- 23 Ağustos 2012
- 51.721
- En iyi cevaplar
- 1
- 240.714
- 898
- Konu Sahibi gecmeyengunler
-
Nokta atışı tespit olmuş. Kesinlikle onlar hakkında aynı şeyi düşünüyorum..
Bende aynılarını söyledim inanın. Ama kardeşim bunları yapmaya yanaşmıyor. Ama öyle ya da böyle kötü olunacak yani kaçışı yok. Senin hayatını hiçe sayan bir insanla iş arkadaşı olarak bile kalamazsın.
Kalp hastası
Aynen öyle. Tamamen keyfi. Destek oluyorlarmis birbirine yanyana olunca. Şaka gibi... Kızın ailesini arayip konuşmayı düşünüyorum ama kız kardeşim izin vermiyor.
Tabiki izin verirler gidin hemen alın kızıArkadaşlar merhaba.
Kız kardesim aileden uzakta bir şehirde memur. Aynı iş yerinden bir kizla ayni evde kaliyor. Yıllardır sürekli ameliyat olmasını gerektiren ağır bir hastalığı var. Corona virusun riskli grubunda oldugu icin bulasmasi durumunda geri dönülemez oldugu icin (Doktorlari bu görüşte) bu surecte mazeret izni verdiler ve evde karantina da kalmaya çalışıyor. Buraya kadar herşey normal.. Sorun ev arkadaşı ve onun sevgilisi..
Ev arkadaşının erkek arkadaşının çok yakınında covidli insanlar var. Belki kendisine bile bulasmistir. Ve bu adam hicbirsey yokmuş gibi iki günün birine kardeşimin kaldığı eve yani sevgilisinin yanina gelip gidiyor günlerce yatıya kalıyor. Aynı banyoyu tuvaleti aynı mutfağı kullanıyor. Kardeşim defalarca uyarmasina konusmasina rağmen ev arkadaşını kız dinlemiyor yine adamı getiriyor eve.
Şehirler arası yolculuk yasak gidip alamıyorum da.. Cok kötü durumda odasından çıkmıyor günlerdir. Psikolojisi çöktü. Panik atak oldu. Bu süreçte evden ayrılsa emlakci eşya aldığı yer tasimacilar hepsinden virüs kapma riski var.
Lütfen bana bir fikir verin benim veya kız kardeşimin yerinde siz olsanız ne yapardınız? Kaymakamlığa gitsem seyehat izin belgesi için böyle bir sebepten gidip onu getirmeme izin verirler mi?
Verdiğiniz bilgi cok kıymetli. Çok tesekkur ederim. Özel araçla gideceğim. Seyahat izin başvurumu siz yazmadan 5 dk önce yapmıştım. Ve başvuruda gidip getirmek istediğimi belirtmemiştim. Kız kardeşimin çıkışı bulunduğu ilin iznine tabii zaten oradan başvuracak diye o kısmı hiç karıştırmamıştım sadece hastalıktan dolayı gidip dönmek istediğimi yazdım. Bu takdirde izin onaylanırsa kardeşimi getirirken izin yazısında belirtmediğim için sorun yaşar mıyım acaba?
bir de şunu ekleyeyim yol izni çetrefelli geçiyor özellikle kalabalık bir şehirdeyseniz. sizin durmunuz özel ama genellikle özel tedaviye ihtiyaç duyanlar için yol izni veriliyor. yani kardeşiniz eğer tedavisi orada mümkün ve kendisi karantinadaysa biraz zorlaşıyor. umarım kardeşiniz bir şekilde bu büyük riskten kurtulur.internetten yaptıysanız zaten o önbaşvuru olarak geçiyor. eğer oradan red cevabı alırsanız zaten gidemiyorsunuz ama kabul yazarsa bu sefer kaymakamlık veya valilikten evrakla tekrar başvuru alıyorlar. o sıra mazeretinizi de beyan edersiniz. kardeşinizle birlikte döneceğiniz, onun kimlik bilgileri sağlık raporu iliştirirsiniz.
