• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıskanç olanlar.. neyi neden kimden niçin kıskanıyorsunuz?

Senden daha iyisi her zaman var. Ondan da daha iyisi her zaman var. Beğenmeyen gider zaten.
İş hayatımda da yaşıyorum bu sorunu. İşe 6 gün olarak başladım ama baktım ki gerçekten baş edemiyorum, günde 10 saat çalışıyorum ve 6 gün çok fazla. Kırk kere düşündüm ama sonunda ikna ettim beş gün çalışmaya, şimdi iş görüşmesine gelen olunca 6 güne hayır demeyen çıkar da beni gönderirler diye.
Bir de dediğim gibi cidden güzel olmadığım için özgüvenim yok 🙄 mesela görüşmeye kadın geliyorsa daha güzel geliyor gözüme, 6 güne evet diyecek beni postalayacaklar çok da güzel falan diyorum ayyyy neyse 🥺

Kıskançlık sebebiyle çok ilişkim bitti. Kıskançlığın beraberinde gelen o kısıtlama beni çileden çıkarıyor. O sorgulamalar o kadar boşuna ki yapacak olsam zaten ruhu duymayacak adamın, o soruyor kısıtlıyor diye mi yapmayacağım. Uyuyorum derim, iş uzadı derim, arkadaşımlayım derim ama olmam. Elimde telefon var, istesem açarım sahte hesaplar yerim haltları. Nereden bilecek? Kısacası karakterim buna müsaitse yada bariz karaktersizsem her türlü yaparım zaten.

En basitinden abimin kız arkadaşı abimi benden dahi kıskanıyor. Abimde ayrı bir problem, buna neden izin veriyor anlamış değilim.
Abimle dışarı kahve içmeye gittiğimizde kız hep bir sıkıntı çıkarıyor. Nedense o gün tüm felaketler başına geliyor acilen abimi çağırıyor.

Mesela neden karşı cinsten bir normal arkadaşımız olunca bu sıkıntı oluyor? Neden ben iş yerinden erkek arkadaşımla çay kahve içemiyorum. Son ilişkim bu yüzden bitti mesela. Bizimde aklımız fikrimiz var, iyi kötü insanı ayırt edebiliriz değil mi? Ona göre arkadaş oluruz veya olmayız. Bende mi sorun, bu da fazla bir rahatlık mı? Kime fikrimi söylesem mezhebin ne kadar geniş diyorlar.

Gerçekten sorgular hale geldim. Düşüncelerini merak ediyorum. Burada da böyle konular okuyorum kıskanç olanların ruh halini merak ediyorum neler düşündüklerini gerçekten öğrenmek istiyorum. Bu kadar kıskanç olan insanlara bir şans verilmeli mi yoksa komple hayatımızdan çıkarmalı mıyız?
Son soruna cevap vererek başlayayım, böylelerini hemen hayatından çıkar. Bu söylediklerin normal insan davranışı değil. Kahve içebilecek kadar samimi olduğum iş arkadaşımı zaten sevgilim de tanır ve bunu kısıtlayamaz. Normal olan sensin, bu meshebi genişlik değil. Doğru insan çıkmamış henüz karşına

Benim koskoca 33 yıllık hayatımda tek bir pişmanlığım var. Aklıma geldikçe nefesim daralıyor kendime nasıl reva gördüm anlayamıyorum!
20 yaşındayken, eşimden önceki ilişkimde, adam resmen psikopatmış, kelimenin tam anlamıyla narsist. Eşimle birlikte olmaya başladığımda normal bir insanın nasıl olması gerektiğini anladım.
Makyaj yapma, kuzenlerinle çıkma, okula devam edersen farklı ortamlara girersin, telefonu açmadıysan bir şey karıştırıyorsundur, eski tüm facebook gönderilerime bakıp bir sürü kavga çıkarma gibi gibi birçok şey. Ben bunlara nasıl izin verdim nasıll. Şu an bana biri böyle davransa onu yerin dibine sokar bir daha asla bana ulaşamamasını sağlardım. Ama o yaşlarda yapamadım bunu.
12 senedir düşünüyorum bunu ve kendimi tokatlayasım geliyor şu an bile.

