• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kısa Bir Soru

Tamam anket yapalım Türkiye genelinde. Genellememi haklı çıkaracak kadar fazla örneğini buluruz bu durumun. İstisnaları var diye bu genellemeyi yanlış hale getirmez ki. Ne mutlu size, sizin adınıza sevindim. Ama kendiniz bu şekildesiniz diye siz de bütün aileleri kendiniz gibi sanmamalısınız
Genellemelerde istisna olmaz ama.
İstisna varsa genelleme olmaz.
Ben tek başıma istisna olsam dahi bu konu genellenemez demektir.

Neden kadınlar, eşlerini sevgililerini ailelerine karşı koruyor da erkekler eşlerini sürekli kendi ailelerine ezdiriyor, buna göz yumuyor arkadaşlar?
bence yetistirilme tarzi, bilincalti ve erkeklerin kendi akillarinca 'erkekliklerini' ispatlamaya calismalari.. hani sozde karisinin agzina bakmiyo(!), evin reisi o.. sanki karisiyla beraber karar verince yigitligi sarsilacak.. bi de aileleri 'elin kizi' ogluslarini kapacak korkusuna kapiliyo, itismeler oluyo ya, guya ikisini dengeliyolar; ama nedense hep karilarini kirip dokmeyi kolay buluyolar..

Genellemelerde istisna olmaz ama.
İstisna varsa genelleme olmaz.
Ben tek başıma istisna olsam dahi bu konu genellenemez demektir.
şuan konumuz genelleme yapma ya da yapmama hakkı değil ki.
burası bir derdim var bölümü
ben de çoğu kişinin yaşadığı bir durumdan dert yandım.
bunun genellenip genellenmemesi bu kadar önemli mi ki konu dışına çıkılıyor?
tamam genelleme değil, biz konumuza dönelim müsaadenizle.

Ben söylemiyorum veya söyleyemiyorum demiyorum ki. sadece eşimin de desteklemesi lazım çünkü kadın susmuyor. eşlerin aynı doğrultuda hareket etmesi lazım yoksa karşı tarafın tavrı değişmiyor. ben eşimden kat kat fazla savunurum kendimi. siz de bir konu açtık diye süt dökmüş kedi zannetmişsiniz ve o şekilde devam ediyorsunuz. :KK70:

Ama seni dinlemiyorsa eşini hiç dinlemez ki. İnsan yakınına, kardeşine karşı hoyrat olur, el kızından çekinir. Ben mesela enişteme karşı ablama olduğumdan çok daha kibarım. Ablama yeri gelir cazgırlık da yaparım, laf da ederim, eleştiririm de ama eniştem elin oğlu, bir şey diyemem. Herkes böyledir. Sizin lafınız işe yaramazsa, eşinizinki hiç yaramaz. Kadın edepsiz yapacak bir şey yok. O geldiği zaman siz işim var deyip, işlerinizle ilgileneceksiniz, onla muhattap olmayacaksınız. Yav he he deyip geçeceksiniz. Onu kale almadığını her fırsatta dile getireceksiniz. O varken telefonda arkadaşlarınızla konuşacaksınız saatlerce, elinizdeki telefonla oynayacaksınız, başka odaya gideceksiniz, ev işi yapacaksınız. Market alışverişine gideceksiniz... O zaman ne yapabilir ki?

Cogunlukla erkekler ogretileni yaparken kadinlar ise kendi dogru bulduklarini yaparlar...
Bu tur aile iliskilerinde erkek kapanin elinde kalir yani, ya karisinin ya da annesinin...
Ama kadin kendi dogrusu neyse onu yapar, bu tur sosyal iliskilerdeki gelgitleri daha guzel yonetir, birisinin bir sey soylemesine gerek yoktur...
Onemli olan saygi asilmayacak, iki taraf icin de bu boyle...
Hem birbirinizin ailelerine karsi olan tavir olarak hem de ailelerinizin size tavri olarak...

Ama seni dinlemiyorsa eşini hiç dinlemez ki. İnsan yakınına, kardeşine karşı hoyrat olur, el kızından çekinir. Ben mesela enişteme karşı ablama olduğumdan çok daha kibarım. Ablama yeri gelir cazgırlık da yaparım, laf da ederim, eleştiririm de ama eniştem elin oğlu, bir şey diyemem. Herkes böyledir. Sizin lafınız işe yaramazsa, eşinizinki hiç yaramaz. Kadın edepsiz yapacak bir şey yok. O geldiği zaman siz işim var deyip, işlerinizle ilgileneceksiniz, onla muhattap olmayacaksınız. Yav he he deyip geçeceksiniz. Onu kale almadığını her fırsatta dile getireceksiniz. O varken telefonda arkadaşlarınızla konuşacaksınız saatlerce, elinizdeki telefonla oynayacaksınız, başka odaya gideceksiniz, ev işi yapacaksınız. Market alışverişine gideceksiniz... O zaman ne yapabilir ki?
doğru işte ablama her türlü laf edebilirim, ama sonra hemen eskiye döneriz çünkü kardeşiz.
ama insan eşinin ailesiyle tartışsa arada kötü duygular oluşuyor. o yüzden hemen gemileri yakmak istemiyor insan.
bu yüzden diyorum ki herkesin kendi ailesi ile eşi arasında denge kurması lazım. bu daha kolay bir yol.

