diyosun dimi içindne gelmeden yapılmaz iste önce bunu onla ne zaman bi damat kaynatasına bakıcak yemek yapıp misafir agırlıcak anca o zaman bu lafa gelirim damatlar eslerinin ailesine gitmiyo bile ama bizim safrtitik kadınlar hem kaynana bakar hem misafire kek börek yapar hemde yaranamaz bu böyle gelmis ama böyle gitmez bu kafayı degistirin evlenirken kimse kimsenin ailesine bakıcak diye evlenmiyor
Benim eşim böyle biri değildi işte ilk kez bunu yapıyor, görsen annesiyle muhabbet bile etmez, asla annesine akrabalarına düşkün değil, eşim benim bir dediğimi iki etmez ve ben ne dersem sen nasıl istersen diyen biriydi.yaaa benden bunu anlatmaya calıstım en ufak bi olayda bunları diyen bugun sussun yarın anneme neden böyle dedin ablama neden yardım etmedin diye dolap kırar bence cok dogu tepki vermissin hatta de annesi icin beni bosayan adam bence hic durmamalı de geri adım atarsan cok sindirir seni kimse kimseye mecbur bırakımaz tamam insanın agzındna cıkabilirde ama vazgedebilir 1 hafta bile degil 2ay insna kendi ailesiyle kavga ediyoda bide kaynana hadi farzedelim bu kavga üstüne kız aldı evien 1 hafta sonra kaynanası karın benle ilgilenmiyo yok telefonla konusuyo yok yanımıza gelmedi yok teyzene cay gec verdi der gene dolap kırar cünkü mizacı ve kafa yapısı bu demek ki
He birde ben saraya layığım ondan çıkmıyorum saraydan da senin limonlar bayağı bir ekşiymiş ortamın tadını ekşitti.nasıl bi kafan var senin ya hürrem cık o saraydan biraz evlenirken 2 kisi evleniyosun allah rızası diyosun dimi içindne gelmeden yapılmaz iste önce bunu onla ne zaman bi damat kaynatasına bakıcak yemek yapıp misafir agırlıcak anca o zaman bu lafa gelirim damatlar eslerinin ailesine gitmiyo bile ama bizim safrtitik kadınlar hem kaynana bakar hem misafire kek börek yapar hemde yaranamaz bu böyle gelmis ama böyle gitmez bu kafayı degistirin evlenirken kimse kimsenin ailesine bakıcak diye evlenmiyor
İyide ben ameliyat olursa olsun BANANE demiyorum ki, aksine beni onlar için ezdiği akrabaları bile bu kadar ilgilenmemiştir, ben sadece evinde DAHA İYİ diyorumEee o ana da onun annesi onun canı. Az empati yahuu
nence ilk bir kac gun evinde bak sonra annr boyle olmaz bozde kal de. sahsen ben olsam seve seve bakarim ama eleimden geldigi kadr yaparim sonucrta hasta bakiyorsun elimden ne geliyorsa benim kvdem olsa yeminle sirf benim evim kirlenmesin diye kizim burda bak der ama fark etmez benim icin cok severim kendileriniKızlar ben yeni evli sayılırım, beklenmedik bir olay gerçekleşmek üzere kv ameliyat olmak durumunda, hastalık çok üzüldüm hemen öğrendim koştum gittim ettim yardım ettim, olunca bir süre yatacak tabi kalkamayacak, kim bakacak edecek derken gelin olunduğu için herkes birşeyler bekliyor tahmin edersiniz.
Evlerimizin arası 20 dk, ama kv çok kardeşli ve normalde bile geleni gideni bitmiyor, beraber yiyip içiyorlar ediyorlar, her gün ama her gün yaklaşık 20 kişi, ben ailemden böyle şey görmediğim için bana zaten tuhaf gelirken şimdi kvyi ben evime alıp bakmaya kalksam eminim ziyarete diye her gün gelecekler hizmet beklenecek evimde benden, o yüzden istemiyorum pek onu geçtim daha yaşım küçük nasıl ameliyatlı birine bakılır edilir bilemiyorum 2 ay.
Sizce ne yapmalıyım
Ya Allah aşkına anlamak zor mu? Ben BAKMAM demiyorum, BANANE demiyorum, BAKARIM AMA KENDİ EVİNDE DAHA RAHAT EDER diyorum.Ben kimsenin ailesine baksın demedim konuyu çarpıtmayın. Ameliyat gibi bir durum söz konusu ne yapılacak sırtınızı dönüp rahatca yastığa baş koyacaksanız sizin vicdanınıza üzülürüm.
