Kız tarafı ne alır çıldıriciğimmm

Açıkça diyemicek kadar samimiyetsiz olmamalı 3kuruşluk şey yüzünden ilişki yıpranıyo yanlış laflar ediliyo iki taraf birbiriyle ilgili kötü şeyler düşünmeye başlıyo

Açıkça diyemicek kadar samimiyetsiz olmamalı 3kuruşluk şey yüzünden ilişki yıpranıyo yanlış laflar ediliyo iki taraf birbiriyle ilgili kötü şeyler düşünmeye başlıyo
Genelde bu bilindigi icin dememislerdir art niyet oldugunu dusunmuyorum bakmislsrdir bi icrat yok söyleyi vermuslerdir

Biz ortak bir kredi çekip almayı düşünüyoruz obür türlü sen çok ben az vs sorun oluyor

Onlar mutfak ve yatak odası halisini ayirmadan sizin düşünüp almanız gerekiyordu zaten. Siz orali olmayınca ne yapsınlar. Ben karşı tarafta bi suç görmedim açıkçası. Buradaki bi çok arkadaş da katılacaktır bana

Mutfak, yatak odası, beyaz eşyalar (buzdolabı hariç), banyo halısıyla perdesiyle tadilatıyla kız evine aittir.
1 yıl önce evlendim, bu şekilde yaptım.
Hatta boş odadan birine de ayrıca gardrop aldım, öyle söyleyeyim.
Çevremdeki çoğu insan da halısından perdesine kadar bu saydığım yerleri yapıyor.
Bazı erkek evleri, sadece yatak odası alın, gerisini biz yapalım diyebiliyorlar.
Ya da aileler aralarında anlaşıp başka şekilde de ilerleyebiliyor.
Dolayısıyla erkek evi üzerinize düşeni yapmanızı bekliyorlar.
Onlara denmediği halde salon vb şeyleri almışlarsa, sizden de aynı davranışı görmek en doğal hakları.

Son düzenleme:
Bizde yatak odası mutfak perde halı bulaşık makinesi almıştık ama koridor için ufak bir vestiyer alırken masayıda almışlardı tabi benim evim vardı belki ondan almışlardır hiç düşünmemiştim basit bir şey alacaktım hatta ama cam masa falan almışlardı sağolsunlar. Az çok kimin ne yapacağı bellidir zaten burada orta yolu bulması gereken nişanlınız ve sizsiziniz. Biz eşimle konuşmuştuk kimin ne beklentisi varsa birbirimize söyleyelim orta yolu bulalım kimse gücenmesin diye bir sorunda yaşamadık şükür

Canim bizdede mutfak ve yatakodasi kiz tarafina aittir ama adetlere pek takili kalmamak gerek nisan doneminde en cok yipratan konulardan birisidir.benim esim ne gerekiosa aldi babasida yoktu hayatta.ama beni asla ezmedi.kendi aileme karsi bile ezmedi.konusu dahi olmadi.ben diodum yatak odasini boz alcaz iste mutfak bize ait felan die ama mutfak masasini esim aldi bukadar kucuk bi konu yani emin ol evlenince sikinti olur bu konular.bence o almasi gerek bu almasi gerek felan bunlar sadece seni ve nisanlini yipratir.kimin gucu yetiosa o alir guc yetmiosa dugunden sonra alinir takilarla odenir.ince detaylara takilip hayati kendinize cekilmez hale getirmeyin derim nacizane:)

Mutfak masam bekar evinden gelme sandalyelerin de 4 tanesini 100 liraya aldık evlendikten aylar sonra

En tatlı yemeği nerde yedik ama biliyor musun? Evimize yatak dışında hiçbir eşya gelmemişken yatağın poşetini söküp sofra bezi kartonlarını da tepsi yapıp bimden aldığımız ıvır zıvırı yerken!!

Evet Allah ağzınızın tadını bozmasın bırakın o mu aldı bu mu aldı demeyi güzel günlerin tadını çıkarın

Düğününü dahi kendi yapmış biri olarak birdaha evlensem çöp götürmem.

Zaten bizim mantığıyla herşeyi ben aldım salondaki koltuk ve tvyi eşim aldı, oturma odası yatak odası mutfak banyo, düğün araba davetiye işte başka ne varsa ben aldım.

