kitap sevenler kulübü

olasılıksızı bende netten sipariş ettima.s sanırım yarın elimde olur! çok tutulmuş kitap!...

evet canım çok tutulmuş,senin gibi bende çok araştırdımkaydirigubbakcemile2
keyifli okumalar hepimize:ecrin_bebek:

Arkadaşlar okuduğum ılhan Selçuğun Yüzbaşı Selahattin adlı
romanın 1.cildi bitmiştir...........................
Tarihimizde bilmediğimiz pek çok geçek var maalesef................
ınsan okuyunca anlıyor ancak..................................

Şimdide Milan Kundera'nın Beklemek adlı kitabına başladım..............................................

bende tarihi kitaplar okumayı çok seviyoruma.s gerçekten de araştırıp okumamız gerekiyor bence!...

aaaaa eveettt bu kitabı duymuştumm.Bir çocuğun hayatındaki boşluğu alfabedeki e harfini kullanmayarak yansıtması gibi bişiydi sanırımm. Banada ilginç gelmiş almak istemiştim ama tek çekincem çevirisi ile aynı tadı yakalamış olurlarmı idi. Yani yazarın yapmak istediği şey türkçeye çevrildiğinde başarılı olabilirmi endişesi duymuştum ama beğendiğine göre .. alabilirim demekki a.s
Kitaplardaki çeviri çok önemli sizde aynı düşüncedemisiniz bilmiyorum ama çeviri bir kitabı yazmak kadar önemli ve etkili bence..

Çok ilginç... İlk defa duydum bu kitabı... E harfini kullanmadan nasıl yazmış acaba???? Tavsiyen için teşekkürler... Zaman ve para bulursam bulacağım bu kitabı yerimseniben

Tarihi ve araştırma tarzı kitapları okumayı ben de çok seviyorum... Kitap okurken "Aaaa bu gerçekten böyle miymiş?" :1shok: deyip şaşırmak çok hoşuma gidiyor.... a.s

evet canım öyle bişii,

yalnız yazmayı unuttum çevirmende çevirisinde bu harfi kullanmamışki, belki ilk yazmaktan daha zor olmuştur, çevireninde maharetini görüyoruz yani

bu arada tahmin edeceğiniz üzere çok çok akıcı falan değil, kopukluklar olduğunu hatırlıyorum kuguda( üç sene falan oldu okuyalı unutmuşta olabilirim) ama iyi bir okurun böyle bir kitabı kaçırmaması gerektiğini düşünüyorum, umarım beğenirsiniz sizlerde

bugün bir öğrencim "zar adam" isimli bir kitaptam bahsetti içinizde okuyan varmı? merak ettim kitabı

Gündelik hayatından monotonluğundan sıkılmış psikiyatrist Luke Rhinehart Manhattan'da eşi ve iki çocuğuyla yaşamaktadır. Hem Batı hem de Doğu felsefelerinin hayatın anlamı alternatiflerinden tatminsizlik yaşayarak basit zar atışlarıyla kendi dinini oluşturarak hayatını sonsuza kadar değiştirir.

Rhinehart ve hastaları kısa zaman içinde ebedi kurtuluşlarının tek yolunun her şeyi zarların kararına bırakmak olduğuna inanmaya başlarlar. Luke, seks, uyuşturucu ve terapi hakkındaki zar atışlarıyla yeni dinini muhafazakar davranış ve ahlak çöküntüsünün esprili bir birleşimine dönüştürür. O bu düşünceyle kendi yaşantısını ve dünyayı değiştirmeyi amaçlamaktadır..

Amerikan psikoanalitik kültürünün fütursuz bir parodisi ve rahat okunan Zar Adam kitabı eğlenceli, mizahi, şok edici ve altüst edici...

'Hafızalardan silinmeyecek bir kitap. Çok zekice kurgulanmış.'

-Time Out-

'Olağanüstü eğlenceli. Gelecekte hayatınızı değiştirebilecek kışkırtıcı fikirlerle dolu, çok tehlikeli.'

-Forth Star, Telegram-

'Etkileyici bir şekilde yazılmış olağandışı bir roman. Ancak o tehlikeli bir roman olabilir. Okuyucular gözlerinden yaş gelene kadar gülecekler.'

-David Slavitt-

'Çok sayıda eğlenceli öğenin olduğu bir cehennem. Rhinehart bir yazar olarak üstün bir performans sergilemiş.'

