- 17 Nisan 2007
- 480
- 95
- 298
- Konu Sahibi BarbunyaPilaki
-
bende kış için bamya, taze fasulye ayıklayıp dondurucuya koydum.ayrıca 20 ad.mısır alıp ilave ettim.geçen yılda mısır alıp koymuştum lezzetinden birşey kaybetmedi. :eyes:
şulem nasıl görmemişim burasını ben yaaaa:)
illaki derin dondurucu olacak diye bir kaide yoksa, vişneleri kışa saklamanın başka bir yöntemini sizlerle paylaşmak istedim, bizzat tarafımdan denenmiştir,
vişneleri saplarından ayırıp, 1 veya 2 litrelik kola şişelerine doldurun,üzerine üç yemek kaşığı şeker atın ve kapağı sıkıca kapatın. kaç ay sonra açarsanız açın vişneler taptaze çıkıyor şişeden.. ben komposto ve pasta süslemelerinde çok kullanıyorum vişneyi ve şuan evimde 8 şişe vişne var.bana güvenebilirsiniz.
daha öncede sordum ama yanıt alamadım.belki senden yanıt alırım arkadaşım.mısırları haşladıktan sonra tek tek elinle mi ayıklıyorsun?ben daha önce yaptım,önce elimle ayıklamaya başladım,baktım olcak gibi değil bitmek bilmiyo bir de çok zor oluyor,bıçakla geçiverdim aam bu kez de yarısı koçanda kalıyor.mısır haslayıp tanelerıne ayırıp koydum.
daha öncede sordum ama yanıt alamadım.belki senden yanıt alırım arkadaşım.mısırları haşladıktan sonra tek tek elinle mi ayıklıyorsun?ben daha önce yaptım,önce elimle ayıklamaya başladım,baktım olcak gibi değil bitmek bilmiyo bir de çok zor oluyor,bıçakla geçiverdim aam bu kez de yarısı koçanda kalıyor.
ayrıca kızlarrr gecen gun pazarda gezerken kurutmalık seyler satan bı yerde taze fasulye gordum.ayıklayıp yemeklık dograyıp ıpe dızmısler.cok ılgımı cektı.ılk defa gordum cunku hemen 1 kg kadar alıp dızdım bakalım nolcak:??:))
daha once bunu yapan var mııı??
cevabın için teşekkürler.ben maydonoz ve dereotunu yıkayıp doğrayıp küçük kaplara koyup atmıştım dondurucuya.tadı gidiyor ben sevmedim o yüzden bir daha da yapmadım.zaten nane hariç diğerleri her zaman bulunuyor.hatta nane bile bulunabiliyor niye dondurmak istiyorsun ki.kolay olsun hazır yıkanmış doğranmış diye düşünüyorsan dediğim gibi bence tadı gidiyor,tabi vitaminin de,sadece görüntü kalıyor geriye.ne salataya ne dolmaya tat vermiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?