Kisa evli saci mi yoksa bunlar benim uydurmam mi?

Benim çevremde en kısa saç omuzda... Herkesin saçı bele kadar.. Kimse de sorun etmiyor... Evlenmekle kısa saç arasında hiç bağlantı kuramadım...

Hani öyle teyzelerin varligindan bir ben mi haberdarim. Metropol sehir insanlari aralarinda pek bulunmaz ama Türkiye de yetisen bir tür. Neyse ben daha fazla konusmayayim, herkes kendi kapasitesinde espri kadar anliyor. Mutlu günler..

Ayol benim tanidigim bütün köydeki teyzeler kisa sactan ödün vermiyor. Annem senelerdir kisa sacli, napacum saci ben diyor. Eeehh kes at

ben katılmıyorum... benım saçlarım evlenmeden önce 55 cm uzunluğundaydı herkes kestirirsin evlende bak onlarla mı uğraşacaksın? derdi bende ses çıkarmazdım kestirmeyeceğimi bildiğim için evliyim şuan saçım 71 cm aslada kestirmiyorum iki ayda bir kırık aldırıyorum ayrıca boyalıdırda saçım öyle kolay taranmıyor.. buna rağmen kestirmeyi düşünmüyorum bence insanların kişiliğiyle alakası kimi rahat sever kısa olsun tarayıp çıkayım uğraşmayım diye düşünür...

Ben saçlarımı uzun seviyorum. Annem kv görümce herkes saçımın derdine düştü. Düğünden sonra kestir zor olur diye diye başımın etini yediler. Siz üşengeçsiniz diye bende üşengeç olmak zorunda mıyım?
Evlendim çocuğum oldu yeri geliyotuvalete zor gidiyorum. Ama saçlarımı kestirmek istemiyorum. Boya yok saçımda. Kendinden düzdür. İyi bir şampuanla yıkarım tararım o kadar. Başka bakım yapmam. Arada aklıma eserse maske.
Düzleştirici maşa ve saç kurutma makinası falan kullanmadığım için hiç kırıkta yok. Tararkende sprey kullanıyorum hep.
Bi gün kestirirsemde bakmak zor geldiği için değil sıkıldığım için olur.

ha eltınle kayınvalıden kestır dıyorsa sakın kestırme demekkı cok guzel duruyor
kıskanclıklarından yuregıne dert etmeye calısıyorlar

est. yurdumun esprili kadını

Saçma bence kisada olsa o saça bakiyorsun. Ben çok kirildiği için kisalttim saçlarimi ama erkek saçi gibi de değil. Ayrica sen niye teyzelerle bir tutuyorsun kendini canin nasil isterse öyle yaşa.

Saçma bence kisada olsa o saça bakiyorsun. Ben çok kirildiği için kisalttim saçlarimi ama erkek saçi gibi de değil. Ayrica sen niye teyzelerle bir tutuyorsun kendini canin nasil isterse öyle yaşa.

Kalbim 45 atiyor galiba. 40 yas üzeri kadinlarla cevriliyim genelde. Yasitlarim olsa, arkadasim olsa coktan kafama vurduydu fakat yok öyle bir durumum. Bana arada laf söyleyenlerin yas ortalamasi da bu sekilde..
Fark ettim de zaten kimse benim gibi düsünmüyor genelde burada.
Uzayli gibi hissettim =)

3 yillik evliyim 2 yasindada kizim var..saclarim evledgmden zamankinden daha uzun nerdeyse belimde ve rofleli...hicte zorlanmadim..bnce uzun sacin bakimi daha kolay..yikiyrm sac kremi rutin zaten.kurutmadan once de koruyucu kopuk kullaniyrm ara sirada bakim yaptiriyrm kuaforume..cok nadirdir duzleatirici veya masa yaptigim.saclarim orta boyken mecbur her yikadgmda sekil veriyodumm..

kısa saçıj bir bayana yakışması için düzgün yüz hatları ve çocuksu bir yüzü olması gerekiyor yoksa yakışmıyor. Amelie'ye benzeyeceğim diye onun gibi kestirip ameleye dönmek var işin ucunda. özellikle burun ve çene yapısı önemli. uzun saç bir bayana her zaman daha çok yakışır kestirmeyin....kullanış açısından düşünüyorsanız iyi bir kuaföre yüzünüze gidecek perçemli orta boy modeller kestirebilirsiniz...

Saçlarının doğal şekli düzgün olanlar şöyle bir kenara ayrılsın rica ediyorum.
Bakım yapmadan da parlak ve kırılmayan saçlara sahip olanlar da ayrılsın.
Tek bakımı ayda 1 maske ve duş sonunda saç kremi olanlar siz de gidin
Saçlarını kendi haline bırakıp kurutabilen sinüzitsiz, migrensizler de ayrılsın.
Saçları nemli olanlara da söyleyeceğim şey belli...

