Kız kardeşim

Kardeşinize eğitimini ve kültürünü arttıracak bir hobi edindirin. Boş kalmasın , boş kalırsa abiyle takılsın . Ama gerçekten abiyle iyi vakit geçirebilsin. Bak bir yorumunuzda kendinden 6 yaş büyük biri ile görüştüğünü söylemişsiniz. Aile içindeki karşı cinsten aradığı sevgiyi dışarda bulmaya çalışıyor olabilir .
Şu bahçede öpülmek konusu aslında kıyamet koparacak bir konu değil. Ama çevre baskısı ve gelecek endişesi sizi korkutuyor. Kardeşinizin daha çok ilgi ve sevgiye ihtiyacı var unutmayın.

Böyle dövmeye, yoldan çıkmış muamelesi yapmaya devam edersiniz, yakında birine kaçar bu kız.

Madem bu kadar saf ne demeye aileden uzakta okumaya gönderiyorsunuz?

Babası hayatta ise, terbiyesi niye abisine kaldı?
Babam da bu konular da abimden farksız degil. Herkesin yaşam ortamı büyüme ortamı farklı bilmediğiniz için yorum yapıyorsunuz. Doğu da yasıyorlar ve oraları az çok bilmeniz lazım. Yurt uzak degil bizim o taraf karışık olduğu üçüm servis kalkmıyor . Ayrıca baba hasta sıkıntı stres üzüntü yaşamaması Laz'ım . Beyin kanama geçirme riski olduğu için şimdiye kadar olan olaylardan haberi Yok hiç .

Lise çağında bir çocuğun yurtta ailesinden ayrı kalmasını doğru bulmuyorum . Belliki aileden alamadığı ilgiyi başka yerde arıyor. Bence bir an önce yurttan alın aile sıcaklığında okusun ne okuyacaksa böyle giderse kardesiniz ne okul ne bir şey kazanamayacak gibi

Haklısın, anlattığınızdan fazlasını bilmem mümkün değil, ama bu kadar şiddete hakarete rağmen, hala kendisine sevgili yapma peşinde olan kızın, birine kaçma ihtimali yok mu sizce?

Siz yanınıza alıp , siz okutun o zaman lise bitene kadar. Ne kadar üzerine titriyoruz desekte, sevgiye açlıktan gibi duruyor bu hareketler.

Dayagi haketmek ne ya?
Boyle aileden ruh sagligi yerinde bir cocuk cikmasi imkansizmis zaten, el birligiyle delirtin kizi.
Yaptigi sey dogru mu, asla,
Ama cozumu siddet mi olmali bunun?
Normal insanlar sorunlarini iletisim kurarak cozerler, insanoglu dayakla terbiye edilmez keske bunu anlayacak kapasiteniz olsaymis.
Dove dove evden kacirin da kizi o zaman belki yaptiginiz hatayi anlarsınız, ama yine o cocuk odemis olacak bedelini...

buraya bin kişi de haksızsınız yazsa o dayağı haketmiş zihniyetiniz değişmeyecek eminim,
ama açın biraz şurdaki konuları okuyun,
bu kızlar daha 18 ine basar basmaz ilk buldukları ipsiz sapsız serserinin birine kaçıyorlar,
çekmedikleri çile kalmıyor, neden boşanmıyorsun diyince de ailem hep baskı yapardı, dışarı çıkarmazlardı, kimseyle konuşturmazlardı, döverlerdi diyorlar, oraya dönemem diyorlar.
eğer kardeşinizin onlardan olmasını istiyorsanız bu baskıya aynen devam etmelerine göz yumun.

+1000
Evde ne kadar baskıyla dayakla karşılaşırsa kiz o kadar dışarıda mutluluğu ariyor
Ve ilk kendisine canım cicim diyen adama güveniyor
Ayrıca kizin erkek arkadaşı olduğu icin ailecek pavyona düşmüş muamelesi yapılması da cabası
İyi kız tirlatmamis evden kaçmamış şimdiye kadar

yav kız koluna jilet atmış ya
Ya o bir ergen
Ulan kızın koluna jilet attırmışlar ya la
Ne hakla dayak ne hakla nasıl bir beyin bu
HAYVAN MI SENIN ABIN
Abin denen soysuzu doktora götür
Allah belanızı versin sizin gibi ailelerin
al banlandım
bir de hakketti diyor
ulan ya O kızın başına bir iş gelse ne olacak ha abine okut bunları o şerefsize okut
Kızın bulduğu erkekler kötü diyorsun ya bi gün tecavüze uğrarsa
Ya da tehtid edilirse
O kız ne yapacak biliyor musun
Hiç bir şeyyyyyyyy
Boyun eğecek sizin gibi beş para etmez insan değil vahşi yaratık gibi davranan aileler yüzünden
Yav bu dünyada
Dayak
Tecavüz
bu iki şey kadar onur kırıcı yaralayıcı bir şey yok ya bunu kıza yapıyor gavat
araları iyiyken çikolata alıyormuş beyinsiz

Benim ablamin ismi merve. Ve ben o yaslardayken ayni kardeşin gibiydim ( bu kadar cok erkek muhabbetlerim olmasada) deli dolu kolu jiletli serseri bir kizdim ama fazla sürmez merak etme 1 2 sene sonra az da olsa akli basina gelir ben su an 22 yasindayim geçmişimi hatirladigimda gülesim geliyor bi an bunu yazanin ablam olduğunu sandim vallahi

