Kızım oluyor teyzeleri..

aslında hamileliğin başından beri takipçisiyim. Kızlarım hemen hemen aynı ayda oldular... Ama yazamadım...
Hepinzii tanıyorum... Aynı şeyleri yaşadık... Bende kızım şımarık yaramaz diye üzülüyordum. Demek ki hepsi aynılar...

hilalcim aynen benim kızda kestirmeden herşeyi söylüyor.biz anlıyoruz.bir cimleyi tam diyemiyor.benimkide dayıya daa diyor.ablaya aba diyor mesela.acele etme 2 yaşını doldursun biraz daha düzelir konuşması.2 3 ayda bile bayağı fark ediyor.şubatta mersine gitmiştim bide 10 gün önce gittim ordakiler bile şaşırdı tipinde çok değişiklik yok ama hareketlerinde,konuşmasında bayağı değişiklik var dediler.ben 1 haftadır gündüzleri sallamıyorum ayağımda bakıyorum uykusu gelmiş hemen bir yastık koltuğa koyuyorum hadi uzan diyorum üstünede bir örtü çizgifilm açıyorum ve odadan çıkıyorum 15 dakka sonra bakıyorumki uyumuş.hem seste hemde kendi kendine uyumasını sağlıyorum.alışkanlık olsunda geceleride öyle yatsın diye.2 yaşına girince de odamdaki yatağını kaldıracam o zamana kadar gece kalkmalarıda düzelir diye düşünüyorum artık odasını ayıracam.kocaman kız oldu yeter bu kadar.nurcancım benim kız 11 aylıktı adım atarken.çünkü doğum gününde düşe kalka yürüyordu.bende bu kız ne zaman kalkıptutunacak diyodum bir gün kalktı tutunarak adım attı 15 gün sonrada yürüdü yani.seninkininde tam zamanı.yüreklendirin iyi bişey yaptığını sansın yürüsün.ama bir kaç ay zor geçiyor.düşmeden yürümesi biraz zaman alıyor.ayyyy kızım çok düşüyordu çok üzülüyordum.ama benden sana tavsiye düştüğünde tepki verme hop ettin de.benim kız maşallah düştüğünde yaygara yapmadığım için hiç ağlamıyor halada.etraftakilerede öyle tembih et.bir kere ayyy offfa alıştımı her düştüğünde ağlıyor buda zor oluyor.

defnede kelimeler var..daha cümle yok..çoğu şeyi söylüyo..derdini bi şekilde anlatıyo..anne baba abla dede anane süt su mama dayıya ayı diyo...ama cümle yok..berinde 2 yaşında birden uzun cümleler kurmaya başlamıştı..heralde defnede öyle olucak..herşeyin zamanı var..Allah ne zaman izin verirse..
yemelerimiz bu ara yine sorun oldu..kahvaltıdan sonra tee akşama kadar hiç bişey ağzına koymuyor..napayım buda geçer..neyse ben kaçtım..

minada ole anne, baba, dede, hala, kolye, çorbaya copba diyor.zaten bir kaç gündür dediğim herşeyi söylemeye başladı maşallah.ama cümle felan kurmuyor uğraşıyorum ama tek tük şeyler soluyor.
gerçi artık bir günleri bile farkediyor önceki güne nazaran.
nurcan ben zorla alistirdim kızıma emzige.ilk almıyordu 4 aydan sonra felan alistirmistim.ama mina gunduzde emiyordu muftela diyebilirdik mina için.özellikle uyuturken dalamiyordu emzik yok diye.biraz zorlandım yani.başkasında gördüğünde meme diye tutturdu.ben salça sürmüştüm emzigine her istediğinde onu gösterdim oda pis deyip almadı.
benim arkadaş var minadan 2 ay felan küçük hala alismamis emzige bugün hala alıştırmak istiyorum diyo.alışsa memnun olurum diyor.rahatlık diyor emzik için.
sen madem alistirmissin biraz daha emsin dedigin gibi 1.5 yaşında kesersin.çiş için bence erken ama yinede sen bilirsin.bende havalar iyice ısınsin denicem ama zorlamicam.

