Kız kardeşim ne yapmak istiyor ?

Çok iyi yapıyor. O kadar okuttuk karşılığını görmeliyiz zihniyetindeki aileye az bile yapıyor, takdir ettim kardeşinizi.
Zaten aileme lafım cok ta dyorumya aile iste ana baba siz olsanz nabardınız bu durumda kzkrdesm bole kendini kurtarıyor eyvallah ta aile duzeni bzuluyır ve olan bana oluyor o nolacak :)

j
Zaten aileme lafım cok ta dyorumya aile iste ana baba siz olsanz nabardınız bu durumda kzkrdesm bole kendini kurtarıyor eyvallah ta aile duzeni bzuluyır ve olan bana oluyor o nolacak :)
Yalnızca ilk mesajınızı okudum orada da genel olarak evlenince de böyle mi olur diye sormuşsunuz, hesabı size ödetmesinden bahsetmişsiniz.
Evlenirse sorun olursa kendi halletmeyi bilecek, eğer ısmarlamak istemezseniz yanınıza çok fazla para almadığınızı Alman hesabı yapacağınızı baştan söylersiniz.

Sizi etkileyen bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Yok benm derdm annem baya sıkıntılı bu konuda her gun aglıyor nerdeyse bana dyor kardesnle konus dye ustume gelyor yada sıkıısıgız bize destek cıkamı getiriyor anlamıyorum etkiliyor tabiki kzkrdesm ayrı telde annem n derdi cok ayrı ben ortada kaldım

Cocuklardan para bekleyen aileleri anlamiyorum dunyaya getirdilerse tabiki bakip okutacaklar karsilik beklemek cok sacma kiz kardesiniz para vermemekte cok hakli bunda aglayip sizlanacak bise yok
Keske ailemde ole dusunse :) cok isterdm ama ole deil cogu aile erkekte olsa kızda olsa bize versn para beraber cıksın br ortaya dokulsun şstiyor sırf bu yzden b arkadasım nişan attı oglanın ailesi okuttuk doktor ettik bze bakıcaksın maasının hesabını bze vericeksn dye oglanı darladılar ayrılmaya gttş olay. Neler neler bzm aile zhniyrtide az brz ole hesap ortak olsn istıyrlar

28 yaşındayım, çalışıyorum ve çok da iyi maaşım var ama ablam hala bana asla hesap ödetmiyor. Bir kahve ısmarlasam, e hadi ısmarla bakalım, diyor muzip gülüşle. Aramızda 3 yaş var. Annem geçen gün Akbil bile bastırmadı bana. Hala küçüğüm gözlerinde nedense. O yüzden 100 lira olayına takılmanız bana çok garip geldi.

Ailenizin mantalitesine çok yakışır şekilde davranıyor bence kardeşiniz. Ben doğuracağım çocuğu tabii ki bakıp, okutacağım. Saçma sapan bir düşünce. Siz karşı gelemiyorsunuz ama kardeşiniz iyi yapıyor. Bazı aileler cidden cins. Kız çeyiz yapsa ne olacak? Çalışıyor, 4-5 ayda yapar çeyizini valla.

Benim cevremde cocugundan beklentiye giren bi aile yok ben bekarken calisiyordum ama ailem bi kurusumu almadi babam ogretmen olmasina ragmen butun ceyizimi aldi ustune dusen herseyin en guzelini aldi suan ihrac oldu ve esimin bir kurusunu dahi kabuletmiyor yardim ettirmiyor.

Herkeste 100 t l ye takmıs :) benm krdesmin olayı bu ben evliyim bebek bklyorum dyede belirttim iste herkes farklı dusunuyor bu konuda herkes apayrı dunyalarda siz sanslıymıssnız ne dyelm

Sen sanslıymıssn bende ozendim hep ole olan cevremde ailelere ama bzde ole deil ailem hep destek bekler herkesten her cocuktan ev aldılsr altından zor kalkıyorlsr mesela bende dedm neden bize guvendinz bizim etimiz budumuz ne dye ama iste herkes farklı hayatta

Bence sizde tepkinizi gosterin ve para falan vermeyin herkes basinin caresine baksin erkek kardesiniz icinde cok uzudum evlendiginde de boyle beklentiye girerlerse yazik olur

Yanlis anlamayin ama Ben okuttuk karsiligini bekleriz mantigindaki aileleri asla hakli bulmuyorum. Ev almislar cocuklarina guvenip ama cocuklari razi mi evin odemesini yapmaya, rizalarini almislar mi?Kendileri icin yaptiklari gayrimenkul yatiriminin borcunu genc bir erkekle genc bir kiza yuklemek dogru degil. Kizkardesinizin kendi kazanci, emegini diledigince harcamakta ozgur. Sizde bence esinizin emegini ailenize vermeyin, esinizin hakkina girmis oluyorsunuz.

