KIRMADAN "YETMEZ Mİ ARTIK?" DEMEK

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Maşallah ne güzel tutumlu birisiniz :)
Ama ailelerin biryerden sonra artık çocuklarından beklenti içinde OLMASINA anlam veremiyorum.
Onlar tutumlu değilse çalışmıyorlar mı ?
Bence biraz da yetmemesi onların sorunu.
Sen kredi çektim borcum var onu ödüyorum de ya da tavrını koy ama sert olmadan zaten o dengeyi nasıl ayarlayacağını bilirsin.

Değeri düşmeyecek bir araba al birkaç sene sonra satsan zarar etmeyeceğin şekilde.
Onun için de kredi Çek.
Borç var diye istemezler zaten.
 
Maaşını alınca ikisinin yanında masaya 1000 tl koy eve katkım olsun de tekrar isteyen olursa verdim ya benimde ödemelerim var onları ödeyeceğim de
 
Bir de benim gördüğüm maddiyat birikim konularında insanlar hep aynı yani hiç değişmiyor. Ben bankacıyım deneyimlerim sonucu yazıyorum :) Birikimciler ayrıdır, borçlular ayrı. Kimi 1 kuruş borcu olursa gece uyuyamaz kimisinin umrunda bile olmaz. Gelir geçer durumlar, hastalık iflas geçici maddi bozukluklar hariç hayatı boyunca zaten birikim alışkanlığı olmayan birine yapılan para yardımı boşa gitmiş demektir. Çevremde de var böyle insanlar. 1. derece akrabam mesela 4 ev,1 araba, emekli ikramiyesi, 20 yıllık maaşı daha neler neler gitti ve ortada 5 kuruşu yok aksine bir ton boru var.
 
Merhaba KK
Konum cok basit ve net bir konu ama "isim anketi" konusuna bile 3 paragraf yazan biri olarak kisa kesemeyecegim...
Çok onemli ya da cay cekirdek ile okunacak KK konularindan degil , harcayacak bos vakti olmayanlari uyarayim onceden^^

Oncelikle birkaç küçük bir bilgi vereyim; Dunyanin en harika babalarindan birine sahibim. Küçukken kişin zaature oldum kar oynayamadim diye kaç kat kar tasiyip balkona kardan adam yapmisti. Annem ne zaman bağırıp kalbimi kirsa mutlaka babam odama gelir, guldurene kadar da gitmezdi.
"Ben ailem icin calisiyorum. Sizin tek goreviniz okumak. Yarin bir gün kimseye muhtac olmayin ayaklariniz ustunde durun" cümlesini bir milyon kez soylemistir belki de. Ergenken bizi gezmeye cikartip "bir insanla ne yasarsan yasa, eger emin degilsen - nikah masasinda bile olsan - icinden bir ses hayir diyorsa birak gitsin" ogutlerinde falan bulunurdu:) turkiye standartlarinda böyle bir baba tahayyül edin :KK36:
Herneyse kendim hakkinda da birkac bilgi verecegim.
kendimi bildim bileli hep tutumlu bir cocuk oldum. Okuldan aidat parasi isterlerdi "ne sacma. Artik yasak ki" der ailemden istemezdim :) sonra öğretmen annemi arardi, annem "beni rezil ettin" der öderdi :confused:
"sunu isterim bunu isterim" cocuklarindan olmadim hic.
Tam tersiydi hatta. Misal ailem pahalli dersaneye yazdirmak isterdi ben tanidik ogretmeni olan anlasmali ve yarisindan da ucuz dersaneye gitmek icin diretirdim,unide annem pahalli bir ev icin israr etmisti, ben annemle kavga etme pahasina onu tutmayip yarisindan da ucuza daha guzelini bulup tutmustum:) Butcemi yapip Kredimle evden payıma dusen kirayi-faturalari oderdim. Kucuk bir bursum vardi,onunla gecinirdim, Palyaçoluk yapar o parayla şehir şehir gezer tozardim. Ailemden cok zorda kalmadikca gercekten para istememeye ozen gosterdim. Ne zaman "kizim paran var mi?" Deseler "tabii ki tabii ki var" dedim :) ellerine geçtikce harclik gönderdiler.

