Kışın Deepfreezde, Derin Dondurucuda Saklanan Gıdalar, Kışa Hazırlık

ben şeftali koydum.
şöyle;
kabuklarını koydum,dilimledim küp küp..
ocağa koydum 2-3 kaşık esmer şeker attım 1kg seftaliye..
2-3 dakika sulandırıncaya kadar pişirdim .soğuttum ve attım derin donduruya ben pasta jölesinin içine koyup pastanın üzerine süs yapıcam..

canım hangi şehirdesin bılmıyorum ama hemen her yerde var esmer şeker..
illa esmer şeker olması sart değildir heralde hem.. ben kişisel olarak sevıyorum onun aromasını..ben öyle yapmıstım paylaşayım dedım...

teŞekkÜr ederım canım paylaŞımın ıÇın deneyeceĞım. Ben ıstanbuldayım canım bÜyÜk marketlere bakarım ınŞ. Pekı buzdolabı poŞetıne mı koydun yoksa kaba mı?

ben bu sene ayrı bi derin dondurucu aldım daha rahat doldurabilmek için
patlıcan fasülye bamya(yalnız bamya annemin ben kurusunu daha çok seviyorum)barbunya dolmalık biber kompostu için kayısı erik vişne koyuyorum
patlıcan ve fasülyeyi biraz rengi değişene kadar ocakta tutuyorum içine domatesinide doğrayıp poşetlere koyuyorum
meyveleride çiğden koyuyorum dolmalık biberlerin içlerini ayıklayıp poşetliyorum
ayrıca börek falan sarıp atıyorum buzluğa,pişmiş poğaçalardan koyuyorum çok kullanışlı oluyor
ayrıca kendi nanemi kendim kurutuyorum.tarhanamı sağolsun annem yapar

teŞekkÜr ederİm canım paylaŞımın İÇİn deneyeceĞİm. Ben İstanbuldayım canım bÜyÜk marketlere bakarım İnŞ. Pekİ buzdolabı poŞetİne mİ koydun yoksa kaba mı?

buzdolabı poşetine koydum canım ben..
forumda okudum direk soyup dilimleyip çiğ olarak da koyanlar varmış.

selam arkadaşlar. bu bolum gercekten cok yararlı. akıl eden arkadasa cok tesekkurler. ben de yaptıklarımı paylaşmak istiyorum.
1- yemediğimiz kekleri dondurucuya atıyorum. ileride misafirler için truffle(cikolata,krema ve ufalanmış kekten yapılan tatlı ) yapıyorum.
2-bizim memlekette camız kaymagı yapılıyo. borek dilimi gibi kalın ve cok lezzetli olur. onu kalıp kalıp paketleyip atıyrum. sonra da kısın kahvaltılık olarak kullanıyorum.
3- semizotunu yıkayıp dogruyorum ve haslıyorum. suyunu suzdurup posetliyorum ve donduruyorum. kısın yogurtlayıp cacık yapıyorum.
4- patlıcan ve kırmızı biberi fırında közleyip donduruyorum. cozulunce de cok lezzetli oluyo.
5-sigara boregi yapıp atıyorm.
6- biz meyveleri komposto halinde saklarız. mevyeleri varsa kabuklarını soyup doğrarız.sonra konserve şişelerinin içine koyup meyvenin şeker derecesine gore 1,5-2 yemek kaşığı şeker ekleriz. sonra şişelere su eklyip ağzını kapatırız. konservelerin ustunu ortecek kadar su doldurulan bir kazanda veya tencerede 1-2 saat kaynatırız. dolaba koymaya gerek yok. serin bi yerde saklayın ve kısın da hazır kompostonuzu afiyetle yiyin.

ancak ben hala domates konusunda sıkıntı çekiyorum. elimde 3 kilo cherry(kiraz) domates var. bunları rendelemesem de dograyıp pişirsem nasıl olur. ondan sonra da kavanozlara koyup ters cevircem ve üstünü örtücem demi?

Merhaba Arkadaşlar,

Ben kek, börek, fırında makarna pişirip ,dilimleyip, saklama kaplarına koyarak deepfreez e atıyorum. Tekrar kullanmak istediğimde ise bir gece önceden çıkartıp buzdolabında çözüldükten sonra kek dışındakileri ısıtıp servis yapıyorum. İlk günkü tazeliğinde ve tadında oluyor.

Ayrıca ekmekleri de koyuyorum, ihtiyaç ölçüsünde çıkartıp tazecik yiyoruz.

