Kızım oluyor teyzeleri..

valla defne sabah bi kalkıyor oturuyor pc başına..pepe bölümlerini birde klipleri izliyor..pc başında olmasını hiç istemiyorum..çok zararlı ama aldı tadını bir kere..cep telefonumun her bölümünü biliyo..resimleri aç diyorum açıyo..videoları açıyo..müzik bölümüne giriyo..istediği müziği açıp dinliyo..ne kadar kızardım telefon veren annelere..ama şimdi aynısını biz yapıyoruz...bu işe çözüm bulmam gerek..

Selam kızlar tatildeydim yazmamadım coktandir ama goruyorumki kimsedepek yazmamış.nisa yaza girdiğimizden beri kısın olmadıgı kadar hastalandı.yine hasta fena oksuruyor.burnuda Çeşme gibi akıyor.ben artık telefon vermiyorum nisaya.artik yemek yerkende cizgifilm acmıyorum.sadece günde 2 defa pepe izletiyorum oda Tv'den.normalde tviyihep acik bırakırdim şimdi günde birkaç saat kapatıyorum.tv muptelasi olmasını istemiyorum.laptopuda kaldırdım elimi bile suremiyordum izin vermiyordu iPad aldım buna karışmıyor.kendimce böyle önlemler aldım.

geçmiş olsun mersinli... çok fazla hasta oluyor nisa. tatilde mi üsüttü acaba?
ben pc yi yanında açmadığım için zaten girmiyor, çizgi film seyretmiyor, telefonumu zaten vermiyorum ondan hiç biseyini bilmez...
tablet almayı bende düşündüm ama onada izin vermez giremem diye vazgeçtim...

gulin bende yapmam asla dediğim şeyleri yapıyorum... mesela kendi oyuncularıyla oynamaz ama benim tencere ve tahta kaşıklarimi çok sever oynar. hemde salonun ortasına getirip. akrabalara da gittiğimde çorba diye tencere istiyor salona getiriyor.
bizdede durum böyle işte...

benim kız küçük ama hep pc ve telefon peşinde biz elinede vermiyoruz sadece 1 kere pc başında fotosunu çekmek için oturttuk oda küçükken bidaha hiç pc veya tel vermedik ama genede görünce çıldırıyor hele kumandaları bulursa hemen kapıp kaçıyo elinden almıyalım diye ve hemen kırıyo biyerlerini

Kızlarımız büyüyor.gun bile fark ediyor.gecen hafta yapamadığı seyleri bu hafta yapıyor.biraz önce küçüklük resimlerine bakımda ne çabuk 2yasina geldi bu kız hic anlamadım.gelin oluncada böyle dicez galiba:2: nisa dillenmeye başladı.artik ne istediğini tam anlatıyor.o kadar şekeri konuşma cabaları.hele apagan gibi bizim kelimeleri taklit edince cok seker oluyor.kizlar birara benim kız ısırıyor demiştim ya cok şükür bitti o kabus.bu seferde cok fazla opuyor her tarafimızı öpüyor.uykudayken bile öpüyor enteresan benim bu kiz

defnedede şimdi başladı ısırmalar..ısırıyo sonra bide suratıma bakıp gülüyo..marifet sanıyo..defneninde birden dili sökülmeye başladı..cümleler bile kuruyo artık..tam net değil tabii..ama derdini anlatıyo..çok çığlık atmaya başladı bu aralar..her istediğini çığlıkla ağlamayla halletmeye çalışıyo..bizi birbirimize şikayet ediyo..

Nisa da cümleler kuruyor artık.istediklerini çatır çatır anlatıyor.tabi kelimeler hala yarım.kisa kadar daha düzgün konuşurlar bence.benim kızda aglayarak istediklerini yaptırmaya çalışıyor.bana kalsa yapmam ama babası fena şımarmıyor.tum sülalenin diline bile düştü.kizlar ben artık geceleri muhallebi falan vermiyorum 2aydir.gece 9.30gibi yemek yediriyorum gecede sadece su içip uyuyor.benim kızda kahvaltıda sadece yumurta yiyor.3aydir falan bulamac yapmıyorum kahvaltıda.ya yağda yumurta yediriyorum ekmek ve meyve suyuyla yada peyniri domatesli falan omlet yapıyorum onu yiyor.artik genelde kendi yemeklerini kendi yiyor.ben yedirsem bile mutlaka onun elindede kasık olacak oda yicek.doke saca yiyor napalim.

