şule bende kızımı 4 yıl üstüne aldım kucağıma seni çok çok iyi anlıyorum ve bende her aklıma geldiğinde hepinize dua ediyorum...
rabbim tüm isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin İNŞ...
kızlar bugün başka hastaneye gittik..dr kesinlikle pirinç unlu muhallebi verme dedi tabi kilo almaz dedi..sabahları milupanın kahvaltısını, gece milupanın mamasını vericeksin dedi,meyve yemediğini söledim yine milupanın meyvesini ver dedi..fakat diğer markaları kesinlikle verme dedi..
bisküvi asla yok vücuda hiç bir faydası yok dedi..inek sütü içinde 2 yaşından önce verme dedi..verirsende devam sütü dedi..
kahvaltısınıda 1 gece önceden suda bırakılmış peynir koy,yumurta sarısı ve birde organik pekmez koy dedi..
şimdi benim diğer dr dışardan bişey verme demişti buda onları ver diyor..dr.dan dr.a bu kadar fark olurmu yaaa...başka dr.a da gidicez fakat ne zmaan gideriz bilmiyorum..yarın hava bozmazsa gideriz belki..
birde çorba için 3 sebzeyi karıştır şimdilik öle ver sonrada dana kıyması katarsın öle verirsin dedi...
şimdi eşim aradı bu mamaları araştırmış..bebelakla milupayı aynı firma üretiyormuş..üreten firmayı aramış milupa organikmiş ondan fiyat farkı varmış...
hilalcim arkadaşımda püre yapıyo onunkide yemiyo öle ne emzik ne biberonda almıyo çok mızmız bi bebek :))))))))) çokta takma bence illede aşırı kilolu olması gerekmiyo sağlıklı olması bence daha iyi benim arkadaşımın bebeği 7 aylık 9 kilo kendi yiğenim 6 yaşında 13 kilo ama yiğenimin maaşallahı vardır erken doğduğu için zayıf çıtı pıtı hızlı kilo alamıyo ama ne hastalanır ne bişi olur çok sağlıklıdır doktorlar ablama napıcan kiloyuu salığına bak dediler hepben düne kadar hazır bişey vermedim kızıma..zaten kendi dr.umuzda dışardan bişey verme demişti.fakat dr.umuz hastaneden ayrılmış ve hangi hastaneyede gittiğinide bilmiyoruz..
cnsn kızının maşallahı var benim kızım iştahsız..meyve yemiyor mecburen dışardan aldım onu yedi..suyunu bile pek içmiyor..
pirinç ununu pastörize sütle yapıyorum ben..senin yaptığın şekilde yaptım fakat kızım yemedi..biz zaten aptamil2 kullanıyoruz onunda tadı çok ağır.biberonla bile çok emmek istemiyor kızım.
öle yoğurt bende yapıyorum kızıma her gün mutlaka veriyorum..
ama o dr kesinlikle verme dedi pirinç unu muhallebisini..kafam çok karıştı çokkkk.....
nurcan evde yaptığım şeylerden veriyorum fakat pek yediği sölenemez..pütürlü şeyleri sevmiyor ağlıyorr kıyamet kopuyor..
büyük ihtimal yarın başka dr.ada gidicez bakalım o ne dicek...
canım katılıyorum ne yiyorsa onu verceksin doktorun demesiyle olmuyo her çocuk farklıbence bu şans meselesi.bazı bebekler maşallah anneleri ne verse yiyor bazılarıda kıyameti koparıyor.bence en iyi dr annedir.dışardan şunu yapma bunu yapma demek sadece anneyi üzmekten başka birşey yapmıyor.hazır vermeyin deniliyor bu sefer insan kendiyle muhasebeye düşüyor acaba ben iyi anne değilmiyim diyorsun.ama bebeğinin yememesinede çare bulamıyorsan yapacak bişey yok.aç kalması daha iyi değil ya.
mesela benim kızım benim yaptığım meyve suyunu püresini asla yemedi.2 kaşıktan sonra öğürüp ısrar edincede hepsini kusuyor.yoğurdu kendim mayalıyorum zorla ağzına tıkıştırıyorum.çorbaya geçtik mesela ama 4 çay kaşığından fazla yemiyor.tamam bayıla bayıla yemesini beklemiyorum ama zorlayıncada kusuyor bişeye yaramıyorki.bebeklerimizi çok düşünüyoruz ama yemeyincede mecbur altarnatif buluyoruz.herkesin iştahlı bebekleri yok.açıkçası kilo seyri normalse çokta tosun olmalarına gerek yok.çok tosun bebekler sağlıklı değilki.pek sevimlide gelmez bana açıkçası.normalse üzülmeye gerek yok.öylede böylede büyüyorlar.bizde elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz.
Kızlar yazdıklarım sanıyroum ki pek hoşunuza gitmedi ama sizin dr.larınız gibi bizim dr.umuzunda bize önerisi buydu sadece onu yazdım size haaa Arya da bayıla bayıla tüketmiyor bunları ama az azda olsa tüketmeye çalışıyoruz ... tabii en iyisini anneler bilir kimi insanlar zayıf çocuk sever kimide iştahlı toplu çocuk sever.... haa iştahlı toplu bebekler hastalıklı zayıf çocuklar sağlıklı diye birşeye ben katılmıyorum yanii çevremdekileri görüyorum tombul bebekler kadar zayıf bebeklerde hasta oluyor yada sağlıklı oluyorlar buda demek oluyor ki her bebeğin bünyesi bir değil.....
