Kız kardeşim ne yapmak istiyor ?

Karsılarlar aslımda babam geliri iyi ama babam basından beri bize aile gbi davranmadıgı icin annem cok cekdi son uc senedr babam aklı basında b adam gbi evine bakıyor ama hala herkesten destek beklyor yazık annem cok calıstı bizi okutmak icin cabaladı ama 18mde butun yuku ben aldım ustume gocunmadım yapdım ama evliyim su an yapamam kz krdesim ve erkek krdesmde calısıyor ama aldıkları evn sacma sapan fazla borcu cıkdı altından kalkamaz oldular tabiki uzuluyoruz bzde ama habire hadi bze verin hadi bize yardım dye gelmelerinden cok bende sıkıldım artık krdesmde baya bunalmıs kendini cekms baya anlasılan annemde baya uzgun bu konuda valla bende sastım nabmal lazım kim haklı kim haksız

:) valla senelrrce bunu dusundum neden benm ailem baskası gbi deil habire bizi okutarak yarın faydalanalım mantıgı var diye duusndum durdum ama bi care bulamadım 3 sene aileme calıstım kendime de b araba ev alablrdm yapamadım :) ama smdı mesela evimz yok derdne ev aldılsr altından kalkamadılar herkesten destek beklyorlar babam iyi maas alıyor ama nabdının hesabını asla vermez anneme yuklenr kzlarla konus dye annemde bliyor huyunu ama ev oldugu icin ortada evide kaybetmek şstemiyor bize yukleniyor bende sastım kaldım valla krdeste anlasılan kendini cekmis

Ben fazla vicdan la yaklastım cok cekdi annem dye cok uzuldum cnku babam baya evden elini etegini cekmsti krdesler. Okuması lazımdı 18mde sırtlandım evin yukunu tabiki hata yapdım smdı psmanım cnku biri yapıyosa herkes haaa tamam bulduk b enayi dyor aile ble olsa smdı evlym yapamam yapmıyorum bebegm olucak ama ailem hala versn etsn derdnde butun paramı versem benden iyisi olmaz emn ol :) krdesmde kendini erken cekdi iste yeni ise basladı daha aldıgı parayı krndine hsrcıyor hesabını vermıyor eve ailemde tabii nasıl vermez :) derdnde bana gene yakınıyor

Bu ne biçim aile yahu her çocuğunu evlat olarak değil de gelir kaynağı olarak gören çarpık zihniyetli çıkarcı bir aile.Size beş kuruş harcamamamış olmaları hatta paranızı yiyo olmaları ve sizin ses etmemeniz bu işin doğru olduğu anlamına gelmiyor.Bu zihniyet çok itici insan evladını bu kadar karşılık bekleyerek büyütmez hiç mi sevmemişler sizi.

Kardeşiniz en güzelini yapmış bu kadar tantana iki bin paraya konmak için mi gerçekten ne paragöz bi ailen var kızın kazandığı üç kuruş ne kadar büyük olay olmuş umarım bi an önce kurtulur o evden.

Konu sahibi evli o ayrı da kız kardeş o evde yiyor içiyor yatıyor. Yani orada yaşıyorsa katkıda bulunmak zorunda. Öyle saçmalık olur mu anňe borç sıkıntısı çeksin ama kız kardeş dilediğince harcamakta ozgur olsun.

Üstelik kız evlenmeyi düşünüyormuş hadi parasını kendi çeyizi düğünü için ayırıyor desek o da yok. Evlenme masrafı da aileye yıkılacak yani. Öyle harcama özgürlüğü olmaz.

Bu konuda evet ceyiz harlamayada niyeti yok annem en cok ta ona takıyor elallem ne der diyor ama bende dyorum yapmazsa sen yapamazsın brak ne isterse yapsn ben kendim yapdım sanki noldu dedm oda aglıyor ellalem ne der dye amannnn valla herkes b tuhaf krdesimde kendine guveniyor demekki

Annem cok deilde babama cok kzgınım onun yzuunden annem de bole oldu kadın bes altı sene temzlige gtti bzii okuttu yalan yok babam hep kacdı evden uc sendr eve bakıyor babam annem bel fıtıgı oldu ben ise grdm ustume aldım hata yapdım aslımda ama krdesimde erken farketti basına gelecegi kendini cekdi iste zatem evlenp gtmek istiyor ama bana olan olucak ben kendi basıma kalıcam bana yuklenlcek gene zaten senelerce ben aldım her yuku cok uzuluyorum bu yzden

Hiçbişey yapmak zorunda değilsin.Bu saydıklarının hiçbirisi senin suçun değil neden kendini sorumlu hissediyosun ki?Herkes bi şekilde çocuğunu okutuyor anne baba olmak bunu gerektirir.Ben sana şu an ne söylesem boş hele bi bebeğin doğsun istesen de başka kimse için ne beş kuruş harcayabilirsin ne bu boş işlerle kafanı doldurabilirsin.Her şeyin ona odaklanacak tek düşündüğün bebeğinin geleceği olacak merak etme.