Benim yorumum bakması yada bakmaması değil adam gibi söz ağızdan bir kere çıkar sözünün arkasında dursun o zaman konu sahibi. Bakarım dediyse baksın allah rızası için. He hiç istemiyorsa o topa girmeyecekti örtecekti kapısını evinde duracaktı. Ben eşimin ailesine bakmıyorum evim ayrı evimi bırak illerimiz bile farklı ama hastayız dediğinde biz hep gittik ameliyat oldu eşim yoğun çalışıyor onun üzerine düşen sorumluluk adına ben geleyim dedim içimden geldiği için oda hayır kızlar bakıyor dedi teşekkür etti. Ama söyledim gel deseydi de giderdim.Böyle şeylere senin annen benim annem olmaz bunu savunuyorum. Benim erkek kardeşim yok babama bişey olsa eşim oğlu gibi olup yardım etmeli diye düşünüyorum. Bunu düşündüğüm içinde karşı tarafa aynı şekilde yaklaşıyorum.
Eli ayağı tutan hiç bir akrabaya bakmak zorunda değil kimse.
Kvyi aradım, dedim düşündümde bizim evde kedi var zaten geçen geldiğinde yok koltuk çiş kokuyor falan diyordun(asla evim kötü kokmaz her gün temizlik yapıyorum o hayvanın tuvaletini bile günü birlik çamaşır suyuyla temizlerim) birde mikrop kaparsın en iyisi eşyaların orda evinde dur dedim ben gelirim yanına sana bakarım dedim, bu arada kv yaşlı değil genç, umarım gerek kalmaz ameliyata da dedim, oda inş falan dedi, bana çok çektirdiği için zaten utanıyor kendisi o yüzden bana teklif edemedi ben etmiştim.
Eşimse dışarı gitti geldi gitti salonda uyudu.
Bu sırada boşanalım lafları dolandı, birbirimize, bende sana kal demem dedim, git dedim senin ailen orada( benim ailem uzakta)
Zaten bu eve ne aldınız dedim, yatakodas mutfağı ben düzdüm, bizim altınlarımızla da salon takımı alındı, ben evimi bırakamam dedim, senin gitmen lazım dedim.
Babamı arıycam dedim.
Bu arada benim derdim kv değil eşimin bana tavırları.
Simdi kendince seni susturcak diye bekliyo eminim ayrilalim cümlesini kuran eşindirBenim eşim böyle biri değildi işte ilk kez bunu yapıyor, görsen annesiyle muhabbet bile etmez, asla annesine akrabalarına düşkün değil, eşim benim bir dediğimi iki etmez ve ben ne dersem sen nasıl istersen diyen biriydi.
Artık ne olduysa ben dedim askm böyle böyle, oda telefonda öyle deriz dedi, ama eve geldi tekrar söyledim öyle yapalım ben GİDİP BAKARIM dedim, o sustu etti en sonunda patladı ta boşanmaya geldi iş!
İnanamıyorum ben sanki bakmam dedim
Kendi kızının umrunda bile değil!
Ben vicdanlı biri olmasam bana yaptıklarından sonra suratlarına bakmam!
Babamı arayacağım böyle devam ederse, benim derdim kv değil eşimin tavırları
Ya Allah aşkına anlamak zor mu? Ben BAKMAM demiyorum, BANANE demiyorum, BAKARIM AMA KENDİ EVİNDE DAHA RAHAT EDER diyorum.
Bilseniz bana yaptıklarını, eminim dersiniz SEN HALA BAKARIM DİYORSUN YA SAFSIN YA TEMİZ KALPLİ.
Tek tek maddeler halinde sayayım mı?
Kavga etmeyin lütfen
Siz bu mesajda sizde kalabileceğini söylemişsiniz. O zaman lafınızın arkasında durun diyorum.ben de nezaketen bizde kalırsın dedim üzüldüğüm için
Ben kimseyi dinleyip eşime kötü birşey demedim, banane bakmam asla demedim, senin anen benim değil asla demedim, o ne olursa olsun annesine değer veriyor ve annesi kötü olsa oda mutsuz olacak dolayısıyla bizim yuvamız.Siz bu mesajda sizde kalabileceğini söylemişsiniz. O zaman lafınızın arkasında durun diyorum.
Ben okuduğumu iyi anlıyorum da siz yazdıklarımı anlamamakta ısrarcısınız. Ben kavga etmiyorum zaten fikrimi savunuyorum kavga edecek yaşı geçtim.
Ben eşimden ve kayınvalidemden gördüklerimi açtığım konulardan bakarsan görürsün. Bende sevmiyorum bayılmıyorum ama hastalıkta evimde ağırlarım misafirini de ağırlarım diyorum.
