Kız kardeşim ne yapmak istiyor ?

Bu kız ayrı yaşıyor olsa kira, fatura, mutfak masrafı ödeyecekti. Bütün bu masrafları yoksa 24 yaşındaki çalışan bir insanın eve daha fazla para bırakması gerek. Kredi borcu olmasaydı da zaten bırakmak zorundaydı. Annesiyle yasamasaydi konu sahibinin ilk mesajında belirttiği gibi süse, eğlenceye, çantaya o kadar para harcayabilecek miydi? Yani kızkardeş 24 yaşında ve calisiyor ama aslında yine maddi sıkıntı çeken annenin üzerinden geçiniyor.

Anne baba diye sonsuza kadar her şeyi karşılamak zorunda değiller ki. Konu sahibine lafım yok zaten ama kız kardeşin yaptığı haksızlık.

Evet ben cok boyun egdim kız krdesm yer icer gezerdi hayatında br suru insan oldu benim hic bseye imlanım olmadı cunku ailem gbi oda bana yuklendi ablam halleder dye sizce bu etik mi

ailenin çocuklarından maddi beklenti içinde olması hiç hoş değil ..
kardeşiniz akıllıymış bence..

siz biraz ben çektim kardeşim de çeksin kafasındasınız. ama bence yanlış. s
Kerdesime kzdıgım nokta oda bana yukleniyor ailem zaten ykleniuor kzkrdesimde en azndan ablam cok cekdi zamannda ben brz haffleteym demiyor yani ben salakmıydım onu dyorum ben neden cekdm ? Tabikş cekmesn keske hepşmşz kendş paramızı harcayablseydk ama benm kız bole yaptıkca isin ucu bana dokunca ve ben esimle aram bozulsun şstemıyorum cogu zaman esimden habersz yardım ediyorum bde aileme

ailenin çocuklarından maddi beklenti içinde olması hiç hoş değil ..
kardeşiniz akıllıymış bence..
O akıllı ben salakmısım ozmn :) cidden cok zor zamanlar gecirdim kız krdesm daha bir senedr calısıuor ki kız krdesimşde ben okuttum smdi evliyim ister istemez artık kmseye bsey vermek şstemıyorum ama gene bana yuklenilşyor herzmnki gbi ben hallederim olayı olucak ona snrlendim ben nabıcam bu gdiisle

Bu hayat böyle canım ya bazıları herkesin yükünü yüklenir ezilir bazılarıda sadece kendini düşünür kendi için yaşar inan onlar hep bizlerden daha mutlu olur

Bu hayat böyle canım ya bazıları herkesin yükünü yüklenir ezilir bazılarıda sadece kendini düşünür kendi için yaşar inan onlar hep bizlerden daha mutlu olur
Cidden ben salakmısım ozmn valla nye boleyse herkes de kzı haklı tmm ben neden haklı olaamadım

Cidden nasıl yorumlar var anlamıyorum. Konuda bencil şımarık bir kız var. Aynı evde yaşayan annesi sıkıntı içindeyken kızın umrumda değil ve bu kız icin akıllı deniyor. Pes.

ucu size niye dokunuyor anlamadım. koyun mesafeyi, zorla cebinizden para alacak halleri yok.

Kızımız popüler kültürün getirmiş olduğu özentiliklerle yaşıyor olmalı tanımıyorum ama öyle hissettim. Aklı başında olgun düşünebilen biri değil rahata alışmış öyle gidiyor. Abla olarak çeyiz konusunda birikim yapmasını hatırlatın konuşun gerisi ona kalmış.
Ve ailenizde sorumluluk verain mutlaka mesela çeyiz seti aldırın taksitlerini kendi ödesin.

Zaten aileninde istedigi kizlarindan tam pansiyonda kalir gibi kendilerine odeme yapmasi. Benim anne babalik anlayisima cok aykiri. Anne babalik omur boyu suren bir sorumluluk, belli bir yasa kadar degil. Kizlarini buyutmus,okutmus, is sahibi olmasina olanak yaratmislar ne guzel. Kendi ayaklari uzerinde duruyor zaten, ailesinden para almiyor. Yediginin ictiginin, uyudugu yatagin parasini verecekse orasi aile evi olmaktan cikar, pansiyon olur. Maasinin en az yarisini kendilerine vermelerini istiyorlar, kizlarinin aldigi maas 2000 bile degil, yani calisan bir kizin giderleri oluyor, sosyal hayati vardir zaten aldigi maas gunumuz sartlarinda birsey degil.