sonra mezun oldum bir ise girdim,kendi aldigimi kendim harcadım. Eve birkac alisveris disinda birsey almadim.
Zaten hep para verdikleri cocuk ise girince ailenin bir beklentisi de olmuyor:confused:
Bir sene calistiktan sonra işten canım sıkıldı (haftasonu bayram tatili vs olmayan cok yorucu bir isti) part time sistemine gectim. Haftanin yarisinda gidiyordum -kendimi gecindirecek kadar para kazaniyordum. Arada kendi paramla kalan vaktimde tatillere falan çıkıyordum. Aldigim zaten bana anca yettiği icin o donem de eve bir yardimda bulunmadim (buradan bakınca sorumsuzluk gibi gorunebilir ama iyi ki de yapmışım. Herkese de tavsiye ederim. Hayatımın en guzel zamanlariydi. Sirtimda cadir,cebimde kendi param,koy koy ülkemin güzelliklerini kesfettigim bir zaman dilimiydi).
Sonra ondan da istifa edip yaklasik bir aylik bir yurtdisina tatile ciktim bir turla . Ne tur icin, ne oradaki harcamalarım icin de ailemden bir kurus istemedim (toplu para lazim olur diye kredi cektim hatta). Döndüm, uzun bir sure issiz kalip bana yetecek kadar para kazandiran parttime islerde calistim ,bir sekilde-kimseden kurus istemeden yuvarladim kendimi .Hatta o arada masraflarimi karsilayan bir kurulustan davet alip yurtdisina bile ciktim yine kendi paramla:)
Yani kisa kesmem gerekirse evde kendi halimde, eve bir kurus katkisi olmayan ama bir zarari da olmayan,öyle yasadigim bir 5 senem oldu...
ve bir sene once nihayet bir is buldum ve karar aldim,artik eve de katkida bulunayim diye.
Yeni bir bilgi gireyim,bu seferki vallahi kisa :) ,
Benim ailemde birikim aliskanligi sifirdir. Varsa harcarlar, yoksa gelince harcamak uzere beklerler. Birseyin ucuzunu aramak- tutumlu olmak falan asla sahip olduklari bir aliskanlik degildir (anneme 'anne gram altin 5 lira düştü bak' demistim alsin diye, 'ben sana 5 lira vereyim sus lutfen' demisti😂) Gunde her biri birer paket de sigara icer ustelik.
Ben de düşündüm ki; eve verdiğim para kuş olup ucar gider. En iyisi her ay bin liralik işlemesiz ince bir bilezik alayim anneme (bilezik elbet zarar ama ceyrek alsam ilk dugunde ona buna takarlar. Kesinlikle tutumlu insan degiller. En azindan bunu ben kizarim diye saklarlar diye düşündüm) annem bilezik takacak insan degildir bu arada. Alyans bile takmaz. Iste kendimce dedim ki her ay bin liralik bilezik alsam hem beni zorlamaz ,hem eve yaptigim gozle gorulur bir katki olur (cunku eve verdigim para buhar olur ucar. Buhar dedim de annem ütüyü bile buharli - kazanli ucu bilmemneli en pahalli ütüden alir. Eline 5 lira ver 5 lirayla gun geçirir, 5 bin ver tamamini o gün harcar. Boyle bir insan),hem de en azindan bir birikimleri olur. Yarin bir gün hastalik olur-acil durum olur kenarda bozduracaklari birsey olur. En iyi ihtimalle de yarin bir gun ben evlenecegim zaman masraflarini oradan karsilarlar diye dusundum.