Neyse siz buradaki bazı gazcıları dinlerseniz eşinizle fazlasıyla papaz olursunuz. Kavga meselenizi okumadım ne dedi ne yaptı bilemiyorum ama daha ameliyat bile belli değilken eşinizle bu hale gelmeniz hatta boşanma konusuna kadar gitmeniz yazık olmuş.
Yoo aslinda bu kavgada esinin niyetinin ne oldugunu gördü her anne konusunda kocasi boşanmak cümlesini kullanirsa oooo yandı bu kizSiz bu mesajda sizde kalabileceğini söylemişsiniz. O zaman lafınızın arkasında durun diyorum.
Ben okuduğumu iyi anlıyorum da siz yazdıklarımı anlamamakta ısrarcısınız. Ben kavga etmiyorum zaten fikrimi savunuyorum kavga edecek yaşı geçtim.
Ben eşimden ve kayınvalidemden gördüklerimi açtığım konulardan bakarsan görürsün. Bende sevmiyorum bayılmıyorum ama hastalıkta evimde ağırlarım misafirini de ağırlarım diyorum.
Neyse siz buradaki bazı gazcıları dinlerseniz eşinizle fazlasıyla papaz olursunuz. Kavga meselenizi okumadım ne dedi ne yaptı bilemiyorum ama daha ameliyat bile belli değilken eşinizle bu hale gelmeniz hatta boşanma konusuna kadar gitmeniz yazık olmuş.
Ben susmadım çünkü o tribini ilk defa yedim ve alışkın değilim, birde annem uzakta göremiyorum ama annemle dedikodu yapmışımda ondan mı diyince delirdimSimdi kendince seni susturcak diye bekliyo eminim ayrilalim cümlesini kuran eşindir
Herkesin doğruları kendine. Koltuğun çiş koktuğunu bilen kişi zaten kalırım demezdi. En azından lafı çevirmiş gibi görünmezdiniz. Banane bakamam dediniz demedim. Senin benim annem durumunu dediniz demedim. Bunlar zaten diğer yorumlara verilen cevaplardı üstünüze alınmışsınız gereksiz. Benim sizde hatalı gördüğüm şey lafı söyleyip sonra geri çekmeniz. Eğer o cümleyi kurmamış olsaydınız derdim ki gidin evinde yardımcı olun eşinizin başka kardeşi varsa sırayla dönüşümlü bakarsınız. Ama direk siz kendiniz atılmışsınız bu yüzden takıldım. Çocuk değiliz artık düşünmeden konuşmamak gerekiyor. Yoksa sonrasında başımız ağrıyor.Ben kimseyi dinleyip eşime kötü birşey demedim, banane bakmam asla demedim, senin anen benim değil asla demedim, o ne olursa olsun annesine değer veriyor ve annesi kötü olsa oda mutsuz olacak dolayısıyla bizim yuvamız.
Bana ne yapılırsa yapılsın o onun iyi kötü annesi.
Evet dedim ama nezaketen çünkü önümde dert yanıyordu, kendide bana yaptıklarından sonra gelmeye meraklı değil.
Ve aradım söyledim geçen geldin kaldın koltuk çiş kokuyor dedi yatamadı 1 gece bile, ben o hayvanın her gün çamaşır suyuyla temizliyorum ve oğlum asla koltuğa işemez.
Ne amaçla dedi işte sen düşün.
Gene de ben birşey demedim.
Öyle koku alıyordun kalman iyi olmaz ben sana gelir bakarım dedim kadın da tamam dedi inşallah dedi.
Ama benim eşim beklenmeyecek şekilde tepki verdi ve derdim şu an eşimle
Kayinpederiniz de varsa hem onun da duzeni bozulmasin diyebilirsiniz ekstra olarakHaha evet ya gereğinden fazla vicdanlı bir insanım, sadece ona değil herkese, bu sıkıntımı çözemedim birde nezaketen söyledim, birde evimde kedim var, ameliyatlı ve kedili evde mikrop bulaşır falan mı desem, kediyide sevmez, yok yok en iyisi ben söyleyeceğim, düşündümde eşyaların herseyin orada evinde bakılman daha iyi olur diyeceğim ben gelirim diyeceğim arada, hem kedide var birde bişey olur sana diyeceğim
Çok sinirim bozuldu şuan ağlıyorum ve benim hayvanım asla koltuğa işememesine rağmen sırf evim pis densin diye diyen bir kadın.Herkesin doğruları kendine. Koltuğun çiş koktuğunu bilen kişi zaten kalırım demezdi. En azından lafı çevirmiş gibi görünmezdiniz. Banane bakamam dediniz demedim. Senin benim annem durumunu dediniz demedim. Bunlar zaten diğer yorumlara verilen cevaplardı üstünüze alınmışsınız gereksiz. Benim sizde hatalı gördüğüm şey lafı söyleyip sonra geri çekmeniz. Eğer o cümleyi kurmamış olsaydınız derdim ki gidin evinde yardımcı olun eşinizin başka kardeşi varsa sırayla dönüşümlü bakarsınız. Ama direk siz kendiniz atılmışsınız bu yüzden takıldım. Çocuk değiliz artık düşünmeden konuşmamak gerekiyor. Yoksa sonrasında başımız ağrıyor.