Şimdi kalanların sorunları muhtemelen benimle aynı, size saç rutinimi anlatayım:
-Saçlarımı 10 gün yıkamasam ancak yağlanır, o derece kuru.
- Saçları zaten saç kremsiz taradığımda yarısı elimde kalır, keçeye dönüşür. Kuru halde taramak ise imkansız olduğundan hiç denemedim.
-HER duştan önce yağlar mağlar, doğal olsun , pahalı olsun her türünden artık o sıra hangileri cazipse kullanırım, kullanmak zorundayım.
-Saçları yıkadıktan sonra kurutmak zorundayım çünkü kendi kendine kuruması (rüzgarlı değilse ortam) 8-10 saati bulur. Hele öyle gece "amaaan yeter hafiften de nemli kalsın" diyip yatarsam, sabaha gözler çapaklanmış, iğrenç bir baş ağrısı ve hala kurumamış saçlarla uyanırım.
-Saç kurutmadan önce ısıdan koruyucu bir şey kullanmalıyım yoksa zaten kuru saçlarım çok çabuk yıpranır, daha da beter kurur.
-Kurutma işleminden sonra argan yağı, badem yağı ve saç serumunu saç uçlarına ve boylarına iyice yediririm. Tabi saç bunları adeta yediği için çok bir faydası olmaz. Kötü ürünler ise uçlarda işe yaramayıp saç dibimi yağlandırır.
-Bütün bunlar yetmez bir de kuaförde profesyonel bakım yaptırırım, sürekli saç kestiririm.
- Çok çabuk da saçlarım uzadığı için 2 haftada bir dip boyası yaptırmak durumundayım ama ben bu süreyi 3-4 haftaya çıkarıyorum mecburen. Beyazlarım olmasa hayatta boyamam.
-Saç şekillendirmeye hiç girmiyorum çünkü genelde saçlarımı topuz yapıyorum, bu saçlarla at kuyruğu falan olmuyor çünkü. Kuru kuru yün gibi...Bir de şekillendirmeyle uğraşacaksam 2 saat önceden duşa girip ciddi bir zaman ayırmam gerekiyor. Zaten sadece makineyle kuruması yarım saat. Kuaför fön çekerse 30-40 dakika, ben fön çekersem 1 saat.
-Bir de saç kurutma, yağlama, spreyler, şişeler, maskeler hayli uğraş verdiğim için öyle plansız durumlarda yıkanmak ciddi işkence. Hele ki o gün saçlarınıza şekil verdiyseniz ve tekrar yıkanmanız gerekecekse...ben gerekmemesini tercih ediyorum çünkü ciddi sıkılıyorum bu saç olayından.
O yüzden lütfen saçları sağlıklı olanlar "ha uzuuuun ha kısa saç" diye yorum yapmasın. İşler bildiğiniz gibi değil

benim saçlarımda belime yakın uzunlukta bir de boyalarla uğraşıyorum bu ara küllü koyu sarı yaptım bi türlü kendi rengime dönemiyorum vs. derken uzun kısa dan sonra bir de bu çıktı başıma .
Bence çok takmışsın kafana keyfin nasıl istiyorsa öyle yap kimsenin lafına bakma . benim annemde evlenmeden önce sürekli kestir bak yaz geldi rahat edersin falan diyip duruyordu ben dinlemiyordum . illaha da kesitreceksin ki ben öyle yapıyorum omuzda kestiriyorum ne uzun ne kısa çok rahat ve ideal katt kat kestirriyorum çok hoş oluyo :) snde öyle yap kestireceksen

Annem de bana sarardı evlenince uğraşamazsın kestirirsin, kestirmedim,oğlum doğdu gene başladı gene kestirmedim,nerdeyse belimde saçım,haftada bir yağ bakımı yapıyorum o kadar, saç kremi falan rutin zaten
yağ bakımı ne nasıl yapılıyor

uzun saçı seviyorum ama yorucu hakketen

pek bi kırık

Allah yardımcın olsun Kardeş. Bir daha saçlarımdan şikayet etmeyeceğim

Bu ne ya... Hickimse bana evlendigimde falan sacini kestir demedi. Ne alaka yani???

İlk defa boyle birsey duyuyorum. Evlilerin saci kisa mi oluyormus?

Kime ne? Nasil mutluysan,kendini nasil iyi hissediyorsan oyle ol. Ben de uzun saca bayilirim cok severim,cok yakistirirm kadina. Kisa sacin cok yakistigi hanimlar da var suphesiz, ama benim gozumde uzun sac acik ara farkla onde.

Nasil mutluysan oyle kal. Kimseyi takma. Ben boyle mutluyum de.

yağ bakımı ne nasıl yapılıyor

uzun saçı seviyorum ama yorucu hakketen

pek bi kırık

saça iyi gelen yağlar..Hint yağı badem yağı gibi, mecitefendinin saç bakımyağı var bikaç yağın karışımı,ben bir deiçine gliserin ekledim nem tutucu etkisinden dolayı

ayrıca lorealin mucizevi yağı var onu da kullanıyorum,Watsons saç kremi de vazgeçilmezim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…