Ben de eşimi bazen kıskanıyorum ama tamamen özgüven eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. Pekte belli etmiyorum zaten çünkü bu tamamen benim iç dünyamla alakalı.

Bununla birlikte şunu da söylemek istiyorum; çoğumuz karşı cinsle arkadaşlık yaparak büyümüyoruz bu ülkede. Ve bu yüzden ilerki yaşlarda sorun olabiliyor arkadaşlıklar. Siz ne kadar arkadaş dost görseniz de bu lanet olası kültür BAZI insanlara yapışıyor. Ben de eşimin bir kadın arkadaşı olmasını istemiyorum mesela. Çünkü ben buradaki insanların karşı cinsle arkadaş olabilecek kültüre sahip olduğunu düşünmüyorum (taşlamayın beni🙈)

Sizin abinizin sevgilisi sizi bile kıskanıyorsa çekeceğiniz var demektir. İlk başlarda bu sevgi gösterisi gibi gelebilir ama sonra çok sıkar. Böyle gitmez ilişki, gitmemeli.
Uzun oldu🙈
Ben olabiliyorum da karsi cins olamiyor malesef.hem de en egitimlisi en benim diyeniydi biri hatta

Ben olabiliyorum da karsi cins olamiyor malesef.hem de en egitimlisi en benim diyeniydi biri hatta
Evet maalesef.. Bir kadın olarak biraz güler yüzlü davranınca bile hemen yanlış anlaşılıyor.
Asıl sorun o kadar açık ki. Çocukken bile "aa seni oğluma alıcam, yok bak bu kız güzelmiş dimi oğlum, oğlum da nasıl yapıştı kıza çapkınn". Büyüyünce daha farklı baskılar vs. Keşke böyle olmasa ama böyle.

Bunu bire bir yaşadım ben. Arkadaşım bi gün geldi kıvranıyor bişey söyleyecek en sonunda baklayı çıkardı cınım sini üzmik istimim ama x’i şurda bi kadınla gördüm diye. Eee dedim, işte yemek yiyorlardı dedi, eeeeee dedim. Seni aldatıyor olabilir dedi 😂 Dedim benim kocam sosyal hayatı olan normal bir insan, fanusta suyla beslemiyorum adamı. Kiminle ne zaman nerede ne yaptığını biliyorum. Bilmesem de önemli değil her dakika birbirimizi takip edemeyiz. Tabi ki arkadaşlarıyla yemek de yiyecek, bişeyler de içecek tıpkı benim yaptığım gibi. O yüzden bu tip dedikoduları bana taşıman bizim evliliğimizde herhangi bir soruna yol açmıyor şekerim dedim. İşe yaradı mı? Hayır. Birkaç sene sonra ben şehir dışındayken eve gelen eşimin yeğenini görmüş, onu da yetiştirdi. 😂😂😂😂

Eşimin iş yerine işi düşen bir arkadaşım eşimin odasından çıkan kadın iş arkadaşını görmüş nefes nefese yetiştirmişti. Nasıl bi hayal gücü var aklım almamıştı, bön bön bakınca ay gani öyle dedikodu çıkartırlar ya ben de öyle espirisine dedim demişti 🤦🏻‍♀️ Yeni evliydik ve bu çiğliğe ilk kez maruz kaldığım ğçin şoktaydım. bir kadından çalışan işinde gücünde bir başka kadın hk böyle bir ima duymaktan yine bir kadın olarak ciddi anlamda midem bulanmıştı.

kardeş vs kıskanmak kadar patolojik bir olay daha yoktur.
ha sürekli kardeşi yada aile bireyleri ile olmak için seni sıralamada geri tutar o başka. orada da kardeşini kıskanmam bana yeterince önem vermediğini düşünüp o kişinin duygularını ve hayata bakışını sorgularım.
karşı cinsten arkadaş ile görüşmek de bence problem değildir. fakat bir rutine biner, beraber sürekli aktivite planlanır o zaman da gene kendi ilişkimde ne ters gidiyor da sürekli başkası ile olmayı seçiyor derim.
yada başka bir kadına bana yaptığı flörtöz tavırları sergiliyorsa o tavrı göstermesini kıskanabilirim.
kişi bazlı değilim yani.