defnenin önüne tabak koyuyorum yesin diye ama rezil oluyo ortalık..sonra bazen bırakıyo çatalı makarnasını falan elleriyle yiyiyo..napıcam bilmiyorum..o kadarda kafasının dikine gidiyoki..hala gittiğimiz yerlerde bi rahat vermiyo..büyük kızım artık parka gitmek iistemiyo defne yüzünden..o da bıktı çünkü peşinde koşturmaktan..birde oralardada çığlığı basıyo..heryerde ilgi çekiyoruz maalesef..kafa dinlemeye öyle ihtiyacım varki (((

ay kızlar yazdıklarınızı okuyunca korkuyorum ben büyüdükçe blki rahatlarım derken sizlerin yazdıkları beni daha orucu günler bekliyor dedirtiyor (((((((( ama ben şimdiden çok yooruldum tatil işimizde suya düştü eşim ameliyat oldu bu senede memleketteyiz bitek offfffffff ben nasıl kafa dağıtıcam Allahtan memelekette deniz kenarıda orda biraz gezerim ama kızla ekadar gezersem geçen sene burnumuzdan getirmişti ağla ağla 20 günlüğüne gittiğimiz izinden 1 haftayı bitirmeden dönmüştük

nurcancım daha rahatlık yok canım.bende umudumu 2 yaşını doldurmasına bağladım.bakalım o zaman biraz rahat edecekmiyim.yemek durumunuz nasıl kızlar.ben bulamacı bırakalı kahvaltıda 2 ay oldu.kahvaltıda 1 yağda yumurta 1 dilim kaşar peynir birde meyve suyu içiyor.gece muhallebisinide keseli 2 ay oldu.gerçi ben daha kesmezdimde artık nisa reddetti.akşamları 9 gibi yediğimiz yemekten veriyorum yatıyor.gecede mama falan bizde hala yok.sadece uyandığında su içip yatıyor.öğlen yatmadan öncede bir bardak süt içiriyorum.bide bu aralar büyümixin cilekli yoğurtlarından yiyor.meyvede eline alıp yiyor hele kayısı ve karpuza bayılıyor.atıştırmayı seviyor ama kendi eliyle yerse.bende yesin diye veriyorum eline.verdikçe alışıyorlar ilk günkü gibi batırmıyorlar.

mersinli ben hala bulamaç şeklinde veriyorum..çünkü öbürtürlü iki lokma yiyip bırakıyo..bende içine bişeyler girsin diye hepsini karıştırıp veriyorum..yumurtayı havalar sıcakken hergün vermiyorum..3 günde bir tane falan..diğer yemekleride keyfi isterse çok iyi bazende hiç yemediği oluyo..üstüne gitmiyorum..geced muhallebi veriyorum çünkü gece arıyo hala..suyuda çok içiyo..valla bir gün gelir oda büyükler gibi yiyeceğini düşünüyorum..hep böyle gidecek değil..gelişimide gayet iyi..sorun etmiyorum artık..

Gulincim benim kız maşallah kahvaltıda 1tane yağda yumurtayı meyve suyunu 1dilim peynirini yiyor,uykudan önce meyvesini yiyor uykudan sonra çorbasını iciyor yine aralarda süt iciyor yoğurt yiyor aksamda evde ne yemek varsa onu yediriyorum.arada istahsiz olduğu oluyor ama genelde beni tatmin ediyor yemek ısı. Elinde boş durmuyor bir bakıyorum bisküvi almış yiyor günde bir tane brovni yiyor.ama kilosuna gelince onbirbucuk kilo.benim kız yattığı zaman dısında ve yemek yediği zaman dısında asla oturmuyor.cizgifilmi bile ayakta izliyor.cok hareketli kilo almıyor.bakiyorum milletin cocukları oturuyor oyuncaklariyla oynuyor,tv izlerken oturuyor yok bizim kız yemin etmiş 2dakka oturmak yok.yemesi iyi olmasına rağmen kilosu az zayıf.dr eğer yemesi iyiyse sorun etme demek narin bir kız olacak diyor.tamam sısko olsun istemiyorum ama biraz daha kilolu olabilir yani.bizimde böyle sorunumuz var.sahura bile bizimle kalkıp yemek yiyor.bu arada bizim kız bu aralar enteresan oldu galiba 2 yas sendromuna girdi.geceleri atlayarak uyanıyor çığlık çığlığa ve uyuması cok zor oluyor.gun içindede cok husus mımız ahlak bisey oldu.kafayi yemek uzereyiz.esimin adlı tatil nedeniyle ramazanında olması evde cok vakit geçirmesine sebep oldu.normalde mutlu olmam lazım ama nisa okadar babaya düşkün bisey olduki babasına nefes aldırmıyor.baba varsa benim suratıma bile bakmıyor.yemek yedirmiyor banyo yaptırmıyor altını bile bana açtırmıyor.asiri şımarık oldu.gece kalkmalarida sırf simarikligindan.babasi ne yaparsa yapsan asla hayır demiyor.cok zorlanıyoruz.artik pedegoga gitmeyi düşünüyorum.kavgalarimiz çoğaldı ve sadece nisa yüzünden kavga ediyoruz.sasirdim ne yapacağımı.