Siz niye boyun eğdiniz o zaman ? Eğmeseydiniz.
Sartlar dyelim 18 yasında atandım hc gocunmadım verdm pisman olamdım ama su an psmanım acıkcası cnku cok yıprandım halada yopranıyorum kardesm akıllı evet

Cidden nasıl yorumlar var anlamıyorum. Konuda bencil şımarık bir kız var. Aynı evde yaşayan annesi sıkıntı içindeyken kızın umrumda değil ve bu kız icin akıllı deniyor. Pes.
Baba çalışıyor öbür kardeş çalışıyor bu kızda maaşından destek oluyormuş daha ne yapılabilir ki hayır ailede bu kadar çalışan kişi varken nasıl hala maddi sıkıntı olabilir orası muamma. Aile har vurup harman savuruyosa kızda yardım etmek istemiyor belkide. Ev alınmış galiba bi yerde öyle okudum. Bu kadar kişinin çalışmasına o borç hayli hayli ödenir ki konu sahibi evli olmasına rağmen maddi yardımda bulunuyomuş ( tasvip etmiyorum ) ailede bi sıkıntı var açıkça ortada.

Sartlar dyelim 18 yasında atandım hc gocunmadım verdm pisman olamdım ama su an psmanım acıkcası cnku cok yıprandım halada yopranıyorum kardesm akıllı evet
Sizde evlisiniz hala boyun eğiyorsunuz bırakın anne babanız sorumluluğunu bilip evini geçindirmeyi artık bu saatten sonra öğrensinler eskilerin bi lafı var hiç sevmem çocuk zengini olmadan mal zengini olunmaz diye resmen bu kapıya cıkıyor yani. Size mi güvenmişler ya da çocuklarına. Ödeyemeyecekleri borcun altına girmeyeceklerdi. Siz mi ebevenysiniz onlar mı.

Ne deyim bakış açimiz çok farklı. Anne değilim evlat olarak yazıyorum annem öyle sıkıntı içindeyken o kadar rahat olamazdım. Evlat olmanın da getirdiği bazı sorumluluklar olduğunu düşünüyorum.

Konu sahibinin de durumu çok iyi değil sanırım. Mesela ona da 100 TL hesap ödemiş. Bana kız çok bencil geldi. Ama işte dediğim gibi bakış acılarımız farklı.

Ne deyim bakış açimiz çok farklı. Anne değilim evlat olarak yazıyorum annem öyle sıkıntı içindeyken o kadar rahat olamazdım. Evlat olmanın da getirdiği bazı sorumluluklar olduğunu düşünüyorum.

Konu sahibinin de durumu çok iyi değil sanırım. Mesela ona da 100 TL hesap ödemiş. Bana kız çok bencil geldi. Ama işte dediğim gibi bakış acılarımız farklı.

O da dogru aslında. Ama sanırım anneye üzüldüm ben. Babalarının pek bir hayri yokmuş eve. Kadın belli ki işin içinden çıkamıyor.

O da dogru aslında. Ama sanırım anneye üzüldüm ben. Babalarının pek bir hayri yokmuş eve. Kadın belli ki işin içinden çıkamıyor.
Annelerde benim çok hassas noktam ama bazen insan kendi içinde biraz bencillik yapması gerekiyor. Benimde aileme karşı maddi manevi sorumluluklarım var yapmam gerekeni yapıyorum ama ne daha fazla benden bi şey isterler ne de ben yaparım biraz da kendimi düşünüp birikim yapmam gerek sonuçta. Karşılıklı anlayış sağlanması gerek.

Bende anneme uzuldugum icin hep destek cıkdım cok masumdur babam cok cekdirdi sahit oldum yani ama annemde bize guvenmeemeli tabiki elinden geleni oda yaptı ama sanırım iş buyuklerde bitiyor dusundumde basımızda hic buyuk yol gosteren biri yokdu cocuklarda boyle olunca asi yada ezilen diye ayrıldı iste

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…