- Konu Sahibi BarbunyaPilaki
-
arkadaşlar bir sorum olacak;
bizim ayrı bir dolap şeklinde değil de, buzdolabımızın üst bölümü dondurucu. Yani yerimiz kısıtlı oluyor. Annem de önceki senelerde bir sürü bezelye dondurduğu için yer kalmıyordu diğer şeylere.
Bu sene için şöyle düşündük; bezelyeyi konserve olarak da bulabiliyoruz kışın, ya da dondurulmuş olanları da çok pahalı olmuyor. Ama diğer şeyler daha önemli oluyor, yani hazırda yemek olması, hamur işi, balık, köfte vb. ve mesela kırmızı dolmalık biber salatalarda çok faydalı oluyormuş çiğ şekilde yenince. Sizlere de tavsiye ederim, annem tohumlarını çıkarıp ortadan boyuna ikiye kesiyor ve öyle poşetliyor, birer tane, salata yaparken çıkarıyor doğruyor. Hem lezzetli hem sağlık açısından faydalı.
Çözdürmeden kullan arkadaşım, yoksa berbat oluyor.
Ben domatesi hiç sevmiyorum buzluktaki haline.
Buzluğa koyacağına yemeklik doğra yada rondadan geçir ateşte pişir ve pet şişlerine yada cam kavanoza koy ağzını kapat yaz kış ye...
Baslıgı acan arkadasımdan ve katkıda bulunanlarda Allah razı olsun
Ben ılk bu sene koyacagım buz dolabına
Bastan sona kadar okudum sayfaları
arkadaslar patlıcanı nasıl kozluyorsunuz malum mangalda kozleyemıyoruz bız
fırında falan olurmu
ocagın uzerı cok fazla kırlenıyor hemde saglıklı degılmıs nasıl yapıyorsunuz
kızlar bende fasulye ve domatesi ocakta şöyle rengi dönene kadar pişirip sıcak sıcak kavonozlara doldurup sıkıca kapatıyorum .sonra ters çevirip üzerini bir battaniyeyle sarıyorum.çok pıratik ve sağlıklı .ben dondurucuya koyunca kokuyo sanki yiyemiyoruz ama böyle mis gibi oluyo.
Kızlar domatesi rendeledim şimdi kaynatıyorum içinede tuz attım. Kaynatıp kavonoza koymak istiyorum ama nasıl bilmiyorum. Hemen acil yardım istiyoırum bilen varsa bana tiyo versin.
Ben bu syfayı pek takip edemedim, daha doğrusu hepsini okuyacak vakit bulamadım.Şimdi gördüm yazını bizde fasulyeyi buzluktan yemiyoruz dolap kokuyor diye senin yaptığını denemek istiyorum ama bazı sorularım var cevaplarsan sevinirim. Tuz atıyormusun? Yağ koyuyormusun şöyle rengi dönene kadar çevirirken? Sonra ters çeviriyorsunda neden battaniyeye sarıyorsun? Battaniyeye sardıktan sonra ne yapıyorsun? Ve son bir soru buzdolabın normal yerindemi yoksa dışardamı saklıyorsun? Canım benim biraz çok oldu ama yanıtlarsan sevinirim. Teşekkür ederim.
patlıcanları fırında közleyebilirsin.eğer ocakta yapmak istersen ocağın üzerini aliminyum kağıtla kaplayarak yapabilirsin,ama en rahatı fırın için de:enbuyukkk:Baslıgı acan arkadasımdan ve katkıda bulunanlarda Allah razı olsun
Ben ılk bu sene koyacagım buz dolabına
Bastan sona kadar okudum sayfaları
arkadaslar patlıcanı nasıl kozluyorsunuz malum mangalda kozleyemıyoruz bız
fırında falan olurmu
ocagın uzerı cok fazla kırlenıyor hemde saglıklı degılmıs nasıl yapıyorsunuz
yani derin dondurucuya koymadan önce bir hazırlık yapıyomusun yoksa aldığın gibi koçanını ayıklayıp poşetleyip koyuyomusun ? ben daha önce fasulye koyarken sıcak suya bastırıp çıkarıp soğuttuktan sonra koyuyodum geçen sene sadece yıkayıp koydum tadı çok kötüydü arkadaşlar değişik bir işlem yapan varsa yazsın lütfen
kek,börek, pogaca, kuru pasta, hamur islerinin tamimi + ekmek hepsini saklarim.
öyle ikidebir zirt pirt hamur isi yapmiyorum, bi basladimmi 5-6 tepsi yapip atiyorum,
degisik degisik misafir geldiginde veya gerektiginde cikartip kullaniyorum.
cok rahat oluyo.
Acilen cözdürmem gerekiyosa, mikro dalga firinin sadece eritici ayarinda cözdürürüm, degilse, cikartir birakirim cözülür,ısıtmak gerekıyomu nasıl çözülüyo kek falan:uhm: şutarafagitti
selam kizlar. cok tesekkurler butun bilgiler icin. Bi sorum olacak;
Hamur islerini keke borek falan koyuyorum demisiniz peki onlari hangi kaplarda sakliyorsunuz? yani aliminyum folyo mu? yoksa poset mi?
patlıcanları fırında közleyebilirsin.eğer ocakta yapmak istersen ocağın üzerini aliminyum kağıtla kaplayarak yapabilirsin,ama en rahatı fırın için de:enbuyukkk:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?