demek ki sırf benim kzım değil.. Bizimkininde 23 ayı bitecek. Herşeye kendim kendim diye başlıyor. Babası ile onun yüüzndek çok sık tartışıyoruz. Yürümeyi ve arabaya binmeyi sevmiyor. Kendini bana taşıttırıyor..
Bende 2 yaşı bekliyorum. Ayrıv-ca bende pedegoga gitmeyi düşündüm.
Yaramaz... Beni yerime oturtmuyor. Kucağıma gelip sürekli kalk kalk diyor..

Aynen benim kızda herseye ben ben diyor.bizimkide yürümeyi sevmiyor ama babasına tasitiyor kendini.2 yasında geçeceğe benzemiyor.ben 3 yasını beklemeye basladim

Aynen benim kızda herseye ben ben diyor.bizimkide yürümeyi sevmiyor ama babasına tasitiyor kendini.2 yasında geçeceğe benzemiyor.ben 3 yasını beklemeye basladim

MERHABA,

yukarıda bir komşum vardı, kızı çok sorunluydu. doktor 2 yaş sendromu demiş. Sanırım bizimkilerde öyle. tam bizim hareketleri taklit ediyor. Çay yerine pekmez li sıcak su veriyordum. Şimdi çayın tadını aldı, onu verdiğimde bu değil diyip duruyor..

Çayı bizim gibi keyifli keyifli, dinlenerek içiyor. Bittincede , bitti deyip yere atıyor ve kırıyor. Sürekli kucak istiyor. Dışarda park dışında hep kucak...

artık mama muhallebilerinin yüzüne bakmıyor..

allah sağlık versin geçer bunlar da.. komşumun kızı şimdi maşallah pek dğişti..

mersinli eğer yedikleri seni tatmin ediyorsa ki anlattıklarına bakılırsa maşallah harika yiyiyor...bence kilo almıyo diye kafana takma..o alması gerekenleri zaten alıyo..için rahat olsun..defne 1 aydan fazla oldu kilosu 12 buçuktu..ama ben yemediğini biliyorum..içim hiç rahat değil ama napayım..herkes kilosu çok güzel diyo bende kendimi rahatlatıyorum..hareket diyosan defnede hiç durmuyo..bakarken yoruluyoruz..zamanla hepsi geçicek düzene oturucak inşallah..sağlıkları yerinde olsun yeterki..huysuzluklar bizdede var..kesinlikle herşey onun istediği gibi oluyo..hepimizi parmağında oynatıyo..sabrımızı çok fazla zorluyo..çığlıkla ağlamakla işini hallediyo..ama diyorum ya bunlarda geçicek..sen de bırak babası tatildeyken ilgilensin işte..sende dinlen..bizdede herşeyi bana yaptırıyo ((

Babasının onayı olmadan kendini elletirmiyor bana.ama gündüzleri oyle degil gayet iyi aramız.rahatca yemek yediriyorum,banyo yaptırıyorum uyutuyorum ama baba gelince bambaşka nisa oluyor.bu 1haftadir gecelerinde cok sikkalkmaya başladı ve çığlık çığlığa uyumuyor.illa babam ayağında sallicak diyor neyse sallıyor ama indirinize kıyamet kopuyor.birkac saat bu böyle devam ediyor.15 gun sonra taşınıyoruz artik park yatağını odamiza koymicam odasında yatiracam bakalım bu süreç nasıl olacak cok merak ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…