Hilal canım bizim bebeklerimiz emmeyi erken bıraktılar onun için biz diğer anne ve bebeklere göre daha şanssızız ama inanıyorum ki bu süreçte geçecek ve herşey yoluna girecek nasıl olsa hayırlısı ile dünyaya geldiler ve bundan sonrada birşekilde büyürler ...
Seni ve kızçeni çook öpüyorum kendinize iyibakın........
şu ek gıda işi çıldırtan bir durum.kafayı yicem sabah o kadar emek verip kahvaltı hazırlıyorum yarım saat yapmadığım şaklabanlık kalmıyor tam son kaşıkta hurraaaa hepsi dışarı.ağlamak geliyor içimden sinirden deli oluyorum kendi kendime söyleniyorum yazık kızımda mama sandalyesinden bana boncuk boncuk bakıyor kıyamıyorum.hadi çorba tatsız tuzsuz onu anlıyorum ama kahvaltısı gayet güzel tadına bakıyorum ben bile yiyebilirim deli olacam.ek olarak meyveden başka bişeyi kusmadan yemiyor ha bide gece muhallebisini.ama yoğurt,kahvaltı,çorba illaki kusacak.hepsi boşa gidiyor işte.ne yapacam ben.böyle nasıl sağlıklı beslenip kilo alacakki.offff offff ki offffffffffffffffffffffffff...
cnsn kızımın kilo alımı iyi değil diye dr söledi ondan üzülüyorum..yoksa sağlıklı olması herşeyden önemli tabiki...
hem kiloda lazım..bugün gittiğim dr.da hazırları verdi..çorbaları kendim yapıcam işnş kızım yer.ama yemedikten sonra hazır almaktan başkada şansım yok..çocuk bir şekilde vitamin alıcak..
mersinli kusuyorsa çok zorlama ya..onada yazık..benim kızımda yemek istemediği vakit öle ağlıyorki anlatamam..5 kaşık veriyorum sonra vermiyorum ne yapıyım istemiyor yemek..zaten öle yediği yemekten ne fayda alıcakki..
ayrıca aranızda benim kızm kadarda minik yok..çok takma kafana mersinli..benim kız bugün tartıldı çıtçıtlı badisiyle 6 300 olmuş..ne yapalım iştahsızlar yani yemiyorlar..inş sağlık sorunları olmasında çıtı pıtı olsunlarr...
benim pek bi fikrim yok aslında benim kendi çocuğum yok ama arkadaları görüyom bide yiğemlerim var 2 yiğenimde erken doğdu o yüzden fazla kilo almıyolrama çok ağlıklılar dediğingibi zayıf diye sağlıksız olcak diye bişi yok bencede
Hilal canım senin minik kuzu bizim kuzulara göre çook erken dünyaya geldi tam anne karnında kilo alması gereken süreçte o dünyaya geldi yinede maşallah tatlıma sağlığı yerinde hiiiç bir sağlık sorunu yok onun için şükret daha sonraları nasıl olsa kiloda alır evde yapılanları yemiyorsa ne yapacaksın o zaman hazırı tüketeceksin canı sağolsun...
canııııııııııım hiiiiiiç üzülme arkadaşında dediği gibi seninki erken doğduğundan ötürü yavaş alıyor kiloyu ama A llahımın iziyle bişicik olmaz :))))))))cnsn kızımın kilo alımı iyi değil diye dr söledi ondan üzülüyorum..yoksa sağlıklı olması herşeyden önemli tabiki...
hem kiloda lazım..bugün gittiğim dr.da hazırları verdi..çorbaları kendim yapıcam işnş kızım yer.ama yemedikten sonra hazır almaktan başkada şansım yok..çocuk bir şekilde vitamin alıcak..
mersinli kusuyorsa çok zorlama ya..onada yazık..benim kızımda yemek istemediği vakit öle ağlıyorki anlatamam..5 kaşık veriyorum sonra vermiyorum ne yapıyım istemiyor yemek..zaten öle yediği yemekten ne fayda alıcakki..
ayrıca aranızda benim kızm kadarda minik yok..çok takma kafana mersinli..benim kız bugün tartıldı çıtçıtlı badisiyle 6 300 olmuş..ne yapalım iştahsızlar yani yemiyorlar..inş sağlık sorunları olmasında çıtı pıtı olsunlarr...
Nurcan canım benim seninde bebişin hayırlı olsun maşallah iyi yol almışsınız inşallah vaktinde sağlıkla sıhhatle dünyaya gelir tahtına kurulur ...
Ben 4.5 kilo doğmuşum hep iri devam etmişim ilkokul sürecinde zayıflamışım ablam 2.5 kilo doğmuş hep zayıf gitmiş ortaokul sürecinden sonra kilol almış ama ikimizinde hiiç sağlık sorunu olmamış tamamen yapıyla alakalı.....
Seni çook öpüyorum bebişine ve kendine çook iyibak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?