Hem kardeşimiz bulunduğu sehirde hemde siz bulunduğunuz sehirde kaymakamlığa gidin hastalığını anlatın bırakmayın kardesinzi orda.pes etmeyin eninde sonunda izni alırsınızArkadaşlar merhaba.
Kız kardesim aileden uzakta bir şehirde memur. Aynı iş yerinden bir kizla ayni evde kaliyor. Yıllardır sürekli ameliyat olmasını gerektiren ağır bir hastalığı var. Corona virusun riskli grubunda oldugu icin bulasmasi durumunda geri dönülemez oldugu icin (Doktorlari bu görüşte) bu surecte mazeret izni verdiler ve evde karantina da kalmaya çalışıyor. Buraya kadar herşey normal.. Sorun ev arkadaşı ve onun sevgilisi..
Ev arkadaşının erkek arkadaşının çok yakınında covidli insanlar var. Belki kendisine bile bulasmistir. Ve bu adam hicbirsey yokmuş gibi iki günün birine kardeşimin kaldığı eve yani sevgilisinin yanina gelip gidiyor günlerce yatıya kalıyor. Aynı banyoyu tuvaleti aynı mutfağı kullanıyor. Kardeşim defalarca uyarmasina konusmasina rağmen ev arkadaşını kız dinlemiyor yine adamı getiriyor eve.
Şehirler arası yolculuk yasak gidip alamıyorum da.. Cok kötü durumda odasından çıkmıyor günlerdir. Psikolojisi çöktü. Panik atak oldu. Bu süreçte evden ayrılsa emlakci eşya aldığı yer tasimacilar hepsinden virüs kapma riski var.
Lütfen bana bir fikir verin benim veya kız kardeşimin yerinde siz olsanız ne yapardınız? Kaymakamlığa gitsem seyehat izin belgesi için böyle bir sebepten gidip onu getirmeme izin verirler mi?
Son durum nedir bugün kardeşinizle konuştunuz mu?
Bu arada kalp hastası demişsiniz, kalp hastası tanıdıklarım var çok kibar, hassas ve nahif insanlar. Aman kimse kırılmasın diye yaşarken aslında kendi kalpleri kırılıyor hem ruhen hem bedenen. Bunun farkına varamıyorlar.
Hem kardeşimiz bulunduğu sehirde hemde siz bulunduğunuz sehirde kaymakamlığa gidin hastalığını anlatın bırakmayın kardesinzi orda.pes etmeyin eninde sonunda izni alırsınız
Amcamin kalp ameliyati olmasi lazim, ikametgahı Kocaeli'de, kendisi Eskisehir'de. Kuzenim dun gitti izin icin (babasını gidip almak icin) maalesef izin alamadi (doktor raporuyla gitmesine ragmen).
Sanirim valiliklere uyari cekildi cok cok zorda olmadikca izin vermeyin diye ya da valiligin insiyatifi.Abim 2 ay once bobrek nakli oldu.Kendi bulundugu sehirde yapilmasi gereken tetkikleri yapan hastane yok.En yakin sehirde hastaneden randevu aldi.Hastaneden gelmesi gerekiyor diye belge istemisler.Hastane boyle bir yetkimiz yok demis.Abimde randevu gorjntusunu yazicidan cikartip sunmus.Ancak oyle izin alabilmis.Yani,zorluyorlar bu izin meselesini.
Çok teşekkür ediyorum tavsiyeniz için. Yeni ev ayarlayacağız döndüğünde..Hastalık izni ve raporlu olan memurlar il değiştiremiyor birde bunu araştırın herhalukarda zorlarlar izin konusunda. Bulabiliyorsa tek kişilik eşyalı aparta çıksın bir süre. Kirayıda arkadaşı ve sevgilisi ödesin dönene kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?