Nihayet konuya giriyorum, okudugunuz icin tesekkurler. Vallahi dunya kadar da kirpmis halim bu:KK33:
Neyse, Ise basladigim ay onca issizlik zamanindan kalma kredi karti borcumu vs vs kapattim,eve hediye vs aldim.
Ikinci ay anneme bilezik aldim.
Ucuncu aya girerken babam telefonla benden maasimin yarisina tekabul eden bir rakam istedi. Alacaklarini alamiyor bazen ,calistirdigi da isciler var. Tabii ki verdim zorda kalmasin diye. Alacağı geldiginde odeyecek gibiydi isterken ama odemedi.
Dorduncu ay maas doneminde yine calan bir telefon,bu sefer maasimin 3te birini istedi,yine boyle bir durum oldu diye.
besinci ay daha dusuk bir rakam istedi,
Yedinci ay sonra maasimin yarisindan da fazlasi...
Böyle böyle is yerinde bir yilim doldu ve 3 bucuk tam maaşim kadar bir parayi havaya saçmış oldum.
Tabii ki ona boyle odemeler yapinca anneme altin da alamadim. Tamamen uçtu gitti yani o para.
Benim verdigim para onun bize verdiği emeklerden elbet cok degil ama nereye kadar havaya ucacak ki paralarim?
Bir de ben kendime de birikim yapiyorum. Her ay maasimi alir almaz birkac gram altin -doviz aliyorum mutlaka,kumbarama atiyorum. Sacma sapan Alisverisler yapmıyorum,birsey almadan once on kere düşünüp indirim kovaliyorum,hatta bazen ikinci el tercih ediyorum... gecen aylarda ogle yemeklerine yaptigim harcamayi hesapladim ve ogle yemegi almayi biraktim mesela. Ya evden getiriyorum ya da o günü corba ile gecistiriyorum. Yani ben böyle sinekten yağ cikarip üçün beşin hesabini yaparken, sık kullanilanlarimda "gram altin bugun kac para" sayfasi acikken birden telefon calip pat diye bir asgari ucret parasi verince mesela tasarruftan da soğuyorum.
Birikim yapmayı seviyorum çünkü;
1)yarin bir gün yeniden issiz kalirsam uzun sure beni kimseye muhtac etmeyecek bir guvencem olsun istiyorum
2)hem annem hem babam yuzyillardir sigara kullaniyor. Saglikli yasamiyorlar, kapsamli saglik sigortalari yok... yarin bir gün eve bir hastalık gelirse şaşkin şaşkin para bulmaya calismak,kredi icin bankaya kosmak istemiyorum. Birikim beni guvende hissettiriyor.
3)gezmeyi görmeyi cok seviyorum. Siradan bir beyaz yakalinin antalyada 7 gunde harcadigi para ile ben ucak biletleri dahil 3 ulkede tatil yapiyorum. Parami sevmedigim insanlarla sirf laf olsun diye kafelerde san sebastiyan yiyerek harcanacagina yedim sayip dolar aliyorum. Tatilde harcarim diye kumbarama atiyorum.
4)yakin gelecekte gerceklestirmek istedigim bir hayalim var, bir gun başarır da boyle bir yola cikarsam zorda darda kaldigimda guvenecegim bir param olsun istiyorum.
5)ogrenciyken çektiğim KYK kredi borcum var. Yapilandirma geldigi gibi odemek, kurtulmak istiyorum (babama verdigim paralari kredime verseydim hic yoktan anaparam bitmisti)
6) kendi evime cikmak istiyorum :) hatta ilk firsatta yapmak istiyorum.
7) şimdi degil tabii ama yasim cok ilerlemeden kucuk de olsa bir yatırım yapmak istiyorum...
Ama bunlari yapabilmek icin bu ani gelen telefon ve bir anda giden yuklu miktar para olayina bir son vermem lazim:KK43:
Aslinda konu acmadan once kendimce cozumler urettim. Mesela gecen ay paramı ceker cekmez birazini ayirip kalanin tamamini doviz ve altin yaptim -yok diyebilmek icin.
Gecen ay yine bir anda maasimin yarısına gelen bir rakam istediginde "o kadar nakitim yok ama altin euro var kumbaramda. Biriktirmek icin cevirmistim. Lazimsa kumbarayi kirariz" falan dedim ve kendimi coooooooook kötü hissettim. Normalde 'tabii ki' der aradigi aksam hemen parayi ceker, evde caktirmadan kitapliga koyar öyle bir olay hic yasanmamis gibi davranirdim.
Ben oyle deyince "neyse,dur o zaman halletmeye calisayim" dedi ama sonra tüm dovizlerimi aldi :KK43: nasil da deger kazanmislardi, cok uzuldum gercekten.
Ve bugün... bugün direkt altin istedi benden! Ben de "hic altin bozdurulur mu? Birikim o bozdurulmaz ki. Ne kadar lazim?nakit vereyim" dedim :KK43:

