Kışın Deepfreezde, Derin Dondurucuda Saklanan Gıdalar, Kışa Hazırlık

çok teşekkürler

merhaba hanımlar,ben de bu topiği iki yılı aşkındır takip ediyorum,baya bişe öğrendim..çok zevkle okuyorum yazdıklarınızı..ben de kışa hazırlığa başladım,şimdilik yaptıklarım ise şöyle:

yeşil fasulyeleri domatesle rengi dönene kadar kavurup,soğuyunca poşetleyip donduruncuya attım,geçen sene çiğden atmıştım,biraz koku vardı sanki...
kabakları dolmalık ve kızartmalık olarak kesip çiğden poşetleyip dondurucuya attım.
kırmızı biberleri de yıkayıp,temizleyip dolmalık attım; bi de yemekler için küçük küçük doğrayıp tek pişirimlik poşetlere koyup doğru dondurucuya..
domates ve yeşil biberden menemen konservesi yaptım...kışın türlü çeşit yemeklerde kullanabilirim..
biraz önce de patlıcan,biber,domates türlüsünü yapıp,konservelik için cam şişelerde yarını beklemeye bıraktım..
yeşil biberleri yemekler için küçük küçük doğradım,poşetledim,baya pratik oluyor,yemek yaparken:)
maydonoz doğradım...
barbunya haşlayıp poşetledim..

şimdilik aklıma gelen bunlar..inş. birilerine faydalı olabilirim...Allah sağlıkla yememizi nasip etsin inş.AEO!!

Son düzenleme:
mercimekleri hiç öyle dolaba koymadım ama ben tavuk suyunu dondurma kaplarına koyup donduruyorum dolaptn biraz erken çıkarıyorum kendi halinde çözülüyo sonra kullanıyorum

mercimekleri hiç öyle dolaba koymadım ama ben tavuk suyunu dondurma kaplarına koyup donduruyorum dolaptn biraz erken çıkarıyorum kendi halinde çözülüyo sonra kullanıyorum

kızlar ellerinize sağlık ne güzel hazırlamışsınız
bende fasülye domates patlıcan mısır arpacık soğan ,biber vs dolaba koydum bu gün de un üğüttük bulgur kaynattık tarhana yaptık
Allah ne verdiyse yaptı çok şükür rabbim ağız tadıyla yemeyi nasip etsin

ne kadar güzel dimi arkadaşlar ne kadar çok nimet vermiş rabbimiz. bunun için ne kadar şükretsek az.ağız tadı gönül hoşluyla yemeyi nasip etsin allahım

Son düzenleme:
merhabalar, ben ilk kez kış hazırlığı yapıcam kızlar annem biraz yapmış benim için ama çalışan bir bayan olduğum için bol bol yapıp koyayım diyorum akşamları işten gelince kolaylık olsun diye,
bugün pazara gidicem iş çıkışı, ne zamandır pazara gitmiyorum pazarda bu hafta ne vardır, ne alabilirim kış hazırlığı yapmak için???

bence genel olarak pazarı dolaş fiyatı uygun olanlardan al.
patlıcan ve kırmızı biber alarak közleyebilirsin.
domates alarak melemenlik yapabilirsin.
ıspanak alıp atabilirsin buzluğa yeni çıkmaya başladı elimin altında hazırda olsun dersen al.
ben dün börülce almıştım buzluğa attım.
mısır alabilirsin.

aklıma gelenler şimdilik bu kadar inşallah yardımcı olabilmişimdir.

cevaplar için teşekkürler kızlar ben çıktıktan sonra cevap gelmiş göremedim
dün pazara gittim

Yaptıklarım;

-kırmızı biber ve patlıcan alıp közledim buzluğa koydum,
-barbunya alıp ayıkladım, yıkadım onu da iki yemeklik doğrudan buzluğa attım.
-Bamya aldım, ayıklayıp forumda okuduğum şekilde limonlu tuzlu suda 3-5 dk haşlayıp buzlu suda şoklayıp iki yemeklik doğru buzluğa.
-Havuçları, biberleri yemeklik doğrayıp attım.
-salatalıkları da cacıklık porsiyonlar halinde buzluğa kaldırdım.
-bayat ekmeklerimi rondada çekip köfte için yine hazırladım.
-4 tane yufkam vardı dolapta onları da sigara böreği olarak sarıp kaldırdım.
-Mısır haşladım ama ayıklamak çok zor kızlar öylece buzdulabına bıraktım bi formülü var mı ya çok yorulmuştum bıraktım artık.:92:

Yapacaklarım;

-Fasülye alıp domatesli 3 yemeklik daha hazırlamak
-Soğanları birer yemeklik rondodan çekmek
-Şeftalileri kompostoluk hazırlayıp koymak
-Limonları yine forumda gördüğüm şekilde sularını sıkıp buz kalıplarına koymak

Aklımdakiler bunlar domatesleri kavanozlarda annem hazırlayıp verdi sağolsun epey var, domates yapmıcam bunları bitirip bi de kasaba gidip yemeklik et, tavuk, kıyma alıp porsiyonluk böldürücem bayrama kadar idare edecek kadar.. bi de kemik alıp kaynatıp yine buz kalıplarına kendi tavuk suyu et suyumu hazırlamayı düşünüyorum.

Herkese hazırlıklarda kolaylıklar mısırla ilgili püf varsa bekliyorum

bamya için boşa uğraşmışsın cnaım. ben kafalarını alıyorum bamyanın, yıkıyorum, suyunu süzüp direk atıyorum buzluğa. pişireceğim zaman, soğanı saçayı kavurup, diğer buzlu bamyayı koyuyorum tencereye, koyar koymaz iki tane limon sıkıyorum, mis gibi pişiyor, jelleşme olmuyor.

arkadaşlar kış için şeftali kompostosu yapmayı düşünüyorum (konserve şeklinde)
fikri olan var mı, nasıl yapılmalı

ben direk koparılınca oluyor diye biliyordum, forumda da yaptığım şekilde okuyunca öyle yaptım canım , dediğin gibiyse çok iyi boşa uğraştım ozaman

arkadaşlar kış için şeftali kompostosu yapmayı düşünüyorum (konserve şeklinde)
fikri olan var mı, nasıl yapılmalı

konserve değil de yine bir kaç arkadaş ayıklayıp dilimleyip üzerine şeker serpip buzdolabı poşetinde sakladıklarını yazmış ben öyle yapıcam inşallah,
konserve şeklinde nasıl oluyor bilmiyorum

konserve değil de yine bir kaç arkadaş ayıklayıp dilimleyip üzerine şeker serpip buzdolabı poşetinde sakladıklarını yazmış ben öyle yapıcam inşallah,
konserve şeklinde nasıl oluyor bilmiyorum

anladım cnm teşekkürler cevabın için
ama benim buzluğum pek büyük değil malesef
o yüzden genelde kışlıkları konserve şeklinde yapıyorum

kızlar bahçemizde incir ağacı var her yıl bir kısmı ziyan oluyor yiyemiyoruz

bu yıl biraz kurutmak istiyorum fakat nasıl yapıcam bozulmadan nasıl kurutabilirim özel bir şey yapmam gerekiyor mu bilenler paylaşırlarsa çok sevinirim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…