- 11 Mayıs 2015
- 6.121
- 8.489
- 198
- Konu Sahibi tatlialirim
-
Benim çevremde en kısa saç omuzda... Herkesin saçı bele kadar.. Kimse de sorun etmiyor... Evlenmekle kısa saç arasında hiç bağlantı kuramadım...
benım saclarım uzun
omuzlarımdan asagıda gogsumu kapatacak kadar uzun daha fazlasını ben uzatmıyorum daha kısa da kullanamıyorum
uzun sacın nesıne bakım gerekıyor anlamadım ben sac kremı bıle kullanmıyorum sureklı at kuyrugu yaparım ozel bı yere gıdıceksem acarım kendınden dalgalı zaten kopuklerım kabarık kabarık
hayatımda hıc karsılasmadım sacını kestır dıyenı cok sasırdım ılk kez duyuyorum
benım annemın sacı yenı kesıldı oda menepoza gırcek sanırım fenalıklar gelıyor dayanamadı kestırdı 55 yasında annem :)
ha eltınle kayınvalıden kestır dıyorsa sakın kestırme demekkı cok guzel duruyorBen saçlarımı uzun seviyorum. Annem kv görümce herkes saçımın derdine düştü. Düğünden sonra kestir zor olur diye diye başımın etini yediler. Siz üşengeçsiniz diye bende üşengeç olmak zorunda mıyım?
Evlendim çocuğum oldu yeri geliyotuvalete zor gidiyorum. Ama saçlarımı kestirmek istemiyorum. Boya yok saçımda. Kendinden düzdür. İyi bir şampuanla yıkarım tararım o kadar. Başka bakım yapmam. Arada aklıma eserse maske.
Düzleştirici maşa ve saç kurutma makinası falan kullanmadığım için hiç kırıkta yok. Tararkende sprey kullanıyorum hep.
Bi gün kestirirsemde bakmak zor geldiği için değil sıkıldığım için olur.
est. yurdumun esprili kadınıBirazcik espri anlayisi rica ediyorum bu masaya. Ciddiyetinizden konu acasi, acip da iki kelime oyunu yapasi gelmiyor insanin yeminlen.
Sunu da burada yazayim, ben ayipli sey olmadan da dus alinabildigini hic düsünememistim. Tesekkür ederim yurdumun yardimsever ve zeki kadinlari.
Saçma bence kisada olsa o saça bakiyorsun. Ben çok kirildiği için kisalttim saçlarimi ama erkek saçi gibi de değil. Ayrica sen niye teyzelerle bir tutuyorsun kendini canin nasil isterse öyle yaşa.
Konuda yorumlar da çok saçma 2dk çaldı hayatımdan
Ettim gittiHakkini helal et, sebebi ben oldum =)
yağ bakımı ne nasıl yapılıyorAnnem de bana sarardı evlenince uğraşamazsın kestirirsin, kestirmedim,oğlum doğdu gene başladı gene kestirmedim,nerdeyse belimde saçım,haftada bir yağ bakımı yapıyorum o kadar, saç kremi falan rutin zaten
Allah yardımcın olsun Kardeş. Bir daha saçlarımdan şikayet etmeyeceğimSaçlarının doğal şekli düzgün olanlar şöyle bir kenara ayrılsın rica ediyorum.
Bakım yapmadan da parlak ve kırılmayan saçlara sahip olanlar da ayrılsın.
Tek bakımı ayda 1 maske ve duş sonunda saç kremi olanlar siz de gidin
Saçlarını kendi haline bırakıp kurutabilen sinüzitsiz, migrensizler de ayrılsın.
Saçları nemli olanlara da söyleyeceğim şey belli...
Şimdi kalanların sorunları muhtemelen benimle aynı, size saç rutinimi anlatayım:
-Saçlarımı 10 gün yıkamasam ancak yağlanır, o derece kuru.
- Saçları zaten saç kremsiz taradığımda yarısı elimde kalır, keçeye dönüşür. Kuru halde taramak ise imkansız olduğundan hiç denemedim.
-HER duştan önce yağlar mağlar, doğal olsun , pahalı olsun her türünden artık o sıra hangileri cazipse kullanırım, kullanmak zorundayım.
-Saçları yıkadıktan sonra kurutmak zorundayım çünkü kendi kendine kuruması (rüzgarlı değilse ortam) 8-10 saati bulur. Hele öyle gece "amaaan yeter hafiften de nemli kalsın" diyip yatarsam, sabaha gözler çapaklanmış, iğrenç bir baş ağrısı ve hala kurumamış saçlarla uyanırım.
-Saç kurutmadan önce ısıdan koruyucu bir şey kullanmalıyım yoksa zaten kuru saçlarım çok çabuk yıpranır, daha da beter kurur.
-Kurutma işleminden sonra argan yağı, badem yağı ve saç serumunu saç uçlarına ve boylarına iyice yediririm. Tabi saç bunları adeta yediği için çok bir faydası olmaz. Kötü ürünler ise uçlarda işe yaramayıp saç dibimi yağlandırır.
-Bütün bunlar yetmez bir de kuaförde profesyonel bakım yaptırırım, sürekli saç kestiririm.
- Çok çabuk da saçlarım uzadığı için 2 haftada bir dip boyası yaptırmak durumundayım ama ben bu süreyi 3-4 haftaya çıkarıyorum mecburen. Beyazlarım olmasa hayatta boyamam.
-Saç şekillendirmeye hiç girmiyorum çünkü genelde saçlarımı topuz yapıyorum, bu saçlarla at kuyruğu falan olmuyor çünkü. Kuru kuru yün gibi...Bir de şekillendirmeyle uğraşacaksam 2 saat önceden duşa girip ciddi bir zaman ayırmam gerekiyor. Zaten sadece makineyle kuruması yarım saat. Kuaför fön çekerse 30-40 dakika, ben fön çekersem 1 saat.
-Bir de saç kurutma, yağlama, spreyler, şişeler, maskeler hayli uğraş verdiğim için öyle plansız durumlarda yıkanmak ciddi işkence. Hele ki o gün saçlarınıza şekil verdiyseniz ve tekrar yıkanmanız gerekecekse...ben gerekmemesini tercih ediyorum çünkü ciddi sıkılıyorum bu saç olayından.
O yüzden lütfen saçları sağlıklı olanlar "ha uzuuuun ha kısa saç" diye yorum yapmasın. İşler bildiğiniz gibi değil
yağ bakımı ne nasıl yapılıyor
uzun saçı seviyorum ama yorucu hakketen
pek bi kırık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?