Bir de mahcup hissedip istiyor, alacağını alamadigi icin vs diye. Eminim is icin kullandığına. Ve o asla aileden biri para isteyince "ne kadar?" Diye bile sormadi bunca sene. Birsey isteyene daha lafini bitirmeden "karttan alirsin" derdi hep.
O yüzden bende ona herhangi bir olumsuz sey söylemek- onu mahcup etmek istemiyorum. Tam tersi beni biraz biraksa ben onlar icin duzenli bilezik birikimi yapmak istiyorum.

Ayrica öte yandan da az para degil yani istedigi. Ama az , ama cok her ay bir sekilde veriyorum. Ve zamansiz, boyle birden telefonla istiyor. Her telefon calisinda bir stres oluyorum.
Ne kadar isteyeceği de belli degil. Oysa ben parami yonetmeyi seviyorum. Hatta unideyken cocuklara para yonetimiyle ilgili gonullu ders bile vermis birisiyim :) maasi alinca kendimce bir plan olusturuyorum: "4te biri kumbaraya- 4te 1i kart borcu (tiyatro-kiyafet-hediye-yemek icmek vs herseyim karttan harcanıyor ). Seklinde. Kalan 4te ikisi icin bir plan yapamiyorum çünkü gidici oldugunu biliyorum :)
Babami hiiic rencide etmeden bu para olayini nasil kesebilirim?
Ilk basladigim yol cok guzeldi. Ona duzensiz para vermeye baslamasaydim simdi evde onlara ait, yillar icinde degeri artacak 12 tane bilezik olacakti...
Yine bu sekle dönmek istiyorum. Sizce ne yapmam lazim? Çünkü birsey yapmaya baslamazsam bir senedir devam ettigi gibi ilerleyen senelerde de devam edecek.
Okuduğunuz icin tesekkur ederim
Akilli mantikli yorumlari bekliyorum:)
düşüncelerin çok güzel sen bence kendine göre davranıp her maaşınla bir bilezik alıp arkaya at ama bunu baban duyarsa ihtiyacı için onuda satmak isticektir kimse bilmeden yapıp para istenildiğinde kredi borcum vs. vardı onu kapattım demek en iyisi sonuçta yine ailen için biriktiriyorsun
 
Tamamini okuyanlara ve emek verip mesaj atanlara cok teşekkür ederim öncelikle :)
Genel kani olarak 'araba al' denmiş ama ben uzun yillar boyu araba almak istemiyorum. Hele de zaten arabasi olan bir eve keyfi olarak ikinci araba almaya karsiyim. Hem dogaya zarar vermesi yuzunden-hem de insanlar toplu tasima kullansa ya da araba paylasim uygulamalari yaygınlaşsa herşeyin daha guzel olacagini düşündügüm icin.
Hani belki denk gelmissinizdir,yollarda kalabik bisiklet gruplari "arabadan iiiin bisiklete biiiin" diye slogan atıyorlar ya. Iste ben onlardanim :)
İsyerim evime,evim metroya uzak degil. Ve bir bisikletim var. Ulasimimi hep bu şekilde sagliyorum. Hatta baharda yetiskin scootheri almak istiyorum ulasim icin :)
Benim gibi biri icin gereksiz bir hamle olur araba almak. Bir de durdugu yerde masraf cikaran seyleri sevmiyorum. O da var :))

