Kızım oluyor teyzeleri..

allah bağışlasın canım allah razı olsun dualarınızda olabilmek çooooook güzel amin.

hilalcim bi faydası olurmu bilmiyorum ama yan komşumun 7 aylık bir kızıvar doktor mama verme emziryada evde kendi yediklerinizden küçük küçük vr demiş kızı 9 kilo

Kızlar selam.....

Sizleri merakla takip ediyorum bebişlerin gelişimleri ek gıdalarını vee dr.kontollerinizi.... maşallah kızlarınıza ......

Bizde 15 gündür ek gıdaya geçtik yani 4. ayımızı bitirdik ve geçtik...dr. önerisi üzerine hazır hiiiç birşey vermiyorum ben Arya bebişime kahvaltı henüz yok çook erkenmiş bizim için... benim sütüm 1 ay kadar önce bitti onuniçin kahvaltı niyetin pre aptamile devam..... pirinçunu su muhallebisi ve içine 2 ölçek pre aptamil var listemizde...... mevsime uygun meyve sularını kendimiz sıkıp veriyoruz .... evde keçi sütünden yoğurt yapıyorum 2 günde bir yapıyorum yoğurdu vee sebze çorbası mevsim sebzeleri brokoli kereviz patates ıspanak havuç biraz irmik ve birazda piriniç birde bir parça 3 defa çekilmiş yağsız kıyma .... aralarda yine pre aptamile devam ...... maşallah bizim bebiş 4.5 aylık 66 cm boyu ve 8 kilodan fazlada kilosu var ...

Hilal canım sen bence başka bir dr. daha araştırmakla doğru karar almış olursun herşey Milupanın ne bu böyle Mlupayla ortak mı çalışıyor dr.lar... bence en sağlıklısı yeni iyi bir dr...

Hepinizi ve bebişlerinizi çook öpüyorum sağlıcakla kalın.....

ben düne kadar hazır bişey vermedim kızıma..zaten kendi dr.umuzda dışardan bişey verme demişti.fakat dr.umuz hastaneden ayrılmış ve hangi hastaneyede gittiğinide bilmiyoruz..
cnsn kızının maşallahı var benim kızım iştahsız..meyve yemiyor mecburen dışardan aldım onu yedi..suyunu bile pek içmiyor..
pirinç ununu pastörize sütle yapıyorum ben..senin yaptığın şekilde yaptım fakat kızım yemedi..biz zaten aptamil2 kullanıyoruz onunda tadı çok ağır.biberonla bile çok emmek istemiyor kızım.
öle yoğurt bende yapıyorum kızıma her gün mutlaka veriyorum..
ama o dr kesinlikle verme dedi pirinç unu muhallebisini..kafam çok karıştı çokkkk.....
nurcan evde yaptığım şeylerden veriyorum fakat pek yediği sölenemez..pütürlü şeyleri sevmiyor ağlıyorr kıyamet kopuyor..
büyük ihtimal yarın başka dr.ada gidicez bakalım o ne dicek...

Son düzenleme:
bence bu şans meselesi.bazı bebekler maşallah anneleri ne verse yiyor bazılarıda kıyameti koparıyor.bence en iyi dr annedir.dışardan şunu yapma bunu yapma demek sadece anneyi üzmekten başka birşey yapmıyor.hazır vermeyin deniliyor bu sefer insan kendiyle muhasebeye düşüyor acaba ben iyi anne değilmiyim diyorsun.ama bebeğinin yememesinede çare bulamıyorsan yapacak bişey yok.aç kalması daha iyi değil ya.
mesela benim kızım benim yaptığım meyve suyunu püresini asla yemedi.2 kaşıktan sonra öğürüp ısrar edincede hepsini kusuyor.yoğurdu kendim mayalıyorum zorla ağzına tıkıştırıyorum.çorbaya geçtik mesela ama 4 çay kaşığından fazla yemiyor.tamam bayıla bayıla yemesini beklemiyorum ama zorlayıncada kusuyor bişeye yaramıyorki.bebeklerimizi çok düşünüyoruz ama yemeyincede mecbur altarnatif buluyoruz.herkesin iştahlı bebekleri yok.açıkçası kilo seyri normalse çokta tosun olmalarına gerek yok.çok tosun bebekler sağlıklı değilki.pek sevimlide gelmez bana açıkçası.normalse üzülmeye gerek yok.öylede böylede büyüyorlar.bizde elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz.

valla mersinli iştahlı çocuklara bayılıyorum..ne yazıkki benimkide seninki gibi..
benim anlamadığım şey dr.dan dr.a olan fark...biri kesinlikle verme derken bir diğeri ver diyor ben bunu anlamıyorum..

