- 28 Ağustos 2015
- 1.657
- 2.413
- 133
- Konu Sahibi Surekli_Karisik
-
Sen zaten neyin ne olduğunun farkındasın. Eşin ile hayata bakış açılarınız çok farklı ve uyması gibi bir durumda söz konusu değil. Adam zaten önceki eşinden de anası yüzünden boşanmış. Öyle değil mi? Ona senin gibi kadın değil, susup anasının hizmetçiliğini yapacak kadın lazım. O kültürle yetişmiş ve o kültürü benimşemiş biri lazım. Artık daha fazla uzatma. Yol yakınken kendi hayatını kur. Kolay değildir tabii ama görüyorsun olmuyor işte. İkinizde mutlu değilsiniz.
Uzak şehire niçin gidiyorsun? Ailen orada diye mi? Onun yerine eşinin olduğu ile yakın bir ile gidebilirsin. Ailen de yanına gelir. 1-2 saat mesafe olursa babası da istediği zaman gelip görebilir. Sen hala olur mu diyorsun da adamda o algı, bilinç yok. Onda çekirdek aile kavramı yok. Alışmamış. Yapamaz. Mutsuz olur. Değişmeye meraklı bir adam olsa ama değil. Bildiğin sabit fikirli. E sende haklı olarak çekirdek aile istiyorsun ki doğrusu bu. İşte çelişki burada başlıyor. Bunun çözümü birinizden birinizin geri adım atması ve bunu benimsemesi. Sizde bu da yok. Sen geri adım attın ne oldu? Mutsuz oldun. Ters tepti. Şimdi o geri adım atıyor ama onda da ters tepiyor. Bak sürekli huzursuzmuş. Aile terapisti belki bir işe yarar ama ona da gelir mi? Hiç sanmıyorum.Çok haklısın, ikimiz de mutlu değiliz ve bunu kabul ediyoruz; ikimiz de kendimizi haklı görüyoruz, bu senin dediğin gibi dünyaya farklı yerlerden bakmamızdan kaynaklanıyor. Tüm bunlara rağmen ikimiz de boşanma konusunda tereddüt ediyoruz.
Eşim de, ben de boşanırsak çocuğun babasız büyüyeceğini düşünüyoruz. Ben çok uzak bir şehre gideceğim, eşim on beş günde bir ayda bir hafta sonları gelip görecek. Yani bu bir çocuk için yeterli değil. Elbette huzursuz bir ortamdansa bu daha iyi ama işte hep acaba huzuru bulabilir miyiz diye düşünüyoruz. Olmayacağını bile bile acaba diye düşünmeden de edemiyoruz.
Uzak şehire niçin gidiyorsun? Ailen orada diye mi? Onun yerine eşinin olduğu ile yakın bir ile gidebilirsin. Ailen de yanına gelir. 1-2 saat mesafe olursa babası da istediği zaman gelip görebilir. Sen hala olur mu diyorsun da adamda o algı, bilinç yok. Onda çekirdek aile kavramı yok. Alışmamış. Yapamaz. Mutsuz olur. Değişmeye meraklı bir adam olsa ama değil. Bildiğin sabit fikirli. E sende haklı olarak çekirdek aile istiyorsun ki doğrusu bu. İşte çelişki burada başlıyor. Bunun çözümü birinizden birinizin geri adım atması ve bunu benimsemesi. Sizde bu da yok. Sen geri adım attın ne oldu? Mutsuz oldun. Ters tepti. Şimdi o geri adım atıyor ama onda da ters tepiyor. Bak sürekli huzursuzmuş. Aile terapisti belki bir işe yarar ama ona da gelir mi? Hiç sanmıyorum.
rahat ol da kasıt şu bence:Ailem uzakta ve ne yazık ki başka bir şehre taşınamazlar. Ben oturup ders çalışacağım, eşime de söyledim yakın bir ile atanmaya çalışacağım diye ama bu onu pek teselli etmedi.
Terapiste gidiyorum, eşim geçen yıl bir süre geldi, aslında iyi de oldu ama şimdi pek yanaşmadı ben de ısrarcı olmadım.
Aslında terapist de yukarıda bir arkadaşın dediği gibi benim kendimi çok kastığımı, rahat olamadığımı, eskiyi unutmam gerektiğini ve bu sürecim geçici olabileceğini söyledi ama ikna olamıyorum.
Rahat olsam tepeme çıkıyorlar, sürekli tetikte mesafeli dursam huzursuz oluyorum. Biraz daha bekleyip gözlemlesem inancım var sabrım kalmadı.
Evet, rahatlıktan kasıt o ama ben rahat olunca, keyfim yerinde olunca, eşimle aram iyi olunca, sanki eşim bundan cesaret alıyor. Talepleri artıyor, beklentiye giriyor.rahat ol da kasıt şu bence:
eskileri unut ama bu süreçte de istemediğin şeyleri reddet, eşin düşünsün,
rahat ol derken onlara melek gibi davranma,
benim anlaıdğım bu aslında
yorgunsun ve umudunu kaybettin canım maalesef........Evet, rahatlıktan kasıt o ama ben rahat olunca, keyfim yerinde olunca, eşimle aram iyi olunca, sanki eşim bundan cesaret alıyor. Talepleri artıyor, beklentiye giriyor.
