Kız tarafı ne alır çıldıriciğimmm

Mutfagın her seyini ailem aldi. Masasi, halisi, perdesi dahil. hatta ben kuru gidalari koymak icin kucuk bir kiler dolap istedim onu da...

Ayyy üç kuruşluk şeylere yaptığınız meseleye bakın ya. Ben evlenirken eşyalarım falan yerleşti, zaten erkek tarafı bişey yapmamıştı, kendi çabamızlaydı. Sonra babam geldi dolaştı şöyle bir evi dışarı çıktı. Bir baktım ellerinde kutular koca koca poşetler. Meğer eksik gördüğü şeyleri kendi almış babacım. Ben de ona çekmişim, gururluyumdur kimseye minnetim yoktur.

Hanginiz müsaitse oda alabilir , o evde siz ikiniz oturacaksınız. Herşeyi büyükler bilmese de olur önemli olan huzur.. Bunun için kalp kırmaya birbirinizi üzmeye değmez.

Bizdede beyaz eşyayı kız almaz yatak odasınıda kız almaz bizde bu ayıp karşılanır, diğer eşyalar kıza yüklenir ama birazda aşk evliliğimi görücü usul mü bu alma meseleleri ona bağlı yoksa iki kafa anlaştıktan sonra herşey tatlıya bağlanır hal olur ama tabiki erkek mutlaka birşeyler almalı bütün ceyizi kıza yüklemek erkeğin evlilikte sorumluluk alamıyacağına işarettir , evliliği ertelemek en iyisi

mutfak masası hep sorun olur zaten kardeşimin yemek masası vardı mutfak masası bz dedk onlar alsın onlardedi siz alın alınmadığıyla kaldı kuzenmn de çeyz sermesnde aynısı oldu sonra gene kızın babası aldı

karşılıklı anlaşarak aldık hiç sorun yaşamadık eşim beni üzmedi bende eşimi .Eşya illaki değişir önemli olan eş o değişmez...

Bence mutfak masası kız almalı , ocağıda

Bence onu bu alsın bunu su alsın muhabbeti olmasındansa iki tarafta aynı masrafı yapsın alınacaklar o sekilde alınsın.

yöreden yöreye değişmekle birlikte mutfak ve yatak odosunun halısından perdesine kadar kız tarafına düşer oturma odası yemek odası ( çeyizlik ürünler biblolar vs. hariç) erkek tarfına düşer ..soruna sıra gelince evet mutfak masasını sizin almanız gerekiyor...onlarda yemek odasındaki masayı almaları gerekiyor sonuçta birlikte yuva kuruyosunuz paylaşmakta fayda var

Krediye hiç bulaşmayin bence arkadaşım..olduğu kadar yaparsınız..
O polis bende bankacıyım düşük faizli kredi alabiliyoruz aslında daha çekmedik ama olursa her şeyi ortak yapacağız ben evlenip onun yapması gerekenlerin borcunu ödedim mi pek hoş olmuyor arada problem olur diye korkuyorum

Yahu bu adetlerin ne kadar sacma birde ask meşk derler is maddiyata dökülüyor herkes gözünü açıyor ne koparirsak kimin olanağı varsa alır sen bunu ben bunu al demeye ne gerek var sacmalardan seçmeler

ÇAlışıyorsanız siz alın? Aileleri sokmayın bu kadar ne gerek var. Hem benim bildiğim çiftler beğenir ana babalar gider öder ani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…