Kışın Deepfreezde, Derin Dondurucuda Saklanan Gıdalar, Kışa Hazırlık

Ben soğanları rondodon geçirip buzdolobı poşetlerine tek kullanımlık koyuyorum. Yemek yapacağım zaman da teker teker kullanıyorum. Ayrıca bezelye, sigara böreği,mantı,evde makinede yaptığım makarnaları, taze fasulye ( zeytinyağlı ve etli olmak üzere 2 şekilde hazırlıyorum nasıl istiyorsam o şekilde hazırlayıp bol domatesle sararana kadar biraz bişiriyorum ve poşete koyuyorum), mısır,çilek, karnı yarık börek, et suyu, hazırlanmış köfte vb lerini mutlaka derin dondurucumda bulunduruyorum

Arkadaşlar dolmalık yaprağı (asma yaprağı) dondurucuda nasıl saklıyorsunuz? Annem salamura yapıyor ama ben yapamıyorum, şimdide taze taze pazarda var tam zamanı nasıl saklayabilirim?

arkadaşlar bişey sormak istiyorum derin dodurucudan et çıkarcaktım hepsi yapışınca birbirine ihtiyacımdan çok olarak çıkarmak zorunda kaldım şimdi ben onu tekrar defreze atmıyımmı??atarsam sağlıklı olmazmı(

Sakın atmayın, çözülmüş ürünler tekrar dondurulmaz!!! :1no2: Bir dahaki sefere küçük küçük paketleyip dondurursunuz. Çözdüğünüz ürünü pişirip, peş peşe de olsa tüketin a.s

meltem ben yaprağı haşlayıp koydum. bide fasulye ve nohut yapacağımda bol bol haşlayıp öyle atıyorum dolaba diğer sefer yapması daha kolay oluyor

kızlar şu kırmızı biberi nasıl yapıyosunuz ve kırmızı biberle neler yapılabiliyo bide kırmızı biberle bi sos tarifi vardı bilen varsa eğer yazarsa sevinirim

ben közleyip küçük doğrayıp saklıyorum, sos olarakta közlenmiş biberi doğruyorum,zeytinyağı, bol sarmısak rendeliyorum,tuz koyuyorum harika oluyor ama çok ekmek yediriyor:bbo:
birde yine közlenmiş biberi doğrayıp üzerine sarmısaklı yoğurt döküyorum
dolmasını da yapan varmış ama ben denemedim
kolay gelsinyerimseniben

Arkadaşlar karnıyarık için patlıcanı kızartıp koydum peki çıkarınca buzu çözülmeden mi içini doldurup pişirecem, yoksa dolapta çözdürecem mi?

Keşke kızartmasaydın.ben bi kaç kere yaptım genelde yağlı olduğundan bozulmuş oluyor.
ınş. seninki bozulmaz.

ben dolapta çözdürüyordum.Çözdrümeden içini koyman zor olur.

yazın çılegı deepfreeze atıp kısın hoşaf yapıyorum cok guzel oluo ayrıca maydonozları kıyıp koyuyorum bıde hazır oluo börek içlerıne falan

kızlar bisi sorucam pazardan taze yaprak alıcam ama nasıl saklıcam haşlayıp kavona koyup rulo rulo yapıp koysam olurmu yada buz dolabı poşetine

ben deepfreeze ayıklayıp yıkayıp bezelye koyuyorum taze fasulyeyi domatesle beraber tencerede bir güzel çevirip buzdolabı poşetlerine koyup saklıyorum.kurufasulyeyi 1 gece bekletip diğer gün haşlayıp öyle koyuyorum mısırları hiç ayıklamadan koçanlarıyla beraber koyuyorum.bamyayı yıkayp sonra temizleyip öyle koyuyorum.birde vişne koyuyorum yıkayıp poşetleyip atıyorum ve en güzel şey biberleri doğrayıp domates ile sulandırıp pişiriyorum soğuduktan sonra poşetleyip deepfreeze koyuyorum şey gibi menemen yaparız ya domates biber ile işte o sosu koyuyorum hazır yemeğim yoksa yada kahvaltıda yada kızartma üstüne dökmek için çok iyi oluyor.

Selam kızlar..
ben de yazayım bari deepfreeze attıklarımı, şimdiden doldu valla dolap...
HAŞLAMADAN ATTIKLARIM
Bezelye
T. Fasülye
Barbunya
Börülce
Dolmalık yeşil biber
Kırmızı biber
Çilek
Küp küp doğranmış havuç
Enginar
Domates rendesi (bunu da bu forumdan öğrendim siper bi fikirmiş)
Bamya (atıcam)
HAŞLAYIP ATTIKLARIM
Deniz börülcesi
KÖZLEYıP ATTIKLARIM
Patlıcan
Kırmızı biber (atıcam)
KAVURUP ATTIKLARIM
Rendelenmiş Kabak (Daha sonra sarımsaklı yoğurt ve cevizle mükemmel bir lezzet oluyor)

Umarım fikir vermiştir.... Acayip pratik oluyor...hazır ayıklanmış yıkanmış.. yemek 15 dakikada hazır...

Ben barbunyayı temizleyip poşetliyorum yapacağım zaman soğan domates biber havucunu kavurup barbunyayı koyuyorum düdüklüde 25dk pişiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…