şuan konumuz genelleme yapma ya da yapmama hakkı değil ki.
burası bir derdim var bölümü
ben de çoğu kişinin yaşadığı bir durumdan dert yandım.
bunun genellenip genellenmemesi bu kadar önemli mi ki konu dışına çıkılıyor?
tamam genelleme değil, biz konumuza dönelim müsaadenizle.
Konu dışına çıkmadım ki.
Sorunuz kadınlar neden böyle erkekler neden öyle.
Biz de diyoruz ki hepsi öyle değil, size öylesi denk gelmiş.
Çoğu böyle geneli böyle de diyemem malesef.
Dediğim gibi kötü örnekler anlatılır, iyiler değil.

Yazdıklarınız bana çok ütopik geldi. Ben de eğik durmuyorum zaten :)
Burası bir derdim var bölümü burada istediğim gibi dertleşirim. engel olabilecek misin?
şimdi aynı dertten muzdarip olanlarla dertleşeceğim, bakalım sadece benim kocam mı böyle kötü bir adammış tüh tüh tüh.
İyi de ben size ÇÖZÜM sunuyorum zaten çünkü sizin de belirttiğiniz gibi burası Bir Derdim Var topiği. Ben de derman öneriyorum size.
-Ayy şekerim ne yaparsın, erkekler böyle işte, benimkide içip içip beni dövüyor. Seninki en azından dövmüyormuş, haline şükret.:D mi demem gerekiyordu?
Problemi çözmek yerine neden öğrenilmiş çaresizlik yaşıyorsunuz ki?
Ha işte erkekleri kadınlardan ayıran bir diğer fark da çözüm odaklı olmaları. :) O yüzden zaten biz kadınlardan daha rahat hayatlar sürüyorlar. :)
Amacım sizi kırmak değildi, öyle anlaşıldıysam affola, yalnızca yardımcı olmaya çalışıyorum. :)

Son düzenleme:
soruya soruyla karşılık vereyim; neden kadınlar kendilerini korumak için erkeklerin himayesine girme ihtiyacı hissederler?

ben ne eşimi korurum, ne de kendimi birilerine ezdiririm.. eşimle sorunu olan telefonu açar söyler, benimle sorunu olan da beni arar.. bence sorun erkeklerde değil, kendisini korumayı eşinden bekleyen kadında..

Cok genellemissin. Ne kadinlarin hepsi kocalarini ailelerine savunuyor, ne de butun erkekler karilarini ezdiriyor. Allah herkesin karsisina merhametli hayirli birilerini cikarsin insallah

Yazdıklarınız bana çok ütopik geldi. Ben de eğik durmuyorum zaten :)
Burası bir derdim var bölümü burada istediğim gibi dertleşirim. engel olabilecek misin?
şimdi aynı dertten muzdarip olanlarla dertleşeceğim, bakalım sadece benim kocam mı böyle kötü bir adammış tüh tüh tüh.
Bu arada yazdıklarımın neresi ütopik? 1 ay yemek yapmamanın neresi ütopik ayol? Bak beni süt dökmüş kedi mi bellediniz dediniz ama buna bile ütopik diyorsanız sanki siz haddindan fazla yumuşak başlısınız. Kocama mantı açma vaadiyle yaptırdıklarımı bir bilseniz böyle konuşmazdınız.:)

İyi de ben size ÇÖZÜM sunuyorum zaten çünkü sizin de belirttiğiniz gibi burası Bir Derdim Var topiği. Ben de dermn öneriyorum size.
-Ayy şekerim ne yaparsın, erkekler böyle işte, benimkide içip içip beni dövüyor. Seninki en azından dövmüyormuş, haline şükret.:D mi demem gerekiyordu?
Problemi çözmek yerine neden öğrenilmiş çaresizlik yaşıyorsunuz ki?
Ha işte erkekleri kadınlardan ayıran bir diğer fark da çözüm odaklı olmaları. :) O yüzden zaten biz kadınlardan daha rahat hayatlar sürüyorlar. :)
Amacım sizi kırmak değildi, öyle anlaşıldıysam affola, yalnızca yardımcı olmaya çalışıyorum. :)
Estağfirullah, önemli değil. Ama sizin öneriniz bana aşırı verilecek bir tepki gibi geldi. Ben önce konuşmaktan yanayım, yani şimdilik konuşarak kendimi ifade ederek çözmeye çalışıyorum, hani iş yapmama yemek yapmama gibi duygumu davranışa çevirmek istemiyorum. Çözemezsek tabi ki başka çözümler de arayacağız.
konunuzu ilgili bölüme taşıyorum.
bilginize
Tamam, teşekkür ederim ama eşimin beni ailesine karşı korumaması bir dert değil mi? bir daha yanlış yere açmayayım diye soruyorum.