Yaa inan hiç bilmiyorum. Annemle de konuşuyoruz annem de, "nereden nereye geldin, aslında eşini çok değiştirdin, biraz daha dayan, diyor. Her gün bir aradayken artık evine gelmiyorlar, eşin haftada bir iki gidiyor, bunlar önemli değişimler, biraz politik davransan biraz idare etsen, her şey tam istediğin gibi olur" diyor. Bu da mantıklı geliyor ama dedim ya, artık tahammül yok. Mutsuzluğum daha ağır basıyor.
yorgunsun ve umudunu kaybettin canım maalesef........
sen eşinin taleplerini geri çevirsen net olsan eşin boşanmak isteyecek değil mi
Çok haklısın, ikimiz de mutlu değiliz ve bunu kabul ediyoruz; ikimiz de kendimizi haklı görüyoruz, bu senin dediğin gibi dünyaya farklı yerlerden bakmamızdan kaynaklanıyor. Tüm bunlara rağmen ikimiz de boşanma konusunda tereddüt ediyoruz.
Eşim de, ben de boşanırsak çocuğun babasız büyüyeceğini düşünüyoruz. Ben çok uzak bir şehre gideceğim, eşim on beş günde bir ayda bir hafta sonları gelip görecek. Yani bu bir çocuk için yeterli değil. Elbette huzursuz bir ortamdansa bu daha iyi ama işte hep acaba huzuru bulabilir miyiz diye düşünüyoruz. Olmayacağını bile bile acaba diye düşünmeden de edemiyoruz.
Ailem uzakta ve ne yazık ki başka bir şehre taşınamazlar. Ben oturup ders çalışacağım, eşime de söyledim yakın bir ile atanmaya çalışacağım diye ama bu onu pek teselli etmedi.
Terapiste gidiyorum, eşim geçen yıl bir süre geldi, aslında iyi de oldu ama şimdi pek yanaşmadı ben de ısrarcı olmadım.
Aslında terapist de yukarıda bir arkadaşın dediği gibi benim kendimi çok kastığımı, rahat olamadığımı, eskiyi unutmam gerektiğini ve bu sürecim geçici olabileceğini söyledi ama ikna olamıyorum.
Rahat olsam tepeme çıkıyorlar, sürekli tetikte mesafeli dursam huzursuz oluyorum. Biraz daha bekleyip gözlemlesem inancım var sabrım kalmadı.
rahat ol da kasıt şu bence:
eskileri unut ama bu süreçte de istemediğin şeyleri reddet, eşin düşünsün,
rahat ol derken onlara melek gibi davranma,
benim anlaıdğım bu aslında
Evet, rahatlıktan kasıt o ama ben rahat olunca, keyfim yerinde olunca, eşimle aram iyi olunca, sanki eşim bundan cesaret alıyor. Talepleri artıyor, beklentiye giriyor.
Yaa inan hiç bilmiyorum. Annemle de konuşuyoruz annem de, "nereden nereye geldin, aslında eşini çok değiştirdin, biraz daha dayan, diyor. Her gün bir aradayken artık evine gelmiyorlar, eşin haftada bir iki gidiyor, bunlar önemli değişimler, biraz politik davransan biraz idare etsen, her şey tam istediğin gibi olur" diyor. Bu da mantıklı geliyor ama dedim ya, artık tahammül yok. Mutsuzluğum daha ağır basıyor.
Aslında ben de alıntıladığım arkadaş gibi düşünüyorum. Keyfin yerinde olsun gibi bir şey değilde sanki keyfinin kahyası ol gibi anladım ben de. Mesela ailem gelsin mi dediğinde hayır dedikten sonra huzursuz olma, o anda takılı kalma, işin varsa devam et gibi. Çünkü şayet hayır deyip, eşin kabul ettiği halde mutsuz oluyorsan bu sefer adam da der ki; bu kadın hep mutsuz zaten. Zaten eşin boşanmak istemiyormuş ki. Annen de bir açıdan haklı. Ona hak vermediğim tek konu, politik davranma mevzusu. Yeterince politiksin bence. Şu anki ayarın güzel. Eşini yada ailesini idare etmek zorunda hissetme kendini. Rahattan bir kasıtta bu bence. Kendini hiçbir şey için zorunlu hissetme.Eşim kendisine kalırsa boşanmanın asla bir seçenek olmadığını ama şu durumda kabul etmezse evi terk edip giderim diye, uzatmadığını söylüyor. Yani boşanmaz ama huzursuzluk çıkar sürekli. Ki zaman zaman çıkıyor da yani.
Aslında ben de alıntıladığım arkadaş gibi düşünüyorum. Keyfin yerinde olsun gibi bir şey değilde sanki keyfinin kahyası ol gibi anladım ben de. Mesela ailem gelsin mi dediğinde hayır dedikten sonra huzursuz olma, o anda takılı kalma, işin varsa devam et gibi. Çünkü şayet hayır deyip, eşin kabul ettiği halde mutsuz oluyorsan bu sefer adam da der ki; bu kadın hep mutsuz zaten. Zaten eşin boşanmak istemiyormuş ki. Annen de bir açıdan haklı. Ona hak vermediğim tek konu, politik davranma mevzusu. Yeterince politiksin bence. Şu anki ayarın güzel. Eşini yada ailesini idare etmek zorunda hissetme kendini. Rahattan bir kasıtta bu bence. Kendini hiçbir şey için zorunlu hissetme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?