-New York Herald-

'Eğlenceli ve iyi yazılmış. Yalnızca ilk 30 sayfası çağdaş nihilizm düşüncesinin zekice bir özeti. Zarla yaşamın belirlenmesinin popüler olacağına kuşku yok.'

-Time-

(Tanıtım Bülteninden)

denizanası ben okudum. daha doğrusu okumaya başladım ama dayanamadım.. bana çok sıkıcı ve anlamsız geldi. ki ben kendimi iyi bir okuyucu olarak addederim. baya da ilerledim ama bir türlü sarmadıydı beni. şimdi ikincisi de çıkmış. zar adamın peşinde diye sanırım..

bugün bir öğrencim "zar adam" isimli bir kitaptam bahsetti içinizde okuyan varmı? merak ettim kitabı

Ben okudum... Başından sonuna kadar... Eğlenceli öğeler var kitapta ama ben beğenmedim açıkcası... Hiç de tavsiye etmem... Onunla zaman harcayacağınıza bence gidin daha faydalı kitaplar okuyun.... Bir de çok fazla cinsel öğeler kullanılmış... Hadi o da neyse olabilir ama bir psikiyatristin bütün hayatındaki tercihlerini sadece iki zara bağlayarak yapacak kadar delirmesi ve zarlar sayesinde olmadık şeyleri yapması beni çileden çıkardı... Sırf zar söyledi diye önüne gelen bayana sarkması ve onunla yatması... Masum bi insanı öldürmesi... Ve en çok da bütün bu yazılanların gerçekten yaşanmış olması sinirlerimi bozdu... Çok kızdım yazara...:dilcikar:

teşekkür ederim arkadaşlar sizlere güveniyorum onunla zaman öldürmeyeceğim

boleyn kızını tavsiye edermi acaba okumuş olanlar, bir arkadaşta varmış değermi okumaya?

boleyn kızını tavsiye edermi acaba okumuş olanlar, bir arkadaşta varmış değermi okumaya?

Okuyanlar çok beğendiklerini söylüyorlar ama ben okumadığım için şimdi ne desem yanlış olur... Ama dediğim gibi okuyanlar çok beğenmişler... Sanırım okumaya değer bir kitap... Namını çok duydum....

his teşekkür ederim o zaman büyücüden sonra başlayım nasıl olsa parada vermeyecem

denizanası geç kalmışım cevaba :). ben de okumadım doğrusu. Bu aralar kendimi daha çok kişisel eğitim kitaplarına vermiş durumdayım. Ama bu kitabın çok tutulduğunu duymuştum. filmini de çekmişlerdi sanırım.

ben burayı yeni görüyorum
selam kızlar bende bir kitap okuma sevdalısı olarak aranıza katılmış bulunmaktayım

şu anda elimde alacakaranlık var,dili çok basit yalın ve akıcı
daha çok betimleyici ve öyküleyici anlatım olduğundan dolayı
kitabı okurken hiç sıkılmıyor ve merakla okuma isteği doğuyor..

tavsiye ederim okumayan varsa..

Evet canım ben okudum Boleyn Kızını,hatta ondan sonraki kitap olan
Kraliçenin soytarısını da okudum.Akıcı ve de sürükleyici kitaplar.Okumak
alışkanlığını yeniden kazanmak istiyorsanız çok tavsiye ederim.Çünkü
devamını merak ettiğiniz için devamlı okumak istiyorsunuz bu kitapları.................

Epey oldu okuyalı. Hoş vakit geçirmek için, zamanın bolsa okunabilir.
Aklımda kalan tek şey ıngilizlerin en azından o zamanlar ne kadar bir pis ve farklı bir ahlak anlayışlarına sahip olduğu...
Milletim ve geçmişimle bir kez daha gururu duydum bu kitabı okurken

teşekkür ederim kızlar

aslına bakarsanız çok zor şartlarda okuyorum, bir bebeğim var ve çalışıyorum, sadece otobüste ve akşamları oğlumu uyutmak için sallarken okuyabiliyorum, o nedenle herzamankinden daha seçici olmak durumundayım

Haklısın... Ben de çalışıyorum çocuğum olmadığı halde zaman bulmakta zorlanıyorum... bir de eve de iş getiriyoruz inan hiç bir akşam doğru düzgün vaktim kalmıyor kitap okumaya yollarda falan okuyorum ben de... Zaman yaratmaya çalışıyorum... O yüzden bu aralar bu konuda ben de çok seçiciyim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…