Gulin benim kızda sabah kahvaltıdan sonra yemeğini tee saat 4 gibi yiyor.zaten kahvaltısı 10 U buluyor 12 gibide meyve suyu iciyor gerçi 2 gündür aptamilin devam sütleri varya minik kutularda pipetle onu iciyor e 1.30 gibide yatıyor o zamana kadar acıkmış olmuyor.e uyanması da 3.30 4 u buluyor bazen gibi yatıyor 5 e doğru kalkıyor kalkınca ikinci posta yemeğini yiyor bu durumda.yani benim kızda ikinci oğunu geç yiyor.muhallebiyide 9da veriyorum .nurcancim cis için bence acele davranıyorsunuz.tuvalet egitimi ikibucuk yasında başlıyor.dedigin alıştırmalara 2yasinda başlamak gerekiyor ama yinde sen bilirsin.

minada nisa gibi.kahvaltı 10 öğle yemeği 3-4 arası yiyor.akşam üzeri bazen yoğurt bazende sütlü çikolata 9 dada muhallebi veriyorum.
ayrıca maşallah çok iyi uyuyor nisa nazar değmesin ınş.herkese soyleme.
bende minayi 1 yada 1 buçuk gibi uyutuyorum 1 saat içinde uyanıyor.bazen bir ihtimal bir buçuk saat uyuyor.buda çok nadirdir.ki bazen hiç uyumadan akşamı bile ediyor minacık.
bide arkadaşlar kızıma sabah hala mama hazırlıyorum ya bugün 4 kaşık yedi kustu.1 kaç aksamdirda muhallebisini bitirmiyor ayrı bide çıkartıyor.zaten bugünde bir lokma yedi ole uyudu.acaba şekerli şeyler midesini bulandırıyor olabilirim? bana akıl verin onlar yerine başka ne verebilirim?
sabah ayrı peynir yemez, yumurta yemez.yoğurt corbasindan başka bişey yemez akşamları ne vericem.gerçi grip oldu ama 4 gün oluyor burnunun akintisida bayan azaldı ondan olurmu etkilermi bu kadar?

Hilalcim arka dişlerini kontrol et belki dis cikartiyordur.benim kızda bazen çok istahsiz oluyor ama kusma yok.migdesinide usutmus olabilir.havalar çok dengesiz.arada bir menünü değiştir.omlet yap önüne koy kendi parmaklariyla yesin bitirmez ama degisiklik olur bir iki saat sonra çorba verirsin.ben eğer öğlen yemek verdiysem gece yatmadan önce muhallebiyide yerine çorba veriyorum.haftada en az 2 defa çorba yedirip yatırıyorum yani.artik büyüdü bence sadece çorba yedirme bu İnan 4 5 yasına kadar sürer.farkli yemekler yap catalla ezip yedir.kiymali kabağı yap sever catalla esersen.mesela kiymali patatesi de yer bence.benimkide baslarda zorla yedi ama alışıyor ısrarcı olursan.corbalari değişik yap.pirinc,bulgur,sehriye çorbası yap icinede tavuğu minik minik doğar veya haslayip rendele.damak tadı gelissin.bebek gibi sadece sabah bulamac,gece muhallebi tek ogun çorba olmasın.aksam kendinize yaptığınız yemeklerden koy önüne doyuncana yemez ama oyun oynar gibi iki uç kasık arsada ağzına iyidir.kek yap önüne koy.minik sigara börekleri yap eline ver yer.benimki gezmeye gidince börek kısır falanda yiyor.doyana kadar kasık kasık yiyor desem yalan ama uç dört parçada yese yeter diyorum.mama sandalyesine koymadan cizgifilm açmadan hiçbir yemeğini yemiyor ama arada bir iki atistirmasida iyidir.mesela bugün dolabı açtı pooor diyo yani portakal maşallah bir tane doğurmadım önüne koydum bitirdi.hergun veriyorum.deneme yanılma onceden sevmiyordu bir iki Aydın'da severek yiyor.herseyden tattirki zevkleri gelissin.belki 10 gün sonra kavunu sevecek.biseyi sevmiyor diye hep sevmişsek anlamına gelmiyor.daha 1 hafta oncesine kadar ağzına süt koymuyordu 4 gündür küçük kutulardaki sütleri pipetle iciyor bitirmiyor anca yarısına bile zor getiriyor olsun 1 ay sonra hepsini bitirir zamanla alışıyorlar tadlara.yemek ısı gercekten sabır isi ama yapmak gerekiyor.mina doğdu doğalı çok uyku sevmiyor.hic bir günleri diğer günlere uymuyor.benim kız gündüz uykularına rahat geçiyor ses olsada yatiyorda geceleri öyle olmuyor zorla yatırıyoruz.bazen 11 i buluyor.ama 10.30 U geçirmemeye çalışıyorum.