Eşinizle ilgili olan kısmı okumadığımı söyledim zaten keşke daha ameliyat belli olmadan konuşmasaydınız kavga olmazdı diyorum. Aşırı tepkisinde şiddet varsa tabiki altında kalmayın.
Tek mi yaşıyor kv denKızlar ben yeni evli sayılırım, beklenmedik bir olay gerçekleşmek üzere kv ameliyat olmak durumunda, hastalık çok üzüldüm hemen öğrendim koştum gittim ettim yardım ettim, olunca bir süre yatacak tabi kalkamayacak, kim bakacak edecek derken gelin olunduğu için herkes birşeyler bekliyor tahmin edersiniz.
Evlerimizin arası 20 dk, ama kv çok kardeşli ve normalde bile geleni gideni bitmiyor, beraber yiyip içiyorlar ediyorlar, her gün ama her gün yaklaşık 20 kişi, ben ailemden böyle şey görmediğim için bana zaten tuhaf gelirken şimdi kvyi ben evime alıp bakmaya kalksam eminim ziyarete diye her gün gelecekler hizmet beklenecek evimde benden, o yüzden istemiyorum pek onu geçtim daha yaşım küçük nasıl ameliyatlı birine bakılır edilir bilemiyorum 2 ay.
Sizce ne yapmalıyım
Kayınvalidelerin hepsi aynı. İki aylık gelinim gelmiş bana perdeleri ne zaman yıkadın diye soruyordu. Kendi evinde perdeyi 1 kere zor yıkarlar. Herşeye laf edip kılıf takarlar. Kayınvalideliğin şanından sayıyorlar herhalde. Kulağımızı kapatsak da unutmuyoruz tabiki. Zaman gelecek bizimde konuşacak fırsatımız olacak. Ben biriktiriyorum. Bazen ne kadar bunalsamda. Sana da böyle yap diyemem tercih senin. Sürekli iç içe olmak zorunda değilsin. Koy mesafeni.Çok sinirim bozuldu şuan ağlıyorum ve benim hayvanım asla koltuğa işememesine rağmen sırf evim pis densin diye diyen bir kadın.
Neden iyilik yaptım ki neden hala bana yapılan şeylerden sonra görüşmeye devam ediyorum ki
Babamı arayacağım zaten alsın götürsün bu adamı
Eşiyle olan kısmı okumadım diyorum cidden okuduğunuzu anlamıyorsunuz herhalde.Yoo aslinda bu kavgada esinin niyetinin ne oldugunu gördü her anne konusunda kocasi boşanmak cümlesini kullanirsa oooo yandı bu kiz
Konuşmayacağım onunla ve alsın aile ve Kabile sülalesini başına çalsın, sanki ben aptalım anlamıyorum kvnin akrabalarına beni çekiştirdiğini cümlelerinden anlayabiliyorum o kadar belli ediliyor ki yok dök içini gelinine falan.Kayınvalidelerin hepsi aynı. İki aylık gelinim gelmiş bana perdeleri ne zaman yıkadın diye soruyordu. Kendi evinde perdeyi 1 kere zor yıkarlar. Herşeye laf edip kılıf takarlar. Kayınvalideliğin şanından sayıyorlar herhalde. Kulağımızı kapatsak da unutmuyoruz tabiki. Zaman gelecek bizimde konuşacak fırsatımız olacak. Ben biriktiriyorum. Bazen ne kadar bunalsamda. Sana da böyle yap diyemem tercih senin. Sürekli iç içe olmak zorunda değilsin. Koy mesafeni.
Baban gelirse onu mu alır seni mi alır bilemiyorum. Boşanmaya sinirliyken karar verip pişman olma. Eminsen ara babanı. Yoksa böyle hemen herşeyi aileler duyarsa eşinle aileni düşman edersin.
İyice düşün ona göre ne yapmak istiyorsan yap.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?