yoksa yememesindense tabiki dışardanda olsa yiyip vitaminini alması gerek..benim kızımda zaten kilo problemide var kilo almıyor yani..bende asla dışardan almak istemiyorum ama mecbur kalıyorum..bugün milupanın gece için olan muhallebisini aldım yedide allahtan...gerçi biraz ağladı ama olsun..sabah kahvaltıda neyle veriyorsun mamayı?mamanın arkasında ya anne sütü,ya devam sütü diyor gerçi yarın dr.a gidicem bakalım o ne vercek..

birde pirinç unlu muhallebiyide bir çok dr önermiyor..fakat benim dr onu vermişti.bugün ki dr da tutmaz zaten bebeği dedi..benim kızımın zaten kilo alımı iyi değil neden bu verildiki...

hilalcim arkadaşımda püre yapıyo onunkide yemiyo öle ne emzik ne biberonda almıyo çok mızmız bi bebek :))))))))) çokta takma bence illede aşırı kilolu olması gerekmiyo sağlıklı olması bence daha iyi benim arkadaşımın bebeği 7 aylık 9 kilo kendi yiğenim 6 yaşında 13 kilo ama yiğenimin maaşallahı vardır erken doğduğu için zayıf çıtı pıtı hızlı kilo alamıyo ama ne hastalanır ne bişi olur çok sağlıklıdır doktorlar ablama napıcan kiloyuu salığına bak dediler hep
canım katılıyorum ne yiyorsa onu verceksin doktorun demesiyle olmuyo her çocuk farklı

Kızlar yazdıklarım sanıyroum ki pek hoşunuza gitmedi ama sizin dr.larınız gibi bizim dr.umuzunda bize önerisi buydu sadece onu yazdım size haaa Arya da bayıla bayıla tüketmiyor bunları ama az azda olsa tüketmeye çalışıyoruz ... tabii en iyisini anneler bilir kimi insanlar zayıf çocuk sever kimide iştahlı toplu çocuk sever.... haa iştahlı toplu bebekler hastalıklı zayıf çocuklar sağlıklı diye birşeye ben katılmıyorum yanii çevremdekileri görüyorum tombul bebekler kadar zayıf bebeklerde hasta oluyor yada sağlıklı oluyorlar buda demek oluyor ki her bebeğin bünyesi bir değil.....

Hilal canım bizim bebeklerimiz emmeyi erken bıraktılar onun için biz diğer anne ve bebeklere göre daha şanssızız ama inanıyorum ki bu süreçte geçecek ve herşey yoluna girecek nasıl olsa hayırlısı ile dünyaya geldiler ve bundan sonrada birşekilde büyürler ...

Seni ve kızçeni çook öpüyorum kendinize iyibakın........

benim pek bi fikrim yok aslında benim kendi çocuğum yok ama arkadaları görüyom bide yiğemlerim var 2 yiğenimde erken doğdu o yüzden fazla kilo almıyolrama çok ağlıklılar dediğingibi zayıf diye sağlıksız olcak diye bişi yok bencede

şu ek gıda işi çıldırtan bir durum.kafayı yicem sabah o kadar emek verip kahvaltı hazırlıyorum yarım saat yapmadığım şaklabanlık kalmıyor tam son kaşıkta hurraaaa hepsi dışarı.ağlamak geliyor içimden sinirden deli oluyorum kendi kendime söyleniyorum yazık kızımda mama sandalyesinden bana boncuk boncuk bakıyor kıyamıyorum.hadi çorba tatsız tuzsuz onu anlıyorum ama kahvaltısı gayet güzel tadına bakıyorum ben bile yiyebilirim deli olacam.ek olarak meyveden başka bişeyi kusmadan yemiyor ha bide gece muhallebisini.ama yoğurt,kahvaltı,çorba illaki kusacak.hepsi boşa gidiyor işte.ne yapacam ben.böyle nasıl sağlıklı beslenip kilo alacakki.offff offff ki offffffffffffffffffffffffff...

canım bence o alacağı vitamini alıyodur kendini bukadar üzme asıl bebeğin sendeki sitresi üzüntüyü hisseder öle kafana takma çok herşeyi

cnsn kızımın kilo alımı iyi değil diye dr söledi ondan üzülüyorum..yoksa sağlıklı olması herşeyden önemli tabiki...

hem kiloda lazım..bugün gittiğim dr.da hazırları verdi..çorbaları kendim yapıcam işnş kızım yer.ama yemedikten sonra hazır almaktan başkada şansım yok..çocuk bir şekilde vitamin alıcak..

mersinli kusuyorsa çok zorlama ya..onada yazık..benim kızımda yemek istemediği vakit öle ağlıyorki anlatamam..5 kaşık veriyorum sonra vermiyorum ne yapıyım istemiyor yemek..zaten öle yediği yemekten ne fayda alıcakki..

ayrıca aranızda benim kızm kadarda minik yok..çok takma kafana mersinli..benim kız bugün tartıldı çıtçıtlı badisiyle 6 300 olmuş..ne yapalım iştahsızlar yani yemiyorlar..inş sağlık sorunları olmasında çıtı pıtı olsunlarr...