Ben bu yazdıklarınızı şaşkınlık içinde okudum. Kendinizi anlayışlı ve kardeşi için kendini feda eden abla gibi göstermişsiniz ama ben öyle olduğunuzu kesinlikle düşünmüyorum. Abla demek ikinci Anne olabilmektir. Sizin bize ters diye adlandırdığınız durumlar her genç kızın yaşadığı durumlar. Biraz çağa ayak uydurmalısınız ki kardeşiniz sizi yakın görsün herşeyini paylaşabilsin o zaman kardeşiniz hata yapmayacaktır.Sonucta kardeşiniz eski zamanda değil şimdi ki çağda büyüyor. Ona normal gelen durumlara tepki verdiğiniz icin inatlaşıyor duygu çatışması yaşayarak hata yapıyor. Yokluk çektiğinizi hep itildiginizi belirtmişsiniz. Sizce kardeşiniz bunlardan etkilenmiş olamaz mı? İnsanların ortak yanılgısı Budur ben yaşadım ben çektim yakınıma, kardeşime, çoçuguma belli etmedim demek akıl işi değil emin ol kardeşin herşeyin farkında ve yeterince etkilenmiş. Ve bir insanı dövmek? Bunun hiç bir açıklaması savunması yoktur. O insanın psikolojisi nasıl normal olabilir ? Ben kardeşinizin yerinde olsam gidip abımı şikayet ederdim. Devlet korumasında kalırdım. Hatalar insanlar için vardır hamileymişsiniz anne olunca ne demek istediğimi anlarsınız. Evladınız olunca yeter bu kaçıncı hata diyemezsiniz o sizin evladiniz gibi gördüğünüz bir insansa her hatasına katlanmak ve doğru yolu göstermek zorundasınız. Ve yaptığınız İyilikleri basına kalkamazsınız. Biraz dış dünyaya açılıp kendinizi geliştirmenizi öneriyorum. Aile danışmanından destek alabilirsiniz. Umarım kardeşiniz biran önce bu hayattan kurtulur.

Rahat birakin cocuğu .Ortalığı velveleye verip abartınca kimse size madalya takmıyor.Sorun da ćözülmüyor .Lisede niye yurtta kalıyor .

Yorumların pek çoğunu okudum..
Ve size şunu söylemek istiyorum . .
Bir insan özellikle de bu yaşlarda ki yetişkinlik ile çocukluk arasında kalAn bir insan; asla dayak ile düzelmez.
Düzelmez kelimesi de çok yanlış aslında.
Çünkü kardeşiniz henüz çocuk sayilabilecek bir yaşta.
Sizin aldığıniz terbiye ve yaşadığıniz yerde şiddet, hakaret normal olabilir.
Ama o yaşlardaki gençler, şiddet,hakaret ve bAskı ile değil sevgi ve eğitim ile yetistirilmelidir.
Diyorsunuz ki ; burası küçük bir yer, bahçede erkek arkadaşı yanagindan öpmüs.
Evet evden yalan soyleyip kendinden yaşça büyük biri ile görüşmeye gitmesi çok yanlış.
Ama doğruyu da soylese yalan da soylese dayak yiyor bu çocuk .
Kardeşinizin hayatını, konu komsu laf eder diye sekillendirmeyin..
Abiniz, hiç erkek arkadaşı olmasını istemiyormus.
Bu sağlıklı genç bir kız için mümkün mu ?
Ona doğruyu ve yanlısı izah etmeli.
Aileden daha iyi dost,arkadaş olmayacagi ogretilmeli.
Kendi yasitlarinda birisi ile gorusmeye başlar ise bunu sizinle paylaşmali.
Yani kardeşiniz kadar hepiniz hatalisiniz ki bence en masum olaniniz o kız.

Ülkenin yarısı bu halde .
Emin olabilirsin .

Kardeşin bir birey. İyilikle güzellikle anlatırsın am flört ediyor diye hatta sırf erkeklerle konuşuyor diye ona eziyet etmeniz ise resmen zorbalık. Bu hayat onun, sizin ailede olmuyor diye bir insanın yaşamak istemediği hayatı ona dayatamazsınız. Dayatırsanız ben gibi üniversite bitince ailesin terkeder gider hatta. Resmen o kıza zulmediyorsunuz, sevmediği bir evlilik mi yapacak mesela nedir yani konuşmadan nasıl tanıyacak. Görücü usulü mü evlendireceksiniz kızı? Yazık.

Kiza dogum kontrolu ve korunmayi ogretin hormonlari basina vurmus, zaten Turk erkekleri artik kudurmus gibi her disiye saldiran bir modda. Olayi sokaktaki kedi kopekten farki yok artik. Sorumluluk, akli basindalik, etik hayat bicimi sifir.
Ya o kiz yurt disina gondereceksiniz sorumluluk ogrenecek, ya da basina cok kotu seyler gelecek. Genc nesil kadinlar boyle bilincsiz, boyle kendini ozgur zanneden sapsal kadinlarla dolu. Bir yandan hormonlu yiyeceklerle cildirmis cinsellikleri oteki yandan her tarafatn saldiran sapik erkek milleti.
Medeniyet ugramayacak bu topraklara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…