Kız kardeşimin kv adayı

Biriktirip de vermemiş yazık zaten ayda 2bin maaşı varmış. Tarla satmış olduğu gibi parayi oglina vermis. Bence iyi niyetli bir kadın, hatta hana da lazım olur diye kendine ayırmayı bile düşünememiş.
Evet ya biz yanlış düşünmüşüz okuyunca iyi olana değil kötüye odaklanmışız sağolun

Biriktirip de vermemiş yazık zaten ayda 2bin maaşı varmış. Tarla satmış olduğu gibi parayi oglina vermis. Bence iyi niyetli bir kadın, hatta hana da lazım olur diye kendine ayırmayı bile düşünememiş.

Evet konu sahibi yazınca gördüm. İşte keşke en baştan oğluna söyleseymiş. Bu paranın şu kadarı senin şu kadarı benim diye.

Nişan sonrası hazırlık için masraflar için nişanı biz yapcaz yoksa
Nisandan sonra da bir 6 ay bekleyin mümkünse zaten. Nişanlıyken hem nişanlıyı hem aileyi daha iyi analiz eder. Işın içine aileler girince işin rengi, nisanlinin- kadın ya da erkek fark etmez- tavırları vs degisebiliyor. O 6 ayda da para birikir yine.

Ne yönde değişiyor tavırları :)
3 4 ay beklenecek

Annesinin biriktircek durumu yok aylık 2 bin lira maaş alıyor tarla satmış ordan para gelmiş oğluna vermiş

Çok ayıp ya gerçekten.
Kadın 2 bin lirayla geçiniyor, oğlu birikim yapabilsin diye maaşından da beklentisi olmamıştır büyük ihtimalle. Yoksa kısa zamanda 20 bin bile biriktiremezdi oğlu.
Tarlasını satmış, onu da oğluna vermiş.
Şimdi hem oğlu kadının parasını kadına vermiyor hem de evin fotoğraflarını çekip elin kızına reklam ediyor annesini, ondan icazet bekliyor.
Bu adamdan bir cacık olmaz.

Ne yönde değişiyor tavırları :)
3 4 ay beklenecek
Iste ailesinin gazına gelen biri mi kriz yönetimi nasıl? Nişanlandık diye rahatlayıp normalde göstermediği yonlerini gösteriyor mu? Eşya alırken, düğün yeri seçerken bencil mı? Her şeye karışıyor mu ya da tam tersi aman sen nasıl istersen deyip fikir belirtmiyor mu? Bir sürü durum ortaya çıkabilir yani düğün hazırlığı sürecinde...Hatta bence düğün hazırlığı sürecinde bir sürü insan sinyal veriyor ama çoğu insan stres halinde deyip ayrılmıyor. Karşıdakini daha iyi tanımak için güzel bir yol bu dönem.

Evet ya kadın 50 bin biriktirmiş vermiş yazık ya şimdi kendi parasından 10 bin alamıyor. Yazık oğluda çalışırken bir koltuk takımı almamış birde sıvayıp tüy dikmiş. Bu adamdan bir halt olmaz

Önemli bı konu değil bence
Olacağı varsa olur
Çok takılmamak çok zorlamamak akışına bırakmak lazım.
Su akar yolunu bulur her zaman.

Annesi 50 bin vermiş oğlu da biriktirmiş biraz toplam 70 bin falan sanırsam annesi 10 bin istiyomuş

Yani evet daha bişeysolmadan ortada kardeşimi kıştırtıyor annesine karşı almıcaz koltuk falan demiş tartışmış annesiyle ama genede gelip anlatmış
şok oldum şu yeni gelişmeleri okuyunca. Kadın zaten 50binlirayi vermiş,yoksa oğlu kuş kadar maasiyla ne biriktirebilir ki bir senede?? En fazla eve ekmek almamıştir,bir sakız parası katkıda bulunmamıştır, dişinden tirnagindan kıssa kıssa yine bir senede 20 bin anca birikir. Yani annesi onun biriktirdiğinden iki katından da fazla parayı oğlu evlensin diye biriktiriyor ve istediği veridgi KENDİ PARASİNİN 5te biri. Ve oğlu 'almicaz koltuk falan' diye bağırıp tartışıp bunu kıza anlatıyor.
Vay gidinin emeklerine yaaa, keşke tarlayı falan satmasaymis, aç kurtu evlendirdikten sonra satıp gonlunce yeseymis kadincagiz.
Bu damat neresinden tutarsan tut elinde kalıyor. Ben bilemem tabii , tanımıyorum. Ama şu konudan yola çıksan bile hem ağzı gevşek, duyduğunu kendine saklamayı bilmiyor,hem nankör ...ileride karısı kendinden,gençliğinden,hayatından ödün verip en sonunda bir şey istese kaynanasinin duyduğu cevapları duyması muhtemel..m

Canım slm benim kaynanada biz evlenirken yaşı da 70 in üstünde bu arada :)dişlerini yaptırtmıştı tam düğün arifesinde :))) kaynana kelimesini duyunca bile bir irkiliyorum .azda olsa iyi olanlarıda var ama geneli sıkıntı çıkartabiliyor işte maalesef

Sende mi bu konuda kızmıştın ama diş yaptırmış ihtiyaç gibi

Tarla satmış oğluna vermiş de oğlu "Anne hakkın var senin de hepsini alamam" diyememiş mi, yazık vallahi.

Tarla satmış oğluna vermiş de oğlu "Anne hakkın var senin de hepsini alamam" diyememiş mi, yazık vallahi.
Oğlu oturma odası takımı almış zaten annesine şimdi sordum almış çalışıp lise zamanında
Oğlu tek koltuk takımı yeter diyor annesi ikinci koltuk takımını almak istiyor oğlu da evlencem para yetmez diye istemiyor

Annesine ne aldığını da mı sayıyor böyle tek tek?
Ayıp ya.

Ben de evlenmeden önce eve neler neler alındı Üstelik bir kısmını da ben aldım çok da normal karşıladım Aynı şekilde eşimin de köydeki evlerinin önüne beton atıldı bahçe düzeni vs yapıldı Düğün dernek işi aileler için önemli Eski eşya varsa yenilenir boya badana bile yapılır İmkanı varmış yapmak istiyor bunda bir şey yok bunun lafının bile edilmesi saçma

Oğlu oturma odası takımı almış lisede çalışıp sordum şimdi kardeşime ikinciyi isteyince almak istememiş oğlanda suç var gelip söylemesi durduk yere konu çıkartıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…