Bu arada yazdıklarımın neresi ütopik? 1 ay yemek yapmamanın neresi ütopik ayol? Bak beni süt dökmüş kedi mi bellediniz dediniz ama buna bile ütopik diyorsanız sanki siz haddindan fazla yumuşak başlısınız. Kocama mantı açma vaadiyle yaptırdıklarımı bir bilseniz böyle konuşmazdınız.:)
demek ki kıstaslarımız farklı :) mutluluklar diliyorum, herkes elindekiyle geçinecek. afiyet olsun size :)

Cok genellemissin. Ne kadinlarin hepsi kocalarini ailelerine savunuyor, ne de butun erkekler karilarini ezdiriyor. Allah herkesin karsisina merhametli hayirli birilerini cikarsin insallah
amin, doğru ben yaşadığım durumdan ve şahit olduklarımdan yola çıktım. Allah herkese güzel geçimler versin.

Estağfirullah, önemli değil. Ama sizin öneriniz bana aşırı verilecek bir tepki gibi geldi. Ben önce konuşmaktan yanayım, yani şimdilik konuşarak kendimi ifade ederek çözmeye çalışıyorum, hani iş yapmama yemek yapmama gibi duygumu davranışa çevirmek istemiyorum. Çözemezsek tabi ki başka çözümler de arayacağız.

Tamam, teşekkür ederim ama eşimin beni ailesine karşı korumaması bir dert değil mi? bir daha yanlış yere açmayayım diye soruyorum.
konunuzu dert olarak açmamışsınızda ondan.
Neden kadınlar, eşlerini sevgililerini ailelerine karşı koruyor da erkekler eşlerini sürekli kendi ailelerine ezdiriyor, buna göz yumuyor arkadaşlar?
Ek olarak da diyorum ki herkesin "kendi" ailesi ile "eşi" arasında
.denge kurması lazım. bu daha kolay bir yol

Genel bir soru gibi olmuş

konunuzu dert olarak açmamışsınızda ondan.
Ek olarak da diyorum ki herkesin "kendi" ailesi ile "eşi" arasında
.denge kurması lazım. bu daha kolay bir yol

Genel bir soru gibi olmuş
Teşekkür ederim açıklama için. Ben konunun içeriği açısından değerlendirmiştim, yanlış olmuş.

demek ki kıstaslarımız farklı :) mutluluklar diliyorum, herkes elindekiyle geçinecek. afiyet olsun size :)
Sağ ol canım.:) Ben kendimi yumuşak huylu bilirdim bu foruma üye olduktan sonra anladım ki ben bildiğin cazgırmışım.:KK76:
Ayy konuyu taşımışlar, ben artık anlamaz oldum ne dert ne değil.:KK43:
Bu arada madem uyar sen eşini dikkatlice ama dinler mi şüpheliyim, sen şu yemek yapmama işini iyi düşün derim.:)

Kişiden kisiye degisen bir konu bu; esini en iyi taniyan sensin sende ona gore davranmalisin..
Esin ailesini hakli gordugu icin susuyorsa isin zor ama cesaret edemedigi icin susuyorsa daha da zor.Ama sen etkiye tepki verdiginde sana da karismiyorsa belli sinirlar icinde sen kendini savunacaksin yapacak baska bir sey yok..

Sağ ol canım.:) Ben kendimi yumuşak huylu bilirdim bu foruma üye olduktan sonra anladım ki ben bildiğin cazgırmışım.:KK76:
Ayy konuyu taşımışlar, ben artık anlamaz oldum ne dert ne değil.:KK43:
Bu arada madem uyar sen eşini dikkatlice ama dinler mi şüpheliyim, sen şu yemek yapmama işini iyi düşün derim.:)
Canım herkes karşısındakinin huyuna göre davranıyor. Ben eşime mesela yorgunum canım istemedi diye yemek yapmasam sorun olmaz, mesela öyle şeyleri hiç sorun etmez, peynir ekmek de yer dışardan da söyler. Ama hani ceza gibi grev gibi inada binerse o işin sonu gelmez. Zaten en ufak şeyden gidip başka odada yatan bir adam. Aslında böyle değildi, ikimiz de birbirimizi şımartırdık. Bilmiyorum nasıl ve ne zaman neden böyle olduk.
Evet yaa, artık dert etmemem için bir işaret mi bu acaba :D sonuçta derdim var'dan çıktı :D
dinler ama dinlemekle kalıyor çünkü ailesine karşı pasifffff.

Back
X