- Konu Sahibi BarbunyaPilaki
-
Benim ufak bir hobi bahcem var.Bahceden ne cikarsa yedigimizi yiyoruz yemedigimiz direk buzluga gidiyor.Fasulyeleri haslamadan canli olarak koyuyorom.Sevdigim icin torbanin icine bir miktar yaz domatesi ilave ediyorum,yemeklik olarak kiriyorum fasulyeyi dolaptan cikarincada hic donunu söktürmeden yemek icin kavurdugum soganla salcaya ilave edip üstüne kaynar su dökerek kisik ateste pisiriyorum lezzeti harika oluyor.Misir da koyuyorum.Misiri da canli olarak koyun cikarinca kaynar suyla pisirin sakin tuz atmayin tuz yerine bir iki tatli kasigi seker deneyin göreceksiniz tatlari yazdaki gibi oluyo.Yesil biberleri ince ince dogruyorum bu da bulgur pilavi veya kisir da harika oluyo.Malum kisin bunlarin yanina yanasilmiyo hemde sagliksiz.Patlicanlari karniyariklik gibi kizartarak koyuyorum.Kisin harika karniyarigi oluyo.Ben balkabaginida koyuyorum.Temizleyip normal tatlilik seklinde koyarsaniz ve fazla kaynatmazsaniz o da cok güzel oluyor.Ben bos günlerimde manti yapip donduruyorum.Acil yemek oluyor.Derin dondurucusuz hayat düsünemiyorum.Biraz uzun oldu ama mazur görün .Sorusu olan varsa yanitlayabilirim.
arkadaslar cok guzel bılgıler vermıssınız hepsını okudum bende bunların cogunu denedım fakat domates olayına kafam takıldı bır cogunuz guzel oldu demıssınız bende denedım fakat benımkıler cok tatsız oldu sulandı sızler nasıl koyuyosunuz merak ettım dogrusu
arkadaslar cok guzel bılgıler vermıssınız hepsını okudum bende bunların cogunu denedım fakat domates olayına kafam takıldı bır cogunuz guzel oldu demıssınız bende denedım fakat benımkıler cok tatsız oldu sulandı sızler nasıl koyuyosunuz merak ettım dogrusu
canım bende senin gibi hemen hemen herşeyi(bezelye ,yeşil fasülye,dolma biberi,bamya,barbunya,doğranmış biber,menemene çok kolaylık,kabukları ayrılmış ve rendelenmiş domates,sarma bunuda deneyin çok süper oluyor,haşlanmış nohut v.s.) çiğden koyuyorum.kızartılarak koyulanların tadı gerçekten değişiyor.ben çok denedim.benim ikizlerim olduğu için kışın yaz sebzesi kesinlikle almam.hormonlular onlar.kayınvalidemler köyde oturuyorlar oradan geliyor bana yazın bende de hemen derin dondurucuya.
yanlız en dikkat edilecek nokta çözdürmeden kullanmak.bunu doktorlar söylüyor sürekli.
Çözdürmeden kullan arkadaşım, yoksa berbat oluyor.
Ben domatesi hiç sevmiyorum buzluktaki haline.
Buzluğa koyacağına yemeklik doğra yada rondadan geçir ateşte pişir ve pet şişlerine yada cam kavanoza koy ağzını kapat yaz kış ye...
Ama artan yemekleri ne olursa olsun koy çözdürmeden ısıt tazeliğinden hiç bir şey kaybetmiyor. Bu her yamek için geçerli. Yaprak sarması dolma bunları hazırlayıp çiğ koyarsan pirinçler kırılıyor ve tane tane olmuyor ama pişmiş şekilde koy taze gibi oluyor. Nacizane paylaşım istedim. Afiyet olsun.
Kızlar domatesi rendeledim şimdi kaynatıyorum içinede tuz attım. Kaynatıp kavonoza koymak istiyorum ama nasıl bilmiyorum. Hemen acil yardım istiyoırum bilen varsa bana tiyo versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?