Hilal canım senin minik kuzu bizim kuzulara göre çook erken dünyaya geldi tam anne karnında kilo alması gereken süreçte o dünyaya geldi yinede maşallah tatlıma sağlığı yerinde hiiiç bir sağlık sorunu yok onun için şükret daha sonraları nasıl olsa kiloda alır evde yapılanları yemiyorsa ne yapacaksın o zaman hazırı tüketeceksin canı sağolsun...

Nurcan canım benim seninde bebişin hayırlı olsun maşallah iyi yol almışsınız inşallah vaktinde sağlıkla sıhhatle dünyaya gelir tahtına kurulur ...

Ben 4.5 kilo doğmuşum hep iri devam etmişim ilkokul sürecinde zayıflamışım ablam 2.5 kilo doğmuş hep zayıf gitmiş ortaokul sürecinden sonra kilol almış ama ikimizinde hiiç sağlık sorunu olmamış tamamen yapıyla alakalı.....

Seni çook öpüyorum bebişine ve kendine çook iyibak..

her zaman şükrederim canım...

evet kızım çok minik ve erken doğdu ama böle olup çok kilo alan bebekde var...hastanede dr.umuz ayrılınca ordaki başka dr.a gittik..bebeğin kilo almıyor diye test felan yapıldımı dedi...üzülüyorum kilo almadığı için ama ırsi heraldee..bende çok iştahsızmışım bana benzemiş..

canııııııııııım hiiiiiiç üzülme arkadaşında dediği gibi seninki erken doğduğundan ötürü yavaş alıyor kiloyu ama A llahımın iziyle bişicik olmaz :))))))))

sağol canım inşallah kzım sağ sağlim gelirde bende böle dertlerimi paylaşırım :)))))) oğlumda kısmet olmadı Allahım kızımda bu duyguları taaddırsın :)))))

canım rabbim sizleri ve bebişlerinizide korusun güzel dileklerin için sağol çok teşekkür ederim bende seni ve yavrunu çoooooooooook öpüyorum sizde kendinize iyi bakın :)))))

kızlar çok gerilere kalmışız..vicdanım el vermedi..en güzel duygularımızı bu topikte yaşadık..arada bişeyler yazın..

kaç gündür internete girdiğim yoktu ondan buraya uğrayamadım...

mersinli nerelerdesin sen yaaaaa

ben burdayım kızlar siz nerelerdesiniz.?bakıyorum yazan yok ben yazim dedim hilal benden erken davranmışşşş...kızlar bugün kızıma yazlık alışveriş yaptık.ayyyy harika elbiseler aldık.çok ama çooookkkk tatlı şeyler.biran önce yaz gelsede giyse.ayyy bide adıdastan bir ayakkabı aldık kızıma çok şirin yaa...doğdu doğalı kendime kıyafet almayı unuttumbu arada kızım dülünce artık dişi görünüyor.tam çıkmamış ama yarısı dışardaçok şirin görünüyor.şükür iştahı biraz düzeldi gibidişten dolayı iştahı bayağı gitmişti beni emmiyordu bile.kesin kilo bile vermiştir.diğer dişe kadar düzeldi sanırım.gerçi her dişte sil baştan yaşayacağız.bugün mont giyidrmeden dışarı çıkardık.hava tam mayıs gibiydi.pek keyifliydi dışarda

benim kız daha diş çıkarmadı..ama dişleri kaşınıyor heralde belli kaşındığı...

havalar gerçekten güzel bizde tulumu çıkardık normal montu giymeye başladık:))))
dün dışarı çıkalım dedik cevahire gittik akşamına yağmura yakalandık ve esiyorduda..bugün sesleri değişmiş gibi inş kötü olmaz...

benim kıızın yazlık kıyafetleri çok var ama bende dışarı çıktığımda sadece çcuk kıyafetlerine bakıyourm..hatta dünde bişeyler aldık yine..artık hep mina hanıma çalışıyoruz..annemde her dışarı çıktığında sağolsun bişeyler alır minaya..ondan bana pek düşmüyor ama içimdede kalıyor yani:)

mersinli dediğin gibi yaz gelmesini ve o elbiseleri giyip dışarı çıkarmak istiyorum kızımı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…