Bu sene ilk defa yeşil erik attım. Eşim kompostosunu çok sevdiği için koca bir poşet yıkayıp koydum. Bakalım merak ediyorum sonuç ne olacak erikler su gibi mi olacak yoksa kıvamında mı görücem süprizzzzz

shequre doğrayarakta yapabilrsin domatesi çok güzel oluyor.iyice pişsin sıcakken kavonoza koyup ters çevir.soğuyuncaya kadar ters kalsın. hazır.
mel1976 ben yeşil erik hastasıyımdır ve bilindiği üzere mevsimi hemen geçer.bu yzden denemiştim su gibi olmuştu ajma seninkini merak ettim,sonucu yazarsan sevinirim

aklıma gelmişken,yumurtanın sarısını ve beyazını ayırdığınızda beyazını atmayın,küçük bir kaba koyup dondurucuya koyun.kullanacağınız zaman çabucak eriyor.tavsiye ederim

aa bak bunu soylemen ii oldu. boreklerin ustune sarısını kullanıyorum beyazı hep ziyan oluyodu. peki sarımsakları nasıl saklıyonuz. dolapta mı yoksa dısardamı. bi yerde duymustum kabuklarını soyup kavanozda dolapta saklanıyomus. acaba ne kadar dayanıyo.

ezerek,rendeleyerek veya bütün olarak bir kavonoza koyuyorsun,üstünü geçecek kadra zeytinyağ koyuyorsun ağzını kapatıp buzdolabında tutuyorsun.uzun süre dayanıyor.buzluğa da atıyorlarmı sanırım ama ben hiç denemedim

arkadasım fasulyeyı ayıklıyosun sonra kırırıyosun mesala ben 7kg koydum içinede 3 kılo domates koydum ..buyuk .tencereye fasulye ve domateslerın kabuklarını soyup yemeklık dogra karıstr içine su koymadan kısık ateste az pişir cok pişırme sonra yıcegın kadar buzdolabı posetlerıne koy

slm arkadaslar ben daha onceden bamya koymustum onuda 6 kılo bamyayı guzelce ayıkladım 3 kılo dometesı ıcıne dogradım kup kup 1 lımon koydum rengı donene kadar ocalta tuttum ben her sene oyle yapıyorum tavsıye ederım fasulyelerıde dometesle kavurup koydum bezelyelerı de sok yaptım koydumvısne koydum nohut hasladım koydum patlıcan kozledım koydum mısır koydum kopcalarını cıkarmadan koydum bıde dun kırmızı bıber tursusu yaptım ramamzanada corbanın yanıda guzel oluyo onuda bıberlerı kozledım sarımsak ıle sırkeyı karıstırdım yagda koydum ıcıne sonra bıberlerle karıstırdım kaavonaza koydum agzını sıkıca kapatıp ters cevırdım ıkıgun durcak oyle bende bunları yaptım ıste

ben de fasulyeyi yıkıyorum domatesi ekleyip çiğ olarak atıyorum bamyayı da domatesle karıştırıp poşetliyorum börülceyide domatesliyorum öyle kullanıyorum barbunyayı haşlıyorum biraz poşetliyorum patlıcanları kızartıp karnıyarıklık yapıyorum domatesleri doğrayıp kaynatıyorum kavanozlara koyuorum biber doğrayıp poşetliyorum menemenlik yapıyorum şeftali konservesi yaptım şeftali reçeli yapıyorum bunlar ilk defa yapacaklarım sarımsağı kabuklarını ayıklayıp yıkayıp poşetliyorum kırmızı biber patlıcan ve domates közleyip salatalar için kullanacağım kırmızı biber dolması için kırızı biberi çiğden koyacağım soğanı doğrayıp atmayı planlıyorum tabi derin dondurucu alırsa

kızlar bu çok yararlı bi konu olmuş, doğumuma 3 hafta kaldı, şimdiden başlyaıp hemen kış için dolabımı doldurucam, malum çocukla falan tek başıma zor olur misafir falan ağırlamak, heleki acemi bi anne adayı için. daha önce sadece domates konservesi yapmıştık annemle, bakalım inşallah bunları becerebilirim.

vişne ve erikleri yıkayıp suyunu iyice süzdürdükten sonra buzdolabı poşetlerine koydum. üstlerine de biraz şeker serptim.
yeşil fasulyeyi ayıklayıp doğradım içine domatesleri de soyup yemeklik doğrayıp kısık ateşte biraz kavurdum öyle koydum derin dondurucuya.
mısır aldım temzileyip haşlamadan koydum.
bamyaları da temizleyip biraz suda beklettikten sonra kavurmadan koydum. annem keşke domatesle azcık kavursaydın dedi. daha güzel olurmuş ama iş işten geçti koydum bir kere.
bezelye mevsimini kaçırdım. ah ben!
her zaman sarılı sigara böreğim olur zaten.
nohut ve kuru fasulyeyi de her zaman haşlayıp hazır tutarım derin dondurucuda.

borek yapıcam diye patatesi haslamıstım ama bi işim cıktı boregi yapamicam. acaba dondurucuya koysam bisey olur mu? yoksa patatesli borek yapsam da oyle dolaba koysam daha mı iii olur?

borek yapıcam diye patatesi haslamıstım ama bi işim cıktı boregi yapamicam. acaba dondurucuya koysam bisey olur mu? yoksa patatesli borek yapsam da oyle dolaba koysam daha mı iii olur?

canım bence böreği yapıp koy daha sonra çıkarınca pratik oluyor.haşlanmış patates buzluktan çıkınca sulanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…