Cocuklarini okutma sebebi olarak kendilerine bakilmasini isteyen aileleri anlayamiyorum. İnsan evladini kendi ayaklari uzerinde durabilsin, mutlu olsun, kimseye muhtac olmasin diye okutur. Kiz cok para harciyor diye aglayip soylenmek nedir? Kizin maasina goz dikeceklerdi madem hic dogurmasalardi. Hem o zaman okul masrafi da cikmazdi, ne guzel

Okuttuk diye karsilik bekleme kafasi nedir ya? Yok bi de okutmasaydi. Bakmicaksan cocuk yapmazsin bitti, kimse zorla kucagina cocuk atmiyor.

Kendini baktirmak icin, parasini almak icin cocuk yapiyor millet hayret bisey. Kardesiniz iyi yapiyor. Ben de butun maasimi vermezdim yeter 200-300.

Siz abinle var olan duzene uyup normal benimsediniz diye herkes ayni olcak degil akilli kiz.
Ailenin utanmasi lazim, kardesinin degil.
Benim ailem ceyizimi de yapti, evimi de aldi, okula da gonderdi ama 1 kurus parami almadilar beb istesem bile. Ihtiyacsa yardim etmek gerek ama bu kafada insanlara hiiicbiseyimi vermezdim.

Bencil ve kendinden baskasini dusunmeyen kendini akilli zanneden bir kizceniz var. Hic mutlu olamayacak bunu biliyorum sadece. Aileniz onu yok saysin. Iki evlat varmis gibi davransin yani maddi beklenti olarak. Bir gun kapinizi calarsa siz de aynisini yaparsiniz

annene bağırmak konusunda haksız olabilir ama onun dışında kardeşinde problem yok. 2000 lira para değil ki bi de eve 200 300 veriyormuş zaten. ailen kardeşini doğurdu ise oktmak zorunda zaten iyilik yapmamışlar ki, bu onların görevi.

Orası oyle tabiki ona bende kızdım katılmıyorum kendilerine guvenmeden bi işe grdiler bakdılar evdeki hesap carsıya uymadı saga sola catmaya basladılar babam beni arayıp kredi krtından para ceksekya ben sana odesem dyor bana mesela ben evliyim esim asla izin vrmz ole bseye ama yok hala bekarmısım gbi bana catıyorlar ee kız krdes de cekmiskendini anlasılan bana dert yanıyor konuski parasının yarıısnı en az bze versn dyor annem ben ne dycemi sasırdım yani bıkdım acıkcası

Ailemin zihniyeti cok farklı defalarca kez konustum ustelk annemle babamla bizi nrden dgrdunuz dye agladıgımı blirimm ama sıkıntı su kardesm boyle yapıp kendini kurtarıyor annem babam adım kadr eminm br sure sonra bana cataacklar ben gercekdne cok yardım ettim 3 sene aileme verdm alıstılR smdıde aynı seyi bana yapmaya calısıyorlar evliyim bebegm olucak mesela benim esim cok karsı kendisi yapmıyor banada yap istemez hakkını hella etmezse ben nabarım yani adama ne deyim sastım kaldım yani

Ailenizin kredi borcu ne kadar? Anne babanızın maaşı var mı?
Ev alırken çocukların destek olması mümkün tabi ama sormaları lazım. Kızım/oğlum ayda şu kadar ödememiz olacak sen ne kadar destek olabilirsin diyip hesaplarını yapıp ona göre girişmelilerdi.
Çok büyük rakamlardan bahsediyorsak eve yardımını 200-300arttırmasını isteyebilirsiniz ama maaşın yarısını ya da tamamını vermesi akıl karı değil.

Kendini düşünmek zorunda bırakıldı ya aslında ailem cok baskı yapıyor her konuda maas hesapı yapımca buda kendini cekdi ama asırı cekmis bunaralar annem iyice bunalmıs bana catıyor aglıyor felan nbsam benden bsey bklemeyn artık dedm ama hala benden beklentıleri var evlym bebegm olucak ben kim haklı km haksz sasırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…