Kıskançlık sebebiyle çok ilişkim bitti. Kıskançlığın beraberinde gelen o kısıtlama beni çileden çıkarıyor. O sorgulamalar o kadar boşuna ki yapacak olsam zaten ruhu duymayacak adamın, o soruyor kısıtlıyor diye mi yapmayacağım. Uyuyorum derim, iş uzadı derim, arkadaşımlayım derim ama olmam. Elimde telefon var, istesem açarım sahte hesaplar yerim haltları. Nereden bilecek? Kısacası karakterim buna müsaitse yada bariz karaktersizsem her türlü yaparım zaten.

En basitinden abimin kız arkadaşı abimi benden dahi kıskanıyor. Abimde ayrı bir problem, buna neden izin veriyor anlamış değilim.
Abimle dışarı kahve içmeye gittiğimizde kız hep bir sıkıntı çıkarıyor. Nedense o gün tüm felaketler başına geliyor acilen abimi çağırıyor.

Mesela neden karşı cinsten bir normal arkadaşımız olunca bu sıkıntı oluyor? Neden ben iş yerinden erkek arkadaşımla çay kahve içemiyorum. Son ilişkim bu yüzden bitti mesela. Bizimde aklımız fikrimiz var, iyi kötü insanı ayırt edebiliriz değil mi? Ona göre arkadaş oluruz veya olmayız. Bende mi sorun, bu da fazla bir rahatlık mı? Kime fikrimi söylesem mezhebin ne kadar geniş diyorlar.

Gerçekten sorgular hale geldim. Düşüncelerini merak ediyorum. Burada da böyle konular okuyorum kıskanç olanların ruh halini merak ediyorum neler düşündüklerini gerçekten öğrenmek istiyorum. Bu kadar kıskanç olan insanlara bir şans verilmeli mi yoksa komple hayatımızdan çıkarmalı mıyız?
Özgüveni zayıf insanlar kıskanır.. Bir de eğer aldatmala ilgili geçmişte sıkıntı yaşamışsa korkuları varsa o insan da kıskanır. Başına geldiği için panik yaklaşıyordur. Ne yasadiklarina bağlı

Eşimin iş yerine işi düşen bir arkadaşım eşimin odasından çıkan kadın iş arkadaşını görmüş nefes nefese yetiştirmişti. Nasıl bi hayal gücü var aklım almamıştı, bön bön bakınca ay gani öyle dedikodu çıkartırlar ya ben de öyle espirisine dedim demişti 🤦🏻‍♀️ Yeni evliydik ve bu çiğliğe ilk kez maruz kaldığım ğçin şoktaydım. bir kadından çalışan işinde gücünde bir başka kadın hk böyle bir ima duymaktan yine bir kadın olarak ciddi anlamda midem bulanmıştı.
Hasta ruhlu insanlar diyorum ben bunlara...

Zamanında baya kiskanctim 17 18 yaşları zamanı eşimi gerçekten bunaltırdım .
Toyluk işte şimdi dönüp bakınca aşırı saçma geliyor 🤷
Kendimi beğenirim güzel bir kadınım eşim de hiç kiskanmaz bana yakışan beğendiğim ne varsa alır bende öyle ona yakışan en iyi şeyleri seçerim .
Ancak kıskanacak bir durum oluşursa da kıskanırım yani tamamen de ne yaparsa yapsın kafasında değilim .

Özgüveni zayıf insanlar kıskanır.. Bir de eğer aldatmala ilgili geçmişte sıkıntı yaşamışsa korkuları varsa o insan da kıskanır. Başına geldiği için panik yaklaşıyordur. Ne yasadiklarina bağlı

Ay en sinir oldugum bahane "gecmiste aldatildim korkularim var" yani aldatilmayan kaç kişiyiz. 😂 Bu kadar psikoloji bozacak kadar nadir ve gercekleşmesi uzak bir olay mi bu aldatilmak yahu?