benlacivert benlacivert Kyk odemesi konusunda hakli olabilirsiniz ama dedigim gibi 4 yilim zaten bana anca yeter sekilde gecti. Tatile yurtdisina falan ciktim ama hepsini toplasan 3 kyk parasi eder. Bir de devlet borcu. Elbet almadan birakmaz. "Elbet oderim ama okuduguma degecek daha iyi bir para kazandığımda" diye diye bugunlere geldi. Simdi de odemek icin hevesliyim, gecenlerde cumhur baskani kyk odemelerinde yapılanmaya gidecegini açıkladi. Hevesle onun gelmesini bekliyorum (gerci gecen sene de rusya ile vizelerin kaldirilabilecegini aciklamisti ama hala bekliyoruz😁) bir umut iste...

G greengirll - C captain price ben onu cimriligimi belirtmek icin kullanmistim :confused:
Tatilde konfor istemek insanin en dogal hakki. Butun senenin yorgunlugunu atacak neticede. Zaten benim tatil anlayisim sevmeyene eziyet gibi gelir. Bazen yagmur yagiyor cadirimi kurdugum yer camur icinde kaliyor mesela. Bazen sicak su bulamiyorum-tatil donusu sacim düğüm oluyor😂 ama ben mutlu oluyorum. Mesela kendinizi cannes'da sahilde düşünün. Acikikinca ne yaparsiniz? Bir soguk icecek bir yemek alirsiniz di mi? Ama ben "sandvice o kadar para veremem" diye dusunup cantamdan çıkarttığım şok yaprak sarmayi yerim 😂
Screenshot_2020-01-17-16-06-59.jpg

Şekil A😂
lokanta yerine pazar falan gezerim biryere gidince...
Biraz cimri oldugumu biliyorum ama ben de bundan zevk aliyorum. Daha luks bir yere gitsem bu kadar memnun kalmam. Ya da kisa zamanli organizasyon islerimde bazen luks otelde konakladigim zamanlar olurdu. Sefaletten aldigim tadi alamadim :)))

Siyahperi35 Siyahperi35 eylulcmre eylulcmre umarim disaridan bakinca oyle gormuyordur ev arkadaslarim ama ben de mesela camasir makinasi aldirmamistim ogrenci evime. O zamanlar 5 liraydı sehirdeki laundry larda camasir yikatmak. Biriktikce git 5 liraya yikayip kurutup göndersinler yani. Gercekten gerek yoktu bence :))

Atlantistebiranka Atlantistebiranka konumu sabote etmeyeyim,sen bana ozelden yaz. Ben uzuuun uzuuun cevap atarim zaten ^^

burcak86 burcak86 ah o kadar cok istiyorum ki kendi evime cikmayi. En son bir olay sonrasi cok yaklaşmıştim, ama babamin hatri icin biraz daha kalmistim evde...

berlin8982 berlin8982 aslinda cok dogru birsey soyledin. En büyük cekingem saglik konulari. Belki tum aileyi sigortalasam kendimi daha rahat hissedebilirim... hic de bir bilgim yok ama bu konularda. Cok pahalli birsey degildir inşallah 😂

A AklinYolu1 burc yengec yetmezmis gibi yukselen de oglak :)) neyse ki ay burcum yay da,hayata karismaya da biraz enerjim var:))
 
Son düzenleme:
babanız geri ödemeye dair bir şey söyledi mi bunu merak ettim yani borç mu hibe mi bu belli mi?
 
