Kiz kardeşim, hastaligi ve corona

Kardeşiniz fazla naif o aramaz. Durmayın siz arayın onun bulunduğu ildeki karakolu veya savcıyı.

Valla en iyisini Çin yapıyor. Laftan anlamıyor musun, keyfine sokakta gezip karantinayı bozuyor musun polis çekip vuruyor. İlk gördüğümde bu adamlar manyak mı demiştim şimdi diyorum ki en iyisini yapıyorlar bazı insanlar laftan anlamıyor çünkü.

valilik veya kaymakamlık, neresi yetkiliyse sağlığı nedeniyle özel izin verilebilir bence. durum da açıklanabilir herhalde. ayrıca ev arkadaşından şu durumda şikayetçi de olabilir. sonuçta kronik rahatsızlığını bildiği halde özensiz olması hoş değil.
umarım sıkıntısız atlatır süreci..

Tabiki izin verirler gidin hemen alın kızı

internetten yaptıysanız zaten o önbaşvuru olarak geçiyor. eğer oradan red cevabı alırsanız zaten gidemiyorsunuz ama kabul yazarsa bu sefer kaymakamlık veya valilikten evrakla tekrar başvuru alıyorlar. o sıra mazeretinizi de beyan edersiniz. kardeşinizle birlikte döneceğiniz, onun kimlik bilgileri sağlık raporu iliştirirsiniz.

bir de şunu ekleyeyim yol izni çetrefelli geçiyor özellikle kalabalık bir şehirdeyseniz. sizin durmunuz özel ama genellikle özel tedaviye ihtiyaç duyanlar için yol izni veriliyor. yani kardeşiniz eğer tedavisi orada mümkün ve kendisi karantinadaysa biraz zorlaşıyor. umarım kardeşiniz bir şekilde bu büyük riskten kurtulur.

Son durum nedir bugün kardeşinizle konuştunuz mu?

Bu arada kalp hastası demişsiniz, kalp hastası tanıdıklarım var çok kibar, hassas ve nahif insanlar. Aman kimse kırılmasın diye yaşarken aslında kendi kalpleri kırılıyor hem ruhen hem bedenen. Bunun farkına varamıyorlar.

Hem kardeşimiz bulunduğu sehirde hemde siz bulunduğunuz sehirde kaymakamlığa gidin hastalığını anlatın bırakmayın kardesinzi orda.pes etmeyin eninde sonunda izni alırsınız

Sanirim valiliklere uyari cekildi cok cok zorda olmadikca izin vermeyin diye ya da valiligin insiyatifi.Abim 2 ay once bobrek nakli oldu.Kendi bulundugu sehirde yapilmasi gereken tetkikleri yapan hastane yok.En yakin sehirde hastaneden randevu aldi.Hastaneden gelmesi gerekiyor diye belge istemisler.Hastane boyle bir yetkimiz yok demis.Abimde randevu gorjntusunu yazicidan cikartip sunmus.Ancak oyle izin alabilmis.Yani,zorluyorlar bu izin meselesini.

Eve misafir almak zaten yasak. Sevgilinin eve geldiği gün arayıp direk şikayet edin komsum eve misafir alıyor sürekli şuan yine aldı diye gelsinler eve cezayı yazsınlar komşu diye ihbar ettiğiniz için sizden de şüphelenmezler

Hastalık izni ve raporlu olan memurlar il değiştiremiyor birde bunu araştırın herhalukarda zorlarlar izin konusunda. Bulabiliyorsa tek kişilik eşyalı aparta çıksın bir süre. Kirayıda arkadaşı ve sevgilisi ödesin dönene kadar.

Evet çoook zor oldu ama gittik getirdik çok şükür. O kadar çok polise açıklama yapıp belgemizi göstrmek zorunda kaldık ki...

Hem kardeşimiz bulunduğu sehirde hemde siz bulunduğunuz sehirde kaymakamlığa gidin hastalığını anlatın bırakmayın kardesinzi orda.pes etmeyin eninde sonunda izni alırsınız

Aldık çok şükür, gidip getirdik :)

Amcamin kalp ameliyati olmasi lazim, ikametgahı Kocaeli'de, kendisi Eskisehir'de. Kuzenim dun gitti izin icin (babasını gidip almak icin) maalesef izin alamadi (doktor raporuyla gitmesine ragmen).

Çok kötü olmuş. İkamete dönüşe izin veriyorlar diye biliyorum aslında. İnşallah sizde gidip alabilirsiniz. Allah tüm hastalarımızın yardımcısı olsun..

İnşallah iyidir abiniz. Hastalıkların yanında birde bunlarla uğraşmak çok yorucu sıkıntılı... İhtiyacı olmayan işgüzarlar yüzünden başvuru cok oluyor ve gerçekten ihtiyacı olanlara izin çıkmıyor demek ki..

Çok teşekkür ediyorum tavsiyeniz için. Yeni ev ayarlayacağız döndüğünde..

Ben bir aile hekimliğinde çalışıyorum ve geçen hafta kalabalık bi aile rizeye gideceğiz mahsüllerimizi ( fındık toplamaya) diyerek rapor aldılar seyahat izin belgesi yani bu gibi bir durumda alınıyorsa kardeşiniz durumu anlatıp izin alabilir bence

Bugüne kadar neyi beklediniz? Size de kardeşinize de kızdım. Bu iznin e - devletten alındıgını, valiliğe gitmek gerekmediğini bilmiyor musunuz ki konuyu açarken valiliğe gitsem falan demişsiniz. Hiç tv izlemiyor musunuz? Kız kalp hastası diyorsunuz ve coronaya yakalanırsa kurtulması mucize. Nasıl bu işi böyle savsakladınız valla aklım almıyor. Kusura bakmayın. Kızın hayatı tehlikede. Ben olsam 10 kere almıştım o izni şimdiye kadar. Ne yapıp edip kardeşinizi kurtarın o manyaklardan. Allah da belasını versin onların.

Herkese merhaba arkadaşlar.
Kız kardeşimi dün gidip getirdim. Eşyalarını da topladık. Başka ev tutacağız. Bu saygısız insanlara kalmayacak artık.

Yorum yapan fikir veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…