Zaten bebegimi beklyorum allahn iznyle cidden cnku yoruldum herkesi dusunmekten bebegimi aileme brakıcam işe gdiicem mecbur ozmn umarm aklıma gelen basıma gelmez :) benden bakım parası şstemezler :)

Kardesiniz size güveniyor. Alıştırmışsınız. Nasıl olsa annem yapar ablam yardım eder. Size bir şey demiyorum kendi sorumluluklariniz var. Ama kardesiniz eve katkıda bulunmak zorunda. Ya da en azından düğün masrafı için para ayırmak zorunda. Anne babaya da yazık bir de düğün için mi borca girsinler.

Evet bu konuda en azndan evet kendi yapmalı ama blmşyorum umarm yapar benm korkularm var yoksa ciddi ciddi isin ucu bana patlamaz dye yapamam zaten hc bsey ama genede annem cok kafaya takıp bi gun takındıdan gdecek krske brz daha mntıklı olablselerdi cok tesekkur ederim

babanız çalışmıyor mu zaten? erkek kardeş de veriyormuş. ne borçları var ki çok mu zor durumda aileniz?

babanız çalışmıyor mu zaten? erkek kardeş de veriyormuş. ne borçları var ki çok mu zor durumda aileniz?
Babam calısıyor ama kendine hayrı var :) hani su ailesnden basını kaldıramayan eski kafalı babalardan babaneme yatırım yaptı surekli babanem yzuunden annem cok agladı cok uzuldu cok zorlukla buyuduk annemn geliri yok ama bir sure oda calıstı yalan yok bzii okuttu buyuttu ama yapmalılar zaten bi gorev bu sonucta dogurdularsa bakacaklar ben zaten karsılıgı verdigmi dusunuyorum ama kzkrdesm vermek şstemıyor kendine harcanak şstiyor kendi düzeni olsn istiyor acımıyor acıkcası pek babam la annem ev aldı babam sıkısıyr iste baya sıkıstıkca anneme catıyor annemde bana saka gibilrr bi ara beni baya uzduler hatta kendi evimde huzurum kacsında istemıyorum ama ailem sıkımtıya grdimi nasl yapsakta borc alsak dye beni arar vermedim ama neden bana yuklenıyorlar kz krdeste bole yapınca ben baya ortada kalıyorum

siz biraz ben çektim kardeşim de çeksin kafasındasınız. ama bence yanlış. s

Sizde az değilsiniz kardeşinize bilenmişsiniz belli. Yok bi sürü erkek arkadaşları oldu yedi içti gezdi felan ne kadar ayıp. Bu konunun erkek arkadaşlarıyla nalakası var içten içe kıskanıyosunuz siz zamanında boyun eğip, o dediğini yapıyor direniyor diye heralde.

2000 maas bile almayan kardeşiniz eve 200 300 veriyormuş zaten daha ne versin. Aşırı muhtaç değilse aileniz ne gerek var parasını yesin içsin gezsin genç ve bakarken. Çocuklara mı güveniliyor ev borcuna girerken kardeşiniz doğru yapıyor karismayin hiç.

zaten 200-300 lira yardim ediyor, kendi harcamalarinida kendi goruyor. Anne babanin yardim edip etmeme insifiyatini cocuklarina birakmasidir dogru olan, hayatlarinin en guzel yillarindaki cocuklarini calisip kendi kredi borclarini odemeye zorunlu birakmalarini hic etik bulmuyorum. bu yardimi evlenmis kizlarindan dahi hala bekliyorlar. Mentalite saglikli degil. Belki de bu yaklasimlarindan dolayi kizlarini onlara yardim etmekten itiyorlar. Ben sanmiyorum ki bu yaklasimdaki aile hele ki bu durumdayken kizlarinin ceyizini yapsin. Elbet kizda bu durumun farkindadir, gerekli gordugu zaman yapar sonucta calisiyor.

Hmm o zaman baska. Bunlardan bahsetmemissiniz. O zaman iyi yapiyor siz de birakin. Ailenize yardim etmek isterseniz parasal olarak degil. Erzak ya da kira yardimi olarak bisiler yapin. Kardesinize de bunu soyleyin o da bunu yapsin kurtulsun.

Oturup adam akilli konusacaksiniz.
Ceyiz falan yapmayacaksiniz
Kendi yapsin madem

Baska diycel birsey bulamadim buradan

Siz kendi duzeninizi kurmussunuz, kendi kurdugunuz ailenizin sorumluluklari disindakilere cok itibar etmeyin. Siz kardesinizin hesabinida odemek zorunda degilsiniz, ailenize yardim etmek zorundada degilsiniz. Madem siz hesap odedikten sonra icinizde huzursuzluk oluyor, alman usulu yapin kafaniz rahat olsun, annenizede sizin yapabilecek biseyiniz olmadigini soyleyin konuyu kapatin. Esinizden habersizde yardim kesinlikle etmeyin, farkederse araniz bozulur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…