çok uyuduğu için gece yatmak istemiyordur normal bence.minada biraz fazla yatsın gece geç yatıyor.bende 10
bucugu gecirmemeye çalışıyorum.en geç ayagimdadir 10 bucukda.
yemek konusunda farklı gördüğü şeyi bile zorla ağzına koyuyorum.her yaptığım yemeği koyuyorum ağzına çıkartıyor.dün patatesli et yapmıştım 2 tane küçük doğranmış patates yedi bide bir lokma et verdim çıkardı hemen eti.yarım saat sonra yine yoğurt çorbası verdim.tavuğu ağzına bile almıyor.yumurta hiç sevmedi 2 kez yaptım ikisindede yemedi.ama şu sıralar yine denicem.yani böyleyken ne yapiyim ki?ama abur cubur sever yer.çubuk olsun, çikolata olsun, cips olsun onları yiyor.ağzına süt ayran felan sürmüyor.pipetle veriyoruz o bile hoşuna gitmiyor içmiyor.ya yoğurt çorbası kemik yada tavuk suyuyla yaptığımda bile zorla yiyor.
ama düzelir ınş...

Kızlar bugün itibariyle tatildeyiiiiizzzzz...ramazan nedeniyle mersinede gideceğim için tatili erkene aldık.suanda izmir havaalanından yeni çıktık kalacağımız otele doğru gidiyoruz.umarim gecen seneki gibi çok güzel 1hafta geçiririz.

Kızlar nerelerdesiniz yasiyormusunuz?uzun bir zamandır ugramiyorsunuz hayirdir.biz şimdi İstanbul uçağını bekliyoruz eve donüyoruz.cok güzel bir haftaydi gerçi babamiz cok yoruldu nisanur bir saniye bile yerinde durmuyordu nerde tehlike var nisa orda.bide benim kız tamamen baba aşığı onun olduğu için bütün ihtiyaclarını babasına karşılaşıyor ben pek yorulmadım yani.kuzenleri de vardı bayağı kudurdu benim kız.yemek iside gecen seneden cok rahatı.

canım gittiğiniz otel güzelse bana adını versene bizde iyi bir yer arıyoruz eşim ameliyat olmazsa gideceğiz bu ay biraz bahsedersende dahada iyi olur ne gibi şartları var acaba bilmeden gidip basit bir otelle karşılaşmaktan korkuyoruz ilkdefa bir senemizi hastanede geçirmicez

Sonunda bir cevap veren bulabildim haftalar sonra canım biz Didim'de caprice otele gittik.orasi biraz muhafazakarlara hitap ediyor.bay bayan havuz deniz ayrı.sana uyarmi öyle bir yer tercih ederimisin bilmem.

Sonunda bir cevap veren bulabildim haftalar sonra canım biz Didim'de caprice otele gittik.orasi biraz muhafazakarlara hitap ediyor.bay bayan havuz deniz ayrı.sana uyarmi öyle bir yer tercih ederimisin bilmem.

hııııııııııııım yok canım biz eşimle giriyoruz aslında bana uyar ama eşime uymaz sanırım sağol cevap verdiğin için

selam kızlar..pc bozuktu..uzun zaman giremedim..gerçi birazda yoğunuz bu aralar..görümcemin oğlu evleniyo haftaya..koşturuyoruz..mersinli ne güzel tatile gidip dönmüşsünüz bile..bizde temmuzda istiyorduk ama düğün böldü planlarımızı..birde ramazan geliyo..sanırım biz bayramın 3. gününden sonra yapıcaz tatil planlarını..tabii yinede nasip..kızlarınız nasıllar bakalım..biz bugün hepatit a aşısını vurdurduk..6 ay sonra diğer doz vurulucakmış..özel aşı..isteğe bağlı yani..defne maalesef kilosuna baktırmadı..dr gördüğü anda kıyametleri koparıyo..geçen hafta boğazları yüzünden 5 tane penisilinli iğne yedi maalesef..hastane kapısını görünce bile başlıyordu ağlamaya..dr boğazına bakıcak elindeki ağız çubuğunu kapıverdi..dr un eli boş kaldı..çok komikti..ne kilosuna ne de boyuna baktırmadı cadı..ama bir ay önce sağlık ocağındaki kilosu 12 buçuktu..normalmiş..boyuda 88 di galiba..aa unuttum..öyleydi sanırım :)))

nurcancım kumköy beach resort u önerebilirim sana..hamile kalmadan önce gitmiştik..en güzel tatilimdi diyebilirim..harika bir tesisti..belekte..

selam kızlar nasılsınız?
minadan pc ın p sini bile acamiyorum.bırakın pc yı telle bile girmeme izin vermiyor.masanın üstüne koyucakmisim teli ole diyor hanfendi...şimdiden ilgi istiyorlar.insanların ilgi istemesi kundakda başlıyor demek ki:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…