Sonuç ? Kız olmak varmış yatak odası al bitti oldu.

Boşver bişey alma.

Mutfagimda milyarlık masam var ama ben yerde sinide yiyorum iyi mi

Reactions: K_G
Evlenirken evimdeki birçok şey daha önce kayınvalidemin kullandığı şeylerdi .Yaklaşık 5 sene yeni ve eski karışık kullandım.Üsttelik eşimin tarafı maddi olarak çok iyi bir pozisyonda :) Ona ait mutfak masasında yedim onun halısına bastım senelerce...Sorun olmadı benim için temizdiler bakımlıydı eşyalar.Önemli olan huzurdu benim için.Daha sonra herşeyi gönlümce yaptım .Mutluluk eşya ile olmuyor.. Not: bu arada benden önce evlenen eltime sıfırdan evin tamamını düzdüler.Çeyiz falanda getirmedi..herşeyi tam ve eksiksiz yapıldı evine gidince basmaya oturmaya kıyamıyordun.Mutlumuydu?Hayır..Çünkü en basit konuları bile sorun haline getirip kendinide eşininde yerdi

Kusura bakmayın ama bu kadar hesap kitap yapıp (iki taraf içinde geçerli bu) siz,biz diye kutuplaşıp,hatta işi kırgınlığa getirecek boyuta ulaştırıp nasıl aynı yastığa baş konulabilir anlayamıyorum.
Masa alınmadı mı? Alınmasın,evlendikten sonra alınır en kötü ihtimalle yada illaki tam olsun diyorsanız siz alırsınız ki evin eksiği hiç bitmez,neden bunun için tartışmak? Lafını etmek bile çirkin. Ne gerek var anlamıyorum

Offf evlenen insanların kendi parası kendi maaşı yok mu, şunu aldı ailem bunu almadı ailesi tribine girmeye ne gerek var. Bi yardım yapılcaksa para olarak versin iki taraf da, maddi düzeylerine göre. Yok çeyizim yok altınım yok eşyam bu ne senet mi imzalıyorsunuz? Yuva kurmak böyle hesap işleriyle olmaz

Bizde alinir cnm bn mutfak perdesi masasini yatak odasi halisi perdelerini oturma grubunu banyo takimlarini almistik

Hala kız tarafı erkek tarafı mı kaldı yahu? Bu dayatmalardan hiç hoşlanmıyorum. Düğün arefesi gereksiz ritüeller yalnızca gerginlik yaratır.

Olmayıversin mutfak masanızda.

Biz de eşimle düğün dahil kendimiz aldık , ailelerimize mümkün olduğunca yük olmamaya çalıştık. Hala eksiklerimiz var ama o eksiklerle de huzur olduktan sonra gayet güzel yaşanıyor.

Şimdi paşalar gibi kredimizi ödüyoruz.

bunun yilla falan alakasi yok.. Siz kabul etseniz de etmesenizde Bazi aileler de bu bir gelenek gibi bisey... Biz evlenirken esimle ikimiz annelerimize babalarima siz bize bi cöp almayin biz kendimiz aliriz deseydik iki aile de "ne diyosunuz yavrum siz, biz uzerimize duseni yapacagiz elbet der, yine alirlardi.. İste onlar "uzerimize düsen" olarak goruyolar.. Yillardir boyle bilmis, boyle yapmislar.. Sen o adami karsina al, baba yil olmus 2015 sen neden bahsediyosun de bakalim noluyor?

Erkek tarafı işine gelmeyeni adet böyle diyor yada kız tarafına yıkıyor, kız tarafı işine gelmeyeni adet böyle diyor erkek tarafına yıkıyor... En temizi sen al kafanıda takma yoksa o kadar çok detay daha çıkacakki düşün düşün allah korusun nişanı bile atarsın. Böyle zamanlarda sevdiğin adamla kuracağın eve odaklan. Birlikte mutlu olacağınız günlere odaklan. İnsan ev alış verişinde bir süre sonra hırslanıyor deliriyor bambaşka bir ruh haline giriyor o zevkle yapılması gereken alış veriş savaşa dönüyor. Bunu çoğunluk yaşıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…