Ayrı evde yaşasan en az 2000tl aylık giderin olur. Bu yaşta birikim yapmak çok mantıklı. Babanla konuşsan kyk borcum var onu ödüycem gibi kırmadan desen istemez belki. Sigortaları yoksa sen çalışıyosun yararlanabilirler
 
bu düşünce tarzı yormuyor mu seni?
herkes tatlış tatlış yazmış ta bildiğin cimrisin.
birde ha bilezik almışsın ha nakit vermişsin sonuçta bileziği ailen için yapacaksan nasıl kullanacaklarına bırak onlar karar versin. sen kendin gibi olsunlar istiyorsun ama değiller.
 
yenGEnC yenGEnC araba konusuna katılıyorum, arabamı sattım ve bir daha almadım, toplu taşıma kullanıyorum. Çok gerekli olmadıkça da almak istemiyorum. Araba konusuna katılıyorum düşüncelerinde, o yüzden tekrar yazmayacağım.
 
Valla kırılma diye yazmak istemiyorum bence tutumludan fazlasısın ve ayri eve çiksan babana verdiğin paradan çok daha fazlasını harcarsın yazdikların bana çok ayıp geldi kusura bakma :KK66:
Ki boyle bir baban varken neyse benim çözümüm yok
bu düşünce tarzı yormuyor mu seni?
herkes tatlış tatlış yazmış ta bildiğin cimrisin.
birde ha bilezik almışsın ha nakit vermişsin sonuçta bileziği ailen için yapacaksan nasıl kullanacaklarına bırak onlar karar versin. sen kendin gibi olsunlar istiyorsun ama değiller.

Ha şükür ya.
Evet yengenc çok akıllı bir kız, fikirlerini falan beğeniyorum ama dümdüz pinti.
Ayrı eve çıksa elektrik, su, doğalgaz, kira, aidat, internet falan eline beş kuruş kalmayacak. Ki bunun eşyası falan da var. Öğrenci evi, öğrenci hayatı kafası diploma ile bitmeli. Devamlı 3 kuruşa 5 köfte olmaz.
 
Bilmiyorum ama 1 yılda 3.5 maaş aşırı makul bir katkı değil mi aynı evde yaşayan biri için? Yıllık 12.000 tl biriktirmeyi planlamışsın ailen için bilezik olarak diye hesapladım ben. Babana verdiğin miktar aşağı yukarı buna denk geliyorsa hiç lafını etme bence. Kullanılması gereken bir yer varmış ki kullanılmış o para. Kendi bütçeni düzene sokmak adına her maaşından 1000yi ailen için bir hesaba atıp sonra baban para istediğinde o hesapta o an ne varsa onu vermeyi teklif edebilirsin. Kendi düzenin bozulmaz böylece. Ama ihtiyaçları varken para vermeyip onlar adına birikim yapmanın pek doğru olacağını sanmıyorum. Çünkü çocuk ya da genç değiller. Şuan geleceklerine yatırım yapmaları gereken yaşlarda değil daha rahat yaşamaları, ellerine geçen parayı istedikleri şekilde harcamaları gereken yaştalar. Annenin canı iyi bir ütü kullanmak istiyorsa kullanabilmeli mesela. Düzenli ev işi yapan biri için işini kolaylaştıracak iyi bir ev eşyası, ileride dönüşü olsun diye takılan bilezikten daha değerlidir.
 
Ben sizi fazla paracı gördüm madem hesabınızı bilmek istiyorsunuz her ay 2000 babanıza vermek üzere ayırın kenara böylece bazı aylar az bazı aylar çok ister ama hep aynı yerden verirsiniz gerisi ile de siz kendinizi idame ettirin. Maaşınız en az 4000 olsa 2000 babanıza ayirsaniz 2000 size yeter de artar. Babanız o kadar iyi bir babayken özellikle ek yorumunuzu hiç doğru bulmadım.
 
bu düşünce tarzı yormuyor mu seni?
herkes tatlış tatlış yazmış ta bildiğin cimrisin.
birde ha bilezik almışsın ha nakit vermişsin sonuçta bileziği ailen için yapacaksan nasıl kullanacaklarına bırak onlar karar versin. sen kendin gibi olsunlar istiyorsun ama değiller.
Hay ağzına sağlık. Okurken fenalık geldi, öğle yemeğimden kısacaksam çorba ile geciktirip sinekten yağ çıkartacaksam neden okudum neden çalışıyorum ? Bu tutumluluk değil, harislik resmen.
 
Ha şükür ya.
Evet yengenc çok akıllı bir kız, fikirlerini falan beğeniyorum ama dümdüz pinti.
Ayrı eve çıksa elektrik, su, doğalgaz, kira, aidat, internet falan eline beş kuruş kalmayacak. Ki bunun eşyası falan da var. Öğrenci evi, öğrenci hayatı kafası diploma ile bitmeli. Devamlı 3 kuruşa 5 köfte olmaz.

Valla benim cimri arkadaşım var da be öğlen yemeğinden kısar, ne 2. el alır. Bu bambaşka bir boyut.
 
Valla ciddi herkesde ne tatliş bugün aferinler havada uçuşuyor benim 50 60 yaşında param olacaksa napim hem zaten ailenle yaşayıp eve destek olmamak ne demek anlamadım 🤔 ayrı eve çık baban para istemez o zaman ama babandan sakındığının fazlasını harcarsın tabi ki o ev konforuda olur mu bilmem
 
Bibibella Bibibella , Nooption Nooption , H HaslanmisPattis , M meredithgrey konumda da yeterince aşikar aslinda. Ben gercekten biraz cimri bir insanim. Hepimizin anonim oldugu bir platformdayiz, kendimi cok iyi, soyle boyle de gostermek gibi bir dusuncem yok. Var biraz pintiligim. Ama bu huyum beni mutsuz etmiyor. Temizlik bağımlıları ovaladikca mutlu olur mesela, cimriligim o boyutta degil gerci ama inkar da edemem (hatta ankara DT'nin cimri oyununa kalbimi biraktim. Gidebilen gitsin sadece 12,5 tl😂 )
Az sevdigim is arkadaslarim mesela beni bir yere davet ettiginde orada harcayacagim 50 lira beni rahatsiz eder,gitmem. Ama her ay mutlaka birkac oyuna-etkinlige cifter cifter bilet alirim- sevdigim birilerini davet ederim. Ki cok hosuma gider,asla gozume batmaz.
Bir kiyafete 100 lira veremem. Bes kere düşünüp alti kere vazgecerim ama daha fazla bir parayi mahallemin kedilerinin mamasi icin ödüyorum bir senedir. Bu beni mutlu ediyor.
Telefona yuksek ücretler odemek istemem-bozulduysa garantiye verir verir kullanırım ama seyehate her halukarda butce ayiririm.
Yani aslinda cimrilik de degil. Harcadigim paranin benu mutlu etmesini istiyorum. Beni mutlu edecek seylere ya da yeni deneyimlere para oderken sıkıntı yok ama gereksiz bulduğum seylerde cebime bir akrep giriyor. Mesela (magaza gezmeyi hic sevmem ama) bir ceket görmüşken tam elim gidiyor. Sonra diyorum ki : 'yengeeeenncccc sen bu paraya pegasus indiriminden israile bilet alirsin'. Sonra hemen elimden birakiyorum ,daha da alasim gelmiyor 😂
Bu ozelligim iyi ya da kötü diyemem ama ben de böyle biriyim :)
 
Konunun tamamını okudum ama verecek aklım yok.
Bizim evde ben harcayan tarafım, babama çekmişim, varsa harcarım, yoksa beklerim,
eşim tutumludur hep yarınımızı düşünür.
Hayat sigortası, BES veya taksitle 1+1 daire almak ilk aklıma gelenler.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X