Ben de aldatilmistim ama bunu bu kadar korku ve panik haline getirmedim hiç hayatimdan cikartip hayatima bakmistim.
Aldatildi diye korkan iliski icine girmesin bence, kimse onun psikolojik sorununu duzeltemez, boşuna eziyet oluyorlar insanlara. Bana geçmiş seyleriyle gelip anlayis goster diyen biri olsa hayatta ugrasmazdim. 🙄 El alemle yasadigi problemlerle ben mi ugrasacagim diye dusunurum.

Hayatımdaki kişinin karşı cinsle konuşmasını, vakit geçirmesini, sosyal medyadan takipleşmesini, tvde veya internette güzel kadınların cinsel içerikli paylaşımlarını izlemesini vs. kıskanmam. Hatta yoldan çok güzel ve dikkat çekici biri geçse bakmasını da kıskanmam. Ben bile bakarım yani insanlık hali. Bu "kıskanmam" dediğim tüm şeylerin bir sınırı var tabi ki ama o sınır aşılırsa hissettiğim şey "kıskançlık" olmaz, daha farklı bir şey bu. Örneğin, hemen her gün sadece bir arkadaşıyla telefonda saatlerce konuşması, telefonu benden gizleyip kaza bela fark etsem sosyal medya mesajlaşmalarını silmeye çalışması vs.. yani kısaca aldatılma raddesine geldiğini düşünürsem anca o zaman sevgilimin karşı cinsle olan münasebeti rahatsız eder. Bunun dışında yoğun temas olayına çok tolerans gösteremem. Çok net kıskanırım bence. Benim hayatımdaki kişi bir başkasını selamlaşmak dışında şap şup öpmemeli mesela veya böyle uzun uzun sarılıp film vs izlememeli. Türkiye'de çok yaygın değil zaten bu tip yoğun temaslı karşı cins arkadaşlıkları ama nadir de olsa böyle örnekler gördüğüm için aklıma geldi.

Ben kıskanç biriyim. Fakat kıskançlığı baz alarak yaşayacak olsam sevgilimle kapalı bir kutu içinde yaşamam gerekir. Bu da mümkün değil. Her şeyin bir oluru, bir dozu vardır. Örneğin sevgilim karşı cinsle arkadaş olabilir buluşabilir bu çok normal. Ne zaman kıskanırım, görüştüğü yer/mekan/zaman normal değilse, kurduğu samimiyet olması gerekenden ileri bir boyuttaysa. Kaldıki bu onun hatası olmuş olur zaten, benden başkasını alanına sokuyorsa, otomatik olarak ben çıkarım, beni kaybeder. Ya olursa, ya yaparsa diyerekte kimseye hayatı zehir etmemek gerekir. Ben hiç gelemem kısıtlanmaya darlanmaya o yüzden karşımdakinede yapmam. Kıskançlığı baz alarak yaşamak, yaşatmak hiç bir şeyi garanti altına almaz. Yapacak insan her türlü yapar engelleyemezsin. Senin düşünce biçimin gayet normal, mezhebi geniş falan diyenler sadece aşırı yobaz ve fesat bir zihniyete sahipler ve onlar işte o kapalı kutuda yaşayanlar seninde öyle yaşaman gerektiğini düşünenler.

Valla en son 2,5 senelik sevgilimi kıskanmıyordum iş arkadaşından. Kızla ve bir erkek daha 3 lü grup gezip tozuyorlardı. Şimdi o kızla nişanlı beni onla aldattı :D

seviye korunduğu sürece arkadaş olabilir ama dışarıda özel olarak vakit geçirmesine artık karşıyım kesinlikle büyük ders oldu bana :d

Ya bence seven insan kıskanıyor.. Ama tabi buda dozunda olmalı,aşırıya kaçınca psikopatlık oluyor.Eski sevgilin demek ki erkek arkadaş olayına karşı,mesela ben de pek istemem beraber olduğum kişinin bir kızla tek başına çay kahve içmesini.Ama erkek arkadaş olayına sıcak bakan erkekler de var,ilişkiye başlamadan önce bu tarz kuralların